עבור לתוכן

שדרוג לוח אם ואולי גם מעבד וזכרון

Featured Replies

פורסם

שלום,

בשנים האחרונות, אני משדרג את המחשב בחלקים. שדרגתי כבר ספק ומארז, ועושה את דרכו אלי דיסק SSD בנפח 512MB מסדרת Samsung 840 Pro.

אני רוצה לשדרג לוח אם למשהו מודרני שיתמוך בהמהרה ובזכרון עד 32GB. כרגע יש לי MSI MS-7366 מיושן ועליו מעבד Intel Core2 Duo E8400 ו-4GB זכרון 667MHz.

מה שמעצבן אותי במיוחד הוא שהמחשב קצת "נכנס להלם" כשעוברים בין משימות. לדוגמא, אם פותחים טאב חדש בכרום בזמן שטאב קיים מנגן מיוטיוב, אז המנגינה משתתקת לזמן קצר עד שהטאב החדש מוכן. אני לא יודע אם זה קשור ללוח אם, אבל אני מאשים אותו :-)

הייתי שמח לשדרג לעת עתה רק את לוח האם בתקציב עד 500 ש"ח, כך שאוכל להמשיך להשתמש במעבד הנוכחי, אם יש לוחות עם תושבת מתאימה למעבד. סה"כ הנתונים של מעבד E8400 נשמעים טוב -- מהירות שעון גבוהה והרבה זכרון מטמון L2 -- האם מעבד חדש יותר יעלה עליו בהרבה בביצועים?

אודה על המלצותיכם.

נערך על-ידי spitzi

פורסם

שדרוג ללוח אם "מודרני" שיתמוך בצרכים שאתה מבקש יגרור אחריו שדרוג מעבד וזכרונות.

עיון בשרשור הבא יבהיר לך יותר טוב את הנושא:

http://hwzone.co.il/community/threads/537415-עזרה-איזה-מעבד-ואיזה-זיכרון-חדש-לקנות

העלת את נושא תושבת המעבד, התושבת של הe8400, הlga775 כבר אינה מיוצרת מספר שנים .

ה8400 יעשה בהחלט את העבודה גם היום כאשר מדובר בשימושים בסיסיים כמו שציינת. אם אינך מעוניין לשדרג "שילוש" כרגע, אין מן הנמנע כי פירמוט והתקנה מחדש של מערכת ההפעלה יעניק לך חווית שימוש טובה עם החומרה הקיימת.

פורסם
  • מחבר
שדרוג ללוח אם "מודרני" שיתמוך בצרכים שאתה מבקש יגרור אחריו שדרוג מעבד וזכרונות.

עיון בשרשור הבא יבהיר לך יותר טוב את הנושא:

http://hwzone.co.il/community/threads/537415-עזרה-איזה-מעבד-ואיזה-זיכרון-חדש-לקנות

העלת את נושא תושבת המעבד, התושבת של הe8400, הlga775 כבר אינה מיוצרת מספר שנים .

ה8400 יעשה בהחלט את העבודה גם היום כאשר מדובר בשימושים בסיסיים כמו שציינת. אם אינך מעוניין לשדרג "שילוש" כרגע, אין מן הנמנע כי פירמוט והתקנה מחדש של מערכת ההפעלה יעניק לך חווית שימוש טובה עם החומרה הקיימת.

הבנתי. נניח כי התקנתי מחדש מערכת הפעלה ובכל זאת "הגמגומים" שהזכרתי ממשיכים. האם בד"כ האשמה נופלת על רכיב חומרה מסוים, או מדובר על תוכנה? יש דרך לעשות דיאגנוסטיקה של הסיפור?

פורסם

אתה צריך לשדרג מעבד לוח וזיכרון בשביל שיהיה תאימות.

פורסם

הלוח לא קשור לבעיה.

המעבד שלך חלש מאוד ביחס לימינו, אבל לא צריך לגרום לתופעה שאתה מתאר, פרמוט המחשב צריך לפתור את הבעיה.

הבעיה יכולה לנבוע מכרטיס גרפי חלש מאוד, אבל זה הרבה יותר נדיר, הייתי שם עין על הוספת זיכרון, זה אחד הגורמים העיקריים במעבר בין אפליקציות.

בכל אופן, ה-SSD יחד עם פרמוט ו-99% שלא תראה את הבעיה יותר.

נערך על-ידי OR2OOO

פורסם
אתה צריך לשדרג מעבד לוח וזיכרון בשביל שיהיה תאימות.

כוונה שלי שאי אפשר לשדרג אצלך לוח לבד אתה תהיה חייב מעבד וזיכרון בנוגע לבעיה עצמה זה ממש לא קשור ללוח

הלוח לא אחראי לביצועים במחשב אם זה קרה בזמן האחרון תנסה שיחזור מערכת.

פורסם
  • מחבר

הכרטיס הגרפי שלי הוא GTX 560 Ti -- חזק למדי, בטח בשביל מעבר בין חלונות ושאר משימות גרפיות שגרתיות.

יש לי הרבה מאוד תוכנות שלא הייתי רוצה להתקין מחדש. אנסה קודם לקחת הארד דיסק ישן לפרמט אותו ולשים על ווינדוז 7. נראה אם עבודה מול ההתקנה הזאת תהיה חלקה.

אם יתברר שכן, יש מצב לא לפרמט אלא "לתקן" את מערכת ההפעלה בעזרת דיסק ההתקנה של ווינדוז 7? או זה לא עניין של ווינדוז עצמו אלא של כל מיני שיט שהתקנתי עליו?

עוד שאלה: באיזה אופן המעבד E8400 שלי חלש לעומת מעבדים כגון i5 שנופלים ממנו בתדר השעון? או: מה בעיקר גורם למעבד חדש יותר להיות מסוגל לבצע הרבה יותר חישובים בשניה?

פורסם

לשאלה הראשונה שלך זה בעיקר בגלל הזבל שהתקנת.

לשאלה השנייה שלך התשובה יותר מסובכת, אבל תדר השעון או נתונים יבשים אחרים אינם מדד לכוח המעבד.

נתחיל מכמות הליבות, כמות הליבות תשפיע בצורה ישירה ל ביצועים ביישומים שמנצלים ריבויי ליבות. היום כאשר טכנולוגיית ה-HT של אינטל קיימת גם למספר הנימים יש השפעה בחלק מהתוכנות.

עוד מדד הוא הכי חשוב לפי דעתי זאת הארכיטקטורה, לא ניתן להשוואת מעבדים מארכיטקטורות שונות על פי נתונים יבשיבים, רק מעבדים בעלי ארכיטקטורה זהה ניתן להשוואת על ידי נתונים ובשים וכגם שם צריך לשים לב שיש הבדלים רק בנתון אחד ולא יותר.

גם הזיכרון המטמון הוא חלק מההשפעה.

כמובן שגם מהירות השעון, אבל שוב אתה לא יכול להשוואת I% מדור IB למשל ל-I5 מדור ה-SB בגלל שינויים בארכיטקטורה שמאפשרים לארכיטרטורה אחת להיות עדיפה על השנייה.

עוד נקודה היא סט הפקודות בו המעבד תומך.

ועוד כמה נקודות פחות משמעותיות.

פורסם
  • מחבר

אוקיי, תודה. אנסה תחילה בקטן ואדווח. מתוך סקרנות, איך משהו שהתקנתי יכול לגרום "לשיהוקים" בזמן פתיחת טאב חדש בכרום?

הנקודות שהעלית מוכרות לי, תהיתי אם יש סיבה עיקרית "טיפוסית", אבל אני מניח שזה בסופו של דבר תלוי-תוכנה. למשל, אם היישום לא מנצל ריבוי ליבות, אז המיקרו-ארכיטקטורה עשויה להוות הבדל, אבל נשמע לי שבמקרה זה תדר השעון משחק את התפקיד העיקרי.

נערך על-ידי spitzi

פורסם

תדר השעון משחק תפקיד עיקרי רק אם המיקרוארכיטקטורה זהה.

תשווה ביצועים של מעבד פנטיום 4 שרץ בתדר של 3.6GHZ למעבד I5 בתדר 3.0GHZ וההבדלים לא יהיו באחוזים לטובת ה-I5 אלא בסדר גודל.

פורסם
  • מחבר

אני זוכר שלפני שנה או שנתיים הכוכב של המעבדים ביחס עלות/תועלת היה i5 2500k. מי הכוכב היום?

דרך אגב, הסטטוסים של גיל מצחיקים אותי כל פעם מחדש.

פורסם

יש הרבה "כוכבים". זה תלוי בתקציב.

אם כל הבעיה שלך היא התופעה שציינת - אני ממליץ לך להתקין קודם את ה SSD ואחרי זה לראות האם אתה עדיין מעוניין לשדרג. לדעתי זה יפתור את הבעיה.

כך או כך, לשדרוג שילוש יש מקום כי הוא מגביל אותך במשחקים. אבל זה משהו אחר מנושא הדיון.

פורסם
  • מחבר

נשמע טוב, אם כך אתחיל מה-SSD כשיגיע.

נזכרתי במשהו: יש לי במארז יציאת USB3 קדמית שלא מחוברת לכלום על לוח האם כרגע. לוח האם תומך רק ב-USB2, האם יש לי דרך לחבר את היציאה ללוח האם כדי להרויח עוד כניסת USB2 מקדימה?

קישור ללוח האם: http://www.msi.com/product/mb/P6NGM-L.html

פורסם

יש מתאמים ליציאות ה-USB3.0 הקדמיות במארז, חפש ב-EBAY.

פורסם
  • מחבר

חיפשתי ולא מצאתי, תוכל לאמר לי איזו מחרוזת לחפש?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים