עבור לתוכן

אשמח להמלצה למסך מחשב טוב

Featured Replies

פורסם

היי חבר'ה , עני עובד מלא שעות מול המסך (9-10 ביום)

אני מחפש מסך טוב ואיכותי להרבה שעות עבודה, שלא יפגע לי בעניים יותר מדי

אני חושב על מסך 22-23 אינץ', יותר נכון על 4 מסכים של 22-23 אינץ'מי שמבין טוב במסכים, אשמח לעצה, תודה רבה לכם..

פורסם

מסכי IPS מתאימים למשחק ממושך אבל לדעתי, לא מתאימים לקריאה לאורך זמן. לאחר שבדקתי בחנויות לפני כשנתיים-שלוש, קניתי EIZO 2243 בעיקר בגלל איכות הצבע השחור - דבר חשוב לקריאה יותר מאיכות הצבעים. לעומת המסך הזה, IPS נראה זרחני וצעקני אבל לא הייתי מציע לך להתבסס על הטעם שלי - קפוץ לחנויות עם כמה לינקים לדפים שבעזרתם תשווה בין איכות הצפיה בין המסכים. קח בחשבון שהרבה מסכים לא מודגמים טוב בחנויות ואינם מכוילים כראוי ודווקא מסכי EIZO שגם כך מגיעים מהמפעל מכוילים, יהיו מכוונים טוב יותר. המחיר יותר מכפול אבל אני מרוצה, מה עוד שהמסכים מגיעים עם אחריות ארוכה יותר.

פורסם

אהלן. תגידו, למה אין במסכים האלה חיבורי HDMI?

פורסם
מסכי IPS מתאימים למשחק ממושך אבל לדעתי, לא מתאימים לקריאה לאורך זמן. לאחר שבדקתי בחנויות לפני כשנתיים-שלוש, קניתי EIZO 2243 בעיקר בגלל איכות הצבע השחור - דבר חשוב לקריאה יותר מאיכות הצבעים.

לדעתי, אם כבר - הפוך.

"איכות" השחור חשובה במיוחד בסצנות כהות מרובות גוונים (סרטים ולעיתים משחקים). ככל שהניגודיות של המסכים גבוהה יותר והשחורים עמוקים יותר, רואים בצורה טובה יותר את הפרדה בין הגוונים והפירוט של הסצנה עולה, לעומת מסך עם ניגודיות נמוכה שבה כל הגוונים יחד יתמזגו לכתם אפור-שחור אחד.

בקריאת טקסט שחור על רקע לבן (או להיפך), ההבדלים בין הצבעים מראש הם כה גדולים שאין חשיבות לאיזו ניגודיות בומבסטית, וכל מסך סביר, אפילו TN, "יספק את הסחורה" בצורה שלא יעייף את העיניים גם לאורך זמן.

אבל כשהבדלי המחירים בין TN לIPS בסיסי הם כל-כך נמוכים, אני לא רואה סיבה ללכת על TN. לעומת זאת, הבדלי המחירים בין מסכי IPS/PLS/VA בסיסיים לבין המסכים המקצועיים של Eizo הם כה גבוהים, שקשה לי להמליץ למישהו לרכוש מסך Eizo כשכל השימושים הם קריאה ואין צורך בכיול מדויק או בפיצ'רים המקצועיים של עבודה עם צבע.

פורסם
לדעתי, אם כבר - הפוך.

"איכות" השחור חשובה במיוחד בסצנות כהות מרובות גוונים (סרטים ולעיתים משחקים). ככל שהניגודיות של המסכים גבוהה יותר והשחורים עמוקים יותר, רואים בצורה טובה יותר את הפרדה בין הגוונים והפירוט של הסצנה עולה, לעומת מסך עם ניגודיות נמוכה שבה כל הגוונים יחד יתמזגו לכתם אפור-שחור אחד.

בקריאת טקסט שחור על רקע לבן (או להיפך), ההבדלים בין הצבעים מראש הם כה גדולים שאין חשיבות לאיזו ניגודיות בומבסטית, וכל מסך סביר, אפילו TN, "יספק את הסחורה" בצורה שלא יעייף את העיניים גם לאורך זמן.

אבל כשהבדלי המחירים בין TN לIPS בסיסי הם כל-כך נמוכים, אני לא רואה סיבה ללכת על TN. לעומת זאת, הבדלי המחירים בין מסכי IPS/PLS/VA בסיסיים לבין המסכים המקצועיים של Eizo הם כה גבוהים, שקשה לי להמליץ למישהו לרכוש מסך Eizo כשכל השימושים הם קריאה ואין צורך בכיול מדויק או בפיצ'רים המקצועיים של עבודה עם צבע.

ואם השימושים הם: קריאה באינטרנט, סרטים וגיימינג. מה היית ממליץ?

פורסם
לדעתי, אם כבר - הפוך.

אני מסכים לגבי הסרטים אבל לגבי טקסט, אני חושב שאיכות השחור עוזרת לקריאה לא מאומצת כי אחרת נדרשת ניגודיות גבוהה שמעייפת את העין ובמסכים פחות איכותיים, צבעים בהירים מטרידים את העיניים שלי (קוצר ראיה + צילינדר - אולי זה משפיע יותר אצלי?)

ההבדלים אומנם גדולים אבל לאופן בו בוהק הצבע הלבן והיציבות שלו (ריצודים ושינויים זמניים, גם אם קטנים) יש תפקיד בעייפות לדעתי.

פורסם

הבהירות היא הגורם העיקרי לעייפות עייניים. היכולת של מסכי IPS להפריד פרטים גם כאשר הבהירות המוחלטת שלהם היא נמוכה היא אחד היתרונות הגדולים שלהם.

פורסם
הבהירות היא הגורם העיקרי לעייפות עייניים. היכולת של מסכי IPS להפריד פרטים גם כאשר הבהירות המוחלטת שלהם היא נמוכה היא אחד היתרונות הגדולים שלהם.

לא מדויק. מה שיותר מעייף את העין זה שינויי בהירות/חוסר יציבות בבהירות שגורמים לאישונים להתרחב ולתכווץ בהתאם לבהירות הכללית המתקבלת. כאשר עוברים ממצב חשוך יחסית לבהיר, מתקבלת תחושת סנוור שכדי לבטל אותה, האישונים מצטמצמים וכשהתופעה מהירה וחוזרת, היא גורמת לאישונים לשנות מפתח (כמו מפתח צמצם במצלמה) לאורך זמן - זה הדבר המעייף.

הייתי בתצפיות בגולן ובחרמון בשלג ולא התעייפתי גם לאחר שעות ארוכות למרות הבוהק מאחר והוא היה יציב והעין לא היתה צריכה לשנות מפתח אישון כל הזמן.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים