עבור לתוכן

החלפת מאוורר בספק כח

Featured Replies

פורסם

יש לי ספק כח מסוג Hiper HPU-4M630-PE 630W

לפי מה שהבנתי, וראיתי בעצמי המאוורר שיש בו הוא של Yate Loon D14SH-12

בזמן האחרון ממש התחיל להפריע לי הרעש של המחשב אז החלטתי להחליף את המאווררים במארז בשקטים יותר (יש לי 6 מאווררים במארז ,ועוד אחד של NOCTUA שקניתי למעבד).

בספק כח המאוורר עצמו יחסית רועש, אבל הבעיה איתו שהוא התחיל לעשות טיקים.. וזה ממש מעצבן. השאלה היא האם זה בטוח להחליף מאוורר בספק כח ואיזה מאוורר מומלץ?

האם הוא יכול להיות PWM או אחד שמסתובב קבוע על מהירות מסויימת?

חשבתי על להזמין את זה :

http://dx.com/p/akasa-ak-fn063-viper-140mm-4-pin-pwm-9-blade-cooling-heatsink-fan-for-computer-yellow-black-160107#.UuFoVEDZB-E

אבל אני לא בטוח שהוא מכניס מספיק אויר (לפי מה שהבנתי הYATE LOON הקיים בספק מכניס 140CFM, ולא מצאתי כמעט שום מאוורר שמסוגל להגיע לזה)

תודה.

פורסם

בדרך כלל מאווררים בספקים הם מאווררים פשוטים שיש להם 2 חוטים + ו -, בלי pwm וכו'. תפתח את הספק ותבדוק

מדד מהיר, לא מדוייק אבל נראה לי מספיק קרוב לקבוע אם המאוורר שאתה רוצה לשים מתאים או לא : האם ההספק שלו זהה ? תבדוק מה ה mA במאוורר מקורי ותשים אחד אם אותו mA בערך

פורסם
  • מחבר

לפני שאני שוב פותח אותו, קראתי עכשיו איפושהו שמסוכן לפתוח אותו ישר אחרי כיבוי ,כביכול הוא עדיין אוגר שם חשמל או משהו כזה, זה נכון? צריך לחכות קצת לאחר הכיבוי ורק אז לפתוח ?

אם יש לו רק 2 חוטים ואני קונה אחד עם PWM כלומר 3 חוטים. זה יעבוד נכון?

ואין בדפי יצרן כמה CFM המאוורר צריך להכניס במינימום? כי אני רוצה לקנות מאורר כמה שיותר שקט ,אבל שלא ישרוף לי את הספק...

ויש לי בעיקרון כזה בספק :http://heatsinkvault.com/wordpress/wp-content/uploads/2011/05/YateD12SH-12.jpg

פורסם

באיזור המתח הגבוה של המעגל יש 1 או 2 קבלים גדולים שיכולים עדיין להיות טעונים. בדרך כלל הם נפרקים דיי מהר כשהספק מנותק, אבל לא תמיד

פתיחת הספק עצמה לא מסוכנת, פשוט אל תיגע בחלק המתח הגבוה של המעגל

psu_zones.png

המאוורר מחובר מחלק המתח הנמוך, כך שגם אין לך למה לגעת בחלק המתח הגבוה

אם אתה בכל זאת רוצה לעשות משהוא בחלק המתח הגבוה, תמדוד את המתח על ידיי מולטימטר כדיי לוודא שהוא ירד

פורסם
  • מחבר

ואוא עכשיו אני בכלל פוחד לפתוח אותו חח..

אגב, רשום במאוורר הספציפי שאני חושב לקנות - Connector Type: 4-pin PWM

זה עדיין יעבוד נכון?

ואיך אני יכול לדעת בלי קשר לזרם, כמה CFM הספק צריך?

אגב, איך זה שהמאווררים בספקים עם 2 חוטים בלבד? הרי המאוורר לא מסתובב במהירות קבועה, היא משתנה בהתאם למתח/טמ'פ ,נכון? אז הוא צריך עוד חוט "בקרה" . או שאני טועה ?

פורסם

תפתח אותו, אל תאכל סרטים מזה. פשוט אל תדחף ידיים לחיבורים של רכיבים שיש בחלק הזה של המעגל

ניתן לשלוט במהירות של מאוורר על ידיי שינוי המתח שנותנים לו או על ידיי פקודת PWM. בספקים השליטה היא כמעט תמיד על ידיי שינוי המתח, ולכן המאוורר הוא סתם מאוורר הכי פשוט של 2 חוטים שמקבל מתח שונה כדיי להוריד מהירות. יש ספקים שבהם זה לא כך (לכן תבדוק מה יש אצלך), אבל ספקים כאלה דיי נדירים

מאווררים של 3 ו 4 חוטים ניתן להפעיל מסתם מתח (חיבור ל + ו -) במקרה כזה תבודד את החוטים האחרים. ו תבודד = על ידיי צינור בידוד מתאים. איזולירבנד הוא לא חומר בידוד שמחזיק מעמד הרבה זמן

ה CFM שצריך הוא משהוא שהמהנדסים שתיכננו את הספק חישבו והוא שונה בכל ספק, אתה יכול רק לנחש וה mA של המאוורר הם הניחוש הכי קרוב שיש לך....

פורסם
  • מחבר

nmanua.jpg

זה אומר שאני צריך לחפש מאוורר שמספק 0.7A בהכרח?

אגב, לפני שאני קונה מאוורר ,איך אני יכול לדעת שהספק תקול? בזמן האחרון המחשב שלי נתקע בחלק הזה :

א1zbfdav.jpgאני צריך לכבות ולהפעיל את המחשב פעם אחת או כמה פעמים כדי שהוא יעלה נורמלי.

אמרו לי בפורום תמיכה שהספק הורס לי את הכרטיס והלוח אם ..

פורסם

זה מאוורר עוצמתי מאוד, כמו של Delta שעליהם כתבו בדיון כאן

http://hwzone.co.il/community/threads/540571-יש-חנות-שאפשר-לקנות-מאווררים-של-Delta

הספק מריץ אוחו כל הזמן על מתח נמוך משמעותית כדיי להוריד את המהירות והרעש שלו

מאווררים מהסוג כמו של אותם Delta (0.5+ A) אמורים להתאים מבחינת קירור, לא בהכרח מבחינת שקט, בכל זאת, המאוורר כאן לפחות מתוכנן להיות שקט כשהוא במהירות נמוכה, ב Delta שקט הוא לא שיקול בתכנון של המאוורר בכלל

יש את מאווררי MagLev של Sunon שאמורים להיות שקטים יותר על עוצמה נמוכה, מה שכן, תבדוק הם בכלל נכנסים בספק כי הם עבים יותר ממאווררים רגילים. והם גם דיי יקרים

אפשרות אחרת שתנסה לנקות ולשמן את המאוורר הקיים שלך. זה יכול לעבוד אם הרעש היה רק החל משלב מסויים ולא מאז שהספק היה חדש

אתה יכול לצלם טוב את הספק הפתוח מכיוונים שונים, במיוחד את צלע הקירור של חלק המתח הנמוך, הרכיבים עליה, והקבלים שעומדים צמוד לחוטים שמוציאים את המתח למחשב ? (תשחרר את החוטים מהמארז של הספק ותקפל אותם לצד אם צריך)

פורסם
  • מחבר

זה אומר שכל מאוורר שמספק פחות CFM מזה (או זרם) לא יתאים?

אם רק DELTA מתאימים אז בעצם אין מאווררים שקטים שיתאימו לספק הזה :/

פורסם

יש את המאוורר המקורי, אם הוא התחיל להרעיש אחריי תקופה זה יכול להיות בגלל לכלוך/שימון ואז ינתן לסדר אותו. אם הוא מהתחלה היה כזה, ככה הוא

מאווררים של Delta ודומיהם הם בעלי CFM גבוה מאוד בלי התחשבות ברעש, אבל אם מורידים להם את המתח לפעמים הם יהיו דיי שקטים (ולפעמים לא)

מאווררים של MagLev מיועדים להיות יותר שקטים מאלה של Delta, בהרבה מחשבי BTX (מחשבים כמו Dell ו IBM מתכנון מסויים) המאוורר של המעבד הוא מאוורר MagLev או דומה בהספק גבוה מאוד אבל מונמך על ידיי הלוח למהירויות שבהן כמעט לא שומעים אותו

אני מניח שהמעגל בקרת טמפרטורה של הספק מיועד לעבוד אם מאוורר שלוקח כ 0.5-0.7A. אם תחבר לו מאוורר חלש יותר, יכול להיות שהוא יוריד אותו יותר מידי ואז הוא לא יספיק כדיי לקרר את המחשב. ניתן לפעמים לשנות את מעגל הבקרה כדיי שיתאים למאוורר חלש יותר אבל זה שונה בכל מעגל בקרה ולא משהוא שניתן לתת עליו הוראות מדויקות בלי לראות ולנסות

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים