עבור לתוכן

כפייה חילונית, האין דבר כזה?

Featured Replies

פורסם

בוא נעשה את זה יותר פשוט.

1) האם פיפ"א שכרה בריונים שיעקבו אחרי אותם שחקנים וישברו להם את הרגליים בכל פעם שירצו לשחק כדורגל במסגרות שכן מאפשרות חבישת כיפה?

2) האם פיפ"א שתלה צ'יפ במוח של אותם שחקנים שמונע מהם פיזית לחבוש כיפה?

• תגובות 419
  • צפיות 49.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

נראה לי שאתם קצת מתבלבלים בין דבר מקצועני ומוסדר ע"י המדינה כמו התאחדות לכדורגל, לבין משחק כדורגל בשכונה. אני חושב שאיסורים מסויימים כמו למשל לחבוש כיפה, שהיא סממן יהודי מובהק, לא יכולים לעבור בשקט במדינת היהודים בדבר מאורגן ע"י המדינה. אמרה השרה שאין לה שום השפעה על התאחדות השופטים והכדורגל. טוב נו ברור לכם שזה שקר מוחלט, בטלפון אחד היא יכולה לעצור את כל הזרמת הכסף שהמדינה מעבירה להתאחדות, דקה ורבע והם מתקפלים.

האיסורים הללו לא יכולים להתבטא בתחום בו המדינה מעורבת. איסור על חופש של ביצוע מנהגים יהודיים לא יכול להתקיים במדינה יהודית. גם מדינה דמוקרטית אני בספק אם הייתה יכולה לקבל את זה.

בנוגע לעניין המשחקים בשבת, מדינת ישראל אינה אוסרת על אי-קיום משחקים שאינם בשבת (מתוסבך לקרוא לאט), כל קבוצה יכולה לשחק מתי שנוח לה. בנוסף גם קיימת החלטה שקבוצה לא תשחק בשבת נגד קבוצה שאינה מעוניינת לשחק בשבת (בכוונת זמן שבת עצמה ולא היום). למשל אם איני טועה היו תקופות בהם בית"ר שנחשבת קבוצה בעלת קהל דתי לא שיחקה בשבת. הסיבה למשחקים בשבת זה שאם מרבית הקהל חילוני קל יותר לעשות אותם בשבת ולהרוויח יותר כסף, קבוצה שיש לה קהל דתי רחב תפסיד כסף. לכן היות ואנחנו מדינה יהודית אם זה מתנגש מחליטים לפי היהדות - לא משחקים בשבת.

פורסם

ביוון האתלטים התחרו עירומים ובשביל האולימפיאדה הפסיקו גם מלחמות (אמנם לכבוד האלים אבל meh). אני חושב שהרעיון להשאיר סממנים דתיים מובהקים מחוץ לספורט הוא דווקא מאוד חכם.

פורסם

כמו שDXM מתקשה להבין שהדתיים אינם בעלי העמדה הבלעדית בישראל, כך הוא מתקשה להבין שאין הם בעלי העמדה הבלעדית בעולם. הפתרון היחיד לעניין הכיפה במגרש הוא להודיע לפיפ"א שבישראל לא ישחקו לפי הכללים של פיפ"א (אגב, זה תקף לכל ספורט שבו יש כללי התאחדות ברורים שאוסרים כיסוי ראש), מה שללא ספק יפגע בכלל השחקנים, או לפחות במוצלחים שבהם, מסיבה דתית מובהקת - אבל מה אכפת לו, לDXM, כל עוד הערס החביב עליו מתעקש לשחק כדורגל במסגרת הרשמית דווקא עם כיפה.

- - - תגובה אוחדה: - - -

ולעניין שירת הנשים בצבא - אם היה מדובר במופע של ביונסה, הייתי מבין את עמדת החיילים הדתיים לחלוטין (וכנראה יוצא יחד אתם, אם כי מסיבות אחרות). בצבא מדובר לרוב בטקסים רשמיים, בהם שרות חיילות במדים ובהם תוכן השירים ואופן הביצוע רחוק מלהיות מיני. אם אותו חייל דתי יכול לחשוב באותו רגע רק על הכוס של החיילת, למרות כל האמור, יש לו בעיה קשה מאוד.

פורסם
נוביגוד חג אזרחי? סתם קומבניה שחיפשו הקומניסטים כדי לאפשר לחוג את חג השנה החדשה (נחשו על פי איזה לוח...), בלי להגיד שיש לגיטימיות לדת (שילכו למכור את הלוקשים הללו לאידיוטים שאוכלים את זה).

די, די אם אתם משווים מימונה לנוביגוד אתם רק מוכיחים את טענתי יותר.

את השנה החדשה חוגגים בכל העולם, רק השם של החג משתנה-ברוסיה קוראים לזה נובי גוד, בארה"ב happy new year וכו'.

מעניין איך הקומוניסטים הצליחו לגרום לארה"ב לחגוג את החג:facepalm:

ולגבי לוח השנה, אתה באמת רוצה להגיד לי שאתה משתמש רק בלוח העברי ולא בלועזי?

פורסם

^ עזוב, הוא טיפש מכדי להבין שלפי הנצרות האורתודוכסית (שהיתה נהוגה ברוסיה בזמנו, וחוזרת לאט לאט כיום) חג המולד מתקיים בכלל בתחילת דצמבר, ואין קשר בינו לבין חגיגות השנה החדשה - חג אזרחי לכל דבר.

תזכור שאתה מדבר עם אחד שחושב שאת השנה החדשה חגגו רק במדינות נוצריות, ולא נניח בדובאי או בסינגפור.

פורסם

DXM אתה מודע לזה שאסור לערבב פוליטיקה וכדורגל נכון?

ז"א שאם השרה תתערב יותר מדי בנעשה יכול להיות שהיא לא תמנע רק העברת כספים להתאחדות אלא תמנע ממכבי תא ומכבי חיפה ומי שלא תצטרף אליהן לשחק באירופה. כן כן.. אירופה. שזה מקור הכנסה גדול מאד לקבוצות בצמרת.

אגב, זה שהטוטו משלם הון לכדורגל זה ממש לא מימון המדינה אז למה שהם התערבו ויעצרו את זה??

בחזרה לנושא - אני מודה שאם שחקן היה עולה עם כיפה ולא היה את כל הטררם הזה לא הייתי מתייחס לכך בכלל ואולי אפילו לא שם לב, אבל אם יש חוק, ודורשים לאכוף אותו, אז הוא צריך לכבד ובמשך שעה וחצי להיות בלי הכיפה עליו. סביר להניח שגם כשהוא הולך לים או לבריכה הוא לא נכנס למים עם כיפה נכון? מה, שם הרבנים נתנו לו היתר מיוחד??? שיתנו לו גם לכדורגל!

כמו שנכתב לך כבר ואתה מסרב לקלוט, אנחנו משחקים במסגרת, ואנחנו כפופים להחלטות ולחוקים שלה. אתה חושב שזה לא מתאים לך? אין בעיה צא מהעסק הזה.

אגב, יש לי חבר דתי שהיה שחקן כדורגל די טוב בגיל נערים ופרש מכדורגל כי זה הפריע לו לשמור שבת. כפיה חילונית??? בוא נזיז את כלללל המשחקים של הקבוצה שלו ליום חול??? צא מהסרט שלך כבר!

פורסם
  • מחבר

יאללה יא חבורה של גלותיים, מעניין אותכם מה חושבים באירופה ובעולם? פיפא זה עוד ארגון שמאגד את הספורט ברמה הבין-לאומית. למה נראה לכם שמעניין לו את הקצה הימני של הביצה השמאלית אם באיזו ליגה במדינה כמו שלנו משחקים עם כיפה? מה שמעצבן אותי שיש אנשים כמוכם שחושבים שכל מה שתעשה מישהו מסתכל. טוב לפחות דבר אחד אני יודע, את האיסור המטופש הזה כבר ביטלו. הסיבה לכך והיא שלא תטעה זה כי אנחנו מדינת היהודים. אז אם לא טוב לך הסיבה, לך לאנטישמים באירופה או לערבים באיחוד האמיריות או לכל חור אחר שהוא לא כאן.

בשביל זה הוקמה מדינת ישראל, כדי ששום פריק אנטישמי, במסווה של "זכויות אדם" וחצאי עובדות מדעיות, לא יגיד ליהודי מה לעשות או לא לעשות. אז אם הם אומרים ואנחנו עוד עושים את זה באמת שאפשר לצאת החוצה ושהאחרון יכבה את האור.

בעניין הנוביגוד, זה שאתם חוגגים אותו לא עושה אותכם לא יהודים, אבל הוא בטח לא מוסיף לאמינות בעיניי מי שמטיל ספק בכך שאתם כאלו. זה לא מיוחד רק לרוסים, גם לאתיופים יש אותה בעיה. אבל כל אחד מכם רואה רק את הצד שלו... ולא מסוגל להוציא את עצמו מהקופסא של סנטימטר על סנטימטר שנקראת המוח שלו ולהציב עצמו גם במצבו של אחר...

ולויק אני טיפש מדי כדי לדעת שחג המולד וערב השנה הם שני חגים שונים... די, לפני שאתה כותב משהו תשחרר את העצבים שלך, ותבדוק מה כתבתי זה לא בריא לאף אחד מאתנו ההנפצות שלך.

לטל, אם קבוצה לא רוצה לשחק בשבת היא לא תשחק בשבת, זו התקנה. אפילו לפני שנתיים וחצי גמר הפיינל-פור של היורוליג הוקדם כי מכבי הודיעו שהם לא ישחקו במהלך יום הזכרון. יש הבדל מאוד מהותי בין להגיד מתי לשחק (כמו שאתה מציג), לבין מתי לא לשחק. אין כפייה לשחק משחקי כדורגל בשבת, אבל קבוצה מסויימת יכולה להחליט שהיא לא משחקת בשבת. לפי התקנות הקבוצה היריבה חייבת לשחק בזמן אחר.

הייתה תקופה שבית"ר לא הסכימה לשחק בשבת כלל, אז היא שחקה בשני. סה"כ שיקול של תועלת לקבוצה, קהל דתי בחוץ לגמרי, או קצת קהל דתי וקצת פחות חילוני.

השרה היא האדם הממונה על תקציב משרד הספורט. אם היא תחליט שהיא מונעת העברת התקציב של הכדורגל להתאחדות אז היא מונעת את העברת התקציב. פשוט לא צריך כל דבר לכמת בכסף. אפשר פשוט להודיע לבן אדם שהוא אידיוט וכדי שהוא ישקול שנית מה הוא חושב, אל תדאג את האחד ועוד אחד עשו כבר, והחליטו לפסול את החוק המטופש הזה...

רק כדי שתבינו מה אני אומר כי יכולת ההסקה שלכם היא אפס:

ליגות ישראליות: באחריות מדינת ישראל

ליגות אירופאיות/עולמיות: באחריות פיפא

אז כן אם מכבי חיפה תרצה לשחק באירופה, אז היא תשחק לפי החוקים של אירופה. ואם היא משחקת בישראל אז תשחק בישראל. כמו שבכדורסל יש חוקים שונים בין היורוליג לבין הליגה הישראלית (מספר שחקנים זרים וכו'), כך גם יכול להיות שוני בין הליגה הישראלית בכדורגל לאירופאית.

אם נחליט שבישראל מותר לעשות 4 חילופים במשחק, זה לא אומר שמותר לעשות את זה גם באירופה... שם נצטרך לשחק לפי החוק האירופי. אבל זה כן אומר שנוכל לעשות את זה בארץ. מותר למדינת ישראל להיות שונה מאירופה. במקרים מסויימים כמו זה, זה MUST.

השרה תוכל להחליט על מה קורה בארץ ולא על מה קורה בחו"ל, הקבוצות פשוט יצטרכו לעשות התאמות קלות בין משחקים זה הכל...

פורסם

כל הטיעונים שהבאת טובים ולגיטימיים. קבוצה אמרה שהיא לא רוצה לשחק ואיימה לא להופיע. הקשיבו לה ובאו לקראתה. יכלו באותה מידה גם להעיף אותנו ושנקבל קנס

ושלא תבין לא נכון, אני חושב שמכבי עשתה בשכל שאמרה שלא תופיע למשחק ביום הזיכרון ואני בחיים לא אשווה את יום הזיכרון לשבת!

ואתה גם צודק שיש דברים שאנחנו יכולים לעשות אצלנו ושלא יהיו במקומות אחרים, אבל אלה דברים שצריכים לדבר עליהם (עובדה - דיברו) ולא כל אחד יעשה מה בזין שלו. תסלח לי על הביטוי.

פורסם
  • מחבר

מדינת ישראל תעשה מה בזין שלה בתוך גבולות מדינת ישראל. בשביל זה הקימו את המונח מדינה... כשמדינה אחרת רוצה להשפיע על החלטה של מדינה אחרת היא יכולה לעשות את זה בשני דרכים: הכרזת חרם, או יציאה למלחמה.

אלו שני צעדים מאוד קיצוניים, וצריך לקרות דברים מאוד קיצוניים כדי שזה יקרה. למה צריך שיהיה קיצון? כי בשני הדרכים יש לך המון מה לאבד. נתחיל עם המקרה היותר קיצוני מבין השניים - הכרזת מלחמה, אתה כמובן יכול להפסיד במלחמה (לא נראה לי אגב שלפיפא יש יכולת טכנית להכריז מלחמה...).

עכשיו בלהכריז על חרם, ראשית אתה מאבד את כל היתרונות שיש בשיתוף, סחר וכו'. שנית אתה מסתכן בכך שאחרים יחרימו אותך. האם לפיפא שווה להתסכן באיבוד ישראל כי בתוך מדינת ישראל משחקים עם כיפה? לא נראה לי!. אני גם בספק אם לפיפא שווה להסתכן באיבוד ישראל גם אם קבוצות ישראליות יחליטו שהשחקנים אצלם יעלו עם כיפה במשחקים בין לאומיים. את האופצייה השניה אגב כבר כדאי פחות לבדוק, עם זה אני מסכים בהחלט.

הוכחה קלאסית לטענה שלי היא בדיוק כפי שכתבתי, האיום של מכבי לא לשחק ביום הזכרון. מכבי איימה בחרם על משחק הגמר!, היא הסתכנה בכך שתקבל הפסד טכני ולא תשחק בגמר (על כל המשמעויות הכלכליות של זה) אולי אפילו שידיחו אותה מהמפעל. מאידך אם פיבא (אותו קטע של פיפא רק בכדורסל) והיורליג, לא היו מאשרות את זה הן היו מקבלות חרם, וגם להם היה הפסד כלכלי מאי קיום של הגמר, שלא לדבר שמכבי עלולה לשקול שלא לשחק שוב ביורוליג.

סה"כ משחק פוקר בין העמדות, וההוכחה שכל אחד יכולה לנצח. האם אני סומך על אלי לוזון כמו על שמעון מזרחי? לא. האם ההשפעה של הכדורגל בישראל זהה להשפעה של מכבי? גם לא. אבל זה כבר עניין של מספרים וכמה סיכון אתה מעדיף לקחת.

אני בטוח במאת האחוזים שאין שום סיכון שהליגה הישראלית תוחרם כי היא מאשרת לשחק בכיפה (זה לא קרוב לקיצוני). אני גם לא בטוח ששחקן יענש כי הוא עלה לשחק עם כיפה במשחק אירופי. הסיבה לכך נעוצה כי האיסור לשחק עם כיפה נובע מהרצון לשיוויון בין הדתות, עקב כך שמצאו בעיה ברורה בלבוש מוסלמי כמו רעלה (או איך שהחרא הזה לא נקרא) אז גם אסרו כיפה כדי שלא תיהיה אפליה ולא מכיוון שיש באמת איזושהי מגבלה במשחק עם כיפה או יתרון ליריב.

פורסם

בעניין הנוביגוד, זה שאתם חוגגים אותו לא עושה אותכם לא יהודים, אבל הוא בטח לא מוסיף לאמינות בעיניי מי שמטיל ספק בכך שאתם כאלו. זה לא מיוחד רק לרוסים, גם לאתיופים יש אותה בעיה. אבל כל אחד מכם רואה רק את הצד שלו... ולא מסוגל להוציא את עצמו מהקופסא של סנטימטר על סנטימטר שנקראת המוח שלו ולהציב עצמו גם במצבו של אחר...

יהודי לא יכול לחגוג חג אזרחי?

נניח אתה מתמטיקאי ואתה חוגג את יום הפאי, זה פוגע באמינות שאתה יהודי?

או שאתה עדיין לא הבנת שאתה טועה ושזה חג אזרחי שאין לו שום קשר לדת?

פורסם

צר לי שלא אמרתי זאת קודם - אני משתתף בצערה של משפחתו (החילונית, לדבריו) של DXM על כך שלא רק שהבן שלהם לא התברך בחוכמה יתרה, אלא שגם מתברר שהוא טרף קל ביותר למחב"תים למיניהם. תנחומי.

פורסם
  • מחבר

שמע נוביגוד מקביל לסילבסטר, שקרוי על שם קדוש נוצרי, שמייצג את סוף הלוח הלועזי. אתה רוצה לספר לעצמך שזה חג אזרחי בבקשה... אני רק אומר לך ששום אדם דתי לא רואה את זה ככה. רוצה להתווכח איתי שיתבשם לך, אבל אם אתה לא מוכן להבין את זה אל תתלונן שיש האומרים שהרוסים לא יהודים.

פורסם

קודם קומוניסטים ועכשיו סילבסטר?!

מה יהיה איתך אתה מחליף טענות כמו גרביים.

נו טוב נפריך גם את זה:

כמו שאמרתי, לחג יש שמות שונים במקומות שונים בעולם.

במדינות בעלות רוב קטולי קוראים לזה סילבסטר. למה? כי היה קדוש נוצרי שמת ב31 בדצמבר ובנצרות נותנים יום מיוחד בשנה לכל קדוש. אז יוצא שהיום שלו יוצא בדיוק לפני השנה החדשה-לכן הם קוראים לזה סילבסטר. בישראל משום מה השם הזה השתרש.

פורסם
יהודי לא יכול לחגוג חג אזרחי?

נניח אתה מתמטיקאי ואתה חוגג את יום הפאי, זה פוגע באמינות שאתה יהודי?

או שאתה עדיין לא הבנת שאתה טועה ושזה חג אזרחי שאין לו שום קשר לדת?

מתמטיקאי כמו פיתגורס המתייוון הזה ?????

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים