עבור לתוכן

מאוד מעניין אותי מה יהיה לכם לומר בעניין הטיפים...

Featured Replies

פורסם
יש אנשים שיכולים להרשות לעצמם לממן לך בונוס למשכורת, ויש אנשים שלא.

זה המצב לטוב ולרע.

מי שלא מתאים לו לא חייב לעבוד במלצרות, יש טלמרקטינג ושטיפת כלים.

ומי אתה שתגיד לאנשים שהם לא יכולים לצאת לדייט במסעדה מדי פעם(שאינם יכולים להרשות לעצמם לאכול שם כדרך קבע) מבלי לשלם לך בונוסים?

כשאדם גם כך מתקשה להוציא סכומים, למה אתה חושב שיש לך זכות לדרוש ממנו בונוס לעצמך?

שהעשירים יתנו לך בונוסים, לקוחות שיש להם מעט לא חייבים לך כלום.

אם כבר מישהו חייב לדאוג שהמשכורת שלך תהיה סבירה זה המעסיק, לא הלקוחות.

האבסורד הוא שגם השליחים של מקדונלדס בורגראנץ' ושווארמה חסן עובדים קשה וחושבים שמגיע להם טיפ.

תגיד תודה שאתה מרוויח מעל שכר מינימום ותפסיק להיות חזיר.

כרגיל אותם תגובות הזויות בלי בסיס במציאות אתה ממש דמגוג בגרוש. אתה מזכיר לי את המשפט על החתולים שגם שהם עושים סקס הם בוכים.

באמת נראה לך שאדם שיושב במסעדה, ומוציא 300 שקל על מנה שהייתה עולה לו בבית בלחץ 50 אם הוא ישלם עוד 10% טיפ יעקלו לו את החשבון? אם כן באמת אולי כדאי שלא יצא למסעדות.

בלי קשר קבל טיפ ממלצר(לשם שינוי), כדאי שבדייטים הבאים שלך תשאיר טיפ, זה יגדיל את הסיכוי לדייט שני...

עכשיו לאנשים שאפשר לנהל איתם דו שיח ענייני:

QttP כפי שאמרתי אני לא עובד כרגע. הלוואי והיה לי זמן, אבל אני מנסה להשיג השכלה כי לפי אחד המלומדים פה אם אין לך דינך לקבל שכר מינימום.

אם אני אחזור אכן לענף הזה בקיץ בשמחה אני אזמין אותך. תבוא תהנה ואל תשאיר טיפ כבר אמרתי לך שזה לא ממש מה שמעסיק אותי כשאני עובד אני יותר מנסה לגרום לאנשים להרגיש טוב, ולהיות מרוצים.

rroonnii אני מצטער שאין לי השכלה מעבר לבית ספר(אני עובד על זה, אבל זה לוקח קצת זמן, עוד שנתיים וחצי בקצב הנוכחי), ואני מצטער שאתה נאלץ להשאיר טיפים אל אף שהשקפת עולמך אוסרת זאת.

אני לא רואה פה אנשים שמתלוננים על זה שהרכבים יקרים כי מה אפשר לעשות כך השיטה עובדת. אני לא רואה פה אנשים שמתלוננים שהבתים יקרים כי מה לעשות כך השיטה עובדת.

אז גם בעסקי המסעדנות בארץ כך השיטה עובדת טיפים הם חלק מהבילוי שלכם במסעדה. קיבלתם שירות חרא אל תשאירו טיפ לגיטימי. קיבלתם שירות טוב-סביר תשאירו מה שמקובל.

מי שלא מסוגל להתמודד עם העובדה שלעלות הארוחה בארצנו הוא צריך להוסיף טיפ מיוזמתו יכול לטוס לצרפת, ולהוסיף טיפ בלי שמישהו שאל אותו.

• תגובות 172
  • צפיות 31.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

באמת נראה לך שאדם שיושב במסעדה, ומוציא 300 שקל על מנה שהייתה עולה לו בבית בלחץ 50 אם הוא ישלם עוד 10% טיפ יעקלו לו את החשבון? אם כן באמת אולי כדאי שלא יצא למסעדות.

באמת נראה לך שבן אדם יוציא 300 שקל על מנה שהייתה עולה לו בבית בלחץ 50 והוא עוד צריך לשלם עוד 10%?!

פורסם

rroonnii אני מצטער שאין לי השכלה מעבר לבית ספר(אני עובד על זה, אבל זה לוקח קצת זמן, עוד שנתיים וחצי בקצב הנוכחי), ואני מצטער שאתה נאלץ להשאיר טיפים אל אף שהשקפת עולמך אוסרת זאת.

אני לא רואה פה אנשים שמתלוננים על זה שהרכבים יקרים כי מה אפשר לעשות כך השיטה עובדת. אני לא רואה פה אנשים שמתלוננים שהבתים יקרים כי מה לעשות כך השיטה עובדת.

אז גם בעסקי המסעדנות בארץ כך השיטה עובדת טיפים הם חלק מהבילוי שלכם במסעדה. קיבלתם שירות חרא אל תשאירו טיפ לגיטימי. קיבלתם שירות טוב-סביר תשאירו מה שמקובל.

מי שלא מסוגל להתמודד עם העובדה שלעלות הארוחה בארצנו הוא צריך להוסיף טיפ מיוזמתו יכול לטוס לצרפת, ולהוסיף טיפ בלי שמישהו שאל אותו.

איפה אתה רואה שאסרתי? כתבתי שזה לא צריך להיות חובה. היום אף אחד לא יעצור מישהו בגלל שלא נתן טיפ. אתה זה שעשית מזה חוק בל יעבור. מלצר - העבודה שלו זה לתת שירות ולא להרכיב מטוסים. שירות טוב אני צריך לקבל בלי קשר לטיפ. אתה לא צריך לספר לי את סיפור חייך ... כמעט כל אחד עבד בעבודות מסוג זה (ברובם אין בכלל אפשרות לקבלת טיפ).

עבדתי במאפייה כמה חודשים... במידה והייתי פונה לאיזו גברת -"ראית איך יצאו הקרואסונים" ,"מה אומרת על איזה טיפ".היא בטח היית הופכת את זה לפטיש .

פורסם
באמת נראה לך שבן אדם יוציא 300 שקל על מנה שהייתה עולה לו בבית בלחץ 50 והוא עוד צריך לשלם עוד 10%?!

הוא בחר לשבת במסעדה בארץ, וקיבל שירות סביר ומעלה? אז כן ככה זה עובד פה אתה יכול לצעוק. אתה יכול להגיד שזה לא בסדר, אבל ככה זה מתנהל בארץ. אם לא מתאים לך אתה לא חייב לשבת במסעדה. כמו שאם לא מתאים לך לקנות פופקורן בקולנוע כי המחיר מופקע אתה לא חייב לקנות, ויכול לשבת בבית עם סרט ופופקורן בשקל. כמו שאם לא מתאים לך לרכוש רכב חדש במחיר מופקע אתה לא חייב לקנות ואותה יכול לקנות יד שניה בן שנתים עם ק"מ נמוך.

כמו שאם לא בא לך לשלם 2.5 מיליון שקל על דירת חדר וחצי במרכז תל אביב אתה לא חייב לקנות, ויכול לקנות דירה דומה ב250 אלף שקל בשכונה "טובה" בלוד.

אף אחד לא מכריח פה אף אחד לעשות שום דבר אתם מתלוננים שלא מתאים לכם מה שהנורמות וצורת העבודה בענף הזה דורשת מכם כלקוחות אז אתם לא חייבים להיות לקוחות.

אתם לא תמותו ברעב אם תחליטו להכין ארוחת בוקר בבית שתעלה לכם 15 שקל, במקום לשלם עליה 80-90 שקל+טיפ. תאמינו לי שום דבר לא יקרה לכם.

rroonnii לא מבין איפה רשמתי שצריך לעצור מי שלא משלם טיפ? אפילו ציינתי שאותי אישית זה לא מעניין.

מה שכן מעצבן אותי זה ההתנגחות של אנשים כאן במלצרים. אנשים שלא מבינים דבר וחצי דבר, ומנסים למצוא צידוק לכך שהם לא משאירים טיפ.

אז סבבה אתם צודקים זה מנהג מגונה שצריך להיפסק, אבל ככה הענף הזה עובד, ולכן שוב מי שלא אוהב את איך שזה מתנהל לא חייב לקחת בזה חלק ויכול לאכול בבית!

פורסם

אבל אני מצפה לקבל שירות, בגלל זה אני אוכל במסעדה ולא בבית.

טיפ אני נותן (בנדיבות) אם השירות היה מעל למצופה.

באותה מידה אני יכול לדרוש בונוס בשכר על כך שעשיתי את עבודתי. אם כך, לשם מה השכר?

פורסם
הוא בחר לשבת במסעדה בארץ, וקיבל שירות סביר ומעלה? אז כן ככה זה עובד פה אתה יכול לצעוק. אתה יכול להגיד שזה לא בסדר, אבל ככה זה מתנהל בארץ. אם לא מתאים לך אתה לא חייב לשבת במסעדה. כמו שאם לא מתאים לך לקנות פופקורן בקולנוע כי המחיר מופקע אתה לא חייב לקנות, ויכול לשבת בבית עם סרט ופופקורן בשקל. כמו שאם לא מתאים לך לרכוש רכב חדש במחיר מופקע אתה לא חייב לקנות ואותה יכול לקנות יד שניה בן שנתים עם ק"מ נמוך.

כמו שאם לא בא לך לשלם 2.5 מיליון שקל על דירת חדר וחצי במרכז תל אביב אתה לא חייב לקנות, ויכול לקנות דירה דומה ב250 אלף שקל בשכונה "טובה" בלוד.

וכמו שהוא יכול לאכול במסעדה ולשלם 300 שקל ולא להשאיר טיפ. :)

ואז אתה יכול לומר שהוא סתם קמצן. והוא גם סתם קמצן שהוא לא נותן כסף לקבצן. והוא גם סתם קמצן שהוא לא עושה חבילה "הכל כלול" בסלולרי ולא מזמין את הטריפל של יס. ואולי הוא בכלל מלך הקמצנים - הוא מגיש דו"ח החזר מס בסוף שנה! :)

אתם לא תמותו ברעב אם תחליטו להכין ארוחת בוקר בבית שתעלה לכם 15 שקל, במקום לשלם עליה 80-90 שקל+טיפ. תאמינו לי שום דבר לא יקרה לכם.
גם אתה לא תמות ברעב ולא יקרה לך שום דבר אם הוא לא ישאיר לך טיפ. :)
אז סבבה אתם צודקים זה מנהג מגונה שצריך להיפסק, אבל ככה הענף הזה עובד, ולכן שוב מי שלא אוהב את איך שזה מתנהל לא חייב לקחת בזה חלק ויכול לאכול בבית!
מנהג מגונה שצריך להיפסק? אז איך אתה מציע להפסיק אותו? הוראה ישירה ממלך היקום? :)
פורסם

תראה אנחנו יכולים להגיע פה להרבה הסכמות בנוגע לשכר המלצרים. ממה הוא צריך להיות מורכב. מה לאפשר מה לא לאפשר מה לעשות מה לא לעשות. אני מכון שמישהו יפתח פה דיון בנושא איך אפשר לשנות את ענף המסעדנות וצורת ההשתכרות, ותאמין לי שאתה תופתע ממה שיש לי להגיד, ולמרות שהייתי רק מלצר במשך 3 שנים(אם אני מסכם את כול התקופות שעבדתי) למדתי לא מעט על החולי והדברים הדפוקים בענף הזה.

בשורה התחתונה כרגע ככה הענף הזה מתנהל, ולכן אני לא מצליח להיכנס לראש של אותם אנשים שלא משאירים טיפ דווקא! לא בגלל שהשירות היה גרוע כי הוא היה טוב, לא כי האוכל לא יצא בזמן כי הוא יצא והיה חם וטעים. אלה דווקא!

הענף הזה עובד כמו שהוא עובד לטוב ולרע, ואם אתה שואל את דעתי בעיקר לרע.

אז אתה יכול להיות גבר ולא להשאיר טיפ כי אתה לא חייב מותר לך אני לא יכעס עליך ואני לא ארדוף אחריך בחניה כמו איזה ילד כאפות שחי ברחוב.

אם זה מה שגורם לך להרגיש שלם עם עצמך לבריאות.

אני אישית פשוט לא אשב במסעדה אם לא בא לי להשאיר טיפ אני מבין איך הענף עובד, אני מבין מה הנורמות, ולכן אני מבין שאם אני יוצא למסעדה ושם X כסף על השולחן אז יהיה שם גם טיפ.

אני מבין שאם אני מטייל בלונדון או בפריז אז הטיפ כבר ימצא את עצמו בחשבון, ואני "לא צריך להוסיף טיפ".

אני מבין שאם אני מטייל בהולנד הנורמות לא אומרות שאני צריך להשאיר טיפ כי צורת העבודה וההשתכרות שם שונה.

פורסם

ה"נורמות" הן אלה שגורמות למעסיקים לצפצף על החוק ולא לשלם למלצרים שכר מינימום לפחות וזאת בלי שום קשר לטיפים.

פורסם

זה כבר וויכוח אחר, מה בא קודם הביצה או התרנגולת.

אני לא יכול להגיד שאתה טועה, אבל אני גם לא יכול להגיד שאתה צודק.

שוב אני לא מנסה להיכנס כאן לוויכוחים אם הנורמות האלה נכונות, ואם צורת העבודה הזו נכונה זה לא מעניין לצורך הדיון הזה.

בשורה התחתונה ככה זה מתנהל, אתה יכול לבוא בגישה של אני לא חייב אז אני לא משלם. או פשוט לא להשתתף במשחק קרי לא להיות חלק מהענף הזה.

אני בעד הגישה השנייה, ואני עדיין חושב שאלו שדוגלים בגישה הראשונה הם קודם כול טיפשים ואנשים חסרי חיים ואחר כך קמצנים.

אני גם מאחל להם שיקימו משפחה, ואם חס וחלילה אחד הילדים שלהם לא יהיה בוגר טיס/ממר"ם/טלפיות וירצה לחסוך כסף במשכורת גבוהה מהמינימום סיכוי לא רע שהוא יפנה לענף הזה. נראה מה הם יגידו אז כשהבן שלהם ירדוף אחרי לקוחות בחניה.

פורסם

אז אתה חושב שעדיף בכלל לא לאכול במסעדות. משהו הגישה הכלכלית שלך.

פורסם

זה לא גישה כלכלית יותר גישה לחיים.

אם אני הולך למסעדה אני יודע שאני אשאיר טיפ, למה? ככה זה המשחק אתה רוצה לשנות אותו אפשר לנסות, אבל אם אני משחק את המשחק אני לא מתלונן על החוקים, ואם לא מתאימים לי החוקים אני פשוט לא משחק את המשחק.

אותו דבר לגבי שירות חרא. אישית אם אני נתקל בשירות לא טוב אני אשאיר את ה10% ולא אגיד דבר, אבל כף רגלי לעולם לא תדרוך שם יותר. שוב גישה לחיים יש את אלה שאוהבים לצעוק בשביל פיצוי. יש את אלה שיבחרו לא להשאיר טיפ למרות שלפעמים אין למלצר שום שליטה על החוויה הלא טובה שאותו לקוח עבר, ויש את אלה כמוני שפשוט לא יגיעו לשם יותר.

שכול אחד יבחר את הגישה שלו לחיים, וזכותי לחשוב מה שאני רוצה על אנשים עם גישה מסויימת כמו שזכותם לחשוב עליי מה שהם רוצים.

פורסם

מי קבע שיש חוק (על הדרך -אתה מציין זה החוק)?ציינתי אף אחד לא יעצר אם לא נתן טיפ.

אתה. מצד אחד- " מי שמעוניין, יתן טיפ ,אני מלצר שלא מצפה ". מצד שני -"חוק בענף הזה לתת טיפ" מצד שלישי - "מי שמראש לא יתן טיפ שיאכל בבית" .

מחר יהיה נוהג לתת טיפ לעובד מאפייה,לקופאית ששירתך אותך טוב. מה היית אומר על זה? גם מקובל.

פורסם

אי שם באשדוד, במסעדה שלצערי לא זוכר את שמה, ישבנו 4 חברים לאכול מעדני ים. למלצרית לקח כרבע שעה רק לגשת אלינו ולקחת את ההזמנה, ועוד כ-50 דקות עד שהביאו את המנות. נראה לי שהיה טעים, אבל אני כן זוכר ששאלו כמה לחייב את כרטיס האשראי (חשבון של כ-400 ש"ח, פוצל ל-2 כרטיסים) ענינו חצי חצי, המלצרית אמרה ומה עם טיפ? אמרנו שנשים לה במזומן.

לקחנו את האשראי ושמנו לה 10 אגורות על השולחן עם פתק "טיפ".

פורסם

פרקשבע, בית עסק שחושב/טוען שהלקוח אשם אם לא השאיר טיפ, לא ראוי להתקיים. חד וחלק.

הלקוח (כן, גם זה שהחליט לא להשאיר טיפ) - הוא זה שבסופו של יום משלם לך את המשכורת.

ולא, אני לא מדבר על המשפט "הלקוח תמיד צודק", אבל בטח שהלקוח לא צריך להרגיש אשם ברגע שהוא שולף את אמצעי התשלום.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים