עבור לתוכן

"דירה להסתיר", סקר על דירות זוועה בתל אביב.

Featured Replies

פורסם

אשמח אם תשתתפו בסקר הבא :

https://docs.google.com/forms/d/1PpsNghzvRF0H07ZEJQV_ycgkpSkz_kKBDOE0Lk9nIZw/viewform

ובנוסף אם יש לכם מידע על כל דירת זוועה בתל אביב, שלכם, של חברים, שראיתם. מדובר בדירות 10 מ"ר או בלי כיור, או בלי חלונות, או שסתם בעל הדירה לא מסכים שתארחו חברים בה, אף פעם.

אשמח לכל מידע וכיוון הנושא ! כאן או בפרטי, הכל בעילום שם מוחלט...

• תגובות 67
  • צפיות 10.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

למקרה שאתה (או כל אחד אחר שנכנס לת'רד הזה) לא מכיר:

https://www.facebook.com/pages/%D7%93%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%AA-%D7%91%D7%AA%D7%9C-%D7%90%D7%91%D7%99%D7%91-%D7%A9%D7%9E%D7%93%D7%9B%D7%90%D7%95%D7%AA-%D7%90%D7%95%D7%AA%D7%99/154040511462917?directed_target_id=0

http://crazylandlord.wordpress.com/

(ומילאתי את הסקר)

נערך על-ידי שניצל

פורסם

מדהים כמה אנשים יכולים להיות מפגרים, יש שם דירות שלא שוות 200 שקל בחודש ואנשים באמת משלמים 5000 שקל.

פורסם

כשחיפשתי לאחרונה דירה להשכרה בחיפה, יצא לי להתקל ב"דירה" אחת כזו (במיקום מרכזי אמנם, אבל ראבק, חיפה!). מדובר היה במעין מרתף שחולק באופן מאוד לא מהוקצע לשלוש "דירות", כל "דירה" עם כ12 מ"ר, כאשר ה"מטבח" הוא כיור שמורכב באופן לא ברור על הקיר בחדר (היחיד, כמובן) ולצידו כוננית מתפרקת, והשירותים והמקלחת נמצאים במסדרון הגישה ומשותפים לשלושת הדירות. המחיר? 1250 שקל בחודש.

עם זאת, בחיפה מדובר ביוצא מן הכלל, בעוד שברוב חלקי ת"א זהו הכלל (ל"דירות" זולות יחסית). למה אנשים רוצים לגור בת"א, אלא אם יש להם שם דירה בירושה מהתקופה שלפני התפוצצות המחירים?

פורסם

כדי להיות קרובים להכל - ברים, מועדונים, מסעדות, חנויות בשפע ושלל דברים אחרים שימצצו מהם את הכסף (מעבר למה שהדירה עצמה תמצוץ), ואז כדי שבעוד 10 שנים יוכלו לקטר שהכל יקר, ואי-אפשר לחסוך פה, ואין להם אפשרות לקנות דירה, ולא תהיה לעולם. :)

פורסם

הטירוף הזה מאפיין בעיקר שכונות מבוקשות על ידי צעירים - פלורנטין, רוטשילד, דיזינגוף, קינג ג'ורג ועוד. לדעתי צריך להיות מטורף כדי לגור בכלוב עלוב שזה , אבל אנשים רוצים לגור שם כי הם חושבים שבמרכז תל אביב הם יקבלו בונגה בונגה מהבוקר עד הערב.

בתל אביב יש שכונות נעימות מאוד במחירים סבירים כגון יד אליהו, ביצרון ועוד. דירה שני חדרים לא מחולקת תעלה שם באזור ה-3,500 אלף. אבל צעירים לא רוצים לחיות שם כי זה לא "מגניב". לך תבין.

גם אם אותם צעירים יגורו אצל ההורים עד גיל ארבעים הם לא יצליחו לחסוך כסף לדירה סבירה במרכז. המחירים הזויים לחלוטין. היכולת של זוג צעיר בלי ירושות ועזרה אדירה מההורים להגיע לדירה במרכז נמוכה מאוד גם אם מדובר במזוג שמרוויח מעל הממוצע.

יש הרבה סיבור לגור בתל אביב - קרבה למקומות עבודה, אוכלוסיה צעירה, מקומות בילוי ועוד. תל אביב זו העיר היחידה בארץ שאפשר להסתדר בה מצויין בלי רכב. אין טעם לשכור דירה באשדוד ב-2,500 ש"ח + 1,000 ש"ח בחודש דלק + שעה נהיגה לכל כיוון + בלאי על רכב. אפשר לשכור דירה בתל אביב ב-3,500 ופשוט ללכת עשר דקות ברגל לעבודה.

פורסם
גם אם אותם צעירים יגורו אצל ההורים עד גיל ארבעים הם לא יצליחו לחסוך כסף לדירה סבירה במרכז. המחירים הזויים לחלוטין. היכולת של זוג צעיר בלי ירושות ועזרה אדירה מההורים להגיע לדירה במרכז נמוכה מאוד גם אם מדובר במזוג שמרוויח מעל הממוצע.
זה לא נכון, אלא אם ההגדרה שלך למרכז היא אך ורק "תל-אביב וערי הלווין המשיקות לה" וההגדרה שלך ל"דירה סבירה" היא "חדשה מקבלן עם מעלית, 2 חניות ושומר בלובי".

כמו בכל דבר האנשים נוטים להגזים. יש דירות סבירות במקומות סבירים במחירים של מיליון-מיליון וחצי. זה גם מחיר מוגזם, אבל זה משהו שזוג סביר שמרוויח מעל הממוצע, יכול להגיע אליו בזמן סביר עם משכנתה סבירה.

תל אביב זו העיר היחידה בארץ שאפשר להסתדר בה מצויין בלי רכב.
בחיפה, ברוב השכונות אפשר להסתדר בלי רכב עוד יותר טוב מאשר בתל-אביב. בחיפה יש תחבורה ציבורית בעורקים הראשיים 7 ימים בשבוע וקוי לילה שנוסעים פחות או יותר בכל העיר, כל לילה, 7 ימים בשבוע, כל השנה.

אבל כמובן זה לא נחשב, כי חיפה זה לא תל-אביב, לכן בהגדרה אין מה לעשות שם. :)

פורסם

חיפה סובלת מהגירה שלילית יותר מעשור בגלל זיהום אוויר כבד, הרבה ערבים, מחסור במקומות תעסוקה ועוד. חיפה ממש לא הפנינה האטרקטיבית שאתה מנסה לצייר . אתה לא יכולת לצפות מאנשים שגדלו מרכז, המשפחה והחברים במרכז, לעזוב את הכל וללכת לגור בחיפה או באיזה חור בדרום. אנשים צריכים להיות בעלי יכולת להמשיך לחיות במקום בו הם גדלו.

אני מדבר על ערי הלווין במעגל הראשון של תל אביב - חולון, בת ים, הרצליה, ראשון לציון, רמת גן, גבעתיים. (תל אביב מבחינתי היא כלל לא אופציה למעט יד אליהו השכונה הכי סבירה מהשכונות הדרומיות של תל אביב.) מיליון שקל לדירה שלושה חדרים ישנה זה סכום מטורף. היום הבנק דורש מעל 40% הון עצמי כלומר 400,000 שקל. יקח לזוג צעיר ועוד הרבה מאוד שנים כדי לצבור את ההון. גם אם הזוג הצעיר יצליח לגרד את ההון הראשוני דירה שלושה חדרים תהפוך לצפופה מידי תוך ארבע - חמש שנים. כלומר לטווח ארוך צריך לחפש דירה ארבע חדרים לפחות ואז מדובר על מחירים אחרים לגמרי.

פורסם
חיפה סובלת מהגירה שלילית יותר מעשור בגלל זיהום אוויר כבד, הרבה ערבים, מחסור במקומות תעסוקה ועוד. חיפה ממש לא הפנינה האטרקטיבית שאתה מנסה לצייר .
פנינה אטרקטיבית? לא אמרתי שזה גן עדן עלי אדמות, נכון? זאת עיר. עיר שאפשר לגור בה, ולעבוד בה, ולבלות בה.

בכל עיר יש בעיות ויש מקום לשיפור. בכל עיר תמצא אנשים שבוכים שחרא שם. בלי להכיר לעומק את כל הנושאים, אני לא בטוח שהבעיות של חיפה בתור עיר גדולות יותר מהבעיות של תל-אביב או של כל עיר אחרת.

יש זיהום אוויר? מישהו ביקש ממך לגור דווקא בבתי הזיקוק במפרץ? יש מספיק שכונות חביבות בלי זיהום אוויר. יש מספיק מקומות תעסוקה. אני מכיר לא מעט אנשים שגרים בנתניה ודרומה ועובדים בחיפה. זו לא איזו עיר נחשלת באמצע שום מקום כמו שאתה מנסה לצייר.

יש ערבים? גם אם נקבל כאקסיומה שזו בעיה (לא רוצה להיכנס פה לויכוח לא קשור), ברצוני להזכירך שגם בתל אביב-יפו יש ערבים. :) ויש גם סודאנים. :)

אתה לא יכולת לצפות מאנשים שגדלו מרכז, המשפחה והחברים במרכז, לעזוב את הכל וללכת לגור בחיפה או באיזה חור בדרום. אנשים צריכים להיות בעלי יכולת להמשיך לחיות במקום בו הם גדלו.

נחלק את התשובה לשני מישורים.

כמו שזה נראה לי (עם הסתייגות שאולי טועה), התפוצצות המחירים במרכז לא נובעת מאנשים שמשפחתם שם ורוצים להמשיך לגור שם, אלא מזה שכל הזמן רוצים לבוא לשם עוד ועוד אנשים. אני מכיר כמה וכמה אנשים שמשפחתם היא דווקא ב"חור כלשהו בדרום או בצפון", אבל הם החליטו בשלב מסוים בחיים שנכון להם לעבור דווקא לתל-אביב או מקסימום עיר ליד.

ובאופן כללי, אני יכול לצפות מאנשים לקחת אחריות על חייהם. להבין מה האפשרויות שלהם, מה האלטרנטיבות ומה כדאי. אז כן, אם אין ברירה, אני כן אצפה מאנשים שינדדו גם לפריפריה כדי להשיג רמת חיים גבוהה יותר.

רבאק! אנחנו חיים במדינה שמיליון וחצי אנשים בה הם מהגרים או בני מהגרים שעלו ב20-25 שנים האחרונות. אלה אנשים שלא סתם עברו לעיר אחרת במרחק שעה נסיעה, אלא החליפו מדינה, ובמקרים רבים זנחו את כל מה שהיה להם כדי לבנות חיים חדשים במקום אחר. כשאין ברירה - מקבלים גם החלטות קשות. ואתה מדבר איתי על בכיינים שלא מסוגלים להתרחק ממרכז תל אביב כי להורים שלהם יש דירה ישנה ומרופטת ברחוב דיזנגוף. ממש קשה להם. ליבי ליבי.

זה מצחיק שהבכיינים האלה יקטרו עד כמה הכל פה נורא וצריך לעזוב את המדינה(!) כי אין באפשרותם להשיג פה דירה. אבל להצפין או להדרים מרחק של שעה וחצי ברכבת זה משהו שנשגב מבינתם.

אני מדבר על ערי הלווין במעגל הראשון של תל אביב - חולון, בת ים, הרצליה, ראשון לציון, רמת גן, גבעתיים.
אז תתחיל לדבר גם על המעגל השני והשלישי. (ראה הערה למעלה). במעגל הזה יש גם דירות בנות 4 חדרים (ולפעמים גם 5) במחירים שציינתי.

הייתי מזכיר גם את חיפה, אבל זה כבר כנראה רחוק מידי, ואני גם לא רוצה שתחשוב שאני "שפוט" של העיר הזו. :)

פורסם

איפה אתה גר ואיפה אתה עובד? (ברמת העיר כמובן)

פורסם

בחיפה ובחיפה.

מהסיבה הזו אני מדבר בעיקר על חיפה, כי זה מה שאני מכיר. ותחושתי היא שאם מצאתי משהו פה, בלי שחיפשתי במיוחד, אז כנראה גם בהרבה ערים אחרות אפשר למצוא. אם מחפשים, כמובן, ולא מוותרים מראש.

פורסם

ומהסיבה הזו אתה מזלזל בכמות האנרגיה/זמן הבלתי נסבלת שנסיעה בין עירונית בישראל גוזלת. רוב העבודה בישראל היא במרכז (קו רעננה עד קו רחובות), אתה מזניח את העובדה הזו.

אני כרגע מתגורר עם ההורים ברעננה (אחרי שגרתי לבד בת"א). בשביל להגיע לרח' בן גוריון בר"ג, אני צריך ללכת 10 דקות עד לאוטובוס, להיות תקוע עוד 30 - 60 דקות על הכביש ואז עוד 5 דקות הליכה. סהכ סיפור של 45 - 75 דקות. זה בהלוך. אחרי זה בחזור יש אוטובוס ישיר אחרון ב 18:30. אי אפשר לדעת בדיוק מתי הוא יגיע לתחנה, אז צריך להקדים. לפעמים מחכים לו 5 דקות, לפעמים גם 20. אם אני יוצא אחרי 18:30, צריך להחליף אוטובוסים. מאחר והמערכת ממש לא בנויה להחלפות הללו, זה סיוט והנסיעה יכולה לקחת גם שעה וחצי (עם המתנות לאוטובוס). כל הסיפור הזה הוא מרעננה לרמת גן(!).

מדי פעם אני צריך לנסוע ל"רובע הפיננסי" במרכז ת"א (אחד העם/רוטשילד). בשביל להגיע לשם בזמן סביר, אני צריך לקום בחמש וארבעים בבוקר, כדי לעלות לאוטובוס של בערך שש ורבע (שעובר בשש וחצי). אם לוקחים אוטובוס אחד אחרי, כבר לוקח שנה להגיע. ושוב, זה כולה מרעננה. המצב הזה בלתי נסבל.

אז סבבה, אני יכול לקנות רכב: עליו יש מסוי אולטרה-מטורף, להיות תקוע בפקקים בעצמי (במקום נהג האוטובוס), סופר להעשק במוסך, לשלם מחיר אסטרונומי על דלק, לשלם מלא על חניה וכו. וזה גם לא יקח לי הרבה פחות זמן, אני יודע זאת בוודאות מידידה שגרה ליד ומדי פעם מסיעה אותי.

דרך אגב, בזמנו היה לי ראיון עבודה ב HP ברחובות. להגיע לשם לקח לי איזה שעתיים וחצי (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!).

ברור לי לחלוטין שסהכ המדינה שלנו לא כל כך גרועה, ברור לי לחלוטין שלא בכל מקום אחר בעולם הכל מושלם. אבל גם ברור לי לחלוטין שאתה מזלזל יותר מדי.

מגיעה לבן אדם אפשרות סבירה לגור באזור בו הוא נולד, מגיעה לו האפשרות לא לבזבז שעתיים פלוס בכביש כשהוא גר במרחק אווירי של 15 ק"מ ממקום העבודה, מגיעה לו האפשרות לשכור דירה קטנה ולא מוזנחת בסכום שלא יגזול ממנו כל אפשרות לחסוך לעתיד. לא כל דבר זה בכינות של אנשים (שבהחלט קיימת). יש גם אנשים לא בכיינים שקשה להם.

למה אתה כל כך מזלזל בזה שאנשים עוברים מדינה בשביל שיהיה להם טוב יותר? היכולת של בן אדם לעשות כזה שינוי מטורף בשביל העתיד הוא דבר ראוי להערכה. למרות שהשיח הציבורי מתמקד יותר בסיסמה המפגרת "יוקר המחיה", הרי אף אחד לא באמת עובר בגלל זה. עוברים בגלל המגמה - אין פה מגמת שיפור, העתיד נראה רק קודר יותר. אין פה מגמה להגברת השיוויון, יש מגמה רק לגידולו. המשכורת החציונית בתחת, פרט לעיסוק בתחום פיתוח התוכנה אי אפשר להרוויח פה בכלל כסף.

- - - תגובה אוחדה: - - -

בתל אביב יש שכונות נעימות מאוד במחירים סבירים כגון יד אליהו, ביצרון ועוד. דירה שני חדרים לא מחולקת תעלה שם באזור ה-3,500 אלף. אבל צעירים לא רוצים לחיות שם כי זה לא "מגניב". לך תבין.

אני גרתי בדירה סבירה ביותר במקווה ישראל (מעט דרומה מרוטשילד) ב 3400, כולל ארנונה.

דרך אגב, (גם מכוון ל QttP) - אני רציתי לעזוב להרצליה\רעננה בידיעה שהמחירים שם יותר זולים. אז... הם לא! (אני מדבר על הפרש שגדול מ 5% - 10%, נניח) . לא הצלחתי למצוא דירה נורמלית בפחות מהסכום הזה.

יש הרבה סיבור לגור בתל אביב - קרבה למקומות עבודה, אוכלוסיה צעירה, מקומות בילוי ועוד. תל אביב זו העיר היחידה בארץ שאפשר להסתדר בה מצויין בלי רכב. אין טעם לשכור דירה באשדוד ב-2,500 ש"ח + 1,000 ש"ח בחודש דלק + שעה נהיגה לכל כיוון + בלאי על רכב. אפשר לשכור דירה בתל אביב ב-3,500 ופשוט ללכת עשר דקות ברגל לעבודה.

בתור מישהו שעשה את זה, אני מחזק.

הזמן הזה שווה כסף. ואיכות חיים. עוד שעה בבית זה הרבה זמן. אפשר לעשות עם זה הרבה דברים - הן "הנאה" והן דברים אחרים.

כמו שזה נראה לי (עם הסתייגות שאולי טועה), התפוצצות המחירים במרכז לא נובעת מאנשים שמשפחתם שם ורוצים להמשיך לגור שם, אלא מזה שכל הזמן רוצים לבוא לשם עוד ועוד אנשים. אני מכיר כמה וכמה אנשים שמשפחתם היא דווקא ב"חור כלשהו בדרום או בצפון", אבל הם החליטו בשלב מסוים בחיים שנכון להם לעבור דווקא לתל-אביב או מקסימום עיר ליד.

וזה לגיטימי ואף טוב. זהו המצב הטבעי. מדינה צריכה מטרופולין חזק, לישוב בצורה כזו יש יתרונות רבים. תסתכל על עשרות מטרופולינים שבהם חיים אנשים בעולם וגדולים בהרבה מגוש דן. זה אפשרי בהחלט.

כמובן שגם זכותו של בן אדם לגור בכבוד בישוב בעל אופי כפרי יותר, נניח, אם בכך הוא חפץ.

נערך על-ידי Ido.G

פורסם

Qttp, אני אעבור לגור במעגל שלישי כשתהיה לי שם תעסוקה או תחבורה ציבורית ראויה 24/7. חוצפה (לא שלך, אלא של מקבלי ההחלטות) לשלוח את הדור הצעיר לגור בטיזינחוי ואז לצפות ממנו לשרוף שלוש שעות ביום, כל יום, בדרכים בשביל לשלם 25 שנים משכנתא על ארבע קירות.

צעירים שגדלו במרכז צריכים להיות בעלי אפשרות לרכוש דירה במרחק סביר מבית הוריהם. קודם כל כי ההורים מספקים תמיכה אדירה (עזרה עם הנכדים, למשל). שנית כי בצורה הזאת החלקים הישנים של העיר מתחדשים.

בנוגע לאלטרנטיבות - אני עברתי מאשדוד לראשון לציון. בראשון לציון אני משלם 3,000 ש"ח בחודש על דירת שני חדרים נעימה מאוד במרכז העיר. באשדוד דירה כזאת הייתה עולה לי 2,300-2,500 ש"ח בשכונה פחות טובה. (השכונות הישנות באשדוד במצב איום ונורא) מראשון לציון אני מגיע לתל אביב תוך חצי שעה. מאשדוד שרפתי מעל שעה לכל כיוון. החסכון בשכירות התקזז עם הוצאות הדלק. בנוסף התקרבות למרכז מאפשרת לי לוותר על הרכב לטובת קטנוע. לרכב 12 ק"מ מראשון לציון לתל אביב זה שטויות. לרכב 40 ק"מ מאשדוד לתל אביב זה כבר הרבה יותר מסוכן.

הנקודה שלי שאין אלטרנטיבה אמיתית לגוש דן. אם מתרחקים מגוש דן חוסכים על דירה, אבל מבזבזים הרבה יותר זמן בדרכים. אם מתקרבים מוציאים פחות על דלק ויותר על דירה. בשורה התחתונה בדרך כלל אין כדאיות כלכלית להגר לפריפריה.

בנוגע למציאת עבודה בחיפה - עצם העובדה שמצאת עבודה מהר מאוד בהייטק לא משקפת על היכולת למצוא עבודה במהירות בתחומים אחרים. כשאני חיפשתי את העבודה הראשונה בהנהלת חשבונות לא מצאתי כלום באזור אשדוד - אשקלון. היצע המישרות היה קטן מאוד וכולם דרשו ניסיון. במרכז מצאתי את העבודה הראשונה די בקלות.

פורסם

דרך אגב, בנוגע ל"פינוק" של אנשים - יש לא מעט אנשים שמוכנים בהחלט להסתפק בדירות קטנות במרכז, במקום, נניח, דירות גדולות רחוק יותר.

אבל מה... אין. אין דירות קטנות. אין דירות חדר וחצי, אין דירות שני חדשים וגם בקושי יש דירות שלושה חדרים. אין (כמעט). אתה חייב להיות נשוי בשביל שתוכל לגור בדירה נורמלית ב"מידות" שלך.

כמעט כל הדירות הקטנות שהייתי בהן הן מחולקות (כולל זו שגרתי בה). ודירה מחולקת זה פשוט קקה. יש גם יחידות דיור, אבל שוב, זה על הפנים.

Qttp, אני אעבור לגור במעגל שלישי כשתהיה לי שם תעסוקה או תחבורה ציבורית ראויה 24/7. חוצפה (לא שלך, אלא של מקבלי ההחלטות) לשלוח את הדור הצעיר לגור בטיזינחוי ואז לצפות ממנו לשרוף שלוש שעות ביום, כל יום, בדרכים בשביל לשלם 25 שנים משכנתא על ארבע קירות.

דרך אגב, השלוש האלו הם בנוסף לכמות שעות עבודה שהיא גם ככה בין הגבוהות שיש בעולם. אחרי 9 שעות עבודה (מינימום) ועוד שעתיים - שלוש בדרכים, ואם אתה עוד סוג של מנסה להתאמן מדי פעם... פשוט לא נשאר לך זמן פנוי.

נערך על-ידי Ido.G

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים