עבור לתוכן

הגדלת כמות חיבורי ה-SATA בלוח אם (הוספת כוננים קשיחים)

Featured Replies

פורסם

צהריים טובים,

ברשותי לוח אם מדגם ASRock Z68 Pro3 בעל 6 חיבורי SATA, הגעתי למצב שכולם תפוסים (4 כוננים קשיחים מכאנים, 1 כונן SSD וצורב DVD).

האם ישנה אפשרות לחבר דיסקים קשיחים פנימיים נוספים, לא על חשבון הכוננים הנוכחיים? האם ישנו "מפצל" עבור חיבורי SATA או אופציה אחרת כלשהי?

*אינני מעונין בכונן חיצוני שיתחבר דרך USB 2.0/USB 3.0*

בתודה מראש,

אופיר.

פורסם

ישנם בקרי SATA פשוטים שנותנים עוד 2 עד 4 פורטים, ומתחברים ללוח בחיבור PCI או PCI-E X1(הקטן)

ממליץ לחפש בEBAY, יש שם מציאות

פורסם
  • מחבר

בלוח האם שלי יש חיבור בודד ל-PCI-E (תפוס כמובן ע"י כרטיס המסך), זה אומר שנותר לי רק שימוש בחריץ PCI שמגביל אותי למהירות של 133MB/s?

פורסם

לא נכון. יש לך שלושה חיבורי PCIE X1. אני מניח שאחד מהם חסום ע"י כרטיס המסך, אבל יש עוד שניים פנויים.

כרטיס PCIE X1 לSATA לא יהיה מהיר מידי (בקושי יכול להרוות חיבור SATA2 בודד), אז לא הייתי מחבר אליו SSD, אבל אין בעיה לחבר אליו דיסק קשיח ואפילו שניים, במיוחד אם הם נועדו לאחסון ומהירות רציפה אינה קריטית.

פורסם
  • מחבר

שכה יהיה לי טוב, הצדק עימכם. אני מייעד את הכוננים החדשים לאחסן סרטי 1080p, האם החיבור הנ״ל עלול להוות צוואר בקבוק? (אני מניח שזה תלוי ב-bit rate של הסרט)

מחיפוש מהיר ב-eBay מצאתי את שני אלה:

קישור 1

קישור 2

יש סיבה שאעדיף אחד על האחר (פרט לדירוג המוכר)?

שמתי לב שמוכרים כרטיסים עם בקר RAID וכאלה המוגדרים כמפצלים/מאריכים (Extenders), במקרה שלי פשוט לא להסתכל על כרטיסי ה-RAID?

פורסם

לסטרימינג לא יהיה צוואר בקבוק בשום מצב.

לא יהיה לך שימוש לRAID, אבל זו לא סיבה לפסול כרטיסים כאלה. זה לא שהם יכולים לעבור "רק" בRAID.

הכרטיס השחור נראה נחמד על פניו יותר כי יש לו גם חיבורי eSATA, מה שאומר שאפשר לחבר גם דיסקים חיצוניים, אם מתישהו במקרה זה יהיה לך שימושי.

מצד שני, הכרטיס לפי התמונה משתמש בבקר Silicon Image 3132, ואם מחפשים קצת בגוגל, אפשר למצוא תוצאות של לקוחות לא מרוצים (בפרט כאלה שטענו שהeSATA פשוט לא עבד להם).

הכרטיס הירוק מבוסס על Asmedia 1061. יש פה אשכול דיונים וקצת בנצ'ים שלו. על פניו נראה חיובי:

http://www.thessdreview.com/Forums/showthread.php?t=2055

פורסם
  • מחבר

המון תודה על האינפורמציה, עזרת(ם) לי מאוד! :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים