עבור לתוכן

מחשב חדש מרעיש

Featured Replies

פורסם

רכשתי לחמי המחשב שלהלן:

http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=11589

שדרגתי לו לוח וספק כח (A.PFC FSP400-60HCN FAN 12CM 400W FSP) וקיבלתי גם זכרון עם כנפי קרור.

כשהתקנתי את המחשב, שמתי לב שאינו "השקט ביותר בעולם". יש רעש רקע של הפעולה.

אם אני מנסה לשים את האצבע על סיבת הרעש האם הבעיה הראשית היא במארז המיניאטורי ובכך שבמארז כזה פועם גם מעבד I3?

יש לציין כי בשעתיים שהייתי נוכח אחרי ההפעלה, לא שמעתי רעש של מאוור לא תקין או של משהו חריג - רק זמזום פעולה מעצבן שלא היה קיים לו במחשב הקודם עם מארז גדול יותר RaidMax Apex Black + RaidMax 400Watt (גם מחשב משרדי).

היום חמי מתלונן כי אינו יכול לסבול את הרעש הזה והוא אף מרעיש יותר מאשר ביום ו' בו הותקן.

מה יכולה להיות הבעיה ואם זה אכן רק זמזום ההפעלה - איך לפתור אותה?

פורסם

רק לפתוח את המארז ולבדוק מה מקור הרעש.

פורסם

מארז לא יכול להרעיש, זה חפץ דומם. רכיבים שיושבים בתוכו ועושים ויברציות, כן.

פתח את המארז (שני ברגים אחוריים של דלת צד)

א. שים אצבע על כל מאוורר (עוצר אותו) לוודא שלא מדובר במאוורר מארז\מעבד\כרטיס מסך וכו'.

ב. אם לא שם הבעיה, נתק כבל sata power לבדוק אם מדובר ברעש דיסק קשיח (גם זה עשוי להיות מקור). רעש של תקתוקים וצלחת מסתובבת די נפוץ בדגמים זולים.

אם לא נמצא המקור בא' או ב', החלף לספק פחות זבלי

פורסם

^ מחזק, FSP חברה עם מוצרים טובים ופחות טובים, אבל עדיין קיים הבדל לא קטן בין זה לבין ספק זבל.

פורסם
מארז לא יכול להרעיש, זה חפץ דומם.

לידיעתך מארז כן יכול להרעיש למרות שהוא חפץ דומם, מארזים בעלי איכות פח ירודה ובעובי דקיק משמיעים קולות ויברציה בתדר מסוים.

לחבר שלי יש כזה מארז של אנטק שברגע ששמים את היד על גג המארז, מבטלים הויברציה והרעש נעלם.

אם לא נמצא המקור בא' או ב', החלף לספק פחות זבלי

אני רואה שאתה בעקביות נהנה לבזבז כסף שלא שלך, מציע לך לקרוא על ספקי FSP, חברה שהפכה מאוד אמינה במשך השנים.

פורסם

א. בכוונה גדעת את המשך הציטוט. מארז לא מרעיש, החלקים בפנים גורמים לויברציות.

ב. לא אמרתי שFSP חברה זבלית, אמרתי שהספק זבלי. לי עצמי יש ספק (חברת מדבקה) שמיוצר במפעל FSP, אגב

ג. לבזבז? זו עובדה שאנשים לא מרוצים מהבחירות הגרועות האלה, הם פותחים כאן שרשור הרי

אני רואה שאתה בעקביות נהנה לבזבז כסף שלא שלך

למה ככה להכפיש? גם את שלי אני נהנה :biggringift:

פורסם
א. בכוונה גדעת את המשך הציטוט. מארז לא מרעיש, החלקים בפנים גורמים לויברציות.

יש הבדל בין גורמים לעושים:

רכיבים שיושבים בתוכו ועושים ויברציות

ב. לא אמרתי שFSP חברה זבלית, אמרתי שהספק זבלי. לי עצמי יש ספק (חברת מדבקה) שמיוצר במפעל FSP, אגב

התכוונת לספק של FSP שהוא זבלי וזה יוצא מפי מישהו שספק כזה משרת אותו נאמנה.

ג. לבזבז? זו עובדה שאנשים לא מרוצים מהבחירות הגרועות האלה, הם פותחים כאן שרשור הרי

אתה צריך להבין שהמוטו פה באתר, הוא לחסוך לאנשים כסף ולמנוע מהם לבזבז כסף יקר ולקנות מה שהם לא צריכים.

אנחנו לא שואפים להיות כמו בפורומים של FXP, שם כל ילד זורק לאוויר חלקים הזויים ונהנה לבזבז כסף שלא שלו(לא יקרה).

מעבר לכך אומר שפותח הדיון קיבל את הטוב ביותר לתקציב שהציב:

http://hwzone.co.il/community/threads/540112-%D7%9E%D7%A4%D7%A8%D7%98-%D7%9C%D7%9E%D7%97%D7%A9%D7%91-%D7%91%D7%99%D7%AA%D7%99-%D7%9E%D7%A9%D7%A8%D7%93%D7%99-%D7%A2%D7%93-1500-%D7%A9-%D7%97?p=4849368#post4849368

פורסם
התכוונת לספק של FSP שהוא זבלי וזה יוצא מפי מישהו שספק כזה משרת אותו נאמנה.

תעשה אבחנה בין ספק גרוע לחברה גרועה, ואז תרד לסוף דעתי. לא הייתי משווה את הBe Quiet Dark Power Pro שלי לספק רמת פתיחה של FSP

שפותח הדיון קיבל את הטוב ביותר

גם הוא נשמע מרוצה, הצליח לך

פורסם

נכון אי אפשר להשוות ספק מהשורה הראשונה לספקים שמיועדים לשווקים הנמוכים... אז אל תעשה את זה.

פורסם

בתקציב שהציב.

פורסם
  • מחבר

חברים,

אני מודה לכם על הדיון העירני.

המחשב נלקח למעבדת החברה ונמצא שאין כל רעש (כך לדעת הטכנאי).

לא שאני מופתע. בתנאי יום, במעבדה עם אנשים, הזמזום הזה לא נחשב אצל אנשים צעירים כרעש, כמו אצל אדם מבוגר שנמצא בסביבה יחסית שקטה והרעש/זמזום הזה מוציא אותו מדעתו.

עכשיו, כשהאחריות לעניין הזה עוברת אליי, אני צריך למצוא פתרון.

לעניות דעתי, כשהמארז לא איכותי (וכ"כ קטן כמו זה שסופק), רעש הפעולה של הרכיבים הנעים אינו נבלע בחלל המארז ומעביר את הויברציה באופן חזק יותר.

הספק שודרג מהספק המקורי עפ"י עצת חבר הפורום.

אז בלי להתפרע יותר מדיי במחיר, נניח שאני ממשיך להמר על החלפת מארז - איזה מארז יכול לעשות את העבודה כי לחברה יש נכונות לבצע השדרוג כדי לרצות את הלקוח (כמובן המארז ע"ח הלקוח, העבודה ע"ח החברה).

אם לדעתכם יש צורך לשדרג שוב את הספק, מוכן לשמוע והעיקר שהשקט והשלווה יחזרו וגם ההנאה מהמחשב.

- - - תגובה אוחדה: - - -

דרך אגב,

בעבר רכשתי לבן שלי מחשב חזק עם מארז אנטק סונאטה.

המחשב הזה דמם גם כשהעמיסו עליו משחקים כבדים, אבל מארז כזה עלה אז 700 ש"ח, בטח לא הוצאה נדרשת כשמדובר במחשב ביתי/משרדי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים