עבור לתוכן

Samsung Pro 840 512GB

Featured Replies

פורסם

שלום,

התקנתי 840 Pro בנפח 512GB שהזמנתי מאמזון. להלן צילומי מסך של מבחני ביצועים: מתוכנת סמסונג מג'ישן וגם מתוכנת AS-SSD (לחיצה מובילה לתמונה מוגדלת).

67123_as-ssd-bench_Samsung_SSD_840__25_12_2013_09-31-16.png

22872_Untitled.png

ללא ספק, מבחני הביצועים נמוכים, ומן הסתם האשם הוא החומרה המיושנת שלי: לוח אם מלפני 4 שנים שתומך רק ב-3Gb/s ומעבד E8400.

אציין כי המידע שהדיסק מדווח לגבי כמות המידע שנכתבה אליו, ומספר הפעמים שהופעל עד כה, מתאים לכך שהתקנתי את הדיסק לראשונה אתמול, כך שנראה כי אכן קניתי וקיבלתי דיסק חדש לגמרי.

שאלה: האם יש טעם לנסות לבצע אופטימזציות שסמסונג מג'ישן מציע לי בהינתן שאר החומרה המיושנת?

ספציפית, סמסונג מג'ישן מדווח לי שמערכת ההפעלה לא עובדת במצב AHCI. שיניתי ב-BIOS את מצב ה-RAID מ-IDE ל-AHCI, אבל זה עשה לי מסך כחול וחזרתי ל-IDE.

אם אתם ממליצים על RAPID, תוכלו לאמר האם זה מקצר את חייו של הדיסק?

תודה.

פורסם

ממצב IDE תתקין קובץ FIXIT הבא של MICROSOFT

http://go.microsoft.com/?linkid=9741862

הקובץ מגדיר הגדרות על מנת שיופעלו דרייברים נכונים בזמן הפעלת הWINDOWS ולא תקבל מסך כחול.

אחרי שתפעיל את הקובץ שנה ב BIOS ל AHCI והכל יסתדר.

יחד עם זאת על מנת לקבל ביצועים אופטימליים מומלץ לבצע התקנה מחדש של WINDOWS ל - SSD

הקובץ מיועד ל WINDOWS 7 כך שאם יש לך WINDOWS 8 אני לא יודע אם הוא מתאים גם.

הפעלה מצב AHCI בצורה ידנית אם אינך רוצה להשתמש בקובץ FIXIT (מומלץ)

1. Exit all Windows-based programs.
  2. Click Start, type regedit in the Start Search box, and then press ENTER.
  3. If you receive the User Account Control dialog box, click Continue.
  4. Locate and then click one of the following registry subkeys:HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\Msahci
    HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\IastorV
  5. In the pane on the right side, right-click Start in the Name column, and then click Modify.
  6. In the Value data box, type 0, and then click OK.
  7. On the File menu, click Exit to close Registry Editor.

פורסם
  • מחבר

תודה, אנסה. לאיזה שיפור בביצועים כדאי שאצפה?

דרך אגב, הפורום הזה תומך במחיקת הודעה? אני לא מוצא איך ונאלץ לערוך אותה להיות ".".

פורסם

שיפור משמעותי בערך פי 2. כפי שאתה יודע אתה מוגב בגלל SATA2 ולא תגיע לנתוני היצרן.

לכן גם לא ברור לי למה קנית PRO היקר ולא רגיל או EVO הרבה יותר זולים

פורסם
  • מחבר
לכן גם לא ברור לי למה קנית PRO היקר ולא רגיל או EVO הרבה יותר זולים

כי אני מתכוון בעתיד לעשות שדרוג של השילוש לוח אם + מעבד + זכרון.

פורסם

אני לא יודע מה זה מבחינתך עתיד. אבל כבר בתחילת שנה הבאה מדברים על מעבר מסיבי של ה SSD מ SATA3 ל PCI-E בעל יכולת תעבורה הרבה יותר גדולה כך שאולי עוד שנה הדיסק שקנית עכשיו ייחשב לדגם מיושן ונחות מבחינת הביצועים.

פורסם

^ לא מדברים על זה בצורה הזאת, הבנת את זה לא נכון.

פורסם

צר לי לאכזב אותך, אבל זה לא כל כך פשוט כמו שהם כותבים, יקח לזה כמה שנים טובות להיכנס לשוק והתכנון של המשק הזה הוא בעיקר לנידיים.

פורסם

אתה לא מאכזב אותי. אני מבין שזה יכול לקחת עוד זמן. אבל ברור שזה ייקרה מאחר וכבר היום SATA3 מנוצל כמעט עד תום בקריא רציפה.

הנקודה שלי היית שמה שהיום נחשב מתקדם בעוד שנה יכול להיחשב כמיושן. ולכן אני אף פעם לא קונה משהו אם המחשבה לעתיד במידה וקיים הפרש מחירים משמעותי.

וזה בידיוק המקרה עם הדיסק PRO על SATA2 שעליו התייחסתי אלא אם כן הוא מתכוון להחליף את הלוח בחודשים הקרובים.

פורסם

חשיבה נכונה, אבל לא במקרה הזה, כי את ההיתרונות של ה-SSD אפשר להרגיש טוב מאוד גם בלי SATA3.

כבר כמה שנים שיש כונני SSD שעובדים על אפיק PCI-E, אבל הם לא תופסים נתח שוק גדול בגלל מחירם.

פורסם
  • מחבר

שוין, כבר קניתי. בדיעבד לו הייתי יודע את מה שחידשת לי לעיל, הייתי מסתפק ב-EVO.

תודה על ה-Fixit, להלן צילום מסך של מבחן הביצועים העדכני עם AHCI מופעל, השיפור הוא באחוזים בודדים בלבד.

הפעלתי אופטימיזציית מערכת הפעלה שמציע סמסונג מג'ישן, לא מורגש שום הבדל אחרי אתחול.

מה המלצתכם לגבי Over-Positioning? דרך אגב, לוח האם שלי לא תומך ב-RAPID.

1hxs1s.png

פורסם
חשיבה נכונה, אבל לא במקרה הזה, כי את ההיתרונות של ה-SSD אפשר להרגיש טוב מאוד גם בלי SATA3.

כבר כמה שנים שיש כונני SSD שעובדים על אפיק PCI-E, אבל הם לא תופסים נתח שוק גדול בגלל מחירם.

אין וויכוח על זה. מה שאמרתי שגם SAMSUNG 840 רגיל או EVO היו נותנים את אותם הביצועים.

- - - תגובה אוחדה: - - -

שוין, כבר קניתי. בדיעבד לו הייתי יודע את מה שחידשת לי לעיל, הייתי מסתפק ב-EVO.

תודה על ה-Fixit, להלן צילום מסך של מבחן הביצועים העדכני עם AHCI מופעל, השיפור הוא באחוזים בודדים בלבד.

הפעלתי אופטימיזציית מערכת הפעלה שמציע סמסונג מג'ישן, לא מורגש שום הבדל אחרי אתחול.

מה המלצתכם לגבי Over-Positioning? דרך אגב, לוח האם שלי לא תומך ב-RAPID.

1hxs1s.png

איזה לוח יש לך ?

יכול להיות שחיברת את הדיסק לבקר SATA של MARVEL בלוח ולא בבקרSATA של INTEL (צבע כחול בהיר).

אם כן חבר ל SATA של INTEL

פורסם
  • מחבר

לוח האם שלי:

http://www.msi.com/product/mb/P6NGM-L.html#?div=Detail

לפי המפרט, כל חיבורי ה-SATA שלי הם אותו דבר. כך זה גם נראה על לוח האם: 4 כניסות סגולות.

פורסם

בקרי SATA שלך הם של NVIDIA MCP73V ולא של Intel.

אני די בטוח שזאת הביעה. עד כמה שזכור לי ה SSD שיש לך עובד בצורה טובה רק עם בקרי INTEL.

לא בטוח 100% ואין לי כרגע זמן לבדוק את זה לעומק אולי מאוחר יותר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים