עבור לתוכן

נסיון להגן על המכשירים מקפיצות מתח

Featured Replies

פורסם

בכל פעם שהמזגן נכנס לפעולה יש מן "קליק" מהלוח ולזמן ממש קצר הוא כאילו שואב את החשמל של כל הדירה :) הסימפטומים הם:

הבהוב יחיד של הנורות (נכבה לאיזה כמה חלקיקי שניות).

כנ"ל מיקרו אם עובד.

דברים שנטענים מפסיקים לרגע וממשיכים.

המחשב אגב *טפו טפו* מתעלם בינתיים מהתופעה באלגנטיות (זה לא גורר ריסט או תגובה אחרת כלשהי). מילא זה היה רק בהדלקה אבל זה בכל פעם שהמזגן חוזר לפעול (הוא מגיע לטמפ' מסויימת התרמוסטט אומר לו להפסיק ואז ברגע שהוא ממשיך זה קורה שוב).

נאמר לי שזה לא אמור לגרום נזק אבל אני מעט סקפטי ורציתי לשאול האם זה באמת לא מזיק או שכדאי להגן איכשהו על המכשירים.

הייתי מעוניין להגן על שני מכשירים עיקריים: מחשב עם הנתונים האלו מ-http://extreme.outervision.com וספק Seasonic SS-560KM ורסיבר שעל פי נתוני יצרן לא נותן יותר מ-125W לערוץ ב-6 אוהם (וזה בדיוק מה שמחובר רק שני קדמיים ב-6 אוהם) בנוסף כתוב ש Power Consumption = 6.8A בהנחה שהוא מחובר ל120V (הוא מחובר דרך שנאי של 500W ).

האם כדאי לעשות הגנות כלשהן ? האם משהו כמו APC SUA750 יהיה טוב למחשב שלי (זה רק משך את העין כי הוא online)?

תודה!

פורסם

הבעיה שלך היא קודם כל החשמל של הבית (שצריך לתקן) ולא לחפש הגנה למחשב

האם המזגן מחובר מהחשמל באותו חדר או מקו משלו בלוח ? (מהתיאור שכל האורות נופלים אני מניח שהביעה היא לא מקומית בחדר, אבל עדיין רצוי לדעת)

האם אתה יכול לצלם את לוח החשמל שלך ? (ורצוי שתוסיף על התמונ מה המפסק של המזגן ומה של החדר שבו נמצא המחשב)

אם הפאנל הקדמי מתפרק ממנו ואתה יודע איך להוריד אותו בלי להתחשמל, אז גם תמונות (באיכות טובה, מוארות וחדות) של הלוח ללא הפאנל (רצוי בזווית מלמעלה+מלמטה) כך שניתן לראות את החוטים באיזור שבו הם מתחברים למפסקים / למסילות

באיזה סוג של מקום אתה גר ? (בית פרטי / בית "פרטי" אם כמה דירות / בית דירות, בן כמה הבית, מה הרמה של החשמל באיזור והאם השכנים מתלוננים גם כן על נפילות מתח כאלה וכו)

ומה המצב של המזגן ? - יכול להיות שהקבל של המדחס מסיים את החיים שלו וגורם להתנעות קשות של המדחס - במקרה כזה יש להחליף את הקבל (מחיר החלק עצמו כמה עשרות שח). האם קרה לאחרונה שהמזגן מקפיץ את החשמל כשהוא מנסה להידלק ?

פורסם
  • מחבר

אני גר בבית דירות, לדעתי הבית לפחות בן 30 אם לא יותר.

תמונה של הלוח מצורפת כ-board.jpg ויש גם zoom-in על הצד השמאלי (board2.jpg) בנוסף צילמתי סרטון של התופעה אפשר לראות ולשמוע את התופעה בסרטון(לינק) אחרי 2 שניות, תיזמנתי וראיתי שהתופעה קוראת בערך כל 6 דקות וחצי. בנוסף צירפתי תמונה של המזגן, הוא לא חדש ודי גדול בקשר למצב שלו אני באמת לא יודע אני לא גר פה יותר מדי זמן אבל הוא קירר בלי בעיה לפני חודשיים בערך.

האמת שאין לי מושג האם לשכנים יש בעיות דומות...

אגב עדיין האם האל פסק שהצעתי חלש מדי? עדיין עדיף ה-Advice SL1000?

פורסם

לא לגעת ב ADVICE . תקנה EITAN. סיפור ארוך עם ADVICE אבל זאת חרא חברה עם חרא שירות וחרא ציוד שמתקלקל פחות משנה על החלקים הכי יקרים שלהם כולל ה SL וכולל כל ציוד אחר שהמלצתי בהתחלה לאנשים. פשוט הציוד המחורבן שלהם דפוק ואם אתה הולך למשרדים שלהם בראש העין זה יהיה יותר יקר מהחנות עצמה ובלי אחריות עד הבית. כאילו מה, מה , מה.

פורסם

פירקת בטעות UPSים שלהם שאתה אומר את זה ? לי יצא לפרק כמה, וגם יצא למשוך מהשקע UPS של איתן שהיה גורם לשריפה אם לא הייתי בטעות נמצא שם באותו רגע

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים