עבור לתוכן

זקוק לעזרה בנושא בחירת ספק למערכת מחשב חדשה + עזרה באבחון תקלה

Featured Replies

פורסם

שלום,

לפני מספר ימים רכשתי מחשב חדש, והשתמשתי בספק שהיה לי במחשב הקודם.

מדובר בספק בעל הספק של 500W, מתוצרת לא ידועה, והוא שירת אותי נאמנה במחשב הקודם.

לא מדובר בספק ג'נרי פשוט כי הוא היה חלק ממערכת מחשב יקרה בזמנו - מי שזוכר AMD Game שפעם שווק בארץ ע"י טק-דאטה.

הספק הישן הוא מ2008 .

בכל אופן - הספק ה"ישן" מותקן כרגע במחשב החדש, והוא עבר בדיקות מאמץ בחנות שממנה רכשתי את המחשב - TMS.

העניין הוא ששמתי לב שכאשר אני מפעיל את המחשב, יש רעש של תקתוקים מההארד דיסק למשך 2 שניות, והמאוורר הקדמי מתקשה להסתובב - כלומר רואים שהוא מנסה "להתניע" אבל לא מצליח וצריך לתת לו פוש קטן עם האצבע.

מדובר במאוורר חדש מסוג:

120mm Air Penetrator 1500rpm Green LED

אני שולל בעיה במאוורר מכיוון שכאשר מערכת ההפעלה עובדת, המאוורר עובד מצוין, וגם ניתן לשלוט בRPM שלו דרך תכנה והוא מתפקד מעולה.

אציין כי כאשר מבצעים Restart למחשב, הכל מתפקד מצוין ואין שום תופעות חריגות.

לדעתי הספק הישן שלי פשוט לא מספק את הסחורה, ודווקא ברגע הקריטי של הפעלת המערכת שבו למיטב ידיעתי ישנה צריכה גבוהה של הספק הוא לא עומד בעומס.

להלן השאלות:

1. האם לדעתכם הסיבה לבעיות שאני מציין הם כי מדובר בספק חלש ?

2. ובמידה ואכן עושה רושם של ספק בעייתי - איזה ספק תמליצו לי לרכוש מהחנות TMS ?

אני לא מתכנן OC ,

לא מחפש ספק שקט.

אני כן מחפש ספק איכותי, שיהיה לו מקדם ביטחון מעבר לצריכת ההספק הנוכחית של המערכת.

להלן קונפיגורציית המחשב שלי:

HWzone%20-PowerSupply%20Post.png

תודה לעוזרים,

פורסם

חברות דוחפות ספקים גנריים גם למחשבים יקרים. איזה ספק היה ? (שם ? דגם ? תמונה ?)

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה.

אני באמת צריך לפתוח את המארז ולבדוק באיזה ספק מדובר, זכור לי שחיפשתי שם של מותג כלשהוא עליו אבל לא מצאתי, למרות שלמראית עין הוא עושה רושם של ספק טוב - יש לו ציפוי ניקל מבריק, אבל אין לדעת באמת.

בכל אופן לגבי הבעיה שלי - קראתי בנושא הספקים ומצאתי שקיים בספקים פין שנקרא Power_Good שתפקידו לוודא שכל המתחים בספק מיוצבים כראוי לפני שהוא מאפשר למערכת לעלות, בזמן הבדיקה הלוח משאיר את עצמו על מצב Reset.

התיאור של המנגנון הזה עונה בדיוק למה שקורה במחשב שלי - בשניה הראשונה המערכת עולה כרגיל ואז פתאום הוא עובר למצב של בעיית באספקת מתח ויש רעש של תקתוקים מכיוון ההארד-דיסק - באמת כמו שעושים Reset

החלטתי לרכוש ספק חדש בכל אופן, כבר השקעתי הרבה כסף במערכת מחשב שלי וחבל שבגלל ספק לא טוב יגרם לי נזק, מה גם שחשוב להשקיע בספק טוב וזה משתלם בעתיד.

זה הספק שהחלטתי לרכוש:

Seasonic S12G-750W 80+ Gold

http://www.tms.co.il/product/13100

הוא גם 750W שזה משאיר מקדם ביטחון גדול עבור המערכת שלי , גם 80 גולד , גם מתוצרת מעולה (Seasonic)

וקיבל ביקורות טובות.

פורסם

איך אתה רוצה שנייעץ לך אם לא רשמת איזו מערכת ברשותך?

פורסם
  • מחבר

כבר בהודעה הראשונה שלי כתבתי:

להלן קונפיגורציית המחשב שלי:

ומתחת לשורה הזאת יש תמונה גדולה של טבלה עם מפרט המחשב שלי.

אולי יש תקלה ואתם לא מצליחים לראות את התמונה ?

בכל אופן - צרפתי קובץ PDF של המפרט שלי להודעה הזו.

פורסם

למה לבזבז כסף סתם על ספק שמסוגל להחזיק מערכת הכוללת שני כרטיסי מסך חזקים?

למערכת שלך גם ספק 400W יהיה מעל ומעבר, זה יעשה את העבודה:

https://www.tms.co.il/product/12467

פורסם

המחשב שלך צורך במכסימום 350 וואט

עם רזרבה מגיעים לערך של 400 וואט

מאיפה אתה מגיע למחשבה על 750 ?????????

פורסם

לפי החישובים שלי המחשב מגיע בערך ל 200, כך ש 400 אכן אמור להספיק

אם אכן היה מדטבר ב 350W אז ספק של 400W הוא ממש לא רזרבה מספיקה. רזרבה המינימלית שמקובלת היא x1.25 (כלומר 450W) ורזרבה שתבטיח אורך חיים מלא היא יותר משהוא כמו x1.4 (כלומר 500W)

פורסם

יש סבירות גבוהה שהספק הוא זה שעושה בעיות פעם כל הספקים היו גנרים חומרה יקרה עם ספקים לא איכותיים,

ככל שתיפתר ממנו יתר מהר ככה יהיה יותר טוב.

בנוגע להספק אני יודע שהמחירים של הספקים לא בשמיים אבל כמו שאמרו אתה לא צריך יותר מ500W.

פורסם

כבר ב 2000 היו ספקים לא גנריים שהתאימו לשימוש כללי (כלומר : לא ספקים של מחשבי מותגים - אלה היו מאז ומתמיד איכותיים), זה יותר קטע של כמה נפוצים הם היו.... אכן, לפניי 10 שנים לא הרבה ידעו שיש ספקים טובים יותר, או שהספקים "הרגילים" בעייתיים (למרות שהגנריים היו בעייתיים לא פחות ממה שהם היום)

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובות.

בעזרת המחשבון של ThermalTake אני הגעתי לנתון של:

354W

נכפיל במקדם ביטחון של 1.5 , ונקבל 531W

זה נכון שאני לא זקוק לספק של 750W , אבל ההפרש במחירים בין ה750W גולד ל 550W גולד הוא 150 ש"ח - שזה לא הבדל גדול.

אני מעדיף לקנות ספק חזק שישרת אותי גם במערכת הבאה.

פורסם

אין אם זה בעיה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים