עבור לתוכן

מפרט לגיימינג כבד

Featured Replies

פורסם

1. מה התקציב המקסימאלי? 8,000 ש"ח

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל את כולו

ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500-1,000 ש"ח

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקים ממגוון ז'אנרים, בעיקר משחקים חדשים (AC, SC, BAO וכו')

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). כרגע יש לי מסך ישן, 1680X1050, אבל המליצו לי לקנות גם מסך חדש, האם כדאי?

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות.

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים.

עכבר - אני מעוניין במקשים לאגודל (לפחות אחד), כבד.

מקלדת - עדיף מוארת, גדולה ככל האפשר (אני לא אוהב את המקלדות הקומפקטיות)

אוזניות+מיקרופון - לא משהו מי יודע מה, אבל שיהיה מספיק אטום לרעשי רקע.

מסך - אם המסך הנוכחי שלי לא מספיק טוב

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?

יש לי מארז Tt VK60001W2Z

ספק כוח Tt Toughpower 850 AP

צורב DVD סטנדרטי

ומספיק מקום אחסון, 2 הארד-דיסקים של 1TB, הארד דיסק רגיל ולא SSD.

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)?

7-8

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)?

לא כרגע, אבל אני מעדיף שתהיה אופציה כזו...

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?

לא, אני יכול להרכיב ולהתקין את המחשב בעצמי.

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים.

ירושלים, אבל יש אפשרות לקנייה מרחוק

9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה).

8 חיבורי SATA בלוח האם

16GB של זיכרון, אני יודע שמספיק 8GB, אבל אני אוהב לפתוח הרבה דברים במקביל ואני חושב שאני צריך כמות גדולה של RAM.

אפשרות ל- RAID 0

10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד?

כן, אני רוצה שלמחשב יהיו כמה שיותר אופציות לעתיד, שכל שדרוג שאני אצטרך לעשות בעתיד יתאפשר בלי להוציא סכום גדול על מערכת שלמה.

לכן:

אני מעוניין בלוח אם ממש טוב, ASUS Maximus VI Hero הצליח להסב את תשומת לבי.

כרטיס מסך יחיד, על מנת שאוכל בקלות להוסיף אחד נוסף בעתיד...

תודה רבה! :)

• תגובות 31
  • צפיות 4.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אני לא מבין גדול אז לא אמליץ לך על מפרט, אבל מה שכן אני יכול להגיד לך, זה שכדאי לך לשדרג למסך Full HD כמו 1920X1080 במסגרת התקציב, ויישאר לך 7,000-6,500 לשאר המחשב.

ולפי דעתי מערך כרטיסים רלוונטי רק אם מבצעים אותו בתקופה הקרובה לאחר הקנייה של הכרטיס הראשון, משהו כמו חצי שנה גג, אבל זו רק דעתי :)

פורסם

דבר אחד אני יגיד לך אל תקנה מעבד ביותר מ600-800 שח גג כול הI7/המעבדים החדשים של AMD הם בולשיט אחד גדול( לא באמת בולשיט אבל מבחינת גימינג אין שום הבדל) בשביל משחקים הם לא מציעים שום שיפור מאז 2009 לפחות(אני עדיין עם המעבד שלי מאז 2009 PHENOM X3 720 ולא מזמן קניתי כרטיס מסך R9 290 וכול משחק פשוט רץ על הכי גבוה כולל DX11 וכול שאר הדברים בלי שום ירידה בקצב תמונה ובלי שום בעיה

אז רק שיהיה לך את הנקודה הזאת בראש כשאתה מקבל פה מפרטים שמציעים מעבדים ב1000+ שח...(בלי לדבר על זה שאינטל כול חצי שנייה עושים תושבת חדשות למעבדים שלהם שככה אם תרצה בעתיד לשדרג את המחשב שלך תצטרך להחליף גם לוח אם מה שייקר את התהליך בכמה מאות שקלים לפחות..לעומת AMD שעדיין עד היום אני יכול אפילו לחבר אליו מעבד מהדור החדש יותר +AM3 וזה גם תושבת שעדיין יש לה היצע מעבדים רחב מאוד כולל גם לסוקט של AM3)

קיצר לא שיש רע באינטל או משהו פשוט שתבין שאם אתה קונה אינטל ובעתיד תרצה להחליף למעבד חזק יותר לא תוכל לעשות את זה מבלי להחליף לוח אם...

פורסם
  • מחבר
אני לא מבין גדול אז לא אמליץ לך על מפרט, אבל מה שכן אני יכול להגיד לך, זה שכדאי לך לשדרג למסך Full HD כמו 1920X1080 במסגרת התקציב, ויישאר לך 7,000-6,500 לשאר המחשב.

ולפי דעתי מערך כרטיסים רלוונטי רק אם מבצעים אותו בתקופה הקרובה לאחר הקנייה של הכרטיס הראשון, משהו כמו חצי שנה גג, אבל זו רק דעתי :)

אוקיי, יש לך על איזה מסך להמליץ לי?

דבר אחד אני יגיד לך אל תקנה מעבד ביותר מ600-800 שח גג כול הI7/המעבדים החדשים של AMD הם בולשיט אחד גדול( לא באמת בולשיט אבל מבחינת גימינג אין שום הבדל) בשביל משחקים הם לא מציעים שום שיפור מאז 2009 לפחות(אני עדיין עם המעבד שלי מאז 2009 PHENOM X3 720 ולא מזמן קניתי כרטיס מסך R9 290 וכול משחק פשוט רץ על הכי גבוה כולל DX11 וכול שאר הדברים בלי שום ירידה בקצב תמונה ובלי שום בעיה

אז רק שיהיה לך את הנקודה הזאת בראש כשאתה מקבל פה מפרטים שמציעים מעבדים ב1000+ שח...(בלי לדבר על זה שאינטל כול חצי שנייה עושים תושבת חדשות למעבדים שלהם שככה אם תרצה בעתיד לשדרג את המחשב שלך תצטרך להחליף גם לוח אם מה שייקר את התהליך בכמה מאות שקלים לפחות..לעומת AMD שעדיין עד היום אני יכול אפילו לחבר אליו מעבד מהדור החדש יותר +AM3 וזה גם תושבת שעדיין יש לה היצע מעבדים רחב מאוד כולל גם לסוקט של AM3)

קיצר לא שיש רע באינטל או משהו פשוט שתבין שאם אתה קונה אינטל ובעתיד תרצה להחליף למעבד חזק יותר לא תוכל לעשות את זה מבלי להחליף לוח אם...

אז למה המשחק Watch Dogs דורש i7 להגדרות גבוהות?

אני חושש שירבו משחקים כבדים כאלה, האם מספיק i5? ושגם הוא עולה למעלה מ-1,000 ש"ח לפי מה שראיתי.

פורסם

למה לרשום שטויות?

פורסם

להגיד את האמת לפי מה שאני רואה עד עכשיו מה שהכי הרבה ישפיע על הביצועים זה הכרטיס מסך(כול עוד אתה לא משתמש בפנטיום 4..) אז פשוט תדאג שאתה קונה מעבד נורמלי(ב2009שקניתי את המחשב המעבד עלה בערך 800ש'ח שכיום אני מניח עם כול המשחקים של ערך השקל וכוח קנייה ושטויות שווים אולי 1000ש'ח[סתם מפסר מהראש בלי חישוב אמיתי אבל מן הסתם 800ש'ח של 2009 לא שווים ל800שח במדויק ב2013-2014]

אם אני הייתי היום במצב שלך ומחפש לקנות מחשב חזק למשחקים פשוט הייתי קונה מעבד של amd fx שבKSP עולה כמעט 1000ש'ח ומהסתכלות קצרה בביקורות עליו הוא קצת יותר חלש מI7 החדש אבל מבחינת מחיר הוא כמעט ב40% זול יותר (בKSP הוא עולה כמעט 1500ש'ח...) ככה שאם אתה רוצה מפרט יעיל מבחינת עלות ותועלת אז התשובה ברורה...ומבחינת כרטיס מסך אני לא יודע להמליץ לך על NVIDIA כי אני בינתיםמתעסק רק בAMD(ה6850 החזיק אצלי כמעט שנתיים והצליח אפילו להריץ את AC4 בהגדרות חלק גבוהות חלק ממוצעות..) אבל מניסיון שלי בינתיים מהכרטיסים R9 290 ו- R9 280X עם המעבד שלי(PHENOM X3 720) שניהם מריצים הכול על הכי גבוה כאשר בעתיד אני מניח ה290 יסחוב קצת יותר טוב מה280X וההבדל מחירים בינהם הוא בערך 500ש'ח אז תקרא עליהם קצת ותראה אם הם מעניינים אותך)

ולוח אם קניתי לא מזמן של ASUS SABERTOOTH 990FX R2.0[אני משתמש בו כמחשב בצד שפועל 24שעות על חפירה של לייטקוין עם 2 כרטיסי R9 290 ובינתים הלוח לא מהווה שום בעיה הוא מצליח לספק כוח לשתי הכרטיסים הזוללים האלה(כמעט 400W כול כרטיס..וכן יש לו גם מתחים שמתחברים ישירות לספק אבל הם הולכים רק בשביל המאוורר..) ויש לי עוד לוח אם שקניתי לא מזמן(GIGABYTE F2A88XM-HD3 אומנם הוא לסוקט FM2+) שגם עליו מחוברים שתיR9 290 וגם הוא עובד מעולה בינתים..

דרך הגב לאסוס יש אפשרות לחבר ישירות 4 כרטיסי מסך(למרות שבשביל גימינג מספיק אחד ועם אתה מטורף אז 2..) פשוט מה שנוח אצלו זה שאם אתה רוצה לחבר שתי כרטיסי מסך גדולים למשל R9 290 או R9 280X אז עש מספיק רווח בשביל לחבר 2 במרחק סביר אחד מהשני אבל בשביל 4 כרטיסים כבר תצטרך מעריך לPCI מה שמשום מה לא קיים בארץ....)

קיצר שוב חפרתי קצת אבל מקווה שהבנת את הנקודה שלי פשוט תקרא קצת תראה ביקורות מכמה אתרים!!! ולא מאחד/שתיים שמשוחדים על ידיי INTEL או AMD

- - - תגובה אוחדה: - - -

למה לרשום שטויות?

אשמח לדעת מה בדיוק הם השטויות שרשמתי ולראות אותך באמת מוכיח שהם שטויות ולא רק לדעתך שהם שטויות

פורסם
אוקיי, יש לך על איזה מסך להמליץ לי?

אני ממליץ על זה:

http://altos.co.il/Product/57400/%D7%9E%D7%A1%D7%9A-24-Dell-P2414H-

בקשר ל:

עכבר - אני מעוניין במקשים לאגודל (לפחות אחד), כבד.

מקלדת - עדיף מוארת, גדולה ככל האפשר (אני לא אוהב את המקלדות הקומפקטיות)

אוזניות+מיקרופון - לא משהו מי יודע מה, אבל שיהיה מספיק אטום לרעשי רקע.

אתה צריך להחליט כמה אתה רוצה להשקיע.

עדיף שתפנה לתתי פורום המתאימים לכך:

http://hwzone.co.il/community/forums/11-%D7%A6%D7%99%D7%95%D7%93-%D7%94%D7%A7%D7%A4%D7%99

http://hwzone.co.il/community/forums/24-%D7%90%D7%95%D7%93%D7%99%D7%95

ולא הבנתי אם אתה כן/לא צריך HDD/SSD.

פורסם

אני לא צריך להוכיח, מספיק שאתה רושם משפטים כמו "לא צריך מעבד ביותר מ600 שקל למשחקים של היום" או "בלוחות של אסוס אפשר לחבר 4 כרטיסים למרות שמספיק רק אחד" אתה מדבר שטויות בקילו כך שאם היו שמים את שטויות שאתה רושם על משקל, המשקל היה נשבר.

אשמח לתת לך הוכחות שאהיה ליד מחשב.

פורסם

שמע תרצה או לא אתה יכול לסדר את המעבדים לפי קטגוריה של מחיר כשאר יש לך במחיר של 200-300 ש'ח מעבדים פשוטים שמספקים לעבודה משרדית וגלישה ויש לך מעבדים בטווח של 600-900ש'ח שמפסיקים בשביל גימינג ואז יש לך מעבדים ב1000+ שהם באמת למשתמשים כבדים בעריכה וכול זה

בוודאות אני אומר לך את זה לגבי מעבדים של AMD ואני בטוח שגם לאינטל זה תופס פשוט אולי הטווח מחירים ישתנה קצת אבל עדיין תוכל לחלק את זה בסדר כזה...

ולא כתבתי בלוחות של אסוס אתה יכול לחבר 4 כרטיסים אלה רשמתי בלוח של אסוס שקניתי אתה יכול לחבר 4 כרטיסים...ותרצה או לא למסך אחד לאדם ממוצע מספיק כרטיס אחד חזק/ממוצע והוא מבסוט וגם אם תדחוף לו שם 8כרטיסים הוא לא ירגיש הבדל כי אין לו שום שימוש להם...

שמע אני יודע הניסוח שלי לא משהו כי אני לא בקיע יותר מידי בכול השמות החדשים של המעבדים והכרטיסים אבל מאז שאני זוכר את עצמי קונה מחשבים תמיד זה היה ככה וכנל לגבי כרטיסי מסך גם אותם אתה יכול לחלק לפי מחירים ולא משנה מה השם שלהם ומה הארכיטקוטרה שלהם תמיד הם ישמרו על יחס מחיר של זול 200-400ש'ח בינוני 500-900ש'ח ויקר 1000+

אני מקווה שברור לך שהמספרים שרשמתי הם לא ברזל וכמובן יש מצב של סטייה במחיר ויכול להיות קצת יקר יותר או זול יותר אבל שוב מניסיון תמיד זה היה ככה ותמיד הסינון הזה עוזר לצמצם את הבחירה ולמקד בפריטים מסוים

- - - תגובה אוחדה: - - -

ולדעתי הסדר לפי מחירים ישאר ככה עוד הרבה זמן כול עוד אין יצרנים חדשים בייצור של מעבדים/כרטיסי מסך

פורסם

הכל תלוי בתקציב ובדרישה, המתאימים לגיימינג היום הם מעבדי i5 שעולים באיזור 700-1000₪ ותתפלא במשחקים כמו BF4 מעבדי i7 כבר מציגים ביצועים טובים יותר עקב ניצול מוגבר של המעבד במשחקים אלו.

כרטיסי מסך בינוניים עולים בסביבות 1000₪ והם תמורה טובה למחיר אך מתקשים בהגדרות גבוהות על המשחקים הדורשניים שיש היום.

אם יש לבחור תקציב בשרני, למה שיתפשר על מעבד ב600₪, במחיר כזה אתה קונה i3 ולא מעבדי amdלא עדיפים מול אינטל ולא נותנים שום פייט.

פורסם

לא אמרתי לו שיתפשר על מעבד ב600 אני הצעתי לו את את המעבד של AMD ב1000ש'ח מסדרת הFX כאשר 1000ש'ח הוא הכי זול ויש לו גם ב1800ש'ח אבל כול ההבדלים לפי מה שאני הבנתי זה פשוט בתדר של המעבד שאם הוא מעוניין באוברקלוק אז לא יהיה לו בעיה להגיע עם מעבד של 1000ש'ח לתדר שהם שמים במעבד ב-1500ש'ח(כמובן עם קירור מתאים וכול מה שצריך בשביל לעשות אוברקלוק בצורה בטוחה)

אני לא חולק על זה שמעבדי I7 החדשים כרגע יותר חזקים מAMD אבל עד כמה הם יותר טובים שהם שווים עוד 40% בערך שלהם על זה כבר אני חולק...

אבל שוב מבחינת נוחות של שידרוג עתידי של המעבד אז אין על AMD כמעט תמיד יש להם תמיכה לאחור ולפעמים גם תמיכה קדימה(http://en.wikipedia.org/wiki/Socket_AM3%2B)

ושוב כבר אמרתי את זה אבל אני יגיד שוב הלוח אם שיש לי מ2009 GA-MA770T-UD3P אני פשוט יכול לקנות את המעבד החדש של AMD(סדרת FX) וזהו מבלי להחליף לוח אם וכלום.. אז קח גם את זה בחשבון אם אתה רוצה שדרוג עתידי של מעבד(למרות שתכלס בתקציב שאתה משקיע אין סיבה שתעשה שידרוג למעבד ב3-4 שנים הקרובות לפחות..אלא אם כן יהיה שינוי פתאומי שכול שנה המעבדים מתחזקים בעשרות אחוזים מהדורות הקודמים מה שממש לא ניראה לי שיקרה כי זה גם ממש לא כלכלי לחברות...)

פורסם
  • מחבר

אני חושב שאני מעדיף את אינטל.

מה כדאי יותר i5 / i7? ואיזה דגם?

האם לוח האם שרשמתי הוא מתאים לתקציב או שהוא הגזמה?

איזה כרטיס מסך כדאי? יש הבדל בין החברות שמייצרות אותם?

פורסם

מעבדי amd עדיין פחות משתלמי בארץ ומציגים ביצועים נחותים יותר, מה גם שהלוחות למעבדי amd במבחר דל יותר ומחירם יקר יותר.

אתה מצחיק אותי כשאתה משווה בין מעבדים ובין תדרים כשהם בנויים בארכיטקטורות שונות.

פורסם

שמע עידן כנראה יש לך תסביכים עם עצמך ואתה פשוט מחפש איך לצאת הכי חכם וצודק כשברור שהמוח שלך פשוט מצמצם לך את המידע שאתה קורא בשביל שתוכל להגיב ולצאת מבין גדול וחכם..עד עכשיו ניסיתי להימנע מלהגיב ברמה שלך אבל אתה דורש את זה...

אם היית באמת קורא ולא קורא כדי לחפש איפה אפשר להוציא אותי לא מבין הייתי רואה את זה:

"אני הצעתי לו את את המעבד של AMD ב1000ש'ח מסדרת הFX כאשר 1000ש'ח הוא הכי זול ויש לו גם ב1800ש'ח אבל כול ההבדלים ---------לפי מה שאני הבנתי--------- זה פשוט בתדר של המעבד" אני לא מתיימר להיות מומחה לחומרה או אפילו מבין גדול בזה אבל לפי הנתונים שיש באתר של KSP(

http://ksp.co.il/?select=.1027..2..42..974.&list=1&sort=2&glist=0&uin=0&txt_search=&buy=&minprice=0&maxprice=0)

ההבדלים בין המעבדים בסדרת FX הם התדרים ואולי עוד כמה דברים קטנים(לא היה לי זמן להתחיל להריץ חיפוש על כול אחד מהם ולראות בדיוק מה שונה)

אז במקום להיות קצת בן אדם נורמלי ולהגיד לי שמע הבנת לא נכון והנה למה אתה חייב להגיד שהצחקת אותך ובלה בלה אתה חכם ואני אידיוט

אז לעתיד במקום להיות ילד קטן ולתת תגובות מפגרות תנסה לענות בצורה קצת יותר נורמלית ולהסביר את עצמך אפילו בקצרה במקום פשוט לשלול מידע ולהגיד שאתה פשוט מבין יותר...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים