עבור לתוכן

אחותי גרה בספרד - רוצים לגייס אותה בכוח

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אחותי, כיום בת 21, עזבה את הארץ בגיל 14 לספרד עם אמי ואחותי הקטנה יותר... בשל מכשולים בירוקרטיים לא הוצאה לה אזרחות ספרדית ובשבועות הקרובים תוקף הדרכון (הישראלי) שלה עומד לפוג תוקף.

לאחר דין ודברים עם מספר רשויות ישראליות, הן פה בארץ והן בספרד, שנמשך מספר שנים, הם מתעקשים שהיא תגיע לכאן לאחר כ 7 שנות מגורים ועשייה שם, ותעשה צבא.

מהן הדרכים העיקריות שבהן היא יכולה לנקוט על מנת לבטל את הבקשה ההזויה הזו?

לכל המקטרגים: כן, היא רוצה דרכון ישראלי ולמרות זאת לא לעשות צבא. זו היא זכותה הבסיסית כיהודיה, בת להורים יהודיים שעשו עליה לפני כ 30 שנה בנוסף לעובדה שנולדה וגרה פה כמעט 15 שנה.

לכל התוהים, אני השתחררתי מצה"ל לפני כשנה אחרי פציעה וגאה בתרומתי למדינה. עם זאת, זה לא אומר ששירות צבאי מתאים לכולם (במקרה זה, אחותי).

אודה לכם על תשובות רלוונטיות, את ההתלהמויות על השתמטות אנא השאירו לדיונים אחרים.

שבת שלום.

• תגובות 65
  • צפיות 12.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אם אני מבין נכון - היא לא מתכוונת להתגורר בישראל? והיא "ירדה" בגיל 14?

לפי זה, למיטב הבנתי, היא לא חייבת בשירות, אם תוגדר כ"בת מהגרים". ממליץ לנסות להמשיך ולהסדיר זאת מול הקונסוליה הישראלית בספרד.

תקרא קצת פה:

http://news.walla.co.il/?w=/2689/2660302

או שמא לא הבנתי נכון את הסיפור? מי ועל סמך מה טוען שהיא חייבת להתגייס?

פורסם

אם אחרי 7 שנים בספרד לא קיבלה דרכון ספרדי אני תוהה מה ערך ההצעה של אזרחות לצאצאי המגורשים.

פורסם

תשובה רלוונטית: כשהייתי בן 18 ובאתי להתגייס אמרו לי שלא צריך (סיבות רפואיות) ונתנו לי פטור. אתה חושב שאמרתי תודה וסבבה? לא. הלכתי והתנדבתי לשירות צבאי. עשיתי שנתיים, וסיימתי. אם אחותך רוצה לשמור על זהות ישראלית - בלי קשר ליהדות או שלא - היא צריכה גם לקיים את החובות ולא רק להנות מהזכויות (לא שיש הרבה כאלה אבל זה לדיון אחר). אם היא לא רוצה - אז בבקשה שתחזיר את הדרכון ותוותר על האזרחות. אי אפשר ללכת עם ולהרגיש בלי.

חלק מהזהות הישראלית זה שירות בצבא, וזה לא משנה אם המון בנות משתמטות בצורה כזו או אחרת. צריך לקחת דוגמא מאלה שעושות נכון ולא אלה שמפשלות.

זה כל מה שרציתי לומר.

פורסם

מהן הדרכים העיקריות שבהן היא יכולה לנקוט על מנת לבטל את הבקשה ההזויה הזו?

לכל המקטרגים: כן, היא רוצה דרכון ישראלי ולמרות זאת לא לעשות צבא. זו היא זכותה הבסיסית כיהודיה, בת להורים יהודיים שעשו עליה לפני כ 30 שנה בנוסף לעובדה שנולדה וגרה פה כמעט 15 שנה.

ראיתי שביקשת בלי התלהמויות, ולמרות זאת, אתה התלהמת בעצמך כמין הקדמה של תרופה למכה, לא מפריע לי שאחותך לא רוצה לעשות צבא, זה הגיוני שהיא לא רוצה, אבל אתה טועה בזה שאתה חושב שזאת איזו בקשה הזויה, היא הגיונית לגמרי, כמו שאתה בכזאת נחרצות מגן על הזכות שלה לאזרחות, ובצדק, צריך להזכיר לך שלצד הזכות הזאת יש גם חובות, אחת מהן היא שירות צבאי במידה והצבא רוצה לגייס אותך.

אלו החוקים במדינה, גם מי שמקבל אזרחות בגלל חוק השבות נדרש לעשות שירות צבאי כזה או אחר, אם החוקים והתנאים לא מתאימים לה, לפחות טכנית, היא יכולה לוותר על האזרחות שלה, ואז לא תצטרך לעשות צבא ושום דבר אחר, אבל אם היא רוצה לשמור על האזרחות, שתתגייס או תגיע להסדר כלשהו עם הצבא, ואם הצבא מתאים לה או לא, לא היא מחליטה, אלא יש את הגורמים הרפואיים המתאימים שמחליטים, ואגב, אם היא יכולה לעבוד באזרחות, היא יכולה גם לשרת בצבא, אף אחד לא ביקש ממנה להיות לוחמת.

פורסם

לא נראה לי הגיוני לנסות לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה. או שהיא כן ישראלית (ואז שתעשה צבא), או שהיא לא ישראלית (ואז שתוותר על הדרכון לטובת אזרחות ספרדית). אין לי בעיה עם אף אחת מהבחירות, אבל לרצות את שני הדברים ביחד זו חוצפה.

פורסם

ויק, אין כאן שום קשר להגיון או לחוצפה. החוק בפירוש מאפשר לפטור משירות צבאי מחזיקי אזרחות ישראלית שאינם מתגוררים בפועל בישראל, תחת תנאים מסוימים.

http://www.danalaw.co.il/%D7%91%D7%A0%D7%99-%D7%9E%D7%94%D7%92%D7%A8%D7%99%D7%9D-%D7%95%D7%94%D7%92%D7%99%D7%95%D7%A1-%D7%9C%D7%A6%D7%94-%D7%9C-%D7%9B%D7%9C-%D7%9E%D7%94-%D7%A9%D7%A6%D7%A8%D7%99%D7%9A-%D7%9C%D7%93%D7%A2%D7%AA.html

פורסם

לא ידעתי שבנות יכולות לקבל פטור אם הן שהו בחו"ל מגיל 16 עד 20 (וביקשו פטור). עם זאת, לאור המקרה שתאר פותח הדיון, אחותו היתה אמנם זכאית לפטור אך לא טרחה להסדירו, ולכן מוגדרת מבחינת ישראל כעריקה. קצת קשה לי לרחם עליה, שכן לא מספיק שיש חוק שמאפשר לה "לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה" אלא שהיא לא טרחה להשתמש בו.

לדעתי האישית, בלי קשר למה שאומר החוק, לדרוש אזרחות ישראלית בלי להיות מוכן לעשות צבא זו חוצפה ממדרגה ראשונה. אני מקווה שמשרד הפנים\הבטחון לא יוותרו לה ויבהירו לה שהיא לא רצוייה כאן.

פורסם

פשוט גועל נפש "לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה".... "שמירה על זהות ישראלית"

כן לפי הראש שלכם היא צריכה לעזוב הכל אחרי 7 שנים בין אם יש לה אזרחות או לא (די בטוח שהתגובה שלכם לא היתה משתנה גם במידה והיתה לה אזרחות זרה אחרת, שהרי יש בידיה אזרחות ישראלית יוקרתית ועליה לתגמל את המדינה על כך).

אני סבור שמבחינתכם גם אם היא היתה מגיעה ומשרתת שנתיים בתור פקידה שמכינה קפה ועושה טבלאות באקסל, זאת היתה חובתה וזכותה כיהודיה בעלת אזרחות ישראלית.

מצטער על כל רגע של שירות צבאי ואני סופר כל יום שמקרב אותי לעזוב את הארץ הנפלאה הזו.

כבוד ובריאות לפטריוטים!

פורסם

ביי ביי לך.

פורסם
:hi:
פורסם

מה הקשר בין תוקף הדרכון לאזרחות הישראלית?

פורסם

עד כמה שידוע לי אזרח ישראלי שעזב את ישראל לפני קבלת צו ראשון, זכאי לקבל דחיית שרות ואחרי גיל מסוים (27?) פטור (כמובן רק במקרה שעד גיל זה היא איננה שוהה בישראל יותר מכמה חודשים בשנה.

לוין, למה ש'תקבל' אזרחות ספרדית? זה לא שמגיע לה על פי זכות, כדי לקבל אזרחות על בסיס תושבות צריך להגיש בקשה, זה לא משהו שבא אוטומטית, צריך להתגורר בספרד במשך 10 שנים (בין היתר) כדי לקבל אזרחות על פי תושבות (בתנאים מסוימים תקופת התושבות הדרושה יכולה להיות מקוצרת).

פורסם

שתגיד שהיא פליטה עקב נסיבות מסויימות

אני מניח שבתנאים האלה תקופת ההמתנה מתקצרת

פורסם

צבא זה סך-הכל שנתיים(במקרה שלה),כולנו עברנו את זה.שתעשה ותגמור עם הסיפור,אף-אחד לא יטריד אותה יותר.

חוץ-מזה זה לא שיש לה סיבה מיוחדת לא לעשות(לימודים,עבודה חתונה)..

אתה מדבר כאילו היא נשלחת למאסר ותלוי נגדה צו הסגרה....

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים