עבור לתוכן

מספר שאלות על Samsung 840 Pro שנרכש

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם

לא מזמן רכשתי את ה- SSD הנ"ל, בנפח של 256 ג'יגה.

1) תוך כדי תהליך ההתקנה, כשניסיתי להבריג את הכונן למגירה שלו כדי שיכנס לכלוב רגיל, שברתי חלקית את בית ההברגה של אחד הברגים. חצי מבית ההברגה הכסוף נפל, כך שה- PCB חשוף מעט. אם תדמיינו את בית ההברגה כגליל חלול, אז בעצם "חצי" ממעטפת מהגליל נפל, והחצי השני נשאר כמו שהוא.

רציתי לשאול - עד כמה זה קריטי? האם כדאי לשלם עבור תיקון הכונן בשל כך או לממש אחריות, אם אפשר?

ראו תמונה מס' 1. החלק הירקרק זה ה- PCB.

2) למרות שהשיפור בתגובתיות המערכת בהחלט מורגש, זו לא ה- "מהפכה" שציפיתי לה בעקבות הררי המילים שנשפכו על כונני SSD כאן בפורום. זה מעורר את חשדי, ולכן צירפתי תמונה של AS SSD כדי שתוכלו לומר לי אם אני אכן מקבל את מה שאני אמור לקבל מהכונן.

יש לציין: כרגע בשל הגבלות לוח-אם אני משתמש בכונן באמצעות חיבור ה- SATA2 3GBit/s הישן. בכל אופן, אני מעוניין לדעת אם אלו התוצאות שאני אמור לקבל בהתחשב בצוואר הבקבוק. השתמשתי ב- AS SSD כי הבחנתי שזוהי תוכנה נפוצה בפורום, אם יש בנצ'ים נוספים שתהיו מעוניינים בהם - תגידו.

בבנצ' המצורף RAPID כבוי. לא זכור אם הבנצ' בוצע אחרי Performance Optimization ב- Magician או לא.

ראו תמונה מס' 2.

3) מה הקונצנזוס כרגע לגבי טוויקים של אחרי התקנה אצל ה- 840 Pro? כל מה שעשיתי זו התקנה חדשה של מערכת ההפעלה, להפעיל AHCI, להתקין Magician ולהגדיר אותו על Maximum Performance. האם יש דברים נוספים שכדאי לעשות, כמו שינויי Pagefile שדובר עליהם רבות?

4) עם העדכון האחרון של ה- Magician, התווספה האפשרות להפעיל את מצב ה- RAPID. כדאי או לא?

5) מהי ההגדרה המומלצת בכלל ב- Magician? אצלי זה כרגע כאמור על Maximum Performance.

6) האם נפח הכונן המצומצם (238 ג'יגה, לעומת הנפח המוכרז של 256) נובע מה- Over Provisioning?

7) האם לכונן יש הגבלה תאורטית כלשהי על כמות המידע הנכתב בכונן, ו\או הגבלה על מספר פעולות הקריאה\כתיבה (עם דגש על כתיבה), שכדאי לא לחרוג מעבר לה כדי לשמור על האמינות, השרידות ואריכות הימים של הכונן? הכוונה היא להגבלה כללית בכלל והגבלה יומית\שבועית\חודשית (וכו') בפרט.

8) האם הפיצ'ר החדש של אבטחת מידע (Class 0) ב- Magician צריך לעניין אותי?

9) מה צריך לדעת על איחוי כונני SSD?

10) האם Windows 7 תומכת ב- TRIM?

תודה רבה!

attachment.php?attachmentid=4827&stc=1&thumb=1&d=1387876361

attachment.php?attachmentid=4828&stc=1&d=1387876445

פורסם

1. אין צורך, כל עוד לא תנסה לחרוט עליו לא יקרה כלום.

2. הביצועים נראים הגיוניים ל-SATA2, לא יודע למה ציפית.

3. לא, אין צורך, זה לא אקטואלי כבר כמה שנים (רק פוגע בביצועים).

4. לפי זיכרוני רק ל-EVO יש RAPID (יכול להיות שאני טועה), אני לא רואה סיבה לא להפעיל אותו, אלא אם יש לך מעט זיכרון (RAM).

5. ביצועים מקסימליים.

6.

הסיבה הראשונה להבדלים בין נפח האחסון המוכרז על ידי יצרני הכוננים הקשיחים והנפח שמופיע בפועל במאפייני הכוננים במערכת ההפעלה היא בהגדרה המספרית של נפח האחסון: היצרניות מתייחסות לנפח האחסון בשיטה העשרונית-

1MB(Mega-byte)=1,000,000Bytes

1GB(Gigabyte)=1,000,000,000Bytes

כשהיצרניות מכריזות על נפח 500GB לדוגמה, מדובר בעצם ב-500,000,000,000Bytes.

הגדרות יצרן אלו משותפות לכל אמצעי האחסון, מכוננים קשיחים דרך זכרונות ניידים, נגני MP3 וכרטיסי זכרון.

מערכות ההפעלה וחומרת המחשב בפועל, לעומת זאת, עובדות בשיטה הבינארית ובה

1GB(Gigabyte)=1,073,741,824Bytes

(2 בחזקת 30)

לכן אם נתייחס לאמצעי אחסון של 500GB, הרי שכדי לדעת את נפח הכונן בפועל בשימוש במחשב נצטרך לחלק את 500GB העשרוניים מהכרזת היצרנית ב-1,073,741,824 שהוא הגודל האמיתי בבייטים של ג'יגה אחד. התוצאה תהיה כ-466GB בינאריים.

7. יש, אבל רק עם תכתוב כל יום 50GB במשך עשרות שנים תצליח להגיע אליה.

8. לא מכיר.

9.לא צריך לדעת, אין מה לאחות בכונן SSD מכיוון שהמידע לא מפוזר על דיסק כמו HDD. ביצוע איחוי לכונן SSD יגרום ליותר נזק מתועלת.

10. כן.

תשכח את כל מה שקראת על SSD, כי כל המדריכים שרצים ברשת מותאמים לכוננים מהדור הראשון ורק פוגעים בביצועים.

פורסם

1. לא קריטי בכלל. האריזה היא רק לשם האסטטיות (כמו זכרונות לצורך העניין). הבעיה היא שאולי לא יסכימו לממש לך אחריות (ובצדק).

2. קיבלת תוצאה יפה מאוד יחסית ל-SATA2. למה קנית כזה SSD יקר בהינתן המגבלה של הלוח שלך?

3. לא צריך לעשות עוד כלום.

4. כדאי אם יש לך מספיק זיכרון פנוי.

5. ראה 3

6. לא, זה בגלל שיטת הספירה של בייטים (בסיס 2 לעומת בסיס 10). לאחרונה נוסף המונח KiB, קרא כאן. תוכל גם לקרוא את הסטיקי בנושא עבור קשיחים.

7. יש מגבלה אבל היא עצומה (משהו כמו מספר GB ליום למשך 20 שנה). אין צורך להתחשב בכך.

8. אם אתה לא יודע כנראה שלא.

9. זמני הגישה לקבצים לא תלויים במיקום הפיזי בכונני SSD ולכן איחוי לא משפיע יותר על הביצועים.

10. ודאי. אם התקנת את ה-windows על ה-SSD, ה-trim יופעל אוטומטית.

פורסם
  • מחבר

המון תודה על התגובות! עזרתם לי רבות!

1 2. הביצועים נראים הגיוניים ל-SATA2, לא יודע למה ציפית.

ציפיתי למהפכה של ממש כיוון שהשתדרגתי מקשיח רגיל. אם זה מה שאני אמור לקבל - אני מסופק.

סתם שאלה - היכן ניתן למצוא רשימה של הערכים המומלצים (בהתאם לכל מערכת) שאליה ניתן להשוות תוצאות של בנצ'ים?

כך אדע מהו הקריטריון...

4. לפי זיכרוני רק ל-EVO יש RAPID (יכול להיות שאני טועה), אני לא רואה סיבה לא להפעיל אותו, אלא אם יש לך מעט זיכרון.

עם העדכון האחרון של המג'ישן התווסף ראפיד גם לסדרת הפרו. כרגע אני עם 4 ג'יגה של זכרון, תמליץ להפעיל?

8. לא מכיר.

זה נמצא בתפריט Data Security, תחת Advanced Feature במג'ישן.

9.לא צריך לדעת, אין מה לאחות בכונן SSD מכיוון שהמידע לא מפוזר על דיסק כמו HDD. ביצוע איחוי לכונן SSD יגרום ליותר נזק מתועלת.

כלומר איחוי זה לא רלוונטי לחלוטין ל- SSD? גם לא אחרי חודשים של עבודה?

Gil28:

קיבלת תוצאה יפה מאוד יחסית ל-SATA2. למה קנית כזה SSD יקר בהינתן המגבלה של הלוח שלך?

אמנם יש שיפור ניכר בתפקוד המחשב, אבל ציפיתי להבדל של שמיים וארץ (הררי המילים שנכתבו כאן בפורומים אודות ה- SSDים כנראה הכניסו אותי להייפ מוגזם) בהשוואה לקשיח המכאני שהיה לי, וכיוון שזה לא קרה חששתי שמא משהו לא תקין במערכת או חלילה ב- SSD עצמו. אם אתה אומר שאלו תוצאות תקינות, אז אני 'רגוע' עכשיו, ומבין שאלו הביצועים שאני אכן אמור לקבל...

בכל אופן עניין ה- SATA2 זמני לחלוטין, ואני מתעתד לשדרג את המחשב בקרוב מאוד. האם תוספת הביצועים במעבר מ- SATA2 ל- SATA3 מורגשת?

4. כדאי אם יש לך מספיק זיכרון פנוי.

כאמור, האם 4 ג'יגה יספיקו לדעתך?

5. ראה 3

אז גם אתה ממליץ להפעיל Max Performance ולעזוב את העסק?

9. זמני הגישה לקבצים לא תלויים במיקום הפיזי בכונני SSD ולכן איחוי לא משפיע יותר על הביצועים.

כלומר, אין מה לגעת באיחוי מכל סיבה שהיא, נכון?

10. ודאי. אם התקנת את ה-windows על ה-SSD, ה-trim יופעל אוטומטית.[

אז פיצ'ר ה Performance Optimization במג'ישן לא רלוונטי לי?

שוב, תודה רבה על העזרה!

פורסם

- לא יודע לאיזה שיפור מדהים ציפית. כל מה שתלוי בקשיח, השיפור בו יהיה מורגש מאוד. נסה להשוות פתיחה של פוטושופ למשל.

- 4GB לא מספיקים. זה המינימום היום לשימוש שוטף.

- תשאיר על max performance.

- אין שום סיבה לאחות. כוסות רוח למת.

- אם TRIM מופעל זה באמת מיותר.

פורסם
  • מחבר

1) אכן, השיפור המשמעותי ביותר מורגש ב- "תגובתיות" של המערכת ולאו דווקא במהירות של תהליכים.

2) תוכל בקצרה להסביר לי מהם היתרונות והחסרונות של ה- RAPID?

3) כיצד אני בודק אם בוינדוס 7 שלי ה- TRIM מופעל?

תודה

פורסם

אנשים שלא יודעים להבדיל בין כל גורמי הביצועים במערכת לפעמים קצת מאוכזבים מקניית הSSD כי הם ציפו לשיפור גם בדברים שלחלוטין אינם קשורים לכונן.

מי שכן יודע what is what, רואה ומרגיש שכל האיטיות של ההרדיסק נעלמה, ותחושת תגובתיות חלקה וחופש פעולה בריבוי משימות הופכים לתענוג שאי אפשר בלעדיו.

גם פעולות טעינה רציפות מושפעות כמובן, זמני טעינה/שמירה בתוכנות ומשחקים.

הRAPID מוסיף שכבת CACHE של הזיכרון בין מערכת ההפעלה לכונן.

זאת אומרת שמידע שנכתב ונקרא עושה שימוש בזיכרון המחשב, שמהיר מהותית גם מSSD, כדי להאיץ את הפעילות על פי נוסחאות ניהול והזרמת מידע.

בתכלס הRAPID מעלה את ביצועי הSSD בכתיבה קצרה ובקריאות חוזרות(בהתאם לכמות הזיכרון המוקצה לו), גם בקצב התעבורה וגם בתגובתיות הפעולות(התגובתיות גם כך טובה מאוד, אז למה לא עוד יותר!!! טובה אם אפשר).

בוינדוס 7 הTRIM אמור להיות מופעל אוטומטית.

יש כמה דרכים לוודא אבל אאל"ט הAS-SSD מראה זאת בתוצאות ע"י צבע הדריוור(ירוק יש AHCI וTRIM, אדום אין), כך שכבר עשית בדיקה וקיבלת תשובה.

פורסם

בקשר למצב RAPID - לי יש מחשב ישן עם SATA2 ו-4GB ראם וה-RAPID MODE עובד יפה מאוד, ומשאיר לי מספיק זכרון פנוי. גם התוצאות של AS SSD טובות.

פורסם
  • מחבר
אנשים שלא יודעים להבדיל בין כל גורמי הביצועים במערכת לפעמים קצת מאוכזבים מקניית הSSD כי הם ציפו לשיפור גם בדברים שלחלוטין אינם קשורים לכונן.

מי שכן יודע what is what, רואה ומרגיש שכל האיטיות של ההרדיסק נעלמה, ותחושת תגובתיות חלקה וחופש פעולה בריבוי משימות הופכים לתענוג שאי אפשר בלעדיו.

גם פעולות טעינה רציפות מושפעות כמובן, זמני טעינה/שמירה בתוכנות ומשחקים.

הRAPID מוסיף שכבת CACHE של הזיכרון בין מערכת ההפעלה לכונן.

זאת אומרת שמידע שנכתב ונקרא עושה שימוש בזיכרון המחשב, שמהיר מהותית גם מSSD, כדי להאיץ את הפעילות על פי נוסחאות ניהול והזרמת מידע.

בתכלס הRAPID מעלה את ביצועי הSSD בכתיבה קצרה ובקריאות חוזרות(בהתאם לכמות הזיכרון המוקצה לו), גם בקצב התעבורה וגם בתגובתיות הפעולות(התגובתיות גם כך טובה מאוד, אז למה לא עוד יותר!!! טובה אם אפשר).

בוינדוס 7 הTRIM אמור להיות מופעל אוטומטית.

יש כמה דרכים לוודא אבל אאל"ט הAS-SSD מראה זאת בתוצאות ע"י צבע הדריוור(ירוק יש AHCI וTRIM, אדום אין), כך שכבר עשית בדיקה וקיבלת תשובה.

1) האם במעבר מ- SATA2 ל- SATA3 יש שיפור ביצועים מובחן ומשמעותי?

2) אשמח מאוד לשמוע גם את תשובותיך לשאלות שהעלתי בהודעה שפתחה את הדיון הזה, בפרט לנושא ה- pagefile, הגדרות במג'ישן ובאופן כללי טוויקים של אחרי ההתקנה בענף ה- SSD.

פורסם

1. כמובן שיש הבדל. אם הוא מורגש? תלוי בשימושים.

פורסם

PAGEFILE מומלץ להקטין.

ככל שיש לך יותר זיכרון, כך אפשר להקטינו יותר.

בעיקרון סך הזיכרון הכולל(פיזי+וירטואלי) לא צריך יותר מ6-8GB בדרך כלל.

אז אם יש לך 4GB זיכרון אתה יכול לנסות לתת 2GB, ואם תקפוץ לך הודעת זיכרון מתי שהוא, תגדיל בעוד GB.

אם יש לך 6GB זיכרון נסה 1GB, ואם תקפוץ לך הודעת זיכרון מתי שהוא, תגדיל בעוד GB.

אם יש לך 8GB זיכרון אותו סיפור, אפילו חצי GB, ואפשר גם לנסות לבטל לגמרי ולראות מה קורה.

פורסם

לבטל לגמרי לא הייתי ממליץ - לפחות כדי שאפשר יהיה לשמור minidumps.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים