עבור לתוכן

זמן טוב לרכוש WD Caviar Black 1TB?

Featured Replies

פורסם

אני מתחיל להיות חנוק במקום על המחשב (צירוף של משחקים וסרטים שלא בא לי למחוק :silly:)

ישנה איזו סיבה - מבחינת מחיר - להמתין עם רכישה של כונן חדש (מכירות קריסמס בארה"ב שישפיעו על המחירים בישראל/כניסה של סידרה חדשה שאני לא יודע עליה שתגרום להורדת מחיר של הסדרות הישנות/פיה שתהפוך שדה דלועים למפעל לראשי מנוע חסין הצפות בתילאד ותגדיל את יצור העולמי/אחר) או שעכשיו זה זמן טוב כמו כל זמן אחר?

ראיתי שבבלק פריידי לא היו מבצעים טובים לכוננים פנימיים ואני לא ממש רואה שינוים קירטים במכירים בזאפ בחודשים האחרונים...

{אני אומר מראש, זה הולך להיות דווקא הדגם הנ"ל.

אני יודע שיש כונים טובים במחירים יותר הגיוניים, אבל גם כך אני לא קונה כונן חדש כל שבוע כך שמגיע לי להתפנק כשכן}

פורסם

היטבת לנסח,עכשיו זה זמן טוב כמו כל זמן אחר.

פורסם

יש ברשותך SSD, האם אתה מתכנן על הכונן הנ״ל ככונן ראשי?

פורסם

להתפנק בWD BLACK?

מה הפינוק פה?

ביצועים? הוא לא יותר טוב בביצועים רציפים(ככונן שאינו משמש למערכת הפעלה אלו הביצועים שחשובים לך) הWD BLACK ממש לא "פינוק", יש טובים יותר ממנו.

מבחינת מחיר הוא יקר מאוד.

ה1TB WD BLACK עולה כמעט אותו מחיר כמו 2TB SEAGATE שיותר מהיר ממנו.

בכלל 1TB זה נפח לא משתלם כלכלית כיום, גם בסדרות ש"כן משתלמות".

אתה צריך להגיע להחלטה איך ואיפה אתה רואה את עצמך.

כאחד שיש ברשותו 3 כוננים WD BLACK שנפחם הכולל הוא 4TB, ועלותם הכוללת היתה 1650 שקל?

או כאחד שיש ברשותו 3 כונני SEAGATE שנפחם הכולל הוא 7TB, ועלותם הכוללת היתה 1540 שקל?

איזה מהם נראה לך מסלול יותר הגיוני ומשתלם?

אני הייתי מרגיש טמבל גמור עם הWD BLACKS כי עם הSEAGATES גם אתה מקבל יותר ביצועים רציפים, וגם אתה מקבל נפח כמעט כפול באותו המחיר.

אבל הייי... כל אחד וה"פינוק" שלו.

ועוד אתה מדבר על שיקולים של כדאיות קניה, בזמן שכבר!!! יש שיקולי כדאיות קניה שאתה מתעלם או לא מודע אליהם לחלוטין.

והשיקולים האלו אומרים: WD BLACK הוא פיל לבן, יקר, מיותר, ואפילו לא יותר טוב.

ולכן לא תמצא המלצה אחת עליו בכל הפורומים בעולם!!!!

היתרון היחידי שלו שאולי מושך קונים הוא בתחום העסקי שם לכאורה יש לו יתרון מאוד ספציפי ככונן למערך בשרת קבצים.

אם אתה רוצה לשלם 50% תוספת על צ'יפ עיבוד מיוחד לשרתי קבצים שאינו מועיל לך אפילו מעט, be my guest.

השאלה בכותרת: "זמן טוב לרכוש WD Caviar Black 1TB?" יוצאת מנקודת הנחה שגויה שיש כזה זמן שבו טוב לרכוש 1TB WD BLACK, בעוד שלא רק שאין כזה זמן טוב לקנות כונן 1TB(כי הוא לא משתלם בעליל), גם אין זמן טוב לקנות WD BLACK (כי זו סדרה יקרה ולא משתלמת בעליל).

פותח הדיון צריך למחוק את כל מה שהוא חושב שהוא יודע, ולשאול "איזה דגם הרדיסק משתלם כיום מבחינת נפח/מחיר/ביצועים?".

פורסם

השאלה אם יש לו בכלל כונן SSD והוא יודע מה הוא נותן ביחס לWB CB?

קונים SSD בנפח של 250Gb וכונן משני גדול בסביבות 2TB ומרוויחים חווית שימוש טובה יותר.

פורסם

לא שהייתי קונה את הבלק אבל צריך להציג את כל התמונה, יש לו יותר אחריות והחברה טוענת שיש לו אמינות משופרת לא שמישהו יפריח או יוכיח את זה

פורסם

עניין האמינות(שגם אם הוא נכון, מדובר בהבדלים כל כך קטנים באחוזים) מתפוגג מול הנפח שמפסידים בעלות הגבוהה.

אם יש לך שני כונני 2TB שעולים אותו דבר כמו שני כונני 1TB BLACK, אז יש לך פי 100 אמינות ע"י גיבוי.

פורסם

הנקודה שלי אחרת שמשווים צריך להציג את כח ההבדלים שנתיים לעומת 5 זה הבדל גדול בלי להכנס אם זה מצדיק הפרש מחיר

פורסם

ה1TB WD BLACK עולה כמעט אותו מחיר כמו 2TB SEAGATE שיותר מהיר ממנו.

איזה דגם בדיוק? יעזור קישור לחנות בארץ.

מה הארד דיסק הקלאסי (לא היברידי וכו' )המהיר ביותר?

פורסם

החדשים של סיגייט.

פורסם
איזה דגם בדיוק? יעזור קישור לחנות בארץ.

מה הארד דיסק הקלאסי (לא היברידי וכו' )המהיר ביותר?

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=812613

פורסם
  • מחבר

יש לי נכון לעכשיו SSD Intel 330 180GB שעליו מותקן:

מערכת ההפעלה.

תוכנות חשובות (ע"ע דרייברים, אנטי וירוס וכ"ו)

משחקים שאני משחק בהם בתדירות גבוה יותר.

בנוסף ישנו HDD Seagate Barracuda 7200.12 ST31000528AS 1TB שעליו אני מתקין את כל השאר.

אני יודע שיהיו שיאמרו שלמשחקים וסרטים הכונן הקשיח בכלל לא חשוב ואני רק צריך משהו עם הרבה נפח, אבל בהנחה שהכונן אמור בתאוריה לשרוד אצלי כמה שנים טובות אני מוכן בכל זאת להוציא עליו מעט יותר.

מה גם שעד כמה שאני יודע עוד יפתיעו אותי עם איזו תוכנה כבדה בלימודים :/

האמת שעד עכשיו הכרתי שWD black הוא הכונן המהיר ביותר עבור טווח המחירים שלי (400-600 ש"ח), אם אכן ה ST2000DM001 נותן ביצועים טובים יותר וגם נפח כמובן שאלך עליו (אני לא מתכוון בזמן הקרוב לעשות שילובי SSD וHDD)

תודה רבה לכל העונים!!

פורסם

Seagate הנ"ל אכן מהיר יותר.היתרון היחיד של הWD השחור לטעמי הוא האחריות.מצטרף להמלצה על הסייגייט ST2000DM001.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים