עבור לתוכן

מתלבט - לעבור מ-7 ל-8.1?

Featured Replies

פורסם

יש לי מאז שקניתי את המחשב את ה-WIN7 שזה שנתיים ויותר.. האם כדאי להתקין 8.1?

המחשב שלי לא עושה בעיות או משהו, הוא גם די מהיר אבל אני שוקל את זה..

8.1 ממש יציבה?

מהן הסיבות שכדאי לעבור ומהן הסיבות שלא כדאי?

פורסם

תקרא:

http://hwzone.co.il/hardware/reviews/graphics/Windows_7_vs_windows_8_1_GPU

לי לדוגמא היה 7 ועברתי ל-8.1 אני מרוצה ומעדיף אותו על פני 7. הוא עולה מהר יותר מרגיש זריז יותר וחוץ מזה DX חדשים לא יתמכו בחלונות 7.

נערך על-ידי ABL

פורסם
  • מחבר

ראיתי את זה, לא ביג דיל - רק 4FPS בלחץ...

אני לא כזה משחק במשחקים גם, בעיקר פיפא..

זו מערכת ממש יציבה? אין בעיות תאימות והכל?

למה לדעתך אין סיבה לעבור?

פורסם

8 ו-7 מבוססות על אותו קרנל והן יציבות באותו מידה. בעיות תאימות? להפך חלונות 8 תומך טוב יותר בחומרה.

פורסם

אין סיבה לעבור כי נכון לעכשיו אין משהו ש-8 נותנת לך ש-7 לא נותנת. אם היו לך בעיות עם 7, או שהיית גם ככה אתה מתכנן להתקין מחדש את מערכת ההפעלה, אז היה על מה לדבר.

פורסם

זה ש8 מעט יותר יעילה מ7 ברוב הדברים זה ברור. באותו אופן שבו 7 הייתה מעט יותר יעילה מויסטה. במובן הזה הביקורת ללא ספק נכונה ומדויקת.

עם זאת, כמו כמעט כל ביקורת, היא נוטה להפריז בחשיבותם של ההבדלים. כי הרי יהיה אנטי-קלימקטי משהו לטרוח לבצע סקירה ובסוף לסכם שבת'כלס, שום דבר לא משנה בכלל.

השיפור באמת מזערי, ולא מצדיק לא רק שלא קנייה של מערכת חדשה, אלא אפילו לא את בזבוז הזמן בהתקנה (בהנחה שכבר יש לכם מערכת מותקנת עם תוכנות מרובות שרצה הרבה זמן ומקונפגת בצורה אופטימלית).

כמובן, אם מדובר במחשב חדש - הייתי שוקל את 8 ברצינות רבה, וליאור בהחלט מציין את הנקודה הזו בביקורתו.

לגבי יציבות - הקרנל אולי אותו קרנל, ויציב באותה מידה, אבל הרבה מהיציבות נובעת מדרייברים (וגם קצת מהתוכנות), ופה עשוי להיות הבדל לכאן או לכאן, שאי-אפשר לצפותו מראש.

עם זאת, בממוצע, כל הגרסאות האחרונות של Windows שמבוססות על אותו קרנל של NT6 (ויסטה, 7, 8) אכן מציגות יציבות דומה.

פורסם

מעבר לחלונות 8 יהיה הכרחי כאשר משחקים עם DX חדש יותר יצאו וחלונות 7 לא יתמוך בהם.

פורסם
  • מחבר

אני לדעתי די מיציתי את 7, המחשב שלי נעשה קצת איטי למרות שהוא עדיין עובד בצורה די טובה.. אני חושב לגבות הכל ולהתחיל מחדש.. 8 גם מהירה יותר לפי מה שהבנתי אבל חושש שזה לא יהיה לי נוח.

פורסם

אין מה לחשוש לגבי הנוחות - אם לא מסתדרים עם המטרו יש אפשרות להחזיר את כפתור ההתחל ממש בקלות.

אבל מצד שני דע לך שההבדל בביצועים ובמהירות הוא לא גדול.

מה שכן בהחלט ויזואלית ה8 יותר נעים.

ואם אתה מחליף ל8 תשנה כבר ל8.1.

פורסם
מעבר לחלונות 8 יהיה הכרחי כאשר משחקים עם DX חדש יותר יצאו וחלונות 7 לא יתמוך בהם.
וזה יקרה מתי?

כמה זמן עבר מאז שיצא DX10 עד שיצאו משחקים שתומכים רק בDX10?

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_games_with_DirectX_10_support

פורסם

מה אתה רוצה ממני? אני נביא? ציינתי עובדה בסה"כ.

פורסם
  • מחבר

ה-8.1 מרגיש מהיר יותר מ-7?

פורסם

כן.

פורסם

באמת שאי לתת פה תשובה אובייקטיבית.

מצד אחד מדובר על מערכת הפעלה שאמורה להביא איתה חידושים ומצד שני היא לא בדיוק מחדשת משהו בבסיס שלה. לרוב סתם שזאת "מערכת טובה" זה לא חכם במיוחד.

לרוב משתמשי הקצה, השינוי הוא בכלל לא משמעותי עדיין. זה לא משהו שהייתי כותב על מעבר מXP ל7, למשל.

גרסא חדשה ל DirectX? נחמד, אך מאוד רחוק מלהיות killer feature היום או מחר.

ממשק Metro? מי צריך את זה בכלל (במיוחד במשפחת Windows Server)?

Windows Explorer עם ribbon? דווקא מאוד נחמד, אך עדיין לא מצדיק שינוי מערכת הפעלה.

software repository? ברוכים הבאים לניהול חבילות של לינוקס שקיים כבר כך הרבה זמן.

task manager מתקדם? לא מנצח את Process Explorer עדיין.

Secure/UEFI boot? אני בטוח שרוב באנשים בכלל לא מבינים מה זה.

Hyper-V? אפשר לחשוב שלא היה אפשר לחיות בלעדיו ועוד יש לך Virtualbox ללא כסף ועל כל פלטפורמה.

Storage Spaces? ראה התייחסות ללינוקס.

File History? למה להמציא את הגלגל מחדש עם VSS? :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים