עבור לתוכן

נייד חדש בתקציב של כ-5-6K.

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם, היום לפני כמה שעות הלך לעולמו ( עוד פעם ) הנייד הקשיש שלי שבן קרוב ל-5 שנים.

אמנם, כנראה, מדובר בסה"כ החלפת סוללה ( הוחלפו לו כבר כ-2 סוללות וכ-2 מטענים ), אך עדיין אני סטודנט ואין לי זמן כרגע להיות בלי נייד עד שתגיע סוללה חדשה מאי-ביי, או חשק להוציא כ-500 ש"ח על סוללה בארץ.

לכן נראה לי כמו עיתוי טוב לקנות מחשב חדש ( למרות שרציתי להתאפק עד הקיץ ולהביא אחד חדש מארה"ב ).

כרגע המחשב שנראה לי המחשב המתאים עבורי הוא ASUS G750 בתצורה הבסיסית שלו, שנמכר כרגע בKSP במבצע סוף שנה שלהם, במחיר של כ-5K בסניף אילת ( במידה ואמצא מישהו שיהיה שם בימים הקרובים ) או כ-6K בסניף הקרוב לבית ( חיפה ).

כנראה שבמועד הרכישה אוסיף לו סטיק נוסף של 8 גיגה, ועם מחשבה בהמשך להוסיף לו דיסק SSD.

בכל אופן, פותח כאן ת'רד ( ואוו חושב שעבר קרוב לעשור מאז פעם אחרונה שפתחתי כאן תרד של התייעצות לפני רכישת מחשב. ) לשמוע את דעתכם אולי יש לכם המלצה טובה יותר עבורי בתקציב הנ"ל וצרכים שלי.

המחשב - כנראה מחוסר ברירה בעקבות הנסיבות ייקנה בימים הקרובים בארץ. ( ייתכן באילת. ) התקציב כרגע לא חושב שיש צורך להשקיע מעבר ל- 5-6 שזהו המחיר של המחשב שהסתכלתי עליו, נראה לי די והותר, במידה ובהוספה מסויימת ישנו משהו עדיף משמעותית ניתן לציין וזה יישקל.

שימושים, סטודנט לפיזיקה ומדמ"ח בטכניון כלומר רוב היום אשתמש במחשב ללימודים - תכנות.

המחשב גם ישמש אותי יחסית הרבה לצפייה בסדרות ובסרטים (HD) ומעט למשחקים נכון להיום משחק רק משחקים קלים כדוגמאת WC3 אך אפשרי שבעקבות המחשב החדש, או לחלופין כעבור זמן מה (שנים ?),כשיהיה יותר פנאי, אנצל אותו למשחקים חדשים יותר וכבדים יותר.

מסך רצוי: למחשב היוצא שלי היה מסך HD 15.6 שתמיד הרגיש לי מעט קטן, לכן הכיוון והעדפה שלי הם כרגע למחשבי 17".

רזולוצייה לא פחות מ-FULL ( מעבר לFULL HD לא מזיק, אבל לא נראה לי יותר מידי שימוש למסך של מחשב נייד, ובנוסף בטח סתם יכביד על המחשב בתקופה שהוא כבר לא יהיה חזק כמו היום. )

תלת מימד גם כן, לא מזיק, אך על פניו נראה לי פיצ'ר יחסית מיותר שכנראה ייקר לי את הקנייה/ יבוא על חשבון דברים אחרים.

לא חושב שקיים בגודל הזה / בתקציב הזה מסך עם פאנל IPS או PVA, אך בהחלט במידה וקיים משהו שאני לא מכיר, מחשב זה יקבל עדיפות ואולי יהיה ניתן להתפשר בדברים מסוייימים לטובת מחשב כזה. ( למיטב ידיעתי ה-ASUS שכרגע ברצוני לקנות הינו TN, האם יש למישהו ידע נוסף מה איכותו ?)

* דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? מן הסתם אני מצפה למקלדת מלאה ועם כפתורים נוחים (טריוויאלי כנראה בגדלים אלו), מעבר לזה אין דרישות מיוחדות, בעת שימוש למשחקים יחובר לעכבר חיצוני.

* משקל רצוי? מודע לעובדה שמחשב 17.3 אינצ' יהיה כבד. המחשב הנוכחי שלי גם לא קל יותר מידי. בכל אופן אני בחור חזק, ומשקל המחשב אינו מהווה פקטור עבורי - לא רואה טעם לתת לסעיף זה חשיבות.

* האם נדרש זמן סוללה ארוך? זמן סוללה ארוך כמובן תמיד לא מזיק, לא מצפה שמחשב כמו שפירטתי יחזיק יותר מידי זמן, ובכל אופן המחשב היוצא שלי בארך כשהגיע לחצי הגיל שלו לא החזיק מעבר ל-5 דקות בלי שקע, לכן הציפיות שלי אינן גבוההות מידי בתחום הזה.

נגיד 3 שעות ( בשנותיו הראשונות ) בשימוש קל ( מצב רגיל ולא ביצועים ושימוש קל ולא משחקים וכו' ) נשמע לי כמו מספר פנטסטי עבורי. גם פחות מזה ( אך עדיין מספר הגיוני, כן ? ) ניתן לשקול בחיוב.

* האם יש צורך ביציאות מיוחדות? במידה והמחשב לא מגיע עם SSD(לא חובה) אשמח שיהיה חריץ להוסיף לו אחד וגם זה לא דרישה קריטית - כנראה בעתיד יהיה ניתן להחליף במחיר סביר את הקשיח בSSD בלי קשיח בכלל.

* Bluetooth? המחשב כנראה גם ככה יגיע עם BT,אבל בכל אופן לא חשוב לי אם יגיע או אם לא.

* גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) חושב שרוב המחשבים היום מגיעים עם נפח דיסק שמספק אותי ( כרגע יש לי חצי טרה שמספיק לי ), SSD נחמד שמגיע כבר עם המחשב אך לא על חשבון דברים אחרים ( מסך רמקולים חומרה וכו' ), כי SSD תמיד ניתן להוסיף בהמשך ( כשיש כסף שניתן לייעל למטרה זו, כשיש מבצע טוב, כשגם ככה נגמר האחריות אז אין סיבה למה לא לפתוח את המחשב וכו')...

* כונן אופטי? נחמד שיהיה - לא חובה.

* האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא.

* האם נדרשת אחריות בינלאומית ? נחמד אך לא קריטי, מספיק אחריות בארץ.

* האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? למיטב ידיעתי רוב המחשבים כבר ממילא מגיעים עם מערכת הפעלה, אך זהו אינה דרישה, לא חשוב לי שיגיע עם מערכת הפעלה חוקית ואעדיף אם ניתן להכניס יותר מחשב בתקציב בלי מערכת הפעלה - ממילא מגיע לי רישיון לWINDOWS בעקבות היותי סטודנט בטכניון.

* האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? חברה שמייצרת מחשבים איכותיים. ( איכות בנייה , פיזור חום, רעש וכו' .. ) המחשב הנוכחי שלי היה HP, והייתי שבע רצון ממנו במידה בינונית (אמנם החזיק כ-5 שנים שזהו זמן לא רע כנראה, אך נדרש בזמן זה להחלפת לא מעט רכיבים, ובכלל הרעיש לא מעט ומאז ומתמיד היה מחשב שנטה להתחמם - בכללי קירור איכותי ושקט זהו בונוס גדול, הרבה פעמים אני מניח את המחשב על המיטה שלי ובאופן טבעי כך הוא מתחמם יותר, כך שמחשב שלא נוטה להתחמם להרעיש זהו בונוס גדול ( הASUS על פניו עונה לקטגוריה ).

* כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם (מסך מגע, מסך מגע מסתובב, מראה, צבע...)? - את רוב הדרישות כבר ציינתי למעלה.

מחשב בעל חומרה יחסית חזקה - צג גדול ואיכותי ככול האפשר רמקולים ומקלדת טובים, איכות בנייה מוצלחת, קירור יעיל ושקט.

הטראנד הנוכחי של מסכים מסתובבים / שניתן לרשום עליהם כמו על מחברת אמנם נראה לי נחמד, אך על פניו סותר הרבה דרישות אחרות שיש לי היום, חשבתי שבעתיד הלא רחוק יגיע מחשב שיהנה מכל העולמות, אך על פניו הרכישה תהיה בימים הקרובים.

על פניו קימיים מחשבים עם צגים איכותיים שמסתובבים וניתן לרשום עליהם, אך אם אינני טועה מדובר על מחשבים יקרים יחסית, בעלי צגים קטנים בכמה קטגוריות ממה שאני כרגע מכוון אליו, ובכללי בעלי חומרה חלשה יחסית לתקציב( סעיף זה מעט פחות קריטי כי המחשבים כיום יחסית חזקים אך עדיין בסופו של דבר מדובר בקנייה של מחשב ולא ג'אדג'ט, סמארטפון כבר יש לי.).

אך עדיין יכול להיות שאני טועה וקיים מחשב שעונה לדרישות שלי עם מסך כמו שמתואר לעיל, ואם קיים כזה מחשב, יישקל בחיוב.

תודה רבה לעוזרים.

פורסם

נשמע שאתה די נעול על עצמך.

המשקל זה הפרמטר הכי חשוב במחשב שמציק, המחשב יהיה משמעותית כבד יותר.

מחשב= 4.2 ק"ג

מטען = 800 גרם

סה"כ 5 ק"ג על הגב, ממש לא קל. וזה ללא הציוד הנוסף שאתה נוטה לקחת איתך ביום יום.

סוללה סביב ה-3 שעות.

מבחינת מסך - זה לא IPS.

המלצה שלי?

מחשב 15.6" עם IPS מט

http://ksp.co.il/?uin=21493

באילת במחיר נמוך יותר כמובן.

רשמת שאתה לא צריך צורב, אז במחשב הזה תחליף את הצורב ב-SSD.

נערך על-ידי Chevy

פורסם
  • מחבר

שלום ותודה על התגובה.

ראשית כל אציין שאיני נעול על עצמי ב-100%, ואני כן פתוח לדיון ועצות מאחרים ואני לא מהסוג שפותחים פוסט על מנת שאך ורק יחזקו את הבחירה שהם כבר בחרו.

לו הייתי נעול על עצמי מעט יותר כבר הייתי יוצא בטיסה לסניף הקרוב לבית לפני שיסגר היום ב-14:00 על מנת לא להישאר בסופ"ש בלי נייד ( הזמן כאן שיקול חשוב ומציק לי להיות בלי נייד כמו שכתבתי לכן בימים הקרובים אקנה את הנייד החדש או לחילופין אקנה סוללה חדשה בארץ במידה ואחליט לחכות עד שיצא מוצר עדיף/ אהיה בארה"ב בקיץ - אבל על פניו אני נוטה לקנות מחשב כרגע למרות שעוד לא סגור. )

משקל שוב ציינתי, אינו הפרמטר העיקרי עבורי. המחשב הנוכחי שלי שוקל 3.14 ק"ג ותמיד הרגיש לי קטן יותר מן הרצוי ולא הרגיש לי כבד או מעמסה.

סוללה - טוב לשמוע.

מסך, כן, מודע לכך שהמסך הינו TN, זוהי הסיבה העיקרית לדעתי שאני עוד מחפש אפשרויות נוספות.

אכן כל עניין "הציוד ההיקפי" של המחשב מאוד חשוב לי(כנראה הפרמטר החשוב ביותר) שזה אומר מקלדת ורמקולים איכותיים איכות בנייה ועמידות, והכי חשוב הצג.

מה שאני מחפש בצג שגם יהיה איכותי(פאנל) וגם יהיה גדול (העדפה ל17.3 על פני 15.6).

הסתכלתי על המחשב שהצעת, ואכן על פניו הוא קרוב יחסית לדרישות שלי, עושה רושם שגם הוא מסדרה גבוהה של ASUS לכן כנראה איכותו דומה למחשב שציינתי ועל הרמקולים שלו יש כל מיני תיאורים מפוצצים שהם לא ציינו בG750 אולי זה אומר שבאמת יהיה רשום בסקירה אובייקטיבית שהרמקולים והכרטיס קול שלו עדיפים.

החומרה שלו ( ליתר דיוק - הכרטיס מסך שלו ), מעט חלשה יותר, אך זהו נושא פחות קריטי עבורי ממילא כעבור שנה-שנתיים ההבדלים בין 765 GTX ל 750 GT נהיים פחות משמעותיים, וכמו שכבר ציינתי איני משחק כזה הרבה בשביל לתת עדיפות לנושא.

מה שכן, מה שאני קצת לא שלם עם המחשב שהצעת, זהו שהוא 15.6" ( למרות היותו IPS מט שזהו בהחלט נקודה גדולה לזכותו ולכן משאירה אותו בתמונה ).

משני סיבות, כמו שרשמתי, מחפש להרגיש שדרוג לכן אחד הפרמטרים יהיה צג עדיף על הנוכחי, וגם לא יודע אם זה גם תופס לגבי ה-ASUS, אך יצא לי מזמן לשחק עם LENOVO של מישהו מן הלימודים שגם הוא מסדרת הגיימרים הלפני אחרונה וגם הוא 15.6" ואף על פי שהיה לו מקלדת מלאה, המקלדת שלו הרגישה לי מעט צפופה - כפתורים קטנים וכו', לא ברור לי למה, כנראה חלק מן המגמה של יצרנים להקטין את המחשב ולעשות אותם דקים וקלים יותר, מאמין שזהו לא המצב בG750 אך איני בטוח, זה לא מידע אישי. לגבי הASUS שהצעת לא מכיר את המקלדת אך הסבירות שהמקלדת שלו תרגיש קטנה יותר גבוהה יותר ממחשב בעל צג 17".

לגבי ה-SSD,זאת לא כזאת בעייה שאין חיבור נוסף ה-SSD יכול לחכות ולא חייב להיקנות כרגע, ובממילא לא רחוק הזמן בו יהיה ניתן להשיג SSD בסביבות ה-750GB במחיר שפוי לכן פשוט יהיה ניתן בהמשך להחליף את הקשיח ב-SSD.

לסיכום, שוב פעם תודה על העצה, המחשב שהצעת אכן עומד על הפרק, אך אם קיימת המלצה נוספת בעל צג גדול יותר ( גם על חשבון משקל ) , ( עוד יתרון נוסף למחשב גדול זהו הסוללה העדיפה שהוא מביא עימו שגם היא מעט הסיבה למשקל הנוסף - מה שכן יכול להיות שתוספת סוללה זו לא מורגשת עקב הצג הגדול יותר והכרטיס החזק יותר - לא חקרתי מספיק. ) הייתי רוצה לשמוע. הסתכלתי שלדגם שהצעת יש אח גדול בעל 17" אך מחשב זה גם מגיע עם פאנל TN מה שלוקח ממנו את היתרון העיקרי שלו על ה-G750.

אגב, יצא לי להתרשם מן ההבדלים בין מסכי IPS/PVA איכותיים ופלאזמות איכותיות לעומת צגי TN במסכי מחשב נייחים וטלוויזיות, השאלה הנשאלת האם גם במחשבים ניידים ההבדל הוא כה משמעותי ועד כמה לא מוצלח המסך בASUS ? ( או לחלופין האם הצגים שהם IPS בניידים הם באמת מוצלחים ? )

הרי גם בין פאנלי ה-TN יש רמות שונות וכך גם בצגי ה-IPS.

נערך על-ידי nico

פורסם

אין הרבה אפשרויות באותה "רמה" שאתה מצפה.

בעניין המסכים, אז הנה המסך של הASUS N550 עם פאנל IPS

csm_N550_Blickwinkel_8023f46217.jpg

ולהשוואה המסך של ה-ASUS G750 שהוא פשוט יותר יחסית:

csm_IMAG0629_d088d56012.jpg

זויות צפייה - פרמטר משמעותי בו הפאנל משפיע.

פורסם

כפי שזה נראה תצטרך להתפשר על אחד משלושה דברים:

* מסך "17

* מסך IPS

* מחשב בתקציב שציינת

מסכי IPS בגודל 17.3" קיימים בכמה דגמי workstation יקרים של DELL וHP, אך לא ידוע לי על נוספים.

אני אישית הייתי הולך על ההמלצה של Chevy לגבי מחשב "15.6, אבל זה כי לי אישית חשובה הניידות של המחשב. במקרה שלך, ניכר שהשקעת מחשבה רבה ואתה בכל זאת רוצה ללכת לכיוון של מסך "17.3, למרות כל מי שמזהיר אותך מכך. במקרה שלך, ייתכן שבאמת זה הפתרון הנכון עבורך (ואם לא, לפחות לא תוכל לומר שלא הוזהרת). ;)

אופציה נוספת בגודל "17.3 היא סדרת הR750JV/N750JV של אסוס.

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=865274

המסך שם לא IPS, אך אולי מעט יותר טוב מהTN הממוצע:

http://www.notebookcheck.net/fileadmin/_processed_/csm_blickwinkel_cdf2998b38.jpg

פורסם
  • מחבר

שברולט, כן ידוע שאחד מבין ההבדלים הגדולים בין IPS ל TN הוא עניין זויות הצפייה.

למרות שלו זה היה החיסרון היחידי לא הייתי מהסס לרגע, שכן זווית הצפייה במחשב נייד שנועד להיות אישי ובזווית אידיאלית מול הבן שעובד בו, נראה לי פחות קריטי מאשר צג למחשב נייח ובטח מאשר טלוויזיה, אך קיימים עוד הבדלים שגם נכנסתי לאתר שהבאת ממנו את התמונות ובאמת קיים הבדל לא קטן בCONTRAST ובעומק הצבעים.

בנוסף קראתי על עוד הבדלים קלים בין הדגמים כגון הG750 שקט יותר שזה נקודה לזכותו וה-N550 מעט קריר יותר שזוהי נקודה לזכותו.

QttP , כן כמו שחששתי נראה שאין ברירה אלה להתפשר על משהו. חיפשתי את המסך DELL שהתכוונת אליו, ואכן ראיתי שהמחיר שלו נמצא מצפון ל-20,

אמנם הייתי מוכן לחרוג מעט מן התקציב בשביל לצאת מרוצה אבל פקטור 3-4 זה קצת יותר מידי וכנראה מוטב להתפשר :) ( ובכל אופן הוא מביא עימו חומרה מקצועית ייעודית שסתם אין לי מה לעשות איתה ).

בקשר לR750, מה הוא מביא לשולחן שיש סיבה להעדיף אותו על ה-N550 ?

על פניו נראה שאין לו ממש ייחוד, כלומר צג TN שאם אינני טועה לפי סקירות ברשת אינו מתעלה זה של ה-G750, ומצד שני חומרה חלשה יותר מה-G750, במחיר דומה.

אמנם מביא חבילה קומפקטית יותר ומעט איזון בין השניים אך חושב שכנראה אבחר באופציה המעט יותר קיצונית, מסך 17" וחזק עם מעט פשרות ( משקל, צג ) או מסך 15" מעט חלש יותר עם ייתרון של צג עדיף.

בכל אופן נכון לעכשיו אני חושב שכדאי לי לגשת בתחילת שבוע הבא לKSP, בתקווה שהם יהיו נחמדים מספיק לפתוח לי את שני המחשבים הנ"ל ולתת לי להתרשם מהם בפעולה לראות איזה מהם נוח לי ( למרות שזה לא הכי מסתדר עם המוניטין שלהם, לכו תדעו אולי יהיה לי מזל / יש לכם רעיון לחנות אחרת באזור חיפה שניתן ללכת להתרשם בה מהמחשבים ? ).

עוד אופציה אם כבר אני שוקל להתפשר וללכת על מחשב קטן וחלש יותר, אולי שווה להוסיף עוד פיצ'ר לשולחן להרגשה הטובה שלא סתם התפשרתי על גודל אלה קיבלתי עוד פיצ'ר נוסף כגון כל הטאבלט-מחשבים האלה שניתן לרשום בהם כמו מחברת, משהו שסך הכל יכול להיות כלי נחמד בידי סטודנט ( במידה ואחליט להתפשר ולרדת מהגישה של מקסימום מחשב לשקל ), לדוגמא ראיתי את הדגם הבא של סוני ומניח שקיימים מחשבים דומים מחברות שונות :

http://store.sony.com/vaio-fit-15a-flip-pc-zid27-SVF15N17CX//cat-27-catid-All-15-Ultrabook-Flip?vva_ColorCode=1E1E1E&_t=pfm%3Dcategory

מה שכן, לא ברור לי בכלל עם הדגם הנ"ל נמכר בארץ או אם הוא בכלל בתקציב שלי. מה דעתכם על המחשב ? על פניו הוא מעט חלש יותר מן ה-N550, בעל צג איכותי גם כן, ועל פניו נראה כמו מחשב איכותי, ובעל הפיצ'ר שקצת מייחד אותו ויכול להוסיף מעט נוחיות ללימודים ביחד עם החיסרון שמביא הצג הקטן יותר.

אשמח לדעתכם על האפשרות הזאת / מחשבים דומים עם עוד משהו נחמד מוסף, מה שכן, במידה ואתפשר על 15.5-6 זהו בהחלט הפשרה האחרונה ולא אסיים עם 13 או משהו בסגנון זה בטוח :)

תודה לשניכם, וחושב שלאט לאט אני מתחיל לקבל תמונה של השוק הנוכחי לכן אגיע להחלטה בקרוב.

אגב, תודה על ההזהרות לגבי הניידות, מניח שזה באמת אישי כמו שQttP ציין, בגדול חושב שבמידה ואלך על צג 17" כבד, לא אתחרט בגלל המשקל בעתיד.

בנוסף גם ראיתי שבפוסט אחר בעמוד היו המלצות על מחשבי Gigabyte סה"כ גם הP27K וה-P35K נראים כמו בחירות שניתן לשקול ברצינות, דגמים אלו נמכרים בארץ בסביבות התקציב בכלל ?

פורסם
בכל אופן נכון לעכשיו אני חושב שכדאי לי לגשת בתחילת שבוע הבא לKSP, בתקווה שהם יהיו נחמדים מספיק לפתוח לי את שני המחשבים הנ"ל ולתת לי להתרשם מהם בפעולה לראות איזה מהם נוח לי ( למרות שזה לא הכי מסתדר עם המוניטין שלהם, לכו תדעו אולי יהיה לי מזל / יש לכם רעיון לחנות אחרת באזור חיפה שניתן ללכת להתרשם בה מהמחשבים ? ).
אני בספק שבאיזושהי חנות יתנו לך לפתוח מחשב חדש ארוז, רק כדי להתרשם. מה שכן, כדי לקבל איזושהי תחושה של גודל/משקל, אתה לא צריך דווקא את המחשבים האלה, ואולי תוכל למצוא מחשבים בעלי פרמטרים דומים בתצוגות של החנויות השונות.
פורסם
  • מחבר

כן. כנראה שאתה צודק חשבתי על זה מעט לאחר שפרסמתי את ההודעה שאין סיכוי בעולם שK.S.P ייתנו לי לבחון את המחשבים הנ"ל. כן כנראה אגש לבאג ובטח יהיה להם דגמים דומים שניתן להתרשם מהם בתצוגה. לגבי האפשרויות הנוספות שהעליתי האם לדעתך בחירות נבונות כדאי להסתכל לכיוון זה ? לא יצא לי לראות את הדגמים האלה בארץ כנראה שיותר מאוחר אחפש שוב יותר לעומק.

פורסם

לגבי Tablet PC - זה מוצר שונה, ומן הסתם אתה משלם על הפיצ'ר הזה או במשקל או במחיר גבוה יותר או בשניהם.

יש שמוצאים שימוש רב בפונקציונליות של טאבלט, יש שלא. זה מאוד אינדיבידואלי.

ככלל, נראה שאתה בינתיים מתפזר יותר מידי. אתה צריך קודם לקבל כמה החלטות עקרוניות לגבי מה אתה מחפש ומשם להחליט על דגמים ספציפיים.

הכיוון שאתה הולך בו כרגע - למצוא דגמים שונים שנראים לך, ודרך הדגמים לנסות להגיע לתכונות החשובות - הוא לרוב קשה יותר. :)

פורסם
  • מחבר

היי.

אינני רואה את עצמי יותר מידי מפוזר, אך אולי לא התבטאתי באופן אופטימלי לכן אנסה לחדד מעט את הדילמה הנוכחית שלי.

תחילה, הייתי מעוניין בתקציב הנ"ל במחשב חזק יחסית ( עדיפות בינונית - גבוהה ) בעל צג גדול ואיכותי ושאר ה"מעטפת" ( רמקולים, מקלדת, איכות בנייה, קירור רעש וכו' ) גם כן ברמה גבוהה ( עדיפות גבוהה ביותר . ) .

משהבנתי מכם שהמוצר אינו קיים כרגע ( 17" איכותי במחיר שאיכשהו קרוב לנורמה של מחשבים ניידים למשתמש הביתי ), ושההמלצה שלכם היא דווקא להתפשר על מחשב 15" אינצ' בעל חומרה חלשה במעט אך בעל צג איכותי יותר וגם שאר המחשב ברמה טובה.

נכנסתי קצת לבחון מחדש את הרצונות שלי, כרגע אני אינני סגור בלב שלם על קניית ה-G750 בעיקר בגלל הפאנל של הצג, לכן תהיתי מפני שה-N550 שהמלצתם עליו קצת מתחת לתקציב שלי, שאולי במידה ואקבל את עצתכם ואהיה מוכן להתפשר על הגודל אולי קיים גם בסביבות התקציב מחשב בעל צג בגודל 15" בעל חומרה דומה ל-N550 שגם הוא יהיה באיכות דומה ובעל הפיצ'ר ה"טאבלטי" הזה ( פחות מעוניין בטאצ' אלה היכולת לרשום בעט על הצג אולי יכולה להוכיח את עצמה כיעילה בלימודים וגם זה רק הנחה, כנראה שלא אדע באמת עד שלא אהיה בעלים של אחד ).

כמו שכבר ציינתי המשקל אינו פאקטור בכלל. לכן אם הפיצ'ר מוסיף משקל, זה לא מפריע בכלל ( אם למשל תגידו שהוא פוגע באמינות - זה נקודה יותר משמעותית עבורי ).

לסיכומו של עניין, כרגע איני לגמרי משתכנע לרדת מהרצון הראשוני למחשב בעל צג 17" שנראה לי נוח לעבודה עימו לטובת שיפור איכות הצג בלבד,במידה וקיים מחשב בעל צג איכותי יותר, עם ערך מוסף נוסף ( הפיצ'ר טאבלט הנ"ל שאולי יכול להתברר שימושי, אין לי מושג אולי יש כאן חברה בפורום שיכולים לספר כמה הדבר הזה שימושי אחרי שיש לך אותו ) בעל חומרה חזקה יחסית ומחשב איכותי, אז באמת כנראה יהיה מספיק סיבות למה להתפשר על הגודל.

מקווה שהצלחתי להבהיר את עצמי, פשוט יכול להיות שאני באמת מפוזר מעט כי הקנייה תפסה אותי לא מוכן, לו היה לי יותר זמן ולא צורך לקנות כעת הייתי מחכה שיהיה מוצר שנהנה מכל העולמות שאני מעוניין בהם, שזהו מחשב 17" חזק בעל צג איכותי ( הפיצ'ר לרשום עליו תמיד יכל להיות נחמד, אבל רחוק מלהיות דרישה עקרונית).

תודה, ניקו.

עריכה:

מסתמן שבקטגוריית ה17" ובתקציב שציינתי G750 יספק את המיטב במידה והמשקל לא סוגייה עבורי, לכן מצטייר שאקנה אותו בתחילת השבוע. ( במידה ובמעמד הקנייה אוכל להשוות אותו מול N550 אעשה כך, אחרת פשוט אקנה את ה-G750 על בליינד, עם מסך TN - שזה בעצם מה שעבדתי איתו עד כה, וכשארצה איכות צג טובה יותר תמיד ניתן לחבר לטלוויזיה. )

נערך על-ידי nico

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים