עבור לתוכן

מפרט ב 2000 לשימוש רב תכליתי + עריכת צילום

Featured Replies

פורסם

שלום,

אשמח לעזרה עם מפרט בסיסי לסטודנט שעוסק בצילום עם שימוש לא אינטנסיבי ב Photoshop ו Lightroom

1. מה התקציב המקסימאלי?

2000 ש"ח

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל.

ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200-300 שקל מקסימום, עדיף שלא

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? סטודנט - אופיס, אינטרנט, סרטים. כמו כן שימוש בסיסי ב Photoshop ו Lightroom לעריכת צילומים.

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Photoshop ו Lightroom

3. אין צורך בציוד היקפי

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 4

6. דאם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא מתוכנן OC.

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? אין צורך במערכת הפעלה, כן לכלול הרכבה בחנות.

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? לא כל כך מעודכן בחנויות היום, אהבתי תמיד את RSM.

9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). אם אפשר חיבור לקורא כרטיסים SD.

10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? לא מתוכנן שידרוג עתידי.

תודה רבה על העזרה!

פורסם
  • מחבר

מישהו?

פורסם

בתקציב הזה מפרט חזק אתה לא תקבל, אבל לשימוש בסיסי יחסית זה עדיין אמור להיות מעל ומעבר.

מפרט לדוגמא:

מעבד:

Intel Core i3 4130 3.4Ghz LGA1150 Tray

כמות: 1 - מחיר: ₪547

קירור למעבד:

Intel Original LGA1155-1150 ליבת נחושת - עד 95W

כמות: 1 - מחיר: ₪43

לוח אם:

MSI H81M-E33 LGA1150

כמות: 1 - מחיר: ₪256

מארז:

באנדל תקציבי - Gigabyte Luxo X140 + FSP 400W HCN - בקניית מחשב חדש

כמות: 1 - מחיר: ₪319

זיכרון:

Crucial 4GB DDR3 1600Mhz 1.5V CL11 - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪180

כרטיס מסך:

Sapphire 5670 1GB GDDR5 HDMI

כמות: 1 - מחיר: ₪273

קשיח למחשב שולחני:

WD 1TB Sata3 Caviar Blue 1TB Platter

כמות: 1 - מחיר: ₪300

כונן אופטי:

LG DVD-RW x22 Dual Layer Sata Black

כמות: 1 - מחיר: ₪106

הרכבה:

הרכבת מערכת מחשב כולל בדיקות מלאות וחיווט ברמה גבוהה לחברי הפורומים חינם או בהזמנה מעל 3500 ש"ח - זמן הספקה עד 7 ימי עבודה

כמות: 1 - מחיר: ₪0

סה"כ: ₪2024

מתחרים בכל הצעה בפורומים!

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 12 תשלומים שווים.

תשלום מזומן (צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 1984 ₪

http://www.tms.co.il/preview/spec/wky2md16

פורסם

.

נערך על-ידי none77

פורסם

אני לא מבין למה חדש...?

בתקציב זה ביד 2 תמצא חלקים טובים יותר לכסף.

ואגב, לייטרום לפחות 8 ראם ומעבד I5, במידה ואתה לא רוצה להיות מתוסכל.

פורסם

איך אני אוהב שמגזימים פה, חושבים שכל אחד עובד בצורה הכבדה ביותר.

יש לי q9550@3.6ghz שלרוב חלש יותר מהמעבד הנ"ל, עם 4GB ראם ו-GTX480. אני משתמש בתוכנות הנ"ל באופן די קבוע ועל פרוייקטים סטנדרטיים (לא ברזולוציות אסטרונומיות), הכל רץ חלק לחלוטין. לעומת זאת, כשעבדתי על מחשב בעל מפרט דומה לזה שהצעתי רק מעבד i3-2100 וללא כרטיס מסך נפרד, בהחלט הרגשתי שמשהו מגביל אותי, וזה לא המעבד. ניתן לראות במספרי אתרים שכרטיס המסך אכן תורם במידה מסויימת לעריכה שכזו, ואף מונע מדי פעם צוואר בקבוק שנגרמת ע"י הליבה המובנת.

פוטושופ/לייטרום הם לא תלת מימד, אך לדעתי ומנסיוני בהחלט דורשים כרטיס מסך נפרד מינימאלי, שכפי ששמתי. אם הוא רוצה מפרט חזק יותר שיוסיף כמה מאות שקלים עבור i5 ו-4 ג'יגה זיכרון נוספים. לבוא ולהגיד שהוא יוכל לשדרג X Y Z זה מובן מאליו, אך המטרה כאן לבנות מחשב קולמפלט שיוכל לעבודה איתו באופן החלק ביותר ללא שדרוגים בזמן הקרוב, אלא אם כן אין מוצא אחר. אני מניח שפשוט אין לו צורך בזה, שכן עובדה שזה התקציב שהוא הציב בהתאם לרמת שימוש די בסיסית כמו שהוא רשם.

פורסם

צר לי, אבל אתה לא יכול לצפות ממחשב בתקציב הזה שיעבוד בצורה טובה עם התוכנות הנ"ל.

מה יהיה אם הוא יקבל עבודה על מצלמה על חיישן של 24 מגה פיקסל ומעלה...

לצערי המפתחים היום הולכים הפוך כנראה עקב עצלנות, יש חומרה חזקה אבל לא משקיעים בכתיבת קוד איכותי.

פורסם

אתה תמיד יכול להגיד "ומה אם". זה לא שאני לא מסכים איתך, כי גם אני עובד על התוכנות הללו, אך הוא רשם שהוא צריך מפרט בסיסי והוא קיבל כאן מפרט מעל ומעבר, תחת התקציב שהוא הגדיר. לדחוף ב-2000 ש"ח מעבד i5 ו-8 ג'יגה זיכרון על חשבון כרטיס המסך והכונן הקשיח יכול להגביל אותו בחלק מהמקרים, בדיוק כמו שהמעבד והזכרון יגבילו אותו על פרוייקטים ברז' גבוהות במיוחד. אם הוא רוצה מחשב שיחזיק ליותר זמן, עבור עבודה כבדה יותר, אין ברירה אלא לחרוג לכיוון ה-3-3.5 אלף וצפונה.

פורסם

זאת הסיבה, שהצעתי ללכת על יד 2, כי אפשר לרכוש חומרה חזקה יותר כמשומשת.

אני ממש לא מבין את הרעיון להציע חומרה חדשה בלבד, במיוחד שמדובר על תקציב קטן.

פורסם

כי הרבה אנשים מעדיפים שלא להתעסק עם יד שניה (אמינות מצד המוכרים והחומרה, אחריות וכדומה).

פורסם
כי הרבה אנשים מעדיפים שלא להתעסק עם יד שניה (אמינות מצד המוכרים והחומרה, אחריות וכדומה).

אני רכשתי את Quadro 4000 יד 2 באריזה סגורה עם אחריות שעדיין בתוקף.

בנוסף רכשתי כך גם מצלמה מקצועית, הכל עובד פרפקט וכמעט בחצי מחיר מחדש.

ת'אמת אני לא מבין אנשים עם תקציב מוגבל לקנות חדש, סתם שטויות ובזבוז כסף.

פורסם

יש המון רמאים ברשת לצערי (מנסיון) ככה שאמינות זה לא משהו שהוא מובן מאליו. בתקציב מוגבל שכזה אולי כן הייתי שוקל לקנות מחשב/חומרה יד שניה, אבל לא בהכרח.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על העזרה.

השימוש לפני כן היה בלפטופ עם מפרט חלש יותר מלבד המעבד ועדיין היה בסדר, המפרט שהוצע הוא בהחלט שידרוג.

בכל הנוגע ליד שנייה זו יותר מדי התעסקות לטעמי, למרות שאולי זה משתלם יותר.

שוב תודה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים