עבור לתוכן

מאוד מעניין אותי מה יהיה לכם לומר בעניין הטיפים...

Featured Replies

פורסם

הנה סיטואציה:

- אז בעצם המנות במסעדות נורא יקרות. 75 ש"ח על סטייק? 400 גרם בקצבייה עולה חצי מחיר.

- כן אבל במסעדה מכינים לך את האוכל ומגישים לך אותו.

- כן אבל על זה אני משלם שירות!

קונספט חדש: מסעדה שמוכרת רק שירות! תביא את המצרכים מהבית ונכין לך ארוחה דה לוקס בזיל הזול

• תגובות 172
  • צפיות 31.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

רגע מה אתה בעצם מנסה לרמוז? שבעלי המסעדות חמדנים? שהם מנסים לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה? אז למה אתה רומז פשוט תגיד את זה הם חמדנים בני חמדנים!

תראה מסעדנות זה עסק מאוד קשה שמאוד קשה להרוויח בו, ולכן אני ממש לא מופתע שהם מנסים למקסמם את הרווחים בכול דרך.

אני רק לא ממש מבין מה אתה מציע? לא לשים טיפ? אז את מי אתה מעניש פה? את בעל העסק או את המלצר?

יש כאן הרבה "גיבורים" "לא פראיירים" ו"לא קמצנים" בעליל שאין להם שום בעיה להגיד למלצר בסוף הארוחה שלא מגיע לו טיפ ושיבקש תשלום מהמעסיק שלו.

אתם הרי לא רוצים לאכול במקום שבו לא משלמים שכר, למרות שזה נעשה בצורה חוקית(וכן זה חוקי ברגע שהכסף נרשם בקופה זה חוקי לעבוד על טיפים),ואז שיבקשו מכם לשלם את השכר(על זה אתם מתלוננים פה במשך 13 עמודים). אז אני שואל את אותם אנשים למה יש לכם את האומץ והתעוזה לא להשאיר טיפ למלצר שזה השכר שלו והוא מצפה לו(אני לא מדבר כרגע על מקרים בהם לא מגיע לו כי הוא לא עבד), וגם המעסיק שלו מצפה לזה הוא אפילו כותב לכם את זה בגדול בפונט מודגש בסוף החשבונית, אבל אין לכם אומץ או רצון לפני שאתם מתיישבים לפנות למנהל המשמרת, ולשאול אותו האם המלצרים מקבלים משכורת מהמעסיק או מהטיפים?

אם הייתם שואלים את המנהל את השאלה הזו, ובמקרה שהייתם מקבלים תשובה של "טיפים" או תשובה מתחכמת של "משלימים למינימום", ובאותו רגע הייתם אומרים לו שאתם לא תאכלו פה לעולם אולי הייתם משנים משהו.

אם תתחילו לסנן את המסעדות שאתם יושבים בהם לכאלו שהשורה "לא כולל שירות" לא מופיע להם בקצה החשבון, ותתפלאו יש מעט כאלה אומנם ממש מעט אבל יש, אולי שאר בעלי המסעדות התיישרו ויגדילו עוד יותר את מחיר המנות המנופחות שלהם ויפסיקו לצפות מכם גם לשלם מחיר הזוי על מנה, וגם לשלם שכר למלצרים אלה הסתפקו בלשלם מחיר הזוי על המנה.

אם אנשים יתחילו לשנות את גישת הישראלי הטיפוסי של "אני לא קמצן אני פשוט לא פראייר", והסתכלו קצת בצורה גדולה על ההשלכות של המעשים שהם עושים על מי זה באמת משפיע, ומי סתם נדפק מזה למרות שהוא לא קבע את חוקי המשחק אולי משהו השתנה.

פורסם

אתה מדבר על לדפוק את המלצרים - אבל האם הטיפ הולך בכלל ישירות למלצר? או שהוא הולך לקופה משותפת, שממנה מחלק בעל העסק את הכסף לפי כללים כאלה או אחרים שהוא קובע בעצמו?

האם יש יחס ישיר בין כמות הטיפים לסכום הכולל שהמלצרים יקחו הביתה?

האם אין בעלי עסקים שפשוט משלמים מהטיפים את משכורות המלצרים ורק "משלימים" לשכר קבוע מוסכם כלשהו?

פורסם
  • מחבר

FARKASH7, אתה ממשיך לדבר שטויות ולא מתייחס עניינית לתגובות.

אבל שימו דברים בפרופורציה החלופה היא שפשוט יכניסו את דמי השירות לחשבון בלי לשאול אותכם כמו שקורה בהרבה מדינות מערביות נאורות אחרות

זו ממש לא החלופה, כי ברגע שתנסה למכור סלט צנוברים וחלומי ב70 שקל, אתה תאכל את הסלט שלך בעצמך.

תפסיק לומר שאני "מעניש את המלצר" אף אחד לא הבטיח לו שכר שכולל טיפים, כמו שאמרת זו ה"נורמה". בעל המסעדה מבטיח שכר שנע באזור ה-35, ובמידה והמלצר לא מגיע אליו עם הטיפים הבוס משלים.

וחלאס עם ההשוואות העקומות שאתה מביא.

- - - תגובה אוחדה: - - -

אתה ממשיך להציג מלצרים כאנשים בעלי מגבלה שכלית, שלא מסוגלים להילחם על זכויותיהם בעצמם. אני לא צריך להילחם את מלחמתם.

פורסם

Ori אתה כנראה לא מחובר ממש למציאות כי אנשים משלמים היום 70 שקל על סלט תאמין לי ראיתי את זה לא מעט בעיניים שלי והייתי בהלם, ולא זה 70 שקל בלי טיפ. אז כן אם תשכנע את בעלי המסעדות להעלות את מחיר המנות ולהוריד את השורה שמעצבנת אותך, "לא כולל שירות", זה לא ישפיע אל אף לקוחה טיפוסית של בתי קפה.

אז מי שמדבר שטויות זה אתה. תאמין לי שיש לי פי 1000 יותר נסיון עם לקוחות של מסעדות ממך. מחירי המנות כול פעם עולים, ומתעדכנים בלי קשר לטיפ מספר הלקוחות לעומת זאת לא יורד.

נכון אף אחד לא הבטיח לו שכר שכולל טיפים הבטיחו לו שכר שהוא טיפים! זו לא רק נורמה זה מה שבעל המסעדה מבטיח למלצר, וזה מה שבעל המסעדה מצפה ממך כשהוא רושם לך בפונט שגדול פי 5 מכול דבר אחר בחשבון במודגש "לא כולל שירות".

איפה בדיוק רשמתי שלמלצרים יש בעיה שכלית? איפה בדיוק רמזתי לכך? אל תסלף את דברי.

מלצרים הם בדרך כלל חברה צעירים שבאים לתת חצי שנה עבודה. אתה חושב שחברה צעירים שבאים לתת חצי שנה עבודה חושבים על להתאגד? על זכויות? האם המחוקק נותן להם בכלל אופציה כלשהי לפנות נגד ההתנהלות בענף הזה?

הרי עבודה על טיפים היא חוקית כול עוד הטיפים נרשמים בקופה אז מה הם יכולים לעשות?

בחייך עובדי פלאפון ואורנג' רק לא מזמן הצליחו להתאגד ושם יש איזה שתיים או שלושה מהנדסים נראה לי לא? ועוד המון טכנאים אחרים, לא רק חברה צעירים שבאים לתת חצי שנה עבודה לפני טיול והרגע יצאו מהצבא, ואין להם בכלל מושג שהם צריכים לשלם ביטוח לאומי עד שהם מקבלים מכתב הביתה.

אז שוב אתה זורק את זה על המלצרים, ומאשים אותם במצבם איך אתה מצפה מהם לשנות את המצב הזה אפילו שופטי בית המשפט לא יודעים ממש איך להתנהל בכול מה שקשור לענף הזה.

Qttp אני לא ממש יודע איך זה עובד במקומות אחרים, אני אישית עבדתי רק במקום אחד, ושם כן הכסף קודם כול משלם את המשכורת, ואז מה שנשאר מחולק שווה בשווה(כתלות בשעות העבודה באותה משמרת) בין המלצרים שעבדו. הכסף ממש לא מחולק כראות בעל המסעדה.

אז כן שם הכסף הולך ישירות למלצרים. בטוח תמצא דוגמאות אחרות.

אצלנו תנאי ההעסקה היו שאם הטיפים לא מכסים שכר מינימום בעל העסק משלים, בשעות שבת שכר מינימום זה 150%.

כן היה קשר ישיר בין הטיפים לכסף שאותו מלצר מרוויח, השכר שמופרש לתלוש זהה, אבל כמובן שנשאר יותר לאחר ההפרשה אם הטיפים היו גבוהים. אז כן השארת יותר טיפ=המלצר קיבל יותר כסף.

כמובן שזה לא נכון לכול משמרת, אבל לרוב המשמרות זה נכון.

בכלל נגעת בנקודה חשובה איך תידע אם הכסף באמת הלך למלצר? המלצה פשוט תישאל אותו רוב המלצרים יגידו לך את האמת לא תיהיה להם שום בעיה עם זה, ואז תחליט מה לעשות. אני למשל הרבה פעמים רמזתי ללקוחות בימי שבת שחבל על הטיפ גם ככה הוא לא יגיע אליי.

גם אם הכסף מחולק אחרת, עדיין ההשפעה של הטיפ שלך על המשכורת של המלצר היא גדולה מאוד ברוב המקרים.

פורסם

אתה כל הזמן חוזר ומצביע על השורה בחשבונית שכתוב בה לא כולל שירות, רק מתעלם מהעובדה שזה לא חוקי. מחיר המנה חייב לכלול הכל. נקודה.

פורסם

ואתה מתעלם מהעובדה שאתה יושב במסעדה שדורשת ממך לשלם על שירות(חוקי או לא זה לא משנה), ואז מתפלא שבאים אליך בטענות על כך שלא השארת שירות.

אני לא משפטן, אני לא יודע אם זה חוקי או לא, ואני לא חושב שזה בכלל משנה.

אם אני לא מסכים עם צורת העבודה של עסק מסוים אני ימנע מלעשות איתו עסקים, ולא יעניש את העובדים שלו.כן כשאתה לא משאיר טיפ אתה מעניש את המלצר, מעניש את המלצר אתה יכול להתכחש לזה, אתה יכול לגלגל את זה למלצר ולהגיד שזה בעיה שלו, אבל אתה פשוט מעניש אותו.

אתה לא מתקן שום דבר, ואתה לא משנה שום דבר חוץ מאת היחס שתקבל בפעם הבאה שתגיע לאותה מסעדה.

הוויכוח שלי איתכם הוא לא אם זה חוקי או לא, ולא אם זה נכון או לא, ולא אם זה הגיוני או לא.

הוויכוח שלי איתכם הוא על צורת החשיבה והפעולה שלכם.

פורסם

גם אני יכול לכתוב בעסק שלי שכל מי שנכנס יחטוף בעיטה בביצים לפני שיצא. זה לא הופך את זה לחוקי. המסעדה צריכה לעבוד במסגרת החוק. אם כולם יפסיקו להכנע לתכתיב הזה, לא תהיה לבעל המסעדה ברירה אלא לשלם למלצרים שכר הוגן, וכך הטיפ יחזור להיות כמה שקלים כהערכה למשהו באמת יוצא דופן, ולא קבוע.

פורסם

"לא תיהיה לבעל המסעדה ברירה..." על זה אני מסכים איתך לחלוטין, ובמיוחד לנושא הטיפ הוא לא צריך להיות משהו מעבר להכרת תודה סימלית של הלקוח ישירות למלצר.

על דרך הפעולה לא, אני חושב שגם אם היא תעבוד היא בלתי אפשרית לביצוע.

אני חושב שדרך הפעולה צריכה להיות רגולציה, וחקיקה, ושיתוף פעולה של קהל הלקוחות בכך שיחרימו עסקים ולא יענישו עובדים.

פורסם

יש חקיקה, כמו שכבר אמרו לך.

איזו עוד חקיקה / רגולציה אתה מציע?

פורסם

אף אחד לא משפטן כדי להכריע אם זה חוקי או לא.

נניח שלא יש חקיקה, אבל יש אכיפה? ראית פעם פקח שנכנס למסעדה מברר באופון סמוי איך העסק עובד ונותן קנס כבד במקרה הצורך?

לא שמעתי על מקרה כזה מעולם.

אולי תפנה למועצה לצרכנות ותתלונן שביקשו ממך לשלם טיפ בטענה שהוא לא מגולם במחיר המנה? אולי זה גם ישנה משהו.

המדינה מאפשרת לענף הזה להיות פרוץ, ולבעלי המסעדות לעשות ככול העולה על רוחם. בצרפת פתרו את זה די בקלות בחשבונית השירות כבר כלול, ושם כנראה יש גם אכיפה. כאן עסוקים בלנסח חוקים הזויים בלי יכולת לאכוף את הקיימים.

אתם חושבים שאתם משפרים את המצב כשאתם לא משלמים טיפ שיהיה לכם לבריאות.

לפחות תפסיקו להיות מופתעים ולהתלונן כשעושים לכם פרצופים במקומות האלה למה ציפיתם?

אני חושב שבתור לקוחות עדיף שפשוט לא תאכלו במקומות האלה זה ישפיע הרבה יותר מהר ועם פחות תוצאות לא רצויות.

בכול מקרה גם אם יהיה שינוי או לא אתם תשלמו אותו דבר או יותר. פרט להרגשה הטובה ש95% מהאנשים במדינה ירגישו כי הם "לא חייבים לשים טיפ" בפועל הכסף הזה יצא מהכיס שלהם. זה לא אומר שעדיף להישאר במצב הזה זה רק אומר שצריך לקחת דברים בפרופורציות, ויש עוולות פי כמה יותר נוראיות פה שזועקות לשינוי ולא מעניינות 90% מהאנשים המלומדים בשירשור הזה.

פורסם

אני חושב שאתה ושכמותך שבויים בפנטזיה על מסעדות יקרות עם לקוחות עשירים שנותנים טיפים גדולים למלצרים שעובדים קשה ובקושי מרוויחים שכר הייטק.

ואתה לא נותן לשום דבר להפריע לפנטזיה שלך.

פורסם

מה אתה קשור תגיד לי עם התגובה הזאת?

שיהיה לך לילה טוב נמשיך להתכתש מחר.

פורסם

פרקש, בגלל אנשים כמוך עם ישראל הוא צרכן טיפש.

ההצעה שלך שלא לשבת במסעדה זה עדיף על לשבת ולא להשאיר טיפ, מגוחכת ורק תרע עם בתי העסק.

חלק גדול מהמסעדות ובתי הקפה משלמים שכר על בסיס טיפים כאשר מבטיחים לפחות שכר מינימום. לא רק שזה בקושי חוקי, זה יוצר מצב שבו ההערכה שלך את השירות בצורת טיפ לא הולכת ישירות לאותו נותן שירות. הוא עשוי להתחלק בין כולם והוא עשוי כולו להיות חלק משכר המינימום של אותו מלצר, מה שגם לא צ'יפר את המלצר וגם היווה חיסכון משמעותי לבעל העסק בתשלומי המשכורות.

עצם העובדה שהעניין לא מפוקח לא גורע במאומה מערך החוק והחשיבות שבשמירה עליו.

פורסם

חח אנשים כל כך מטומטים שכבר בא לבכות... אתם חיים על גבם של מדינותעולם שלישית שחיים בתנאי עבדות, ופתאום נהייתם רגישים לכך שאחוז קטן מסך העובדים בישראל הקטנטנה יקבל אקסטרה משכורת?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים