עבור לתוכן

מפרט למחשב ביתי/משרדי - עד 1500 ש"ח

Featured Replies

פורסם

מיועד לחמי - יהודי חביב בן 85 שגולש להנאתו הרבה באינטרנט. שימושים נוספים- רואה לפעמים כתבות וידאו.

בשנת 2008 רכש מפרט שבניתי לו מאחת החברות שמספקות כאן המלצות ולא שבע נחת.

אחרי שנתיים - הלך הדיסק הקשיח. כדי לקבל חלופי היה צורך לשלוח ליצרן וחמי לא רצה להמתין (בלי המחשב הוא לא חי..) ורכש קשיח חדש.

אח"כ חווה מס' קלקולים נוספים ותקלות שחיבו הזמנת טכנאי וכל ביקור - 200/250 ש"ח.

היום ביקרתי אותו - מחשב לא עולה. המאוורר שיושב על הקשיח - לא עובד.

אין לו עניין להזמין שוב טכנאי. נמאס לו.

כל הסיפור הנ"ל נועד לכך שעד שיהיה בן 120..., הייתי רוצה לבנות לחמי מערכת אמינה, שתתן לו שקט כמה שיותר.

במחשב הנוכחי יש קשיח תקין. צורב תקין- הוא לא מעוניין בהם. הוא רוצה הכל חדש.

כל הזמן שולף לי גזרי עיתונים עם מערכות מובנות משלל חברות כמו אייבורי וןכול'. לא שיש לי משהו נגדם, אבל המתודולוגיה שלי אומרת לרכוש מפרט מורכב (האם אני צודק גם במערכות כאלו פשוטות)?

דרך אגב, אפשר על הדרך גם לתת הצעה למסך פשוט, גודל 22. הנוכחי הוא מסך מאעפן, גודל "17.

לשאלון:

1. מה התקציב המקסימאלי? 1500 שח.

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך בקטנה

ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג. אין צורך בצרכים המפורטים.

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אינטרנט בעיקר. לא מוריד משחקים, לא משחק במשחקים.

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך ישן "17.

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? נמוכות.

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. אין צורך.

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? לא חשוב.

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא.

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? יש לו מערכת הפעלה שרכש מהמרכיב הקודם אבל אין קוד מצורף. ייתכן שייצטרך לרכוש חדש.

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. מתגורר בנהריה.

9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). אין דרישות מיוחדות.

10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? לא מתוכנן.

נערך על-ידי ilanb0

פורסם
כל הזמן שולף לי גזרי עיתונים עם מערכות מובנות משלל חברות כמו אייבורי וןכול'. לא שיש לי משהו נגדם, אבל המתודולוגיה שלי אומרת לרכוש מפרט מורכב (האם אני צודק גם במערכות כאלו פשוטות)?

במקרה הזה המתודולוגיה היא דווקא מנוגדת, יותר נכון (וכפי שציינת) תחת מערכות "פשוטות", [הייתי מתקן ל"תקציביות"].

בתקציב של כ~1500 ש"ח ומעלה\ומטה, לחבילות יש יתרון גדול בהרבה, אל"ף, הן מסובסדות במחיר לא מבוטל,

בי"ת, החומרה לרוב גם טובה יותר (אם כי צריך באמת לברור, כי חלקן מוקצה מחמת מיאוס) אבל סה"כ ישנה עדיפות לחבילה.

כך שחמך צדק עם גזרי העיתונים ששמר, ואני גם מאחל, על זאת הדרך, אריכות ימים ובריאות איתנה.

כעיקרון, מערכת משתלמת תוכל להיות כדוגמת הבאה:

ivory - מחשב נייח הכולל Intel Dual Core G3220 Haswell - עלות 1,260 ש"ח

כעיקרון, אפשר לקחת את המערכת כמו שהיא,

רק שיש לבקש את החומרה הבאה - נתונה לשיקול הלקוח ללא תוספת מחיר:

1. ספק כח מותג FSP 350W בטכנולוגיית Active PFC וכולל מאוורר 12 ס"מ - סולידי ואיכותי יותר על פני ה-IN-WIN

2. לוח אם Asus דגם H81M-E צ'יפסט H81 - איכותי יותר ברמת הרכיבים שבו (ללא קבלים אלקטרוליטים) וצפוי לחיים ארוכים יותר.

3. כונן קשיח Seagate 500GB SATA2 / SATA3 7200RPM 16MB - במקצת מהיר יותר על פני חברו לספסל תוצרת WD

במידה ותרצה, בקש מהנציג לשדרג לך את גוף הקירור למעבד לזה הבא: Arctic Cooling Alpine 11 Rev2

התוספת אמורה להיות סביב ה~7 ש"ח +\- ואתה מקבל גוף קירור אפקטיבי יותר למעבד, יכול להועיל מבחינת השקט המוסף.

תוכל גם לשדרג את נפח הקשיח ל-1TB ב-60 ש"ח, אבל נוכח השימושים, קשה לי להאמין שזה יחזיר את עצמו, כך שזה מיותר.

וזהו, כעיקרון אתה יכול לקפוץ לסניף ivory שבאזור מגוריך, לעבור ולוודא את הפרטים\העדפות הללו, להזמין ולאסוף.

מבחינת מסך יש תקציב?

אם תרצה לפנק אותו, אז הייתי ממליץ על זה מסך מחשב Dell IPS U2312HM

אם ישנו צורך במסך יותר תקציבי, אז כאמור, תתקצב וקדימה.

לעיונך.

פורסם
  • מחבר

יספיק גם מסך פחות איכותי (בהשוואה לדרעק שיש לו היום).

פורסם
  • מחבר

מאחת החברות שאליהן התקשר הציעו לו מחשב עם מעבד I3.

לא עוזר שאני מסביר לו שאין צורך. בשבילו זה "לא אכפת לי לשלם עוד 200-300 שקל, אבל שיהיה לי שקט"...

- - - תגובה אוחדה: - - -

הצעות לשיפור:

קיבל את ההצעה שלהלן:

אבקש לדעת אם יש מקום לשיפורים ללא חריגה מהתקציב כי על זה יצטרך להוסיף גם מ. הפעלה וכנראה גם מסך.

http://ksp.co.il/?select=.269..391.&list=1&sort=2&glist=0&uin=18175&txt_search=&buy=&minprice=0&maxprice=0

פורסם

אין חדש תחת השמש,

נציגי המכירות עושים את מה שהם אמורים לעשות, להבין במעטי מעט ולמכור כמה שיותר ובכמה שיותר כסף.

אולי אנלוגיה מעולם הרכב תוכל לעזור, כדוגמה:

"חמי היקר, תראה, אכפת לי ממך ואני רוצה שתקבל את המקסימום עבור הכסף שלך,

השוק מציע מספר נרחב של קומבינציות חומרה אפשריות, לכולן יש מקום, חלקן משתלם, חלקן משתלם פחות,

הכל לפי הצורך והדרישות.

תאר לך, שיש מטען של טון סחורה, על מנת להוביל את הטון הזה יש צורך במשאית בעלת הספק מינימלי של 30 כוחות סוס,

וכדרך אגב, המשאית עוברת בכביש בעל מהירות מותרת של 80 קמ"ש.

לרשותך מעמידים שתי משאיות, הראשונה בעלת הספק של 100 כ"ס, השנייה, בעלת הספק של 70 כ"ס,

כאמור, שתי המשאיות יוכלו להתמודד עם המשימה בצורה יעילה.

אתן לך את רשות הבחירה, במי תבחר?

בזאת עם ה-100 כ"ס? כמובן כמה שיותר כוח, למה לא.

ושנייה! רק רגע!

שכחתי להוסיף מחירים, כסף, הרי איך אפשר בלעדיו?

המחיר עבור המשאית בעלת ההספק של 70 כ"ס, הוא 70 אלף ש"ח,

המחיר עבור המשאית בעלת ההספק של 100 כ"ס, הוא 100 אלף ש"ח

אז איזו משאית היית לוקח?

כמובן שעכשיו אחרי שהמחיר הפך לשיקול חשוב, צריך להתחשב בדרישות,

ולמטען של 1 טון, ובכביש בעל מגבלת מהירות של 80 קמ"ש, נכון שהמשאית עם מאה כ"ס תאיץ טוב יותר,

אבל בסופו של דבר גם זאת עם ה-70 כ"ס תשלים את הפער במהירות,

ובעל המשאית של ה-70 כ"ס, תמיד יחייך, ולמה זה? כי יש לו עוד 30 אלף ש"ח בכיס.

אז אתה מבין חמי היקר,

תחשוב שה-Pentium G3220 הוא המשאית של ה-70 כ"ס,

וה-i3 הוא המשאית של ה-100 כ"ס.

בפועל, הביצועים שאתה תקבל ביחס לדרישות שלך, יהיו אותם הביצועים והתמורה אותה התמורה,

אבל! אתה תישאר בסופו של יום עם 200 ש"ח יותר בכיס, וחכם יותר לאחר המעשה, לא שווה?"

אופציה להסבר ולאנלוגיה אפשרית.

מבחינת מסך, יש לך את ה-Mag LED IPS H2202,

או בעלות קצת יותר נמוכה במידה ותוכל לקפוץ לעכו Mag LED IPS H2202

מבחינת מערכת הפעלה, אפשר כאמור (זה לא "כשר") אבל אפשר ע"י תוכנה לאחזר את קוד הרישיון שנמצא במחשב הנוכחי,

ובמידה ולא מדובר ב-XP, הרי שזאת אופציה שכדאי לשקול.

מבחינת המפרט שהצעת, מבחינת המינימום, תתקן לספק איכותי ולא ג'נרי (לא Sohoo או Golden Tiger) ואתה מסודר פחות או יותר.

פורסם
  • מחבר

שמע,

הצחקת אותי, כי אם אני אשאל את חמי לפי מה שכתבת, הוא בטוח מנשל אותי מהירושה...

לגופו של עניין, אולי השדרוג של הספק יגרום לו לחשוב פעמיים על המעבד הזה, כי לפי מה שראיתי, אפשרות השדרוג הזולה לספק הג'נרי שלהם היא ספק של CORSAIR בעלות של 285 ש"ח. אני צודק?

פורסם

אז לעילא ולעילא, מתוך שלא לשמה יבוא לשמה יקרא את הכתוב וגם יוסיף:

נאה דורש - נאה מקיים, "חתני היקר - כשם שאתה מבקש לתקן הוצאותיי - כך אתקן הוצאותייך"

ומכאן יפתחו ארובות השמיים ודליי מים יפרשו את כנפיהם לכול - ואולי גם כך תקרר דעתו, ודעתך, והשכנים, וכל הבניין...

אולי אני חומד לצון (ת': כן) אבל אולי כדרך ההומור המסר יעבור,

ואם לא...

אז לסיכומו של דבר [וברצינות מעטה] לגבי המפרט שהצגת, חלופה לא ג'נרית איכותית תהיה כאפשרות הבאה:

ספק כוח: SeaSonic 350W Active PFC 80+ 12cm Fan PSU SS-350ET (Oem)I

מדובר על ספק איכותי, בעל נצילות (חיסכון בחשבון החשמל - חצי נחמה) וכזה שיחזיק את המערכת ללא קושי כלל,

בפועל צריכת המערכת תעמוד (ואני מפריז) סביב ה~70W~80W בעומס מלא בשימושים יום-יומיים,

ואם היה גם ספק של 250W איכותי, הייתי ממליץ עליו.

אולי כפיניש\ליטוש לסיום תרצה לשקול מערכת מבוססת i3 מבוסס ארכיטקטורה עדכנית יותר, כדוגמת מערכת מבוססת i3-4130

ישנה תוספת ביצועים קטנה, הליבה הגרפית גם היא קצת יותר חזקה, וגם לוח האם תומך בתקנים עדכניים יותר SATA 3 ו-USB 3,

אמת שאני ככל הנראה מציע דברים שהשייכות וההשלכה שלהם על משתמש הקצה [חמך] אפסית, אבל על כל פנים, זאת אפשרות, ואני סבור שטוב שתדע.

לעיונך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים