עבור לתוכן

חשמל סטטי

Featured Replies

פורסם

אכן מתחת ל 20 אוהם.

ומה הקשר בין בדיקת מפסק פחת להארקה תקינה ?

פורסם

אפדה שר מדריך להידיוט שלב אחר שלב לבדיקת הארקה? מה מצביעה על הארקה לא תקינה? ואיזה מכשיר צריך?

תו

פורסם

עם מגר. megger

תן לחשמלאי מוסמך התעסק עם זה !

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה לכולם על התגובות

אני ישמח אם תסבירו לי יותר בפירוט אם הארקה בחיבור חשמל שלי טוב

יש מולטימטר פשוט אם תוכלי להסביר לי למה לכוון אותו ומה בדיוק לעשות (אם הבנתי נכון אז פשוט להכניס כבל אחד של המולטימטר לאחד מהחיבורים העליונים וכבל שני להרקה? זה לא ישרוף את הפיוז במולטימטר או משהו?

פורסם

אל תמדוד התנגדות בין מוליכים בשקע

קודם כל, תוצאת המדידה חסרת משמעות. זה כמו שתנסה למדוד אם מד התנגדות התנגדות פנימית של סוללה. מד התנגדות מודד התנגדות על ידיי הזרמת זרם קטן מסוללת ה 9V הפנימית שלו בנגד, ושימוש בחוק אום למציאת המספרים שהוא מראה לך על המסך. הוא לא מצפה בכלל לזה שה "נגד" שאתה מודד מביא איתו מתח משלו, וכמובן שהחישוב שהוא מבצע לא מביא השפעה כזאת בחשבון. אתה יכול בכיף "למדוד" ככה התנגדות אינסופית, שלילית (!!!?!???) ועוד ועוד אם תנסה....

מתח נוסף - תמיד יהיה שם. קח אפילו מערכת TNC-S חדשה כמו שצריך. מהעמוד בחוץ מגיע מוליך PEN, בכניסה לבית מתפצל ל PE ו N. במרחק של כמה מטרים (לפחות) מנקודת הפיצול, אתה מודד את ה "התנגדות" בין אותם PE ו N בשקע. עכשו, כשדברים אחרים בבית מעבירים זרם, הוא זורם בחוט ה N אבל לא ב PE. והנה יש לנו מפל מתח על חוט ה PE, אותו פחות או יותר אתה גם "תמדוד" במולטימטר....

אם יש מרחק גדול יותר בין PE ו N - למשל בית ישן יותר שמשתמש ב TT ולא ב TNC-S, או ניוטראל חלש, או אדמה מנותקת (מה שיש לנו כאן...) אז האפשרויות בכלל לא מוגבלות.... יכול להופיע במדידה כל ערך רנדומלי, מעניין גם איך המולטימטר יפרש את זה שהמתח "הנוסף" הוא AC... (האם הוא יעשה ממוצע זמני ? עד כמה מדוייק ? האם הוא יעוות בגלל שהמולטימטר מגיע לרוויה כי בחלק מהזמן המתח גבוה יותר מהמתח שהמעגל מתוכנן לקבל ? ....)

ושנית, אם המתח שם מספיק כדיי שתרגיש עקיצה גם ממגע אקראי בשטח מגע קטן (אז כנראה שאיזה 50V לפחות יש שם), יש מצב גם שתדפוק את המולטימטר....

מה שנכון יותר למדוד זה מתח (למשל בין מארז המחשב ועצמך או בין המארז ונייר אלומיניום מורטב ומוצמד אם ספר טלפונים גדול לרצפה), כך אוליי תקבל תוצאה כלשהיא. אוליי, כי אם המתח שמופיע שם הוא בתדר גבוה (מקבל Y של הספק למשל), מולטימטר ממוצע יכול למדוד 0 גם אם יש שם עקיצה דיי טובה (ויצא לי כבר מקרים כאלה, אני מחזיק LED ביד ונוגע אם רגל אחת במארז והוא נדלק, אבל מולטימטר מראה 0.0...)

ניתן למדוד התנגדות של חוטי אדמה שמנותקים מהחשמל - למדוד מקצה לקצה את כבל החשמל של המחשב / המפצל שאליו הוא מחובר / בין פין האדמה בחיבור חשמל של הספק והמארז

כל מה שמעבר לזה - בבדיקה ויזואלית - שאין חוטים לא מהודקים באיזה שהיא נקודת חיבור בלוח וכו, שהחיבור לאדמה שלם - במיוחד בבתים שבהם הוא דרך צינור מים, שצינור המים לא הוחלף בטעות בצינור פלסטיק בלי לשים גשר (ואם יש גשר, אז שהוא במוליך טוב של 10mm^2 ולא איזה 2.5 קטנצ'יק שחאפרים אוהבים לשים - למרות שגם 2.5 מספיק מעל ומעבר כדיי שלא תרגיש זרם מהמחשב, הוא פשוט לא מספיק כדיי להגן עליך במקרה שיש פריצת בידוד רצינית), שהצינור לא החליד לרמה שהכבל כבר לא מחובר אליו בכלל, ושלא בטעות גנבו לך את הכבל בשביל נחושת

פורסם

כמובן שניתן למדוד התננגדות בין אפס לאדמה כשהחשמל בבית מנותק.

פורסם

מה בדיוק אתה מנתק ?

אם רק את הפאזה, עדיין יש לך ניוטראל שיכול להיות עליו מתח עצמאי (מהשכנים או ממקומות אחרים על הרשת)

אם את הפאזה והניוטראל, הוא צף ויראה מעגל פתוח, הפחת מנתק אותו אחריי הנקודה שבה הוא מחובר לאדמה

פורסם

רק את הפאזה. ולא אמור להיות על האפס מתח מהשכנים/כל דבר שלא מחובר לאותו לוח חשמל.

פורסם

בהנחה שממסילת האדמות יוצאים N ו PE נפרדים לכל דירה

בבתים אם איפוס שבוצע בנקודה אחת בקומה התחתונה וממנו הולכים ניוטראל ואדמה נפרדים דרך כל הקומות (אבל משותפים לדירות שונות) - אוליי לא כמו בשרטוטים של חברת חשמל, אבל עדיין איפוס לכל דבר ועקרונית אין איתו בעיה - כן יכול להיות מפל מתח על הקטע המשותף של הניוטראל

בבתים אם TT כל מה שיושב על אותו שנאי מושך את הניוטראל ו/או את האדמה לאנשהוא ויכול להרחיק אותם לכמה V במקומות המרוחקים יותר מהשנאי

עכשו, כל אלה מצבים תקינים ולא מצבים שבהם המארז של המחשב מתחיל לעקוץ. במצב שמתואר כאן (ובהנחה שהבעיה היא לא בכבל של המחשב עצמו) יש מתח יותר גבוה בין ניוטראל ואדמה, ואז לך תדע מה המולטימטר יראה לך.. הוא יכול בטעות גם להראות "0 ohm"....

פורסם

אוקיי, אני גר בבית עם לוח בלי שכנים. לא חשבתי על האפשרות של בית משותף עם איפוס תחתון.

אך כמו שאמרת גם למדוד מתח לא תמיד יעזור.

אפשר לחלופין, לנתק גם פחת ולבדוק רציפות הארקה לפחות עד ללוח.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים