עבור לתוכן

המלצה לספק כוח ולמארז

Featured Replies

פורסם

אהלן,

אני מחפש מארז וספק שיתאימו למפרט הבא:

Core i7 Haswll 4770

Intel SSD 530 240GB

Gigabyte Q87M-D2H

8GB RAM

WD Green 1TB

חשוב שהמארז לא יהיה מצועצע, לא מחפש לדים וכל מיני שטיקים אחרים. לא צריך הרבה BAYS של 5 אינץ' (אחד-שניים מספיקים). אם יש באנל של ספק\מארז זה מעולה, אם לא אז בנפרד. אני יודע שכל ספק כיום אמור להריץ את המערכת הזאת, פשוט לא מבין באיזה ספקים עדיפים על אחרים. לא רוצה לקנות משהו גנרי או באיכות גרועה.

חשבתי על http://ksp.co.il/?uin=20369

מה אתם אומרים עליו? אם אין באנדל טוב, איזה ספק לקחת איתו?

פורסם

תקציב?

אין לך כרטיס מסך יעודי או ששכחת לכתוב?

פורסם

אכן, N200 הולם למערכת (לוח micro). אם זה מחשב לגיימינג (?) הייתי נשאר איתו, בגלל סידור כבלים מרשים ביחס למחיר, ומרחב תמרון גדול בהקשר של קירור (שני 120 קדמיים, 120 עליון, 120 אחורי, פתח חיצוני למאוורר הספק). יש לזה גם מחיר: יותר אבק, פחות שקט.

אם גיימינג לא מתוכנן, או אם אם אתה משחק עד שעתיים ביום (+-), אולי תעדיף את SilverStone PS08. יתרונות לעומת N200: יותר קומפקטי (סדר גודל של 15% פחות בנפח), קצת שקט יותר (פחות פתחים\מאווררים ולכן גם פחות אבק), שני 5.25" לעומת בודד בN200. חסרונות: אין סידור כבלים חכם (זה לא גורר בהכרח כאוס - תלוי בטכנאי\בך), זרימת אוויר פחותה, רק שתי USB קדמיות במקום 3.

פורסם
  • מחבר

אהלן

אני לא משחק בכלל, משתמש במחשב בעיקר לפיתוח. הכרטיס מסך המובנה של האסוולים מספיק לי.

לגבי חום - הדבר היחיד שמתחמם במפרט הזה זה המעבד, ואני חושב שאם אשקיע בקירור סבבה הטמפרטורה הכללית אמורה להיות נמוכה. לא רוצה למלא את המארז ביותר מדי מאווררים שלא יתנו לי לישון בלילה. עם כמה מאווררים מגיע הקולרמסטר? שלושה?

מה אתם אומרים לגבי ספק?

התקציב גמיש, בגדול לא הייתי רוצה להשקיע יותר מ500-550 שקל למארז+ספק. אם יש משהו טוב בפחות מזה - מבורך.

תודה

פורסם

טוב, אז עדיף לך SilverStone PS08 (סתכל בזאפ - עולה פחות מ-200 ש"ח). לדעתי גם נראה יותר טוב (חד סולידי). הN200 מגיע עם mesh על כל הפאנל הקדמי מה שמזמין טונות אבק ובריחת רעש, קצת turn off. באשר למאווררים: PS08 מגיע רק עם קדמי בודד 120mm ויש לך אפשרות להוסיף עוד שניים: קדמי 80mm (מיותר אם אין כרטיס מסך) ואחורי 92mm (הייתי שם איזה pwm שקט אחד).

* גוף קירור למעבד: שים לב שאפשר יהיה להחליף את המאוורר בלי תלות בheatsink (שתוכל לשנות בעתיד בקלות אם תצטרך, בלי לפרק את כל הגוף קירור). רוב הפתרונות, בעיקר הנפוצים של arctic זו "חתונה קתולית" בין מאוורר לגוף קירור אז הייתי נמנע. למשל Scythe Samurai ZZ Rev.B אידאלי

* ספק כח: נשארו 350 ש"ח בתקציב. במארז קטן כדאי לא לוותר על ספק מודולרי, שיחסוך כאוס כבלים מיותרים. M12II-520 520W Modular של SeaSonic יתאים ואפילו overkill. לא עולה לי כרגע 400w איכותי בתקציב הזה

פורסם
  • מחבר

520W בשביל המפרט הזה? הוא אמור לרוץ סבבה על 350 גם, הכל חסכוני שם. אני מפספס משו?

איך יכול להיות שהסי סוניק הזה עולה זול יותר מספקים אחרים עם פחות הספק?

אם אני מחליט לא ללכת על ספק מודולרי, יש דברים זלוים יותר?

פורסם

קשה למצוא מודולריות בהספקים נמוכים. אם וויתרת על זה יש לך למשל SeaSonic 430W S12II-430 באזור ה-250 ש"ח, או Enermax NAXN 450W.. שניהם תקן Bronze. אפשר להקצין גם להספקים יותר נמוכים אבל זה לא משתלם במחיר (הפרש נמוך מכדי שיהיה כדאי). ספק לא צורך מקסימום ערך מוצהר קונסיסטנטית (ברוב המקרים - אף פעם לא), זה לא שאם תקח 350w חשבון החשמל ירד

פורסם
  • מחבר

תודה על כל התגובות, זה ממש עוזר.

אז השיקול הוא בין 250 ל 350, מודולרי מול לא. אני אחשוב על זה. רק מה זה אומר תקן Bronze?

פורסם

בשתי מילים Bronze זוהי נצילות ממוצעת\בינונית (ככל שהנצילות גבוהה ככה אתה צורך פחות חשמל פר אותו הספק). אם למשל היית קונה ספק עם נצילות Gold, במידה והמחשב דולק 24/7 יתכן שהיית חוסך כמה שקלים בחשבון חשמל. קצת קשה להכניס gold בתקציב הזה, ישseasonic g 360w באזור ה-300 ש"ח.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים