עבור לתוכן

קניתי סמסונג 840 Pro - מספר שאלות

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם

לא מזמן רכשתי את ה- SSD הנ"ל, בנפח של 256 ג'יגה.

1) תוך כדי תהליך ההתקנה, כשניסיתי להבריג את הכונן למגירה שלו כדי שיכנס לכלוב רגיל, שברתי חלקית את בית ההברגה של אחד הברגים. חצי מבית ההברגה הכסוף נפל, כך שה- PCB חשוף מעט. אם תדמיינו את בית ההברגה כגליל חלול, אז בעצם "חצי" ממעטפת מהגליל נפל, והחצי השני נשאר כמו שהוא. רציתי לשאול - עד כמה זה קריטי? האם כדאי לשלם עבור תיקון הכונן בשל כך או לממש אחריות, אם אפשר? ראו תמונה מס' 1. החלק הירקרק זה ה- PCB.

2) למרות שהשיפור בתגובתיות המערכת בהחלט מורגש, זו לא ה- "מהפכה" שציפיתי לה בעקבות הררי המילים שנשפכו על כונני SSD כאן בפורום. זה מעורר את חשדי, ולכן צירפתי תמונה של AS SSD כדי שתוכלו לומר לי אם אני אכן מקבל את מה שאני אמור לקבל מהכונן - ומה שאני חווה, זהו השיפור המדובר.

יש לציין: כרגע בשל הגבלות לוח-אם אני משתמש בכונן באמצעות חיבור ה- SATA2 3GBit/s הישן. בכל אופן, אני מעוניין לדעת אם אלו התוצאות שאני אמור לקבל, למרות הצוואר בקבוק. השתמשתי ב- AS SSD כי זה מה שראיתי פה בפורום, אם יש בנצ'ים נוספים שתהיו מעוניינים בהם - תגידו. בבנצ' המצורף RAPID כבוי. ראו תמונה מס' 2.

3) מה הקונצנזוס כרגע לגבי טוויקים של אחרי התקנה אצל ה- 840 Pro? כל מה שעשיתי זה להתקין מערכת הפעלה מחדש, להתקין Magician ולהגדיר אותו על Maximum Performance. האם יש דברים נוספים שכדאי לעשות, כמו שינויי Pagefile שדובר עליהם רבות?

4) עם העדכון האחרון של ה- Magician, התווספה האפשרות להפעיל את מצב ה- RAPID. כדאי או לא?

5) מהי ההגדרה המומלצת בכלל ב- Magician? אצלי זה כרגע על Maximum Performance.

6) האם הפגיעה בנפח הכונן נובעת מה- Over Provisioning?

7) האם לכונן יש הגבלה תאורטית כלשהי על כמות המידע הנכתב בכונן, ו\או מספר פעולות הקריאה\כתיבה (עם דגש על כתיבה), שכדאי להעתר לה כדי לשמור על האמינות, השרידות ואריכות הימים של הכונן? הכוונה היא להגבלה כללית בכלל והגבלה יומית בפרט.

8) האם הפיצ'ר החדש אבטחת מידע (Class 0) ב- Magician צריך לעניין אותי?

9) מה צריך לדעת על איחוי כונני SSD?

10) שאלה לא קשורה וקצת מוזרה: האם ניתן לשחזר מידע מכבלי העברת מידע עצמם (USB, SATA, IDE וכו'), שדרכם עבר המידע שאותו אתה מעוניין לשחזר?

תודה רבה!

פורסם

אני ינסה לענות על חלק מהשאלות:

1.אחריות לא תתממש באופן טבעי כי הרכיב שבור! אבל תתנחם שזה באמת כלום ואפשר להמשיך לעבוד איתו.

2.בגדול התוצאות נראות בסדר ביחס לsata2 המהירות קריאה מאט נמוכה (אם אני זוכר נכון המגבלה של sata2 היא בסביבות ה350mb).

3.אין איחוי דיסק בssd וגם לא צריך. ממליץ לך לקרוא מאט על ssd בכללי ואז תבין הרבה על השאלות ששאלתה :-)

את השאלה האחרונה לא הבנתי??

ואיך אתה לא מרגיש הבדל מורגש זה גם דבר הזוי..

איזה מפרט יש לך והאם ההתקנה נקיה מ0 כולל כל הדריברים?

פורסם
  • מחבר

הסבר על השאלה האחרונה: כמו שניתן לשחזר מידע שנמחק מאמצע אחסון (תקינים או תקולים), כגון הארדיסק, כרטיסי זכרון וכו', תהיתי אם ניתן, באמצעים כלשהם, לשחזר מידע ש- "זרם" בכבלי העברת מידע, כגון SATA, IDE ו- USB. תאורטית, המידע היה "נוכח" ברגע נתון על גבי הכבלים הללו.

פורסם

.

פורסם
  • מחבר

הקפצה... אני ממש זקוק לעזרתכם! המידע הזה חשוב לי ביותר...

פורסם

"כבלי העברת מידע" הם כבלי חשמל.

בכבלים עובר חשמל(בפולסים).

שום מידע לא עובר בכבלים אלא רק חשמל(בפולסים), הפולסים(החשמל) הללו מתורגמים למידע בצד המקבל שהוא אמצעי עיבוד קלט ופלט.

פורסם
  • מחבר

אז התשובה לשאלתי האחרונה היא לא ​מוחלט? לא ניתן בשום אופן לשחזר מידע מהכבלים עצמם?

פורסם

המידע אף פעם לא היה קיים שם, אז ממש ממש לא.

ניתן לשחזר רק מידע שעדיין נמצא על דיסק. כשאתה מוחק משהו מדיסק הוא לא באמת נמחק, מה שקורה בפועל זה שהאיזור הזה של הדיסק מסומן כמקום פנוי, ואז ישנה אפשרות לכתוב עליו משהו אחר.

כ"כ הרבה זמן בפורום ואתה לא יודע את זה? (:

פורסם
  • מחבר

את זה דווקא ידעתי, אבל תהיתי אם אותו דבר ניתן להגיד על הכבלים המשמשים להעברת המידע, ולכן שאלתי.

בכל אופן נושא זה מוצה, אשמח מאוד אם תסייעו לי בשאר שאלותיי...

פורסם
  • מחבר

הקפצה... ממש זקוק לעזרתכם!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים