עבור לתוכן

כונן פועל לאט אך משתפר אחרי ריסט

Featured Replies

פורסם

טוב אז יש לי כונן ירוק של WD בעייתי. הוא מתקשר אצלי למספר בעיות שבאו והלכו כעומת שבאו.. ורגע לפני שאני שובר לו את הצורה וקונה אחד חדש, אני רוצה לברר האם אולי עוד אפשר להצילו.

הבעיה הנוכחית היא כזו:

הכונן משמש לאחסון ולהורדות ואיננו הכונן הראשי ואף לא המשני שלי. במחשב הנ"ל אין אנטיוירוס שפועל ברקע (המחשב נקי מוירוסים ורוגלות) וגם לא ה-defrag.

עם זאת, לפעמים, קשה לי לדעת מתי ולמה, הוא מתחיל לעבוד לאט.

קריאה וכתיבה יורדות למהיריות נמוכות מאוד ושוב, ככל הידוע לי, אין שום פעילות רקע המצדיקה זאת

בהתחלה חשבתי שזאת בעיה בכבל הSATA והחלפתי אותו - פעמיים.

אפילו חיברתי את הכונן לנקודה אחרת ועדיין אותו הדבר.

מספר רב (רב) של פעמים עשיתי בדיקת תקינות על ידי התוכנה באתר של WD המתאימה לכונן שלי והוא נמצא תקין

אתמול לדוגמא כיביתי את המחשב ויצאתי לסידורים, כאשר חזרתי בערב, הדלקתי, בדקתי אך ורק מיילים והלכתי לישון.

קמתי לאחר חמש שעות, בדקתי מיילים, והתחלתי להעביר דברים מהכונן וראו זה פלא, מעביר לי על 4 מגה לשנייה.

ריסט.

מעביר לי על 100 מגה לשניה

יש פתרון?

קצה קצהו של רעיון?

- - - תגובה אוחדה: - - -

עדכון: החלטתי להריץ HDTUNE (תמיד הסתמכתי על תוכנת היעד).

עדיין לא הרצתי בדיקה מלאה אך הוא מצא שהכונן תקין עם INTERFACE CRC ERROR COUNT אשר כותב שכנראה הבעיה עם הכבל...

העניין שזה כבל חדש וממש קשה לי להאמין שהוא זה שעושה את הבעיה

פורסם

אם זה לא הכבל אז זה אחד משני הצדדים שהוא מחובר אליו....

שגיאות ב SMART אף פעם לא מתאפסות ולכן יכול להיות שאלו שגיאות ישנות מאד אולי מהכבל הישן.

תעקוב אחרי כמות השגיאות במשך זמן ותדע אם יש עדיין שגיאות כאלו היום.

פורסם
  • מחבר

כן, אני מצטער, זה החוסר שינה שלי.. הרי הכבל הקודם (או הלפני קודם) עשה לי בעיות אז זה בהחלט יכול להיות מאז.

הבעיה שזה לא מסביר את האיטיות שהכונן חווה לפעמים..

פורסם

לא חסרים כלים מובנים בחלונות כדי לנסות למצוא מה הבעיה.

בין היתר יש את resource monitor

ויש כמובן את process explorer החיצוני.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים