עבור לתוכן

R9 290 - DIY ?

Featured Replies

פורסם

כל זה טוב ויפה,אבל מה עם האחריות

פורסם
  • מחבר
כל זה טוב ויפה,אבל מה עם האחריות

זה למי שאומלל מספיק עם הקירור ריפרנס .. אחריות ? בעיה שלו :)

פורסם

די צפוי וטוב לראות כזה קירור מצוין בפעולה על הכרטיס הזה.

עדין לא הבנתי ממה AMD כ"כ חוששים עם קרורי צד שלישי, למה ההמתנה?

פורסם

אין חששות, פשוט עיכובים בשל עיצוב שהגיע מאוד מאוחר ליצרניות. בשונה מ-GTX 780TI למשל

פורסם
אין חששות, פשוט עיכובים בשל עיצוב שהגיע מאוד מאוחר ליצרניות. בשונה מ-GTX 780TI למשל

http://www.tomshardware.com/reviews/amd-ama-toms-hardware,3672.html

Q. What is the rationale for AMD using stock cooling solutions on enthusiast cards at launch when more robust and effective cooling solutions have been demonstrated by your partners and other 3rd parties resulting in superior acoustics, better heat dissipation, and potentially higher benchmarks?

A. Using a 100% reference design at launch ensures that AMD can control every facet of the initial production. It minimizes the number of variables that can "go wrong."

אם זאת תשובה רשמית היא לקונית וברורה מאליה.

מהתשובה משתמע שיש סבירות גדולה יותר לבעיות מכרטיסים אחרים שהם הוציאו ולכן הם לא מאפשרים קירורים אחרים.

השאלה מה שונה כל כך ב 290/290X מכל כרטיס אחר שהם הוציאו ושאליהם יצאו גרסאות צד שלישי הרבה יותר מהר?

מה יכול להשתבש בכרטיסים הללו, יותר מאחרים, שצריך למזער באופן מיוחד את הווריאביליות בין היצרנים?

פורסם

צריכת חשמל גבוהה, סידור מערך חשמלי שונה בלוח המודפס, צורה שונה וגובה שונה לליבה הגרפית ביחס ללוח המודפס

פורסם

אבל בכל פעם שיוצאת ליבה חדשה הדברים הנ"ל שונים מהכרטיסים שיצאו עד עכשיו (לא מדבר על מחזור ומיתוג מחדש)

פה יש מצב ש AMD ממתינים זמן גדול משמעותית מבעבר ואני יכול להסביר את זה רק בכך שהם פחות בטוחים ב 290/290X (דחפו אותו עד הקצה ע"מ לעקוף את נוידיאה).

אולי הם לקחו פחות מרווחי בטחון מבעבר או קיצרו את בקרת האיכות ע"מ להוציא את הכרטיס מה שיותר מוקדם, כאילו הדברים נעשו בלחץ וחיפזון ולכן הם מחכים זמן יותר ארוך לפני שהם משחררים את החבל ליצרניות האחרות (שכנראה יעשו עבודה טובה מאוד בשיפור יעילות הקירור)

פורסם

יש כמובן את העובדה ש290/x הם הכרטיסים החדשים שמתשמים בליבה חדשה בדור הזה, כאשר 280 ומטה כבר הוכיחו עצמם יפה מאד בדור הקודם.

פורסם

קשה לקרוא להם חדשים, בטח לא דור חדש. R9 290X זה לבנות מגדל גבוה יותר מאותם קלפים

פורסם

נראה שכל מי שקונה את הרפרנס הוא סוג שלי guinea pig (חיית ניסיונות) שמטרתה לראות אם הכרטיסים הללו לא מתפגרים מהר מדי בתנאי קיצון (שע"פ AMD הוא המצב הנורמטיבי והטבעי לכרטיסים אלו). אחרי שתעבור תקופת זמן (ארוכה באופן יוצא דופן) יצאו הגרסאות האחרות שבהכרך יהיו יותר יעילות ושהסיכוי לבעיות בהן (בעקבות חום גבוהה לאורך זמן או צריכת חשמל מוגזמת ב OC) הוא נמוך יותר.

אני לא מדבר על אלו שישר מצמידים בלוק קירור מים, שעלותו כולל שאר הרכיבים ההכרחיים למערכת קירור מים הופכת את הכרטיס הזה ללא משתלם בעליל.

אגב, מה הטמפ' המקסימלית המוצהרת ל 290/X?

נערך על-ידי omertgm

פורסם

AMD ו-NVIDIA יכולות להגיד מה שירצו. בפועל זה מאוד פשוט - רכיבי מחשב חמים לא שורדים הרבה.

X1950 PRO היה חם מאוד כשהושק

HD 2900 PRO ו-XT היו חמים מאוד כשהושקו

8800GT ו-HD4850 היו חמים מאוד כשהושקו

מה משותף לכל עיצובי הרפרנס האלה? גלי מוות ענקיים כשנתיים לאחר השקתם. אני יודע, אני הייתי וראיתי.

אין מקסימום מומלץ לדעתי, יש מינימום אפשרי. תמיד לשאוף למינימום האפשרי. אם יושק R9 290 \X שמכיל קירור שלא יאפשר לליבה לעבור 80 מעלות צלזיוס - זה טוב.

אולי אנשים יחשבו פעמיים לפני שהם יוצאים בהצהרות נגד NVIDIA שעושה מה שניתן בשביל שהליבות הגרפיות שלה בכרטיסי המסך החדשים לא יעברו 80 מעלות.

נערך על-ידי djelectric

פורסם

אני מכיר שנוידיאה רושמים טמפ' מקסימלית, 95 מעלות במקרה של 780GTX (למטה)

http://www.geforce.com/hardware/desktop-gpus/geforce-gtx-780/specifications

השאלה היא האם ל AMD יש נתון מקביל (ל 290X או לכרטיסים אחרים שלהם)

בנוגע לגלי המוות- הם כנראה פסחו עלי. יש לי 8800GT של XFX עם קירור פסיבי (של arctic cooling) שעדין עובד יופי, 4 שנים בתור PC למשחקים ובקרוב יעברו עוד 3 שנים בתור HTPC

נערך על-ידי omertgm

פורסם
  • מחבר

אוי

HD 2900 PRO ו-XT היו נוראיים בזמנו ..ממש תנור תעשייתי ...

והסידרה החדשה מאוד מאוד מחזירה את העניינים מאז ...

נראה לי צריך להוציא צו איסור כניסה לכרטיסי HIGH END בעלי קירור ריפרנס = לארץ חחחח ..לא ישרדו כאן את הקיץ :D

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים