עבור לתוכן

איזו מערכת עד 3000 ש"ח? i5 4670k או fx-8350?

Featured Replies

פורסם

APU טוב ויפה כל עוד לא יצטרך כרטיס מסך חיצוני.

אני לעריכת וידאו ותוכנות עריכה אחרות כמו שהבחור מעוניין, לא הייתי בונה כרגע על ליבה גרפית עם כל הכבוד לליבות הגרפיות החזקות של AMD.

הייתי הולך על כרטיס חיצוני כדוגמת gtx650/650TI לפחות.

נערך על-ידי idanmal

• תגובות 31
  • צפיות 4.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

קל להמליץ כי שני המעבדים טובים מאד ויתאימו לכל שימוש דסקטופ שהוא.

מעבר לזה, בלי לדעת מה התוכנות שיש לך קשה להמליץ..

באופן כללי עבור עומסים שמאמצים מעט ליבות (או ליבה אחת בלבד) ה4670 יהיה עדיף ברוב המקרים, עבור עומסים שמאמצים את כל הליבות ב100% הFX-8350 יהיה עדיף. עבור משחקים מה לא תרגיש הבדל כי המעבד שחקן שולי והכרטיס הגרפי הוא הרכיב החשוב יותר.

הנה דוגמה להשוואה על לינוקס:

http://www.phoronix.com/scan.php?page=article&item=amd_kaveri_7850k&num=1

פורסם
  • מחבר

1. מה התקציב המקסימאלי? 3000

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא

ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ב-300

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? כל אלה יחד. ניגון ועריכה של סרטי HD ב4K רזולוציה!!

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). תדיר

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. יריות גוף ראשון, אסטרטגיה, בניית ערים.

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 22" המסך

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? מה שיוכל לנצל

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?

הארד דיסק, כרטיס מסך, ספק(אולי),

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 8-10

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? בינוני ואם זה חורג מהתקציב אז לא צריך בכלל.

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. KSP כפר סבא

9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). לפחות 2 USB3 מאחורה ו2 מקדימה.

10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? לא נראה לי מסיבי אבל אולי לCROSSFIRE

המארז שאקנה הוא NZXT H230(אין סיכוי לשנות), ולהוסיף לו מאוורר 12 מאותה פירמה.

יש מצב שאני יורד מAMD בגלל הצריכה שלו והביקורות מול INTEL... ובאמת כמו שהאחרון אמר אז במקום 4760K, אז לקחת את ה4760 וככה אני אחסוך בלוח אם שאקח - Asus H87M-PLUS.

שוב, SSD יש והארדיסקים נוספים גם אז לא צריך.

כרטיסס המסך הוא Radeon HD5850 ואני חושש שאולי הוא לא תומך ברזולוציה 4K כי עכשיו כשאני מנסה לנגן סרט כזה הוא ממש קטוע... בעיקרון הייתי בטוח שאשאיר אותו ואני באמת מעדיף, אבל אם הוא מוגבל לצרכיי בבקשה תציינו בפניי.

עכשיו לעניין שגם אני בדילמה עדיין, הוא הספק, חלק אומרים להחליף וחלק לא... כן נכון הוא ישן (5שנים), אבל הוא גם לא עבד בתפוקה מלאה ככה שיש מצב שלשנים הקרובות הוא יספיק.. חוץ מזה אנשים טוענים שאני צריך לפחות 600W אז בדקתי לדוגמא את הSEASONIC 620W ולפי נתונים נראה כי הוא לא בהרבה יותר חזק מזה שקיים אצלי.. אז תנו לי בבקשה חוות דעת נוספת...

אני מוסיף תמונות של ההספקים של הספקים לצורך השוואה.....

תודה לכולם שצפו וענו!

S12II-Bronze-03.jpg

פורסם
עבור משחקים מה לא תרגיש הבדל כי המעבד שחקן שולי והכרטיס הגרפי הוא הרכיב החשוב יותר.

תסלח לי שאני חולק עליך, אבל אנחנו מדברים בשנת 2014 לא בשנת 2005, היום המעבד הוא שחקן חשוב לעתים יותר מכרטיס המסך, המשחקים של היום נשענים והרבה על המעבד, קח למשל את BF4 או אפילו את BF3 שגורמים למעבד i5 חזק להיות מנוצל בכ-80-85 אחוזים.

פורסם
  • מחבר
^פותח הדיון, פרט בבקשה באילו תוכנות אתה משתמש לעריכה. ישנם מקרים שבהם FX8350 יהיה בחירה נכונה, ויהיו כאלה שלא.

חשוב לציין שאני עורך מתחיל אבל אני רוצה להיכנס לזה חזק ברגע שתהיה לי חומרה שתעיף את ההמרות במהירות!!

כרגע אני משתמש בשתי תוכנות עיקריות שהן: GoPro Studio שזו תוכנה יחסית פשוטה של עריכה אבל כרגע להמיר סרט 1080P של 10 דקות מMp4 לAvi לוקח יותר מ-40 דקות (בואו נמות עד שניצור סרטון של 3 דקות)!!!

תוכנה שנייה יותר רצינית היא CyberLink PowerDirector 12 (64-bit)

מה בדיוק ייתן לך מעבד Core i5-4670K ש Core i5-4670 רגיל לא נותן לך, במיוחד כאשר אתה לא מתכנן או מסוגל לבצע המהרה (overclock) על הלוח שבחרת?

למעשה, אם תסתכל בהשוואה בינהם מהאתר של אינטל, אתה תראה שאם אתה לא עושה המהרה, ה Core i5-4670 הרגיל הוא עדיף (כולל תכונות שאין ב Core i5-4670K).

ואם כבר מדברים על זה - ההבדל בין ה Core i5-4670 ל Core i5-4570 הוא ב 200MHz. אני לא בטוח שזה שווה תוספת של כ-100 ש"ח (21 דולר הפרש לגרסת ה tray, תוסיף מע"מ ורווח של החנות ותקבל 100 ש"ח).

בקשר ל FX-8350 - האם אתה באמת צריך 8 ליבות? אם כן - קח אותו. אם לא, ואתה רוצה AMD, תתחיל לחשוב בכיוון ה APU - יש לך את ה A10-7850K, שהוא קצת יותר חלש ממנו (רק 4 ליבות), אבל בעל צריכת הספק נמוכה יותר, הטכנולוגייה שלו יותר חדשה (2014 לעומת 2011) והוא יותר זול ממנו (173 דולר לעומת 195 דולר, לפי האתר של AMD). וסתם לידיעתך - גם לו יש מכפלה פתוחה, למקרה שבנית על ביצוע המהרה. אם אתה רוצה לחסוך כסף, יש לך גם את ה A10-6800K.

הערה - אם אתה לוקח מעבד APU ולא FX, אתה צריך לוח אחר (אם אתה הולך על ה A10-6800K, אתה צריך לוח עם תושבת FM2, אבל עדיף כבר שתיקח אחד עם תושבת +FM2, ל A10-7850K אתה חייב לוח עם תושבת +FM2).

8 ליבות נשמע לי טוב....

תחשבו מצב שאני עובד על 2 תוכנות עריכה במקביל ואולי גם פוטושופ, בינתיים אני מריץ המרה ל-2 סרטים נניח ובינתיים צריך לחכות... אז או שאני אגלוש בזמן הזה באתרים או אפילו ארצה לשחק באיזה משחק כדי להעביר תזמן....

ואני כן נוטה לפעמים להשאיר תוכנות עובדות ולעבור למשהו אחר....

אז כן, 8 ליבות יכולות להיות מנוצלות יפה אני חושב. השאלה אם 4670 יתן לי ביצועים יותר טובים או לפחות שווים במצבים כאלו??

פורסם

לא חשובה הכמות אלא האיכות. זה שיש למעבד הזה 8 ליבות, לא אומר שהוא יעשה את העבודה טוב יותר ממעבד i5 כדוגמת 4670.

פורסם

8 ליבות, אבל רק 4 מודולים...

פורסם
  • מחבר
לא חשובה הכמות אלא האיכות. זה שיש למעבד הזה 8 ליבות, לא אומר שהוא יעשה את העבודה טוב יותר ממעבד i5 כדוגמת 4670.

סבבה אז במצב עבודה אינטנסיבי כמו שציינתי.. מי יתן תפוקה טובה יותר??

8 ליבות, אבל רק 4 מודולים...

תודה, אבל אין צורך להיכנס עכשיו לארכיטקטורה, בואו נדבר תכלס...

תוכנות עריכה, דפדפן עם כמה לשוניות ברקע, הפעלת וידאו ועוד משחק ברקע לסרוגין....

איזה מעבד יעבוד פחות קשה\יותר מהר?

פורסם

במשחקים כמעט באופן מוחלט לאינטל יש עדיפות.

לדברים כמו דפדפן, וידאו וכולי אין משמעות לכמה חזק המעבד - אלה משימות פשוטות.

תנסה לבדוק אם אתה יכול להשתמש ב quick sync. אם כן, לאינטל יש יתרון מובהק.

פורסם
במשחקים כמעט באופן מוחלט לאינטל יש עדיפות..

איזה משחקים?

האם המשחק יודע לנצל את כל ליבות המחשב?

איזה כרטיס משודך למעבד?

איזה סצינות במשחק כלשהו?

מה המחשב עושה בנוסף למשחק (אינטרנט, סטרימינג וכו')?

יש משחקים בהם דווקא לריבוי ליבות יהיה יתרון, יש משחקים (או מנועים גרפיים) שבהם לא תרגיש הבדל בין מעבד חזק או חלש, ב4.5 או ב2.5 גה"צ. קביעות כלליות כגון כאלה הן סתמיות ולא עוזרות במאומה לשואל.

הכרטיס הגרפי הוא המשמעותי במשחקים, לא המעבד.בכל מקרה, אין מי שיוכל לשבת מול המחשב ולהצליח לזהות מי הוא מי, המשחקים רצים חלק על זה ועל זה (במקומות שעשו מבחן עיוור התוצאות היו דווקא מפתיעות)

פורסם

רוב המשחקים לא כ"כ מנצלים ריבוי ליבות בצורה טובה למרות שעדיין צריכים כח עיבוד משמעותי. לאינטל עדיין יתרון בולט בביצועים לליבה.

פורסם
APU טוב ויפה כל עוד לא יצטרך כרטיס מסך חיצוני.

אני לעריכת וידאו ותוכנות עריכה אחרות כמו שהבחור מעוניין, לא הייתי בונה כרגע על ליבה גרפית עם כל הכבוד לליבות הגרפיות החזקות של AMD.

הייתי הולך על כרטיס חיצוני כדוגמת gtx650/650TI לפחות.

אני רוצה לציין שלא התכוונתי שהוא ישתמש בליבה הגרפית המובנית במעבד ה APU, בדיוק כמו שלא התכוונתי שהוא השתמש בליבה הגרפית המובנית ב Core i5... השאלה המקורית הייתה על איזה מעבד עדיף, ומכיוון ש MoMo-P כתב שהוא מעוניין במעבד של AMD, אז הצעתי לו חלופה למעבד ה FX, בתנאי שהוא לא צריך את 8 הליבות שה FX נותן.

10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? לא נראה לי מסיבי אבל אולי לCROSSFIRE

אם אתה רוצה מערך Crossfire, הלוח שתצטרך הוא ככל הנראה בגודל ATX, שכן רוב (אם לא כל) הלוחות בגודל micro ATX הם בעלי חריץ PCI-E X16 אחד. כמו כן יש לציין שלצורך מערך כזה יש צורך בספק כח חזק יותר, אז ספק של 500W כנראה לא יספיק לך...

אגב, אם אתה מעוניין במעבד APU של AMD ובכרטיס מסך נפרד, תבדוק את האפשרות של Hybrid Crossfire או Dual Graphics Mode (שימוש גם בליבה הגרפית המובנית במעבד) - ואולי זה יעזור לך במשחק או בתוכנה ספציפית (זה לא תמיד נכון, ולפי הביקורת פה מלפני חצי שנה עדיין יש באגים בטכנולוגיה).

בסופו של דבר התשובה לשאלה המקורית תלויה באופי התוכנות בהן אתה משתמש וממה תרוויח יותר - מיותר ליבות, אך פחות כח עיבוד של ליבה בודדת (מעבד ה FX של AMD) או מכח עיבוד חזק יותר לכל ליבה, אך פחות ליבות (מעבד Core i5 של אינטל).

נערך על-ידי smalul

פורסם
  • מחבר

בקיצור ולעניין, כל מה שהבנתי עד עכשיו בדיון הזה זה שאין חד משמעי. כל אחד מפגין ידע בתחום שונה, במקום להיות ממוקד(ואולי חלק מזה באשמתי) אני יותר מבולבל.

כל אחד מביע את הדעה שלו ממה שהוא יודע או מהאינטואיציה שלו.. כך גם מפורומים אחרים שקראתי ברשת.

האינטואיציה שלי מההתחלה הייתה FX-8350, אבל כשראיתי מלאאאא מבחני ביצועים במגוון תחומים, נוכחתי לדעת שכ-80% מהמבחנים מצביעים על i5 כפייבוריט, אך עם זאת כ-80% מהמבחנים בוחנים יכולת של ליבה אחת בלבד בפעולה, מה שאומר שהמבחן מבוצע רק על חלק מהמעבד ולא בשלמותו כמו שבעיני צריך לבחון.. ככה קשה להעריך אם מספר הליבות באמת יהיה משמעותי.. וזה בגלל שאני לא מבין משהו...

1. האם האפליקציה היא שקובעת בכמה ליבות היא משתמשת?

2. המעבדים לא חכמים עדיין כדי לחלק משימה אחת לכמה ליבות בו זמנית?

3. ואם זה ככה, אני ממש צריך לדעת מראש את התוכנות הספציפיות כדי לדעת בכמה ליבות הן משתמשות?

4. מה קורה עם תהליכים שרצים ברקע כבר עם ההפעלה של ווינדוז? הם מתחלקים בין כל הליבות כדי לא להעמיס על אחת?

5. אני לא מבין איך זה שהנתונים האלו:

[TABLE=width: 355]

[TR=class: heading first]

[TH=class: group]Summary[/TH]

[TH=class: product left]Core i5 4670K [/TH]

[TH=class: vs, align: center]vs[/TH]

[TH=class: product right]FX 8350 [/TH]

[/TR]

[TR]

[TH=class: prop]Clock speed[/TH]

[TD=class: value left]3.4 GHz[/TD]

[TD=class: vs][/TD]

[TD=class: better value right]4 GHz[/TD]

[/TR]

[TR]

[TH=class: prop]Turbo clock speed[/TH]

[TD=class: value left]3.8 GHz[/TD]

[TD=class: better value right]4.2 GHz[/TD]

[/TR]

[TR]

[TH=class: prop]Cores[/TH]

[TD=class: value left]Quad core[/TD]

[TD=class: better value right]Octa core[/TD]

[/TR]

[TR]

[TH=class: prop]Is unlocked[/TH]

[TD=class: value left]Yes[/TD]

[TD=class: value right]Yes[/TD]

[/TR]

[TR]

[TH=class: prop]Is hyperthreaded[/TH]

[TD=class: value left]No[/TD]

[TD=class: value right]No[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

[TABLE=width: 355]

[TR=class: heading first]

[TH=class: group]Details[/TH]

[TH=class: product left, align: right]Core i5 4670K [/TH]

[TH=class: vs, align: center]vs[/TH]

[TH=class: product right]FX 8350 [/TH]

[/TR]

[TR]

[TH=class: prop]Architecture[/TH]

[TD=class: value left, align: right]x86-64[/TD]

[TD=class: vs, align: center][/TD]

[TD=class: value right]x86-64[/TD]

[/TR]

[TR]

[TH=class: prop]Threads[/TH]

[TD=class: value left, align: right]4[/TD]

[TD=class: better value right]8[/TD]

[/TR]

[TR]

[TH=class: prop]L2 cache[/TH]

[TD=class: value left, align: right]1 MB[/TD]

[TD=class: better value right]8 MB[/TD]

[/TR]

[TR]

[TH=class: prop]L2 cache per core[/TH]

[TD=class: value left, align: right]0.25 MB/core[/TD]

[TD=class: better value right]1 MB/core[/TD]

[/TR]

[TR]

[TH=class: prop]L3 cache[/TH]

[TD=class: value left, align: right]6 MB[/TD]

[TD=class: better value right]8 MB[/TD]

[/TR]

[TR]

[TH=class: prop]L3 cache per core[/TH]

[TD=class: better value left, align: right]1.5 MB/core[/TD]

[TD=class: value right]1 MB/core[/TD]

[/TR]

[TR]

[TH=class: prop]Manufacture ocess[/TH]

[TD=class: better value left, align: right]22 nms[/TD]

[TD=class: value right]32 nms[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

בנוסף זכרון של

DDR3-1866 שנתמך בFX לעומת DDR3-1600 של אינטל.

..לא משפיעים במבחן של ליבה אחת... גם מהירות יותר גדולה לFX וגם יותר זכרון קאצ'..

אז מה כן משפיע??

6.למה תורמים הפיצ'רים של המעבד, האם הם עוזרים גם למהירות המעבד? ל-FX יש

XOP, FMA4, F16C, SSE4a של-i5 אין..

במה זה משפר את הFX?

תשובות לשאלות האלו יוכלו לעזור לי להחליט.

שוב תודה לכולם

נערך על-ידי MoMo-P
תיקונים

פורסם

1. היישום קובע בכמה ליבות הוא משתמש. בכדי להשתמש ביותר מליבה אחת, צריך לכתוב את הקוד כך שהוא יהיה מקבילי ולא סידרתי (אני לא אפרט יותר מזה).

2. מעבד הוא יצור טיפש - הוא עושה מה שאומרים לו לעשות. נכון, אולי הוא יכול לעשות אופטימיזציה לפקודות שמגיעות אליו, אבל הוא לא יכול לפרק תוכנה שמיועדת לרוץ על מעבד אחד לכמה מעבדים.

3. בכדי לדעת כמה ליבות התוכנה שלך יכולה לנצל, אתה צריך לדעת באיזו תוכנה מדובר בכדי שתוכל לחפש מידע לגביה...

4. אם אתה מתכוון לכל התהליכים שאתה רואה במנהל המשימות, אז תפקיד מערכת ההפעלה הוא להחליט איזה תהליך ירוץ באיזו ליבה. אתה כמובן יכול באופן ידני לקבוע באיזו ליבה ירוץ כל תהליך (יש לך אפשרות בשם Affinity), אבל עדיף שתשאיר את זה למערכת ההפעלה - ברוב המקרים זה הפתרון הטוב יותר.

5. אתה לא יכול להשוות מעבדים בארכיטקטורות שונות לפי הנתונים הנ"ל - ההשפעה של תדר השעון, כמות זיכרון המטמון וכד' שונה בארכיטקטורות שונות, ולכן לא ניתן להשוות בינהם לפי הנתונים האלו. אילו ידעת תכונות הרבה יותר בסיסיות של כל מעבד, כמו מספר פקודות למחזור שעון, אז אולי יכלת להשוות בינהם, אבל הנתונים האלו לא זמינים. לכן כל מה שנותר הוא להסתמך על מבחני ביצועים ואז להחליט איזה מעבד יותר טוב.

6. אני לא יודע מה כל התכונות/פיצ'רים האלו אומרים, אבל חלקם הם סטי פקודות. סט פקודות הוא בעצם מימוש של פקודה בחומרה, דבר שהופך את ביצוע הפקודה ליותר מהיר. אם תוכנה מסויימת משתמשת בפקודות שמקודדות ברמת החומרה (במעבד), אז זמן הביצוע שלהן יתקצר, שכן לא יהיה צורך בפירוק הפקודה לאוסף פקודות בסיסיות שהמעבד כן מכיר בכדי לבצע את אותה הפעולה.

פורסם
  • מחבר

תודה!!

תשובות משביעות רצון .. :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים