עבור לתוכן

האם עוד וולט אחד בספק כוח של מחשב נייד הוא קריטי?

Featured Replies

פורסם

הביאו לי מחשב פרסיו cq61 שלא עובד, הביאו לי אותו בלי הספק כוח, מכיוון שאני לא יודע מה מצבו, אני לא רוצה להשקיע בקניית ספק כוח מה שמצריך לי להסתדר עם מה שיש

לפי זה:

http://www.ebay.com/itm/AC-Adapter-Charger-for-Compaq-Presario-CQ40-CQ45-CQ50-CQ56-CQ60-CQ60Z-CQ61-CQ70-/190669637470

הספק כוח המקורי נותן 18.5V,

לי יש ספק כוח של דל VOSTRO 1510, ובהנחה שהחיבור יתאים (לא בטוח בכלל) רציתי לדעת אם כדאי לנסות אותו, כאשר הוא נותן 19.5V

השאלה אם הוולט היחיד הזה נמצא בטווח הנסבל מבחינת מתח ייתר, או שגם הוא יכול להזיק

פורסם

לא צריכה להיות שום בעיה אם הזרם מתאים.

פורסם
  • מחבר

הזרם גדל גבוה יותר, מה שאומר שלא אמורה להיות בעייה מהבחינה הזו

פורסם

בדוק גם את הקוטביות במחבר שמתחבר למחשב.

בהצלחה.

פורסם

לרוב אין בעיה אם זה לא בשימוש קבוע. יש מחשבים עם מעגל הגנה שיסרבו להדלק בהבדל של וולט.

לHP (בחיבור הגדול) יש חיבור זהה לDELL.

לא נתקלתי עדיין במחשב עם קוטביות הפוכה (+ לא באמצע).

פורסם
  • מחבר

אז על פי נסיונך, האם ניתן להפעיל HP עם ספק של דל?

פורסם

מעולם לא ניסיתי. יש לי ספק אוניברסלי שמתאים לכל המחשבים.

פורסם

ל HP יש קטע :

בחברות אחרות יש דגמים של מחשבים שמגיעים אם ספקי 65W ו 90W. כדיי שהמחשב יזהה איזה ספק מחובר יש בתקע פין אמצעי קטן שמעביר זם לנגד בתקע של המטען, לפי הנגד הזה המחשב יודע איזה מטען מחובר ומכאן כמה ניתן למשוך ממנו

ב HP בחלק מהדגמים אין פין כזה. מטען 65W הוא 18.5V, מטען 90W הוא 19V. המחשב מודד את ההבדל של 0.5V הזה ומכאן יודע מה המטען שמחובר....

לכן יש מצב שהמחשב ינסה למשוך 90W מהמטען שלך (תלוי כמובן מה החומרה שלו, האם הוא יכול בכלל להגיע ל 90W), האם המטען של דל בנוי להחזיק 90W ?

פורסם

גם בדל יש כמה סוגים. של 3.4A ושל 4.5A למשל.

חוץ מזה, הם לא מוציאים מתח כל כך מדוייק שאפשר לסמוך על זה. 18.5 יכול להיות 18.7, ו19V יכול להיות גם משהו כזה, וזה בלי עומס כמובן. עם עומס הכל יסתבך הרבה יותר.

נערך על-ידי ZiggyMan

פורסם

ואני מכיר מקרים שבהם מחשב של HP אם מטען 18.5V חושב שהוא 19V ומושך ממנו זרם בהתאם. אחריי כמה דקות התחממות המטען מתחיל לכבות את עצמו ולהוציא מתח בהפסקות

פורסם
  • מחבר

בסופו של דבר הוא הפעיל אותו, ואז המחשב נתקע על הלוגו של קומפק וגם לא נתן להכנס לביוס (כנראה זו הסיבה שבגללה הוא הגיע אלי מלכתחילה), משום מה הוצאת כרטיסי הזיכרון והכנסתם מחדש פתרה את הבעיה הזו.

אין לו דיסק קשיח כך שלא התקנתי עליו כלום, אבל הוא סחב שעה עם MEMTEST86

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים