עבור לתוכן

מאוד מעניין אותי מה יהיה לכם לומר בעניין הטיפים...

Featured Replies

פורסם

Gil28 היקר. זו בדיוק הצביעות שדיברתי עליה.

אתה אומר שההצעה תרע עם בתי העסק? מצויין הרי הם עוברים על החוק, הם מנסים להנות מכול העולמות, והם האשמים במצב אז הענשתי את האנשים הנכונים.

אם החוק כול כך חשוב לך למה אתה אוכל במסעדות שפועלות נגד החוק, ולא מכניסות את מחיר השירות לחשבון מראש?

למה אתה אוכל במסעדות שכול המטבח שלהם מפוצץ בעובדים לא חוקיים מאריתראה? מעבר לחוק אתה יודע מה ההשלכות הבריאותיות והדמוגרפיות שהעסקים האלה יוצרים?

אני לא רואה פה אף אחד שזה מפריע לו שהכסף שהוא משלם על המנה הולך כשכר לעובדים לא חוקיים.

למה זה לא מפריע לאף אחד? כי הם נמצאים במטבח מאחורי הקלעים, ולא מבקשים ממר ישראלי להשאיר להם טיפ, אבל הכסף שאתה משאיר במסעדה על המנה הולך אליהם. מבחינתי זה הרבה יותר גרוע.

עם ישראל הוא צרכן טיפש בגלל שאנשים הם לא כמוני. אם עם ישראל היה מפסיק לשבת במסעדות משהו היה משתנה.

אם עם ישראל היה מפסיק לקנות רכבים חדשים משהו היה משתנה.

אם עם ישראל היה מפסיק לקנות דירות משהו היה משתנה.

אם עם ישראל היה יוצא ושורף את מרכז ת"א כמו החברה באוקראינה משהו היה משתנה.

אבל עם ישראל הוא צרכן טיפש הוא לא ישאיר טיפ למלצר שזהו השכר שלו(לא משנה איך הוא מחולק כרגע על זה מתבסס השכר שלו), אבל ידפקו אותו מכול כיוון אחר בסכומים שגדולים פי מיליון והוא ישב בבית וירגיש לא פראייר.

אולי זו תולדה של המערכת תמיד מנסים לדפוק אותנו אז תמיד ננסה לדפוק את מי שאפשר בחזרה. הבעיה שמי שבדרך כלל אפשר לדפוק הם עובדים חלשים.

נערך על-ידי FARKASH7

• תגובות 172
  • צפיות 31.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

לא צריך שום חקיקה. אני לא חושב שיש פה משהו שהוא לא חוקי. המלצר מקבל שכר מינ' ועל פי רוב גם יותר. זה שיש יותר מידי אנשים מטומטמים שלא מבינים שמי שמשלם את המשכורת למלצר זה הם ולא המעסיק, זו הבעיה.

ואתה כל הזמן חוזר ואומר, "המלצר מצפה" "בעל העסק דורש". למה נראה לך שאם תצא בלי לשלם טיפ בעל העסק ימנע ממך לצאת ויזמין משטרה??

אני באמת כבר לא יודע איך לנסח את עצמי בשביל שתבין. הצלחת לייאש אותי. אני פשוט לא מבין מה לא ברור לך.

פורסם

אז עכשיו אין פה משהו לא חוקי. כבר בילבלתם אותי לגמרי.

פעם אחת אתם טוענים שזה לא חוקי, ולכן אסור להשאיר טיפ.

פעם אחת שזה חוקי ופשוט לא צריך להשאיר טיפ כי המלצר מקבל שכר.

על דבר אחד אני מסכים איתך אם לא תשאיר טיפ המלצרים השתכרו במינימום, ואז נראה כמה מלצרים ישראלים ישרתו אותך.

מה שיקרה זה מה שקרה עם השוטפי כלים והנקיון, ולאחרונה גם עם עובדי המטבח(בדרך כלל בוגרי שטיפת כלים או נקיון), המלצר שיגיע לשולחן יהיה עובד זר לא חוקי ושיהיה לך לבריאות.

אין כזה דבר מלצרים שמרוויחים מהמעסיק יותר ממינימום. כול הבטחה של המעסיק להשלמה למשכורת שהיא מעבר למינימום מתבססת על התנועה שהוא בונה עליה במסעדה וההנחה שלו שתשאיר טיפ. כלומר בפועל אין סיכוי שהוא באמת ישלם משהו. ברגע שלא יהיו טיפים הוא מהר מאוד ישנה את ההבטחה שלו וישלם מינימום.

לגבי אם לא תשלם טיפ. לא אף אחד לא יזמין לך משטרה תפסיק עם הדמגוגיה בגרוש הזאת. מה שכן המלצר שלך ירגיש שהוא עבד בחינם. יכול להיות שזה לא מעניין אותך, אבל זו כבר בעיה שלך בתור בנאדם.

פורסם
פעם אחת אתם טוענים שזה לא חוקי, ולכן אסור להשאיר טיפ.

פעם אחת שזה חוקי ופשוט לא צריך להשאיר טיפ כי המלצר מקבל שכר.

כי זה תלוי לפי מי הולכים:

אם לשיטתם, שאין ולא צריך להיות שום הכרח או צורך להשאיר טיפ, אלא נתינת טיפ יכולה לבוא כמחווה של טוב לב ממי שבא לו, אז זה כמובן חוקי לגמרי. ומה שכותבים "השירות לא כלול" הוא חסר משמעות חוקית או חברתית, ולא שונה בכלום מהכיתוב "תודה ובתיאבון".

(ואף אחד לא טען ש"אסור להשאיר טיפ". ברור שמותר להשאיר טיפ, כמו שמותר לקנות רכב במתנה לבעל המסעדה - מי יעצור אותך?)

ואילו לשיטתך, שנתינת טיפ היא מחוייבת המציאות כי "ככה העסק הזה עובד", ולמרות שלא יעצרו אותך אם לא תיתן טיפ, עדיין אתה צריך לצאת לפחות עם נקיפות מצפון - הרי שזה לא חוקי בעליל, היות שעל פי החוק המחיר המוצג לצרכן חייב לכלול "הכל כולל הכל", וזה כל מה שהוא אמור לצפות שיצטרך לשלם ביציאה ולא שקל אחד יותר, ואפילו בלי "לשלם" בנקיפות מצפון.

על דבר אחד אני מסכים איתך אם לא תשאיר טיפ המלצרים השתכרו במינימום, ואז נראה כמה מלצרים ישראלים ישרתו אותך.

מה שיקרה זה מה שקרה עם השוטפי כלים והנקיון, ולאחרונה גם עם עובדי המטבח(בדרך כלל בוגרי שטיפת כלים או נקיון), המלצר שיגיע לשולחן יהיה עובד זר לא חוקי ושיהיה לך לבריאות.

אבל הסברת בעצמך למה זה לא יקרה:
למה זה לא מפריע לאף אחד? כי הם נמצאים במטבח מאחורי הקלעים

הסיבה היחידה שקיומם של עובדים זרים ולא חוקיים במסעדה נסבל ע"י הלקוחות (תלוי איזה לקוחות כמובן, אבל לפחות לחלק זה מפריע), זה כי לא רואים אותם. אם בעלי המסעדות היו חושבים שהם יכולים להעסיק עובדים זרים במלצרות בלי להפסיד לקוחות, הם היו עושים את זה מזמן, במקום להסתבך עם הטיפים. ומכאן אפשר להניח שגם אם אנשים יפסיקו לתת טיפים לגמרי, בעלי המסעדות יצטרכו לחפש מלצרים שכן מוכנים לעבוד תמורת מינימום בלבד (ורוב הסיכויים שימצאו כאלה, אם זה יהיה הסטנדרט), או באין ברירה להציע משכורות גבוהות יותר.

לגבי אם לא תשלם טיפ. לא אף אחד לא יזמין לך משטרה תפסיק עם הדמגוגיה בגרוש הזאת. מה שכן המלצר שלך ירגיש שהוא עבד בחינם. יכול להיות שזה לא מעניין אותך, אבל זו כבר בעיה שלך בתור בנאדם.

עבד בחינם? למה? הרי הוא מקבל משכורת (גם אם מינימום). על מה הוא מקבל את המשכורת אם הוא עבד בחינם? כאילו חסרים אנשים שעובדים לא פחות קשה (במפעלים וכדומה) ומקבלים מינימום בלי שום אפשרות לטיפים, גם הם "עובדים בחינם"?

או שהדגש הוא על "ירגיש שעבד בחינם"?. אם כן, מזיז לי מה ירגיש. ואם אני יושב כל היום בנוח מול מחשב ומקבל 100 לשעה אבל "מרגיש שאני עובד בחינם", גם לי מגיע טיפ?

פורסם

אולי לא הייתי מספיק ברור. כשאתה לא משאיר טיפ המלצר לא רק מרגיש שהוא עבד בחינם הוא בפועל עבד בחינם.

כשאתה מגיע למקום עבודה ואומרים לך שהשכר מתבסס על טיפים, ואם במקרה לא יהיו ישלימו לך למינימום. אתה כמלצר מבין שהמעסיק שלך בעצם אומר לך חביבי ישאירו לך טיפים אין שום סיכוי שזה לא יכסה מינימום וממני אתה לא רואה שקל.

זה גם המצב בפועל המעסיקים לא משלמים שקל. אתם חושבים שתצליחו לשנות שיטת עבודה בענף ע"י זה שתצליחו לשכנע את כולם לא להשאיר טיפ?

אני אומר שגם אם תצליחו(בפועל אין לכם סיכוי) מה שיקרה זה שחברה צעירים יפסיקו לעבוד במלצרות ותקבלו עובדים זרים. כמו שאתה יושב במסעדה ומעלים עין מזה שמי שהרכיב לך את הסלט הוא עובד זר לא חוקי שיכול להיות שרגע לפני זה היה עסוק בלשטוף כלים במקרה הטוב, ואת השירותים במקרה הרע, ככה אתה גם תתעלם מכך שהמלצר שלך הוא עובד זר, ולא חוקי.

אני אתן לך דוגמה אישית. בחופש האחרון לפני הלימודים לקחתי על עצמי עוד עבודה. הייתי צריך לחסוך הרבה כסף בזמן קצר. כמובן שלא הרבה מקומות ששים לקחת מישהו שמצהיר שהוא בא ל3 חודשים ומחפש משרה שניה. התחלתי לעבוד בגן אירועים שמשלם שכר מלא כחוק(משכורת בסיס 24 שקלים+שעות נוספות+נסיעות+שעות לילה).

גם בעסקי האולמות התפתח מנהג לתת טיפ ההבדל הגדול הוא שידעתי שאני מקבל שכר מהמעסיק בלי קשר למה שהשולחן ישאיר או לא ישאיר לי. כול דבר שישאירו לי הוא בגדר בונוס, טיפ אמיתי, ולא משהו שהולך כדי להשלים לי את המשכורת, לכן כאשר שולחן לא השאיר לא הרגשתי כאילו עבדתי בחינם.

הפיתרון הוא להכריח את המעסיקים לשלם שכר בלי קשר לטיפ שאתם שמים על השולחן. ברגע שמלצר יגיע למקום עבודה ויגידו לו שהוא מקבל שכר, והטיפים אם יהיו הם בונוס לא יהיה לו על מה להלין. הלקוח ידע שהטיפ שהוא משאיר הוא באמת טיפ מעבר לשכר, והטיפ יחזור להיות מה שהוא צריך להיות הכרת תודה סימלית שאף צד לא רואה אותה כחובה.

נערך על-ידי FARKASH7

פורסם
  • מחבר

אני לא מבין!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

אתה מצפה ממני לתת כיסוי להבטחות של המעסיק שלך????

זו הטענה שאתה משחק עליה כבר חצי דיון?!

- - - תגובה אוחדה: - - -

אתה משגע אותי. ואם המעסיק יבטיח למלצרים שכר חודשי של 20,000 אז אני צריך לשאת בתוצאות??

פורסם

אתה שוב מסלף את דברי, תפסיק "לצטט" אותי ולרשום חירטוטים.

עזוב קשה לצפות ממכם להבין על מה אני מדבר. אתם מנסים לחפש הגיון במשהו שאתם לא יכולים להבין ובענף שמתנהל כמו שוק.

מספיק שכול אחד פה יעבוד שבוע אחד בתור מלצר בתנאים הנוכחיים בענף הזה, ואז שיחזור לכאן ונמשיך להתדיין.

וויכוח עקר עם אנשים אטומים שבטוחים שהשמש זורחת להם מהתחת. הכול מושלם במדינה הזאת חוץ מתרבות הטיפים על זה נקום וניפול.

שתיהיה שבת שלום לכולם.

פורסם
הפיתרון הוא להכריח את המעסיקים לשלם שכר בלי קשר לטיפ שאתם שמים על השולחן. ברגע שמלצר יגיע למקום עבודה ויגידו לו שהוא מקבל שכר, והטיפים אם יהיו הם בונוס לא יהיה לו על מה להלין. הלקוח ידע שהטיפ שהוא משאיר הוא באמת טיפ מעבר לשכר, והטיפ יחזור להיות מה שהוא צריך להיות הכרת תודה סימלית שאף צד לא רואה אותה כחובה.

יש שאומרים שדרך אחת להכריח את המעסיקים לשלם שכר הוא להפסיק לשלם אותו במקומם. :)

פורסם
אולי לא הייתי מספיק ברור. כשאתה לא משאיר טיפ המלצר לא רק מרגיש שהוא עבד בחינם הוא בפועל עבד בחינם.

כשאתה מגיע למקום עבודה ואומרים לך שהשכר מתבסס על טיפים, ואם במקרה לא יהיו ישלימו לך למינימום. אתה כמלצר מבין שהמעסיק שלך בעצם אומר לך חביבי ישאירו לך טיפים אין שום סיכוי שזה לא יכסה מינימום וממני אתה לא רואה שקל.

רגע, אז למה בעצם אתה מתכוון? העובד אכן יקבל בסוף בכל מקרה לפחות שכר מינימום? או שאתה טוען שבמקרה התיאורטי שאין מספיק טיפים המעביד יתנער ולא ישלם?

אם זה המקרה הראשון הרי שאתה מקבל לפחות שכר מינימום בכל מקרה. קיבלת שכר? אתה לא עובד בחינם. כל מה שתגיד מעבר לזה לא משנה כלום. למעשה, אתה רק משכנע את אלה שכן השאירו טיפים עד עכשיו להפסיק להשאיר, כי אם הם האמינו שהם נותנים לך בונוס, עכשיו אתה אומר שהם צריכים לשלם את המשכורת הבסיסית שלך, ואת זה אין סיבה שיעשו - הלקוחות לא חתמו איתך על חוזה עבודה, ולא התחייבו לשלם לך משכורת.

ואם זה המקרה השני, הרי שאתה יכול לתבוע אותו על הפרת חוזה עבודה, ואי תשלום משכורת. זה באמת בינך לבין המעביד ולא עניינו של אף אחד אחר.

אתם חושבים שתצליחו לשנות שיטת עבודה בענף ע"י זה שתצליחו לשכנע את כולם לא להשאיר טיפ?

אנחנו לא רוצים לשנות שום שיטת עבודה, למה אתה חושב שזה עניינו של הלקוח מה הסכם העבודה בין העובד למעביד שלו? היחיד שאולי יש לו אינטרס שזה ישתנה זה העובדים בעצמם, אם הם רוצים הם יכולים לנסות לפעול בנושא.

מה שמעניין את הלקוח זה דבר אחד: שיוכל להיכנס לכל עסק שהוא (ולא משנה באיזה תחום), לדעת בדיוק כמה עולה כל מוצר או שירות, ולשלם ביציאה בדיוק את מה שנאמר לו מראש ואף לא אגורה יותר, ומבלי שיצטרך לדעת "איך העסק עובד מבפנים" או לרחם על עובד זה או אחר. זו הזכות הבסיסית שאותה דורשים המתלוננים בדיון זה, וזכות זו מגובה בחוק כזכותו המלאה של הצרכן באשר הוא.

מה שיקרה זה שחברה צעירים יפסיקו לעבוד במלצרות ותקבלו עובדים זרים. כמו שאתה יושב במסעדה ומעלים עין מזה שמי שהרכיב לך את הסלט הוא עובד זר לא חוקי שיכול להיות שרגע לפני זה היה עסוק בלשטוף כלים במקרה הטוב, ואת השירותים במקרה הרע, ככה אתה גם תתעלם מכך שהמלצר שלך הוא עובד זר, ולא חוקי.
יופי, שזה יקרה. ואז: אחת מן השתיים:

- או שהציבור יקבל את זה, וימשיך להגיע למסעדות כרגיל, כולם יהיו מרוצים. אז מה רע? אם הציבור קיבל את זה, פירושו של דבר שזה מתאים ונוח לו, וה"איום" שלך הוא חסר תועלת.

- או שזה לא ימצא חן בעיני הציבור, וכמות גדולה של אנשים יפסיקו להגיע למסעדות, מה שעשוי לגרום למעסיק להבין שזה היה צעד לא נכון, ולחפש לו עובדים לא-זרים, בכמה כסף שהם מוכנים לקבל. ואז, שוב, בסוף כולם מרוצים (חוץ מהמעסיק). המלצרים מקבלים את המשכורת שהסכימו לעבוד עבורה, והציבור פטור ממתן טיפ. אז מה רע?

פורסם
  • מחבר

אתה יודע מה FARKASH7, עזוב את כל 15 דפי התגובות.

אתה מסוגל להסביר לי ב2 שורות למה אני צריך/חייב להשאיר טיפ? בלי מגילות, 2 שורות!

כי אני יכול לעשות את ההפך.

קח את הזמן לחשוב. אם אתה לא מסוגל לעשות את זה אתה בלבלן מוח גדול.

פורסם

מה ההיגיון המוזר הזה? ברור שאתה יכול להסביר בשתי שורות למה לא צריך להשאיר טיפ, אבל שתי השורות האלה לא יספיקו כדי לשכנע אותו, בדיוק באותה מידה שהוא יכול להסביר בשתי שורות למה כן, רק שזה זה לא ישכנע אותך. לכן, אין שום הבדל ביניכם מהבחינה הזו. אז מה בעצם אתה מנסה להוכיח?

פורסם

חברים, בואו נעשה סדר "משפטי", כדי להחזיר את הדיון למסילתו.

החוק בארץ בעניין זה ברור וקובע כי המחיר המוצג חייב להיות המחיר הכולל! סעיף 17ד לחוק הגנת הצרכן:

לא יפרסם עוסק ולא ינקוב, במפורש או במשתמע, מחיר של נכס או של שירות המוצע לצרכן, אלא אם כן הוא המחיר הכולל בלבד ורק במטבע ישראלי.

לכן, הלקוח חייב לשלם רק את המחיר שמופיע בתפריט (או שנאמר לו בעל פה). לא ניתן, למשל, לחייב אותנו בגין אבטחה או דמי שירות. כלומר, אם דמי השירות לא נכללים מראש במחיר בתפריט, אין חובה לשלם אותם. מסעדה שתכריח את הלקוח לשלם מחיר+דמי שירות עוברת על החוק.

מכאן, שדמי השירות הנם תשלום וולנטרי של הלקוח. הלקוח אינו מחויב לשלמם ולא ניתן לכפות עליו לעשות זאת. אין שום חוק שאומר 10% או 12% או 15%, זה פשוט מנהג. מסקנה נגזרת היא שמלצר שלא מקבל דמי שירות לא צריך לבוא בתלונות ללקוח, אלא למעסיק שלו - המסעדה. המעסיק מחויב לשלם לפחות שכר מינימום, משום שהמלצר הנו עובד בעסק שלו.

היכן הבעיה? הבעיה היא בלחץ חברתי שמוטל על לקוחות מסעדה לשלם דמי שירות. הלחץ יכול להיות פנימי (אי נעימות אישית של הסועד), הלחץ יכול לבוא מסועדים אחרים (לא רוצים להצטייר כקמצנים ליד חברים/בת זוג), הלחץ יכול לבוא מהמלצר עצמו (ש"רומז" שהוא רוצה לקבל תשלום בעד השירות שהוא נתן). ההחלטה נתונה בידי כל אחד מאיתנו: האם אנחנו מעוניינים לשלם דמי שירות? אם לא, האם אנחנו בוחרים להיכנע ללחץ החברתי?

במלים אחרות, הבעיה היא אצל הלקוח שמצד אחד לא רוצה לשלם כסף מעבר למחיר הרשמי (וזו זכותו המלאה והחוקית!), אבל מצד שני רוצה להימנע מאי נעימות. אני אישית מאמין שמרבית האנשים משאירים טיפ כדי להימנע מתחושת אי הנעימות.

למה אני בכל זאת חושב שדרושה התערבות רגולטיבית?

1. כדי להסדיר את שכר המלצרים, שבעלי העסק לא יעשקו אותם.

2. כדי להבטיח תשלום מס, כפי שמשלם כל עובד אחר במדינה. אין שום סיבה שהמלצרים יעבדו בשחור ויתחמקו מנשיאה בנטל המס.

3. כדי לנטרל את הלחץ החברתי שגורם לאנשים להוציא כספים נוספים ממה שתכננו/ידעו או שגורם להם אי נעימויות.

נערך על-ידי Animor

פורסם

גם אני משלם דמי שרות למרות שאני לא מעוניין

אנשים שהולכים לבית קפה או מסעדה שאינם בשרות עצמי יודעים שיעלה להם לפחות 10% נוספים על המחיר הנקוב ולוקחים את זה בחשבון.

• 4 שבועות מאוחר יותר...
  • 4 שבועות מאוחר יותר...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים