עבור לתוכן

מאוד מעניין אותי מה יהיה לכם לומר בעניין הטיפים...

Featured Replies

פורסם
מסטיקים עגולים, החזרת אותי 26-27 שנים אחורה (-:

עידן מדובר במכולת בקרית ביאליק ..וכך הוא נהג לעשות.אולי אתה מכיר אותו.

לאבא שלי היה גם מכולת ..והוא דווקא היה מחלק את המסטיקים בחינם.חבל יכולנו להיות עשירים :t2819:

נערך על-ידי rroonnii

• תגובות 172
  • צפיות 31.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
זכור לי מקרה מפדח משהו שהזמנתי עם חבר אוכל ואני נתתי טיפ לשליח (שגם הם מצפים לזה).

עכשיו היה לי בכיס אחד 10 שקלים ומסתבר שבכיס השני היו 10 אגורות ..

הבאתי לו בטעות את ה 10 אגורות והוא הסתכל עליי במבט כזב של "תביא עוד" , אבל אני לא הבנתי כי חשבתי שנתתי לו 10 שקלים ..

אחרי שהוא הלך עליתי על הטעות , והבנתי למה הוא הסתכל עליי בעיניי כלבלב ...

הוא בטח קילל אותך נמרצות, סיפר לכל שאר השליחים בפגישת קבוצת השינאה השבועית שלהם, ואולי ירק באוכל של הלקוח הבא.

הרי גם אם הלקוח הבא יתן לו טיפ, מבחינתו נעשה צדק בעולם.

המתמטיקה פשוטה.

2 משלוחים.

1 מהם לא נתן טיפ.

אחד מהם כן נתן טיפ.

אחד מהם קיבל יריקה.

אחד מהם לא קיבל יריקה.

גם ככה לא באמת איכפת לו מי זה מי.

העיקר שהמאזן מסתדר.

זה מה שלומדים בראיית חשבון.

נערך על-ידי Art Tatum

פורסם
עידן מדובר במכולת בקרית ביאליק ..וכך הוא נהג לעשות.אולי אתה מכיר אותו.

לאבא שלי היה גם מכולת ..והוא דווקא היה מחלק את המסטיקים בחינם.חבל יכולנו להיות עשירים :t2819:

האמת שלא, מדובר בגרוזיני(כמה טיפוסי) שהיתה לו מכולת בקרית ים.

הוא היה מאלו עם החשבוניה :D

פורסם

גורזיני/בוכרי יודעים לעבוד ..

:biglaugh:

נערך על-ידי rroonnii

פורסם

עברתי על שלושה עמודים מהדיון, והספיק לי להבין את רוח הדברים.

90% מהאנשים פה לא עבדו במלצרות יום בחייהם, ואין להם מושג בכלל על מה הם מדברים.

כאחד שעבד בתחום הרבה זמן, ויש מצב לא רע שיחזור לעבוד שם בחופשת הסמסטר אין לכם מושג על מה אתם מדברים.

נותני השירות בענף המסעדנות עובדים קשה מאוד, וצריכים להתמודד עם הקהל הישראלי שאם לתאר אותו בצורה מדויקת חושב שאם הוא קונה אספרסו המקום שייך לאבא שלו. אל תשוו את זה למאבטח שיושב על התחת ובמקרה הגרוע פותח תא מטען של רכב, או למוכרת בחנות ממוזגת שלא עושה כלום.

אני שונא אנשים שמתלוננים על עניין הטיפים. לא מתאים לכם אל תצאו למסעדות! אתם יוצאים למסעדה=אתם צריכים להשאיר שירות. לא מתאים לכם תכינו אוכל בבית, ותפסיקו לבלבל את המוח.

כשהייתי בצרפת לא שואלים אותכם אפילו אם להכניס שירות או לא הם פשוט מכניסים אותו, ולרוב זה 15%, ככה קובע החוק שם(לפחות בפריז), כנ"ל גם בלונדון.

כשהייתי בהולנד גם התעניינתי בנושא כי זה עניין חשוב לדעת את מנהגי המקום. נאמר לי שאין חובה להשאיר טיפ אלה אם נהנת מהשירות, ואתה רוצה להשאיר. אבל בהולנד כנראה משלמים אחרת, ובהולנד ענף המלצרות לא פרוץ כמו בארץ ועוסקים בו רק צעירים.

נערך על-ידי FARKASH7

פורסם

הוא סתם אחד שרוצה להרוויח יותר, מרגיש מנוצל ע"י המעביד, ומאשים בכך את הלקוחות ומצפה(אפילו דורש) מהם לשלם את ההפרש.

שבעלי העסק יעלו לך משכורת.

שיוסיפו 10% למחיר המנות.

כאחד שעבד בתחום הרבה זמן, ויש מצב לא רע שיחזור לעבוד שם בחופשת הסמסטר אין לכם מושג על מה אתם מדברים.

נותני השירות בענף המסעדנות עובדים קשה מאוד, וצריכים להתמודד עם הקהל הישראלי שאם לתאר אותו בצורה מדויקת חושב שאם הוא קונה אספרסו המקום שייך לאבא שלו. אל תשוו את זה למאבטח שיושב על התחת ובמקרה הגרוע פותח תא מטען של רכב, או למוכרת בחנות ממוזגת שלא עושה כלום.

אני שונא אנשים שמתלוננים על עניין הטיפים. לא מתאים לכם אל תצאו למסעדות! אתם יוצאים למסעדה=אתם צריכים להשאיר שירות. לא מתאים לכם תכינו אוכל בבית, ותפסיקו לבלבל את המוח.

כשהייתי בצרפת לא שואלים אותכם אפילו אם להכניס שירות או לא הם פשוט מכניסים אותו, ולרוב זה 15%, ככה קובע החוק שם(לפחות בפריז), כנ"ל גם בלונדון.

כשהייתי בהולנד גם התעניינתי בנושא כי זה עניין חשוב לדעת את מנהגי המקום. נאמר לי שאין חובה להשאיר טיפ אלה אם נהנת מהשירות, ואתה רוצה להשאיר. אבל בהולנד כנראה משלמים אחרת, ובהולנד ענף המלצרות לא פרוץ כמו בארץ ועוסקים בו רק צעירים.

העיקר כשמובטל או עובד בשכר מינימום יוצא לדייט במסעדה ומוציא מהמעט כסף שיש לו, ולא משאיר לך טיפ, אתה תחשוב שהוא קמצן חסר התחשבות ותשנא אותו.

תתבייש לך.

סחטן!!

נצלן!!

אם המעביד שלך מנצל אותך קח את זה אליו.

אם אתה מוציא את זה על הלקוחות אתה חרא של בן אדם.

נערך על-ידי Art Tatum

פורסם

כל מילה בסלע.

פורסם

קושי אינו מדד לטיפ וגם לשכר.אחרת מנקה רחובות ירצה טיפ מתי שנחלוף לידו :undecided:.גם שליחים חפצים לטיפ וזה נכנס כבר לתת מודע שלנו -שזה חובה. במידה והמלצר מקבל שכר לשעה המתאים למינימום.. וכמו בכל עבודה דומה .. אין חובה בטיפ. מי שרוצה יתן.

העבודה מאוד קשה עלייך ולא "משתלמת" בנוסף לטיפים . אפשר לעבוד כסדרן בסופר,במאפייה ,חנות בגדים וכדו'..

היית מלצר ואתה חפץ לחזור לשם (מעניין למה) .. לכן יש לך אינטרס בעניין הטיפים. אם הייתי מלצר חד וחלק לא הייתי מצפה לשום טיפ. מי שהיה נותן שיבורך ומי שלא גם יבורך. אם העבודה כלעצמה לא היית משלמת.. אז כפי שציינתי יש עבודות אחרות שלא מצריכות תואר.

נערך על-ידי rroonnii

פורסם

Art Tatum תפסיק לחרטט בנוהל הרגיל שלך ולרשום שטויות, ולהסיק מסקנות הזויות לגבי מי שמנהל מולך את הדיון ולא מסכים איתך. בשורה התחתונה אתה יוצא למסעדה=אתה משאיר טיפ. לא מתאים לך תבשל בבית. אם היו מחליטים להכניס את השירות לחשבון גם הייתם מתלוננים. ככה מתנהל הענף בארץ לטוב ולרע. מי שלא מתאים לו לא חייב לאכול במסעדות יש מקדונלדס בורגראנץ' ושווארמה חסן.

לגאון שמעליי אני לא חוזר לעבוד במלצרות כי אני רוצה. אני חוזר כי זו העבודה היחידה שיקבלו אותי בה ל3 חודשים, ועדיין תאפשר לי להרוויח יותר ממינימום בשביל שנת הלימודים הבאה שלי.

מעולם לא שאלתי לקוח למה הוא לא השאיר טיפ. זה לא מעניין אותי, ואני בכלל לא מתעסק במי השאיר כמה כשאני עובד. אני מספיק סומך על עצמי ועל רמת השירות שלי. מלצרים שרודפים אחרי לקוחות הם בדיחה, בחיים לא הייתי מוריד ככה מכבודי, ובכול זאת אנשים תמיד השאירו לי טיפים בשימחה.

כול מי שאומר אחרת הוא קמצן. אין פה שום עניין אידיאולוגי נטו קמצנות בתירוץ אידיאולוגי. שוב אני אומר מי שלא רוצה לשלם טיפ יכול לאכול בבית, ולהמשיך להתלונן מאחורי המקלדת.

פורסם

אבל למה אתה בא בטענות ללקוחות ולא למעסיק? חוץ מזה, מי אתה לכל הרוחות שתגיד לי איפה לאכול ואיפה לא?

פורסם
Art Tatum

בשורה התחתונה אתה יוצא למסעדה=אתה משאיר טיפ. לא מתאים לך תבשל בבית. אם היו מחליטים להכניס את השירות לחשבון גם הייתם מתלוננים. ככה מתנהל הענף בארץ לטוב ולרע. מי שלא מתאים לו לא חייב לאכול במסעדות יש מקדונלדס בורגראנץ' ושווארמה חסן.

כול מי שאומר אחרת הוא קמצן. אין פה שום עניין אידיאולוגי נטו קמצנות בתירוץ אידיאולוגי. שוב אני אומר מי שלא רוצה לשלם טיפ יכול לאכול בבית, ולהמשיך להתלונן מאחורי המקלדת.

יש אנשים שיכולים להרשות לעצמם לממן לך בונוס למשכורת, ויש אנשים שלא.

זה המצב לטוב ולרע.

מי שלא מתאים לו לא חייב לעבוד במלצרות, יש טלמרקטינג ושטיפת כלים.

ומי אתה שתגיד לאנשים שהם לא יכולים לצאת לדייט במסעדה מדי פעם(שאינם יכולים להרשות לעצמם לאכול שם כדרך קבע) מבלי לשלם לך בונוסים?

כשאדם גם כך מתקשה להוציא סכומים, למה אתה חושב שיש לך זכות לדרוש ממנו בונוס לעצמך?

שהעשירים יתנו לך בונוסים, לקוחות שיש להם מעט לא חייבים לך כלום.

אם כבר מישהו חייב לדאוג שהמשכורת שלך תהיה סבירה זה המעסיק, לא הלקוחות.

האבסורד הוא שגם השליחים של מקדונלדס בורגראנץ' ושווארמה חסן עובדים קשה וחושבים שמגיע להם טיפ.

תגיד תודה שאתה מרוויח מעל שכר מינימום ותפסיק להיות חזיר.

פורסם

FARKASH7, אשמח אם תגיד לי איפה אתה ממלצר כדי שאוכל באופן אישי לך לא להשאיר טיפ. :)

פורסם

לגאון שמעליי אני לא חוזר לעבוד במלצרות כי אני רוצה. אני חוזר כי זו העבודה היחידה שיקבלו אותי בה ל3 חודשים, ועדיין תאפשר לי להרוויח יותר ממינימום בשביל שנת הלימודים הבאה שלי.

מעולם לא שאלתי לקוח למה הוא לא השאיר טיפ. זה לא מעניין אותי, ואני בכלל לא מתעסק במי השאיר כמה כשאני עובד. אני מספיק סומך על עצמי ועל רמת השירות שלי. מלצרים שרודפים אחרי לקוחות הם בדיחה, בחיים לא הייתי מוריד ככה מכבודי, ובכול זאת אנשים תמיד השאירו לי טיפים בשימחה.

בולשיט . זה לא קשור לקמצנות אלא לעיקרון. אין שום יתרון למלצר על עבודה אחרת שאינו מקבל טיפ .בתור אחד שאוכל במסעדה גג חצי שעה.. והמלצר הרי שהוא אחראי על כמה שולחנות בו זמנית יקבל ממני 15 שח ועוד משאר השולחנות ובנוסף משכורת. איפה ישמע דבר כזה. עבודה ללא תואר..עבודה שלא שונה מסדרן בסופר וכדו'.. יגלגל עוד כסף כזכות לו וחובה על הציבור(לשטיתך).

למרות שאישית משאיר טיפ ( לבת זוגתי אף פעם לא נעים-לא להשאיר. בכלל בעיה נפוצה מצד נשים ..גם לא נעים להן לתת 10 שח אלא 20 שח ומעלה ;) + וחמי תמיד מצחיק אותי ..הוא לא צריך לקבל טיפ אלא כאפה )אם כי כמה שבא לי .באמת שזה לא מחייב .. וזאת גם עובדה- אני יכול לא לתת טיפ וללכת. ואתה בעצם מביא זאת כחובה ומי שלא רוצה לתת טיפ שירקב לאכול בבית. איזו חוצפה.

הכל סיפורי סבתא, יש מלא עבודות בשוק ללא תואר..אתה מעדיף את המלצרות כי ההכנסה גבוהה יותר -וזה בזכות הטיפים.

היום גם "מעצבי שער" מקבלים טיפים (בנוסף לשכר השמן שמרווחים כל חודש) אך לפחות שם ..זה אך ורק מצד הלקוחות ולא מגישתו של הספר ... ,סליחה , מעצב שער.

נערך על-ידי rroonnii

פורסם

אז תקרא שוב, כמה וכמה אנשים (כולל אני) ציינו במפורש שעבדו במלצרות.

יש תחושה בקהל המלצרים כאילו הם עושים שליחות. "עובדים קשה". נכון עבודה קשה, אבל על פי אותה לוגיקה צריך לתת טיפ גם לפועלי בניין, מכבי אש, משטרה, מד"א וכדומה.

ולא מלצרים לא צריכים להתמודד עם הקהל הישראלי. זו בחירה שכל אחד עושה במודע. ללכת לעבוד כלמצר ואז לקלל את כל העולם ואחותו על כמה אתה מסכן וכולם מסביבך חרא.. איך אומרים.. meh'

ולא לא מתאים לי להשאיר טיפ. אבל אל תדאג אני אמשיך לצאת למסעדות. וכל עוד המלצר לא יעשה טיפה מעבר למה שהוא צריך לעשות, אני לא אשאיר טיפה מעבר לסכום שהוצאתי על אוכל\שתיה.

ואם כבר על הולד דיברנו, אז בהולנד אתה לפחות מקבל שירות בלי לצעוק 20 פעם "סליחה" בזמן שהמלצרים מצחקקים בניהים על איזה משהוא בסמארטפון שלהם. אם הייתה אפשרות, ברוב המקומות הייתי משאיר גם טיפ שלילי, אולי זה היה נותן מוטיבציה למלצרים באותם מקומום לפחות לשיב לב לזה שאני קיים ומרים את היד כבר 10 דקות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים