עבור לתוכן

אטמור

Featured Replies

פורסם

יש לי בילבול קטן בנוגע לאטמורים.

בחלק מהסרטוטים האטמור מקבל 2פאזות אבל בנתונים באתר כתוב שחייב חיבור תלת פאזי. מה הסיפור?

הנה הנתונים- http://www.atmor.co.il/uploads/file/InLine-Heb-Manual202.pdf

כרגע- יש לי צינור שרשורי 16 שבתוכו יש 3*4 קוורדט.

יש לי לוח תלת פאזי בבית, והצינור שרשורי הנל מגיע ישירות מהלוח לאטמור.

כמו שזה נראה אני צריך להוסיף פאזה שניה- שאותה אני מתכוון לממש באמצעות 2 גידים של 2.5 קוורדט שיחוברו יחד ליצירת פאזה אחת.

2. איזה גודל כבל צריך לאטמור של 9.5KW? וכמה חצי אוטומט?

3. ואיזה גודל כבל צריך לאטמור של 7.5KW? וכמה חצי אוטומט?

אני לא רוצה להוציא את הגיד פאזה 4 קוורדט אלא להוסיף 2 גידים של 2.5 קוורדט שישמשו כפאזה שניה בתור הצינור שרשורי.

אז ככה- אני מכוון לאטמור 9.5, יש לי כרגע שרשור 16 שבתוכו 3*4 קוורדט.

4) אני לא יודע אם יכנס עוד קו של 4 קוורדט שישמש כפאזה שניה אז רציתי לדעת אם זה אפשרי לשים 2 גידים של 2.5 קוורדט, במקום גיד אחד של 4 קוורדט.

5) בצינור שרשורי של 16- יכנסו 4 גידים של 4 קוורדט?

6) כרגע האטמור מכווון להתקנה ביחידת דיור, לבית עצמו יש חיבור תלת פאזי של 3*25

אני מניח שאני אצטרך להגדיל את החיבור, כמה זה אמור לעלות?

פורסם

אפשרי, אבל זה לא התקנה טובה, אם 1 מהחוטים מתנתק כל הזרם ילך בשני ולא תהיה לך דרך לדעת בכלל שמשהוא לא בסדר (הכול יעבוד רגיל), יש בעיה איך לחבר 2 חוטים במקביל למאמת משותף, ולא נראה לי שהתקן מכיר בקומבינות כאלה

תנסה להוסיף 4 - מקסימום תקשור (טוב ובצורה חלקה שתחליק בצינור !) שתלבנד לחוטים הקיימים ותוציא אותם, תוסיף חוט 4 ותכניס את כולם ביחד שוב

שמישהוא יעמוד וידחוף את החוטים מהצד השני

אל תשתמש אם סבון ! רק שתאלבנד, מישהוא שדוחף את החוטים, קשירה דקה וחזקה לשתלבנד (ניתן לקשור חוט 1 או 2 "קדמיים" ואחריהם "אחוריים" שקשורים מהנחושת של "הקדמיים"), וסקוטצ' רחב (כמו של קרטונים) על כל הקשירה שתהיה חלקה ב 2 הכיוונים

המפסק הוא 25 לחוטים של 4 ו 16 לחוטים של 2.5. "מקובל" לדחוף 2.5 על מפסק של 20 בעומסים כמו אטמור (שלא עובדים זמן ממושך ושהזרם שלהם קבוע ולא ניתן להעמיס אותם יותר ממה שהם), אבל זה על גבול המותר

כמה זרם הולך לעבור שם - יש לך שמץ איך ההספק של האטמור מתחלק בין 2 גופי החימום ?

פורסם

יש מצבים שחייב סבון ועדיף סבון כלים או שמפו, ישנם מצבים שהסבון רק מפריע, הופך הכל חלק ובעייתי.

לא תמיד הכל עובר חלק עם השטלבנד, לפעמים הפתח צר מדי, לפעמים הכיפוף בשרשורי בזווית חדה מדי, לפעמיםנתקע לך השתלבנד וגם לקשור אותו על פטיש ולמשוך לא עוזר עד שהוא נקרע, לפעמים הצינור סתום מאבנים/בטון עוד מהבניה ולפעמים הצינור מעוך/מכופף בירידה מהתקרה. בכל אלו נתקלתי לצערי..

אפשר להשתמש בשטלבנד ורוד עם ראש גמיש או שחור וקשיח תלוי בדרך שיעבור.

פורסם
  • מחבר

אין לי שמץ איך מתחלק ההספק בין 2 הגופי חימום.

השאלה אם בצינור שרשורי 16 יעברו 4 חוטים של 4 קוורדט?

או שיותר טוב יכנסו 3 חוטים של 4 קוורדט ועוד 2 חוטים של 2.5 קוורדט.

קיים אטמור 9.5 3 פאזות?

כי אז ההספק יתחלק על 3 פאזות ואני אוכל להשתמש בחוטים 2.5

בנוסף, על הקו יהיה גם כל החשמל של המטבח(מכונת כביסה, כיריים חשמל, תנור, מיקסר מיקרוגל)- אבל לא יופעלו גם האטמור וגם התנור וכדומה ביחד.

אז חשבתי, לקחת אטמור תלת פאזי, לתת לו פאזה אחת של הגיד 4 קוורדט, אפס של הגיד 4 קוורדט ואדמה של הגיד 4 קוורדט, פאזה שניה של גיד 2.5 קוורדט ,ופאזה שלישית של הגיד 2.5 קוורדט.

זה אפשרי?

והאם קיים אטמור תלת פאזי 9.5 קילוואט?

והאם אטמור 7.5 או 9.5 מספיק חזק לחימום מיים קרים לחמים בזרם סביר?

פורסם

הבית שלי היה בנוי בצורה איומה לגמרי, הם לא סתם כיפפו צינורות, הם השתמשו בצינורות שחורים בבטון של התקרה, דפקו אותם לטפסות אם מסמר דרך הצינור כשיצקו את הבטון - מה שגרם לצינור להיות בלתי עביר בעליל וככה הם השאיו אותו בכמה מקומות, אם חוטים מושחלים לצד המסמר !!!! - ואז חתכו אותם וחיברו לצינור ירוק בפינה בין התקרה לקיר. וטייחו לתוך הקיר את הצינור הירוק - כנראה אם החוטים בתוכו. במקום אחר הם העבירו 3 חוטים בלי צינור בכלל בחול שמתחת לרצפה (ועליתי על זה כי הרצפה היתה מחשמלת אחריי שהיא היתה נרטבת)

לא ניסיתי בכלל להסתדר אם הצינורות הקיימים, פיצצתי את כל הקירות והעברתי מחדש כמו שצריך - במקום צינור ירוק שנכנס לקצה החתוך של הצינור השחור מהתקרה, שמתי צינורות ירוקים בעובי גדול יותר שנכנסים מעל הצינור השחור, הדבקתי אם סיליקון את המקום שיהיה חלק והנחתי את הצינורות החדשים בחורים בקירות אם כיפוף גדול יותר - והחוטים עברו שם ללא בעיות

והעברתי שם דברים דיי כבדים בכמה מקומות - 2 שלישיות של 2.5 בצינור שבהתחלה היה בו 1.5 (שהחזיק חצי קומה !), כמויות של 1.5 ממעגלים של תאורה (כשמנורה מופעלת מכמה מפסקים) וכו. עבר בכיף בלי אף טיפה של סבון

כשאתה משחיל חוטים לצינורות לא טובים יתכן מקרה שבו הבידוד של החוט נשרט ואתה גם לעולם לא תדע על זה, וגם לא בהכרח תעלה על זה אם מגר

אם יש שם סבון, נוצר קרום דק של סבון על הפלסטיק של החוט וגם בתוך המקום שהפלסטיק נפגע. וסבון מוליך חשמל. בגלל שהקרום דק הוא מוליך בזרם קטן מאוד - גם את זה אתה לא תרגיש בהתחלה, הוא הרבה יותר נמוך ממה שצריך כדיי להקפיץ פחת. אבל יהיה שם זרם פיצי שעובר דרך הקרום של הסבון - מחוט לחוט (אם יש 2 חוטים שנפגעו) או למקום אם מוליכות גבוהה בתוך הבטון (למשל קרוב לברזל אם הצינור נפגע על ברזל של הבניין). הזרם הזה יכול להתחיל פירוק כימי של ה PVC של החוטים - לפחמן, מימן וכלור. המימן והכלור מתאדים, הפחמן נשאר. ופחמן מוליך חשמל הרבה יותר טוב מסבון, מה שיגרום לעלייה הדרגתית בזרם הפיצי ההתחלתי. הזרם עולה ואיתו המהירות שבה החוטים נהרסים, המהירות שבה מתווסף פחמן למסלול של הזרם, המהירות שבה הזרם עולה... תהליך אקספוננציאלי שהחלק "השקט" שלו יכול להתרחש במשך שנים בתוך הקיר בלי כל סימן חיצוני. עד שמגיע המעבר מהחלק השקט לחלק המהיר של התהליך, והחשמל מתחיל לקפוץ בלי סיבה - פעם בחודש, פעם בשבוע, כמה פעמים ביום.....

התקן מחייב צינור 23 ל 4x4 בתוך הקיר, אבל לא תהיה בעיה מיוחדת בגלל שהצינור הוא 16. אם תצליח להכניס לתוכו את החוטים - בכיף

אני ממליץ לנסות כך :

תקשור שתאלבנד לחוטים הקיימים ולהוציא אותם (תוך כדיי שהשתאלבנד נמשך פנימה), לקשור אליו את כל ה 4 חוטים ולמשוך שוב

לדרך חזרה תעשה קשירה מדורגת - חוט קדמי לשתאלבנד וחוט אחורי לחוט הקדמי במרחק של 1-2 in אחריי, וכך גם הזוג השני של החוטים. זה יאפשר לך לעשות קשירה ארוכה ודקה (שניתן גם למחוץ קצת אם פלאייר) שתעבור יותר בקלות

על הקשירה תשים סקוטצ' רחב כמו של קרטונים כדיי שתהיה חלקה

תיישר את החוטים לכל האורך ותחליק אותם לפניי שאתה מושך אותם פנימה. אם החוטים כבר trashyים כאלה, ניתן ליישר אותם על ידי משיכה מסביב לידית של דלת (אבל לא בצורה שתגרום לנזק לבידוד)

ושמישהוא ידחוף מהצד השני כשאתה מושך

אם אתה הולך לפצל מהם עוד משהוא - תצתרך להגן על הכבל עצמו אם מפסק של 25A בלוח (וזה מכסה גם את האטמור) + מפסקים של 10-16A לדברים שאתה מפצל ממנו בצד "המקבל" - תצתרך לשים שם לוח מקומי קטן לכמה מפסקים. בלי זה נוצר מצב שבו שקעים שפיצלת מהכבל מוגנים רק אם מפסק של 25A וזה יותר מידי בשבילהם

אטמור 9 תלת פאזי - תתקשר אליהם ותשאל, יכול להיות שיש להם גם אם אין בקטלוג (כל מיני דברים בהזמנה מיוחדת וכו)

למה אתה רוצה לשים את האטמור הזה ? (למקלחת / כיור / וכו ?)

פורסם

לי פעם היו אמורים להעביר תשתית אינטרנט(כבל של הוט) מחדר המדרגות לפרוזדור הדירה.

בא טכנאי והשחיל שתאלבנד, ניסה וניסה ואחרי שעה וחצי אמר לי שיש בעיה והוא לא מצליח והלך.

התקשרתי וביקשתי שישלחו טכנאי אחר, הגיע הטכנאי וניסה במשך שעתיים שלמות אך ללא הצלחה.

בסוף הוא אמר לי שאזמין בעל מקצוע.

בחיים כמעט לא היה אצלי בעל מקצוע בבית(רק בנושאים שאין ברירה ואני לא מבין).

קראתי לחבר והפשלנו שרוולים, ארבע שעות של נסיונות, שתלבנד שחור שנתקע במעבר אחר ובסוף חתכתי אותו.

קיבלתי עצבים, האזנתי לרעש של הנקישות שעושה הראש של השתאלבנד בנקודה בה נתקע(הפינה בירידה מהתקרה), לקחתי פטיש ופיצצתי את הפינה.

הצינור שרשורי הירוק היה מכופף, ישרתי אותו ופיניתי מסביב בטון, העברתי את הכבל, סגרתי עם גבס וצבעתי בלבן.

בעל הדירה שלי דאז לא הרגיש בכלום.

פורסם
  • מחבר

אטמור למקלחת.

אני מחבר חוט אחד לסטלבנד, את השני אני מחבר לראשון עם אזולירבנד?

חשבתי לקחת אטמור תלת פאזי, לתת לו פאזה אחת של הגיד 4 קוורדט, אפס של הגיד 4 קוורדט ואדמה של הגיד 4 קוורדט, פאזה שניה של גיד 2.5 קוורדט ,ופאזה שלישית של הגיד 2.5 קוורדט.

על הפאזה 4 קוורדט יהיה גם כל החשמל של המטבח(מכונת כביסה, כיריים חשמל, תנור, מיקסר מיקרוגל)- אבל לא יופעלו גם האטמור וגם התנור וכדומה ביחד.

זה אפשרי?

פורסם

החוטים אמורים להיות חשופים לאורך מסויים ולהיות קשורים נחושת לנחושת כדיי שהם לא יתנתקו במשיכה. אתה יכול אפילו להלחים אותם.... לאיזולירבנד אין סיכוי להחזיק מאמץ כזה, והתכוונתי לסקוטצ' ולא לאיזולירבנד - הוא דיי חלק וכשיש שכבה דקה ואחידה של סקטצ' על הקשירה (שמכסה את כל האורך החל מהשתאלבנד עד לבידוד של החוטים) היא חלקה יותר ועוברת יותר בקלות. איזולירבנד הרבה יותר נוטה להיפתח ואתה לא רוצה שהוא יפתח לך בתוך הצינור

אפשרי, תלוי כמה זרם לוקח כל דבר ושאין חריגה מהמקס' שניתן להעביר בכל חוט. אבל לא רצוי : אתה יוצר ככה עומסיפ חד פאזיים גדולים - כל המטבח על פאזה, אטמור על פאזות אחרות...... ויש לך גם מזגנים, מחשבים, תאורה..... אם עומסים חד פאזיים שמחולקים בצורה כזאת לפאזות שונות לפי איך שיצא לך להעביר חוטים, יהיה לך דיי קל להגיע למקס' של אחת מהפאזות במפסק הראשי של הבית, ולהפיל אותו ברגע שעבדו ביחד המזגן והאטמור למשל.....

ואני גם לא בטוח אם תקני

הייתי מעביר את הדברים (אטמור והיתר) בנפרד אחד מהשני. למשל את ה 3 חוטים שיש בצינור הזה תשים לחלק מהעומס של המטבח (25A לכיריים למשל), ותעביר בנפרד לגמרי מה שבא לך בשביל האטמור, מכשירי מטבח אחרים וכו בתעלה מרובעת חיצונית

פורסם
  • מחבר

אין אפשרות, הם בקומות אחרות.

לטבעת של הסטלבנד לחבר את כל הקצוות של החוטים?

ואפשר תמונה של הסקוטש שאתה מדבר עליו?

פורסם

אז ? תמיד יש דרך להעביר חוטים אם רוצים

לא, אל תחבר את כולם לטבעת. תחבר כמה חוטים "שיובילו" וכמה "אחריהם" שיהיו קשורים לאחרים. כך במקום קשר 1 גדול יהיו כמה קשירות דקות שיעברו בצינור בקלות

http://s7.postimg.org/p3rk4wi0b/71_QZIN_Gu_HL.jpg

פורסם
  • מחבר

איך יהיו קשורים לאחרים?

השיטה היחידה שאני חושב עליה זה לחבר אחד, ואת השני לחבר לראשון עם מסקינגטיפ.

אני חושב שבסוף אתי אקח אטמור תלת פאזי, אתן לו פאזה אחת של הגיד 4 קוורדט, אפס של הגיד 4 קוורדט ואדמה של הגיד 4 קוורדט, פאזה שניה של גיד 2.5 קוורדט ,ופאזה שלישית של הגיד 2.5 קוורדט.

על הפאזה 4 קוורדט ישב כל החשמל של המטבח(מכונת כביסה, כיריים חשמל, תנור, מיקסר מיקרוגל)- אבל לא יופעלו גם האטמור וגם התנור וכדומה ביחד.(אגב, כרגע רק מיקרוגל יש.)

כל זה ישב בצינור אחד, כל שאר החשמל ישב בצינור אחר.

פורסם

אפשר לשחק על זה, במציאות גם אין מניעה להפעיל את האטמור ודברים במטבח ביחד אם זה בסדר מבחינת עובי החוטים וההגנה עליהם

השאלה היא האם יש לך סיבהטובה ללכת לקומבינות האלה (שמבחינה "מדעית" אין איתן בעיה, אבל אתה מגיע לדברים כמו חוטים בעובי שונה = מפסקים לזרם שונה = תצתרך לשים מפסקים יחידים ולא שלישיה = מקום לטעויות בהמשך, כשרוצים לנתק את החשמל בקו ואין מפסק 1 שצריך להוריד......)

במקום להעביר כבל נפרד בתעלה חיצונית ובכך לעשות עבודה מושלמת מבחינת good practice

פורסם

נראה לי הכי טוב פשוט לדבר עם אטמור ישירות. לנו יש אטמור מהדגם החדש שלהם הום905 עם תלת פאזי. הם עשו את ההתקנה והכל עובד פיקס. אחלה שירות.

לחסוך זמן חיפוש : 1-800-405-905

פורסם
  • מחבר

אורטל, לפחות תהיי מועילה.

מידע טכני מבוסס את יכולה לתת?

כמה עלה המוצר + ההתקנה?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים