עבור לתוכן

מחפש לרכוש מולטימטר FLUKE וקצת הולך לאיבוד

Featured Replies

פורסם

ערב טוב לכולם,

נראה לי שזה המקום הנכון לשאלה שלי.

אני מחפש לרכוש רב מודד. הזול בינתיים יצא יקר, בשנתיים האחרונות נדפקו לי 3 מולטימטרים והנזק מסתכם ב-180 שקל בינתיים.

ראיתי את ה-FLIKE בפעולה והזה הכיוון שלי, תקציב עד 150$ וארכוש בחול.

אני קצת הולך לאיבוד בין הדגמים, יש את ה117 ו-115 שמאוד פופולארים ב-AMAZON אבל בפועל אני לא יודע מה ההבדל בינהם ובאופן כללי אשמח לשמוע דעות.

• תגובות 49
  • צפיות 14.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אנא ציין מה הצרכים שלך ואני אנסה לעזור לך למצוא DMM מתאים.

פלוק לא קונים באמזון. פלוק דגם 117 וגם 115 ניתן למצוא בארץ וגם באיביי במחירים משתלמים.

איזה מכשירים היו לך קודם ומה קרה להם שהם נהרסו ?

פורסם
  • מחבר

הצרכים שלי בעיקר שימוש ביתי, לאחרונה התחלתי להתעסק קצת עם ארודאינו.מעבר לזה יש גם דיאגנוסטיקה שמדיי פעם צריך לעשות לאופניים חשמליות שיש לי.

המחיר באמזון ובאיביי כמעט זהה(משלוח אפשר לעשות דרך MUSTOP ויצא בערך 15$-20$), ובאמזון אני אדע בוודאות שהמכשיר מקורי.

היה לי מד מתח שרכשתי בהום סנטר בכ-60 שקל, לא זוכר את שם הדגם שיום אחד סירב להידלק צושום סוללה חלופית לא עזרה ועוד דגם מבית היוצר של -UNI-T שעלה בערך 120 שקל, עדיין עובד אבל הקריאות מונה שלו בוודאות לא נכונות.

פורסם

איזה מכשיר של UNI-T יש ברשותך ?

למה אתה מתכוון שקריאות המונה שלו לא היו נכונות ?

פורסם
  • מחבר

המכשיר שיש לי(ואני לא לידו אז הלכתי לפי מראה ויזואלי ומחיר) הוא UNI-T UT10A

הסיבה בגינה אני יודע שהוא לא תקין היא כי, אני לא מצליח לקבל קריאה של 230V AC מהשקע שלי ואילו במצב DC יש לי קריאה קבוע של כ-2V בלי שאני מחבר את המכשיר למקור מתח.

פורסם

המכשיר שהיה ברשותך הוא אחד מהפשוטים ביותר.

פלוק 114/115/116/117 הם מכשירים יקרים גם בגלל שהם תוצרת פלוק וגם בגלל שכולם הם TRUE RMS פרמטר חשוב בבדיקת מתח חילופין AC וגם אותות רגעים בעלי צורת גל שאינה סינוס.

לפי דעתי אתה לא זקוק למכשיר מסוג זה לכן אני ממליץ לך לרכוש דגם פשוט יותר כמו פלוק 107 או 15B.

אישית הייתי מעדיף את 15B.

קישור לייבואן בארץ.

http://www.hlt.co.il/products/index/12423

פורסם
  • מחבר

תודה על הכיוון החדש,

אני כאמור לא מחפש "לפוצץ" כסף סתם. ברור לי שעם FLUKE השמיים הם הגבול ויש מכשירים גם ב300$ וצפונה.

באיזה תחומים צריך TRUE RMS?

*הן האנדרואינו והן האופניים עובדים על DC וגם רכיבי מחשב...אבל אני מנסה לחשוב גם קדימה

מה ההבדל המהותי בין ה-107 לבין 15B?

פורסם

ורק ליידע את המשתמשים

מכשירים בדיקה דיגיטלים אינם מתאימים לבדיקת הארקות.!!

פורסם
  • מחבר

טוב אז אחרי קצת חפירה, אני רואה שה-15B שייך לסדרה שמיועדת באופן בלעדי לסין ועקב מחירה הנמוך מצליחה לזלוג אחוצה דרך אתרים כמו איביי.

אז קודם כל יפה שהיבואן בארץ עושה קופה, דגם ה-15B נמכר באיביי(ממוכר עם דירוג גבוה) ב-81$

את דגם ה-115 אפשר להשיג באיביי בערך ב-160$, פי 2 מחיר ביחס ל-15B

ההתלבטות שלי בעיקר בגלל האיכות, לא מדובר פה על תמחור שונה לאזור שונה בעולם אלא על דגם שמחווט ובנוי בצורה שונה.

נערך על-ידי signed.incognito

פורסם

לאור הדרישות שלך בהחלט FLUKE 15B מתאים לצרכים שלך. ההבדל העיקרי בין 107 ל-15B הינו במידות החיצוניות כלומר ה-107 הוא בגודל קופסאת סיגריות בערך.

מהיכרות שלי עם אנשים שרכשו את 15B באיביי ממוכרים סינים לא נתקלו בבעיות עם המכשיר והאיכות היא אותה איכות כמו פלוק שנמכר בארץ.

באותה הזדמנות חפש לרכוש 2 פיוזים נוספים המתאימים למכשיר מכיוון שלפלוק יש בדרך פיוזים 'מיוחדים' שלא ניתן להשיגם בארץ וגם המחיר שלהם הוא בסביבות 50 שקלים.

אל תשכח שאתה לא מקבל אחריות על מכשיר שנקנה באיביי או במילים אחרות חפש אותנו.

נערך על-ידי מרק10

פורסם
  • מחבר

לגביי אחריות, אנחנו גולשים לתחום הפילוסופי.

לא יצא לי אף פעם לממש אחריות(מעל 50 מוצרים בעלות של לפחות 1K כל אחד), פייפל מספקת הגנה מצויינת ככה שאני מוגן מפני מוצרים פגומים מהקופסא.

האחריות בארץ מגיעה משורש "א.ח.ר", זה מי שרוב ספקי השירות ינסו לגלגל את האחריות עליו במקרה של בעיה.

81$ לפי שער יציג של 3.5, מסתכם ב-283 שקל לעומת ה-443 שקל שבלינק(30 שקל משלוח).

דגם ה-115 יעלה 160$ שהם 560 שקל לעומת 820 שקל שבלינק.

אבל אנחנו חורגים מהדיון, איך הסדרה הסינית ביחס לסדרה הרגילה?

פורסם

למה אתה מתכוון "סידרה רגילה" ?

פורסם
  • מחבר

למשל ה- 115,116,117 ביחס ל-15B,17B

אני מבין את ההבדלים העיקריים במפרט, מה שאני רוצה לדעת הוא שאני קונה מוצר ש-FLUKE עומדים מאחוריו, או שמדובר ב"חיקוי" זול שהם יצרו עבור המזרח.

אפשר למשל לראות שהכבלים של ה-115 עטופים בסיליקון ונראים איכותיים ואילו אלה של ה-15B נראים כפלסטיק זול.

נערך על-ידי signed.incognito

פורסם

אתה קונה מכשיר שעומד בסטנדרטיים המקובלים של פלוק.

בעבר גם המכשירים המקצועים של פלוק כמו 87V נמכרו עם פרובים בעלי ציפוי PVC ולא סיליקון.

דרך אגב ברשותיי פלוק 87V שרכשתי לפני עשור שנים עם פרובים רגילים של פלוק ועדיין הם מחזיקים מעמד.

לכול המכשירים של פלוק ניתן לרכוש בנפרד פרובים עם ציפוי סיליקון ואביזרים נוספים.

אין לך ממה לחשוש מכיוון שגם פרובים בעלי ציפוי PVC יחזיקו מעמד המון שנים.

נערך על-ידי מרק10

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים