עבור לתוכן

עבודה בC# עם תבנית MVC . בעייה בקישור הפרוייקטים

Featured Replies

פורסם

היי,

אני מנסה לפתוח מערכת עם תבנית model-view-control בVISUAL STUDIO 2010 .

יש לי 3 פרוייקטים שונים עבור כל אחד מחלקי המודל הנ"ל.

יצרתי קישור (add reference) בין פרוייקט הview שמצביע לcontrol, ואחד נוסף בcontrol שמצביע לmodel.

כעת נוצרת לי בעיה כשאני מנסה לקשר בין הcontrol לView מהצד השני. כלומר ליצור אובייקט של הView בcontrol..(למשל לצורך הפעלת החלון ההתחלתי של המערכת). הבעיה היא שאני מקבל בויזואל ארור (מצורף בתמונה) על כך שאני יוצר מעגל בעצם בין החיבורים..(בגלל הVIEW-CONTROL הדו כיווני) .

איך ניתן לפתור זאת? הרי בתבנית MVC אני צריך מופע של הcontrol בView ולהיפך.

תודה!!

פורסם

למה 3 פרוייקטים שונים? עושים הכל באותו פרוייקט.

נ.ב. למה צילמת באמצעות מצלמה? לא שמעת על print screen? (או snipping tool?)

נערך על-ידי שניצל

פורסם
  • מחבר

המחשב הזה חסום לגישה לאינטרנט.

ובפרוייקט אחד זה אכן עובד..אבל נניח אני רוצה לחלק את זה ל3 פרוייקטים בגלל דרישה שיש לי, זה אפשרי איכשהו לעשות את הקשר הדו כיווני הזה?

פורסם

מה הקשר גישה לאינטרנט? printscreen זה כפתור במקלדת ו-snipping tool זה חלק מ-windows.

אי אפשר לעשות תלות מעגלית בין פרוייקטים בדוטנט. הפתרון הוא להשתמש בממשקים. נניח לדוגמה שיש לך שני פרוייקטים א' ו-ב'. בפרוייקט א' יש מחלקה A ובפרוייקט ב' יש מחלקה B, ושתי המחלקות צריכות להכיר זו את זו. הבעיה פה היה שיש תלות מעגלית, כמו במקרה שלך.

מה שעושים הוא לעטוף את אחת המחלקות בממשק (Interface) שמוגדר בפרוייקט האחר (או בכלל בפרוייקט שלישי). לדוגמה, אפשר להגדיר ממשק InterfaceA שמגדיר את כל הממשק החיצוני של המחלקה A. הממשק ישב בתוך פרוייקט ב', והמחלקה A תממש אותו. ככה התלות תהיה רק חד כיוונית - א' יכיר את ב', אבל ב' לא יצטרך להכיר את א'.

פורסם
  • מחבר

תודה על ההסבר על הPRINT SCREEN באמת לא ידעתי שזה קיים.. :kopfpatsch:(לא יותר פשוט לצלם מאשר לחבר DOK ולהעתיק את התמונה למחשב אחר ?!)

וסבבה הבנתי אני אנסה לעשות זאת עם אינטרפייס בפרוייקט שלישי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים