עבור לתוכן

GPU_CLOCK: חשיבותו ומדוע גבוה יותר בכרטיס ישן יותר?

Featured Replies

פורסם

שלום, אנסה לתמצת ולשאול נכון.

יש לי GTX680 שהשעון שלו עומד על 1019MHZ ובמצב BOOST הוא מגיע ל 1123MHZ _ (לפי מדידה ב GPUZ)

ראיתי שבכרטיסים החדשים כגון GTX780, השעונים נעים בסביבות ה 889MHZ ובמצב BOOST מגיע ל941MHZ _ (לפי מפרט של ASUS780OC)

למה מהירות השעונים נמוכה יותר בכרטיסים החדשים?

פורסם

יותר יחידות עיבוד = יותר חום = תדר נמוך יותר

פורסם

שעון ליבה הוא מרכיב אחד ויחיד בתוך מערכת שלמה על גבי כרטיס מסך. היא רכיב אחד בין רכיבים קריטיים אחרים:

רוחב פס תעבורת זיכרון

מהירות זיכרון

כמות מעבדים מאוחדים

ארכיטקטורה

יחידות טקסטורה

זיכרון מטמון

דרייברים

יחידות ROP

אי אפשר בצורה עיוורת להשוות שעוני ליבה, זה עובד אך ורק עם אותה הליבה בדיוק.

אני אגב חובב של מהירויות שעון נמוכות עם כמות רצינית של חומרה. זה משאיר פתח לאוברקלוקינג רציני למרות צריכת החשמל הגבוהה.

הדוגמא הקלאסית לכך היא GTX470 שמגיע עם תדר ליבה לא גבוה של 607 מגה-הרץ כאשר אוברקלוק טיפוסי יושב על איזור 800-825 מגה-הרץ, זו תוספת של 30%+

פורסם
  • מחבר
שעון ליבה הוא מרכיב אחד ויחיד בתוך מערכת שלמה על גבי כרטיס מסך. היא רכיב אחד בין רכיבים קריטיים אחרים:

רוחב פס תעבורת זיכרון

מהירות זיכרון

כמות מעבדים מאוחדים

ארכיטקטורה

יחידות טקסטורה

זיכרון מטמון

דרייברים

יחידות ROP

אי אפשר בצורה עיוורת להשוות שעוני ליבה, זה עובד אך ורק עם אותה הליבה בדיוק.

אני אגב חובב של מהירויות שעון נמוכות עם כמות רצינית של חומרה. זה משאיר פתח לאוברקלוקינג רציני למרות צריכת החשמל הגבוהה.

הדוגמא הקלאסית לכך היא GTX470 שמגיע עם תדר ליבה לא גבוה של 607 מגה-הרץ כאשר אוברקלוק טיפוסי יושב על איזור 800-825 מגה-הרץ, זו תוספת של 30%+

אני חייבת לשאול משהו:

GTX 470 שמגיע ל 800MHZ..... (נתון אחד)

יש לי ASUS460 שהגעתי איתו ל800MHZ.... (נתון שני)

אז מה זה אומר?

האם זה אומר שביצועיו של 460 (בתדר 800) שווים לביצועיו של 470 (בתדר 800)?

(כמובן שבמקרה זה כמו שציינו מקודם מדובר באותה משפחה של מעבדים ואותה ארכיטקטורה)

ומה ששאלתי היה, מה קורה כשהכרטיסים לא מאותה משפחה?

(יכול להיות שאני לא יודעת לבטא את מה שאני רוצה לדעת אבל אנסה בכ"ז).

כמו הדוגמא שנתתי בהתחלה, (אולי אנסה לפשט יותר....)

ניקח את המשחק ...CRYSIS3 או..... BF4.

מי מהכרטיסים יתמודד עם המשחק בצורה טובה יותר: (אם זו שאלה חוקית בכלל)

GTX680 בתדר 1180MHZ

או

GTX780 בתדר 920MHZ.

שני הכרטיסים לא עוברים את ה70º במאמץ.

פורסם

לשאלה בסוף, התשובה היא GTX780

שוב, תדר פעולת ליבה מניע את כמות המעבדים, אם כמות המעבדים נמוכה יותר התדר המניע יניע פחות כח. ל-GTX460 יש משמעותית פחות מעבדים מאשר GTX470

פורסם

ל GTX 470 יותר מעבדים מאוחדים (או CUDA Cores), ורוחב פס זכרון רחב יותר מאשר ל- GTX 460. לא טרחתי להשוות את שאר הנתונים הטכנים אבל אין ספק שבאותו תדר ליבה ה- GTX 470 ישאר מהיר יותר.

לגבי ההשוואה השנייה, כמו הראשונה, ל-780 נתונים טובים יותר. סביר להניח שהוא יוביל גם בתדרים שרשמת. אבל כפי שליאור אמר, אי אפשר ולא נכון להשוות כרטיסים בעלי ליבה שונה, על פי תדרי הליבה שלהם. אם את מחפשת נתון אחד שיהווה נקודת יחוס לכח הכרטיס, מלבד השם של הכרטיס, זה יהיה כמות המעבדים המאוחדים.

נכון שעם המהרה לפעמים ניתן להתקרב ואף להשיג כרטיס בדרגה אחת מעל, בהנחה שהוא בתדרי סטוק.

עריכה: נראה לי שהגבנו באותה השנייה (לא קפץ לי שהתווספה תגובה חדשה) :)

פורסם
  • מחבר
ל GTX 470 יותר מעבדים מאוחדים (או CUDA Cores), ורוחב פס זכרון רחב יותר מאשר ל- GTX 460. לא טרחתי להשוות את שאר הנתונים הטכנים אבל אין ספק שבאותו תדר ליבה ה- GTX 470 ישאר מהיר יותר.

לגבי ההשוואה השנייה, כמו הראשונה, ל-780 נתונים טובים יותר. סביר להניח שהוא יוביל גם בתדרים שרשמת. אבל כפי שליאור אמר, אי אפשר ולא נכון להשוות כרטיסים בעלי ליבה שונה, על פי תדרי הליבה שלהם. אם את מחפשת נתון אחד שיהווה נקודת יחוס לכח הכרטיס, מלבד השם של הכרטיס, זה יהיה כמות המעבדים המאוחדים.

נכון שעם המהרה לפעמים ניתן להתקרב ואף להשיג כרטיס בדרגה אחת מעל, בהנחה שהוא בתדרי סטוק.

עריכה: נראה לי שהגבנו באותה השנייה (לא קפץ לי שהתווספה תגובה חדשה) :)

מ.צ.ו.י.ן.!

תודה על התשובה הזאת..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים