עבור לתוכן

100Mbps במקום 1Gbps

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

הסיפור הוא כזה:

בבית שתי קומות, כאשר המודם/ראוטר + סוויטצ' (כולם 1Gbps) נמצאים למטה בסלון ולמעלה חדרי השינה שם יש סוויטצ' (1Gbps) נוסף.

לסוויטצ' בסלום מחובר כבל (CAT5), אשר עולה לקומה העליונה (לדעתי משהו כמו 25מטר) ומגיע לאחד מחדרי השינה איפה שנמצא הסוויטצ' השני. מכיוון שהכבל עובר מחוץ לבית, ישנו חור בקיר לתוך החדר ובמקום להיות מחובר ישירות לסוויטצ' ישנו שקע אשר הכבל מחובר פנימית אליו.

כשמחשבים כבל למחשב או אפילו ראוטר נוסף (ללא DHCP) מתקבל איפי בצורה תקינה מהראוטר שבקומה התחתונה - כלומר, לכאורה הכל בסדר.

הבעיה היא שהחיבור עצמו מזוהה כ-100Mbps ולא 1Gbps, כאשר כל הציוד תומך ב-1Gbps לרבות כרטיסי הרשת של המחשבים השונים שנבדקו. לצורך הבדיקה, לקחתי את כל אותם מחשבים למטה, וחיברתי ישירות לראוטר ושם מזוהה 1Gbps בצורה תקינה.

מצאתי את המדריך כבילה הזה: http://www.netcheif.com/Articles/Cabeling/cabeling.htm

וניסיתי את כל 4 אפשרויות הכבילה (ישיר, מוצלב, מקוטב, מקוטב מוצלב) ובאף אחת מהצורות לא מזוהה 1Gbps.

יש למישהו רעיון?

נערך על-ידי MtK

פורסם

כמה דברים עולים לי לראש:

הדבר הראשון שעולה לי לראש זה שאולי החיווט של הכבל שעולה לקומה העליונה חסר באיזשהו מקום( במקום 8 גידים אחד התנתק או לא מחובר) או בקונקטור שמתחבר לסוויטצ' למטה או בחיבור בקיר. וידאת את הדברים האלה? תנסה לחבר מחשב כלשהו ישירות לשקע ולראות מה תקבל...

יכול להיות שבהגדרות סוויטצ' למעלה הפורטים מוגדרים 100baseTx במקום 1000baseT ?

CAT 5 עם 8 גידים תומך בג'יגה.

פורסם
  • מחבר

צודק, כמה דברים ששכחתי לציין:

כמה דברים עולים לי לראש:

הדבר הראשון שעולה לי לראש זה שאולי החיווט של הכבל שעולה לקומה העליונה חסר באיזשהו מקום( במקום 8 גידים אחד התנתק או לא מחובר) או בקונקטור שמתחבר לסוויטצ' למטה או בחיבור בקיר. וידאת את הדברים האלה?

יש לי מכשיר בדיקה של כבלי רשת שמראה שכל הגידים מחוברים.

תנסה לחבר מחשב כלשהו ישירות לשקע ולראות מה תקבל...

יכול להיות שבהגדרות סוויטצ' למעלה הפורטים מוגדרים 100baseTx במקום 1000baseT ?

המחשבים שנבדקו, חוברו ישירות לשקע בקיר (כלומר לראוטר שלמטה).

כן, מחוברים 8 גידים.

פורסם

אתה מתכוון במקרה ל-CAT5e?

אתה צריך שכולם יהיו לפחות CAT5e. מספיק אחד שיהיה CAT5 כדי שהתוצאה תהיה 100מגה.

הייתי עובר נקודה נקודה ובודק איזה מהירות אני מקבל ואחרי שאתה יודע איפה יש הנחתה של מהירות מוודא שזה כבל CAT5e ומקשיח את הציוד שם ל-1G.

אתה בטוח גם שהשקע הזה בקיר תומך במהירות שאתה מצפה לקבל? לא ברור לי איפה התקלה בכל הטופולוגיה שתיארת.

פורסם
  • מחבר
אתה מתכוון במקרה ל-CAT5e?

אתה צריך שכולם יהיו לפחות CAT5e. מספיק אחד שיהיה CAT5 כדי שהתוצאה תהיה 100מגה.

הייתי עובר נקודה נקודה ובודק איזה מהירות אני מקבל ואחרי שאתה יודע איפה יש הנחתה של מהירות מוודא שזה כבל CAT5e ומקשיח את הציוד שם ל-1G.

אתה בטוח גם שהשקע הזה בקיר תומך במהירות שאתה מצפה לקבל? לא ברור לי איפה התקלה בכל הטופולוגיה שתיארת.

הכבל שעולה לקומה העליונה הוא CAT5e.

פורסם

אם זה אפשרי, תחבר את הכבל הזה ישירות למחשב במקום דרך השקע בקיר.

אמרת שחיברת לראוטר ושם זה תקין, אבל הסוויץ השני מתחבר לסוויץ הראשון. תחבר את אחד המחשבים לסוויץ הראשון במקום הכבל שעולה למעלה.

כמו שאמרתי, לעבור נקודה נקודה.

פורסם
  • מחבר
אם זה אפשרי, תחבר את הכבל הזה ישירות למחשב במקום דרך השקע בקיר.

אמרת שחיברת לראוטר ושם זה תקין, אבל הסוויץ השני מתחבר לסוויץ הראשון. תחבר את אחד המחשבים לסוויץ הראשון במקום הכבל שעולה למעלה.

כמו שאמרתי, לעבור נקודה נקודה.

לא הזכרתי את הסווי'צים כי הם 100 ולא 1gbps אז הורדתי אותם מהמשוואה וחיברתי ישירות לראוטר, בלעדיהם.

שוב, הכבל מחובר למטה לראוטר ומלעה לחלק הפנימי של השקע -> משם יש כבל CAT5e קצר רגיל (קנוי).

כשאני מחבר את המחשב עם אותו כבל קצר החיבור 1Gbps, ככה שהבעיה היא בודאות בכבל הארוך או באחת הקצוות שלו. אז מכיוון שבצד אחד יש חיבור RJ45 סגור, אני מעדיף לא להתעסק עם הצד הזה ולהתעסק עם השקע עצמו שפתוח ואני יכול להחליף גידים לפי הצורך...

פורסם

לפי מה שאתה מתאר נשמע שזה משהו בשקע....

פורסם
  • מחבר

אני רק לא מצליח להבין מה.

אולי מחבר לא נכון?

פורסם

יכול להיות שחיברו אותו לא מוצלב?

אאל"ט ואם אני זוכר נכון בין ראוטר לסוויצ' צריך שיהיה כבל מוצלב..

אני הייתי מנסה לחבר קונקטור ישיר לכבל לראות אם יש בעיה כלשהיא בקופסה או לא...

נערך על-ידי tal_p

פורסם
  • מחבר

עשיתי עוד בדיקה עם הטסטר ואני אכן רואה שיש תאימות בכל 8 הגידים (כלומר, חיבור ישר).

מה שאני לא רואה זה את נורת הG נדלקת אחרי שהטסטר עבר את כל הגידים.

יש לזה משמעות?

נערך על-ידי MtK

פורסם
  • מחבר

מישהו מכיר טכנאי רשתות טוב?

(שעושה ביקור בית)

פורסם

קח לך כבל רשת יצוק של בזק או משהו ותבדוק אותו עם הבודק.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים