עבור לתוכן

עזרה בשאלה בסיסית

Featured Replies

פורסם

אהלן חברים.

אני צריך לכתוב תוכנה כחלק משיעורי בית בשפת C, על התוכנית לקלוט מספר שהמשתמש רושם ולהפריד במספר בין החלק העשרוני לדוגמא 130.45, אז 130 שקל ו-45 אגורות, ולאחר מכן להמיר לדולרים. (לפי ערך שאני בוחר). לא הצלחתי להבין איך אני יכול לחלק את המספר הניחוש שלי שעליי להשתמש באיזה טריק עם INT אשמח אם תעזרו. זה הפקודה במיין עד כה.

double nis;
double dollar;
printf("Please enter the cost of the item\n");
scanf("%lf",&nis);
dollar = (nis/3.65);
printf("The cost of the item in New Israeli Shekels %.2lf\n",nis);
printf("The cost of the item in United State Dollars %.2lf\n",dollar);
system("pause");

נערך על-ידי shimronfio

פורסם

יש דרישה שבהכרח המספר יקרא לתוך double?

נ.ב. כשאתה כותב קוד בפורום, תשתמש בכפתור "הכנס קוד" (כפתור עם ציור #) כדי שיהיה יותר קריא (אם אתה בהוספת תגובה אז צריך ללחוץ על "מצב מתקדם").

נערך על-ידי שניצל

פורסם
  • מחבר

אין דרישה להשתמש בDOUBLE, אך חייבים להכניס מספר רציונאלי, אז זה או double או float, בכל מקרה הבעיה שלי היא להפריד את התשובה שהprintf נותן.

פורסם

בהנחה שהמספר חיובי, אתה לא חייב floor, כיון שבכל מקרה בהמרה מ-double ל-int השבר יזרק לפח.

double x = 5.15;
int i = (int)x; /* x is 5 */

שים לב שאם המספר שלילי, floor מעגל לכיוון מטה (מינוס אינסוף) בעוד שהמרה של C ממירה לכיוון 0.

בכל מקרה: אל תשתמש ב-float אלא אם כן אתה יודע מה אתה עושה, או אם אמרו לך לעשות זאת (מה שאומר שמי שאמר לך לא יודע מה הוא עושה). תשתמש ב-double.

פורסם
  • מחבר

חברים מצורף התוצאה של מה שהקוד אמור לתת. אתם לא מצליחים לענות לי על השאלה.

פורסם
  • מחבר

אני מצטער לא הבנתי. הבנתי את השימוש בINT אבל מה אני עושה עם המספרים אחרי הנקודה העשרונית?

פורסם

תחשוב איך אתה משיג אותם באמצעות המספר המקורי והמספר השלם.

פורסם

(לוחש)תחסר!!!! (/לוחש)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים