עבור לתוכן

איך נקבעת ברירת המחדל כאשר מודם מחובר לשתי ספקיות אינטרנט?

Featured Replies

פורסם

לא ידעתי אם ניסחתי כותרת כראוי אבל מה שאני רוצה לשאול זה מה קורה כאשר אני מחובר ל-2 ספקיות אינטרנט דרך תשתית של כבלים? איך מודם קובע באיזו ספקית לגלוש, נתון שאני מתחבר לאינטרנט ללא חייגן? למשל מודם שלי מוגדר בחיבור דינאמי. מה יקרה אם אצטרף לספקית אינטרנט נוספת?

דבר שני שרציתי לעלות זה שיש לי נתב אלחוטי ישן בתקן-G. האם כדאי לי לשכור מודם מהוט או בזק או לדאוג לרכוש חדש? אם לרכוש חדש, איזו נתב אלחוטי טוב היום בתקן N-300 ובאיזה מהירות הוא מסוגל לעבוד? נתב שלי ישן לדוגמה מספק לא יותר מי 15 מגה ואני מעוניין לדעת איך זה עם תקן N-300. אני מניח אם 54G מספק 15 מגה אז סביר להניח ש-N-300 יספק פי 4 יותר, דהיינו 60 מגה?

תודה

פורסם

אתה לא יכול להיות בו-זמנית בשתי ספקיות אינטרנט בחיבור ללא חייגן. הרי התשתית (HOT) צריכה לדעת לנתב אותך לאנשהו.

פורסם
  • מחבר

כאשר יש לי שתי ספקיות אינטרנט ואני מפעיל נתב מחדש, מה יקרה במצב שאין לי חייגן? למי אני אהיה מחובר ומה אני אראה בהגדרות של נתב שלי?

פורסם

זה תלוי מה תגדיר בנתב - אתה יכול להגדיר רק ספק אינטרנט אחד. במקרה של HOT, כאשר אין לך חייגן, זה תלוי מה הוגדר לך ב-HOT.

פורסם

להוטנט למשל אין חיבורים עם חייגן אצל הוט אז ברירת המחדל הוא חיבור ללא חייגן. אם יש לך מנוי נוסף אצל ספקית שכן עובדת עם חייגן , אתה יכול להגדיר חייגן בנתב ואז למעשה לעבור בין ספקית לספקית באותו נתב (לעבור מחיבור DYNAMIC ל L2TP ובחזרה מתי שאתה רוצה).

השאלה מה ההגיון לשלם לשתי ספקיות כאשר אתה לא יכול לגלוש בשתיהן בו זמנית ?

פורסם
  • מחבר
להוטנט למשל אין חיבורים עם חייגן אצל הוט אז ברירת המחדל הוא חיבור ללא חייגן. אם יש לך מנוי נוסף אצל ספקית שכן עובדת עם חייגן , אתה יכול להגדיר חייגן בנתב ואז למעשה לעבור בין ספקית לספקית באותו נתב (לעבור מחיבור DYNAMIC ל L2TP ובחזרה מתי שאתה רוצה).

נניח תרחיש: אני בתשתית של הוט ויש לי התחברות ל-2 ספקיות שעובדות ללא חייגן. כל זה כאשר בנתב שלי מוגדר חיבור DYNAMIC. לאן אהיה מחובר? יווצר קונפליקט?

פורסם

"ללא חייגן" אומר שאתה מתחבר אוטומטית למה שמוגדר בשרתים של HOT. בשרתים של HOT חייב להיות מוגדר משהו אחד, וזה מה שיעבוד.

פורסם
  • מחבר
"ללא חייגן" אומר שאתה מתחבר אוטומטית למה שמוגדר בשרתים של HOT. בשרתים של HOT חייב להיות מוגדר משהו אחד, וזה מה שיעבוד.

איך אני יכול להיות בטוח שאני מחובר לספקית Y ולא ספקית X? זה משהו שהוט שולטים בו ומגדירים? אם כך הם אמורים ליצור איתי קשר ולשאול לאיזו ספקית ברצוני להיות מחובר. או שאני פשוט נשאר להיות מחובר כמו שהייתי עד עכשיו שזה לא טוב כי אני רוצה להתחבר לספקית Y ולהיות מנותק מספקית X על מנת שיראו שם שאני לא משתמש בה יותר ומחובר לספקית Y.

פורסם

הוט לא ישאלו אותך ולא ירדפו אחריך ואתה גם לא מבצע את ההתחברות מול הוט.

רוב הספקיות בארץ ישאפו לחבר אותך בחיבור עם חייגן כדי לשלוט על התעבורה ועל המהירות שאתה מחובר, כשאתה בלי חייגן, הניתוב מתבצע מהוט והספקית היא רק "צינור" שמחבר אותך לעולם.

רק הוטנט למיטב ידיעתי עובדים בשיטה של תשלום של סכום קבוע בחודש עבור מהירות הגלישה ולמעשה נותנים לכולם את המקסימום, ותעשה עם זה מה שאתה רוצה (תלוי איך אתה מחובר לספק התשתית).

פורסם

כשאתה מתחבר לספק מסוים בחיבור ללא חייגן, באחריותו של הספק לעדכן את HOT.

אם מישהו מפשל, אתה יכול גם להתקשר לHOT בעצמך והם יכולים לבצע שיחת ועידה עם נציג של הספק ולפתור את העניין.

אפשר לראות בקלות דרך מי אתה מחובר בפועל לפי כתובת הIP שלך.

פורסם
  • מחבר

הבנתי. אני כרגע מחובר לספקית X ללא חייגן ואם אני רוצה להשאיר חיבור לספקית X (לא משנה איזו סיבה יש לי לעשות זאת) ולהתחבר גם לספקית Y שהיא גם ללא חייגן, עליי להודיע לספק תשתית שישנה את הניתוב ויחבר אותי לספקית Y?

אני חשבתי שיש גמישות כאן לפי הגדרת L2TP, PPTP בנתב אלחוטי שלי ל-ISP אליו אני רוצה להיות מחובר כאשר מצד של הוט הניתוב הוא אוטומטי וכל ספק שאני מוסיף, מעדכן את הוט להוספת ניתוב חדש.

פורסם

לסיכום - בחיבור עם חייגן אתה יכול לפתוח מנוי אצל כל ספקיות האינטרנט בארץ חוץ מהוטנט, ולהתחבר כל פעם לספקית אחרת על ידי שינוי ההגדרות בחייגן L2TP במחשב או בנתב.

פורסם
  • מחבר
לסיכום - בחיבור עם חייגן אתה יכול לפתוח מנוי אצל כל ספקיות האינטרנט בארץ חוץ מהוטנט, ולהתחבר כל פעם לספקית אחרת על ידי שינוי ההגדרות בחייגן L2TP במחשב או בנתב.

את זה מובן לי אבל שאלתי משהו אחר בהתחלה.

פורסם

אי-אפשר לאכול מהעוגה ולהשאיר אותה שלמה. :)

או שאתה מגדיר חייגן (PPTP או L2TP) ומתחבר בכל רגע למי שתרצה.

או שאתה בחיבור ללא חייגן ולא צריך להגדיר כלום, אבל אז גם אין לך גמישות.

פורסם
  • מחבר
אי-אפשר לאכול מהעוגה ולהשאיר אותה שלמה. :)

או שאתה מגדיר חייגן (PPTP או L2TP) ומתחבר בכל רגע למי שתרצה.

תוכנה חייגן שעובד בוינדוס היא כמו תכונית של חייגן מובנת לנתב אלחוטי?

או שאתה בחיבור ללא חייגן ולא צריך להגדיר כלום, אבל אז גם אין לך גמישות.

אין לי גמישות לבחור בין ספקיות במידה ויש יותר מאחת שלא מספקות חייגן, כן? כלומר לא ידוע לאיזו ספקית תשתית של הוט ומודם ינתבו אותי עד שמגדירים את זה בהוט או שעד שאני מגדיר את זה עצמאית בחייגן מובנה של בנתב אלחוטי?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים