עבור לתוכן

התמודדות עם חשיבה לא צלולה בזמן משחק FPS

Featured Replies

פורסם

לא יודע למה אני פותח את זה פה, לא רק שזה לא שייך לבאטלפילד ספציפית, זה אפילו מתאים יותר לפורום פסיכולוגיה מאשר משחקים :D

אבל אני מאמין שאתם מתמודדים עם זה לפעמים.

מדי פעם פשוט אני לא מרגיש מה הולך סביבי. ביחוד על מפה חדשה. ממש צריך להסתכל כל שניה על המפה המוגדלת ולהזכר מה הולך כאן.

או לדוגמא התמודדות עם מספר מטרות : אם אני מתחיל לירות על אחד מהם שעם הגב אליי, ומישהו אחר בא ויורה עליי, במקום לעבור אל הסכנה האמיתית אני מנסה לסיים את ההוא שהתחלתי. אין כזה הרבה זמן כמובן לחשוב במצב כזה, ברגע שאני נזכר במודע שאני מנסה לשפר את הבעיה הזו, אני כבר מת מזמן.

או לדוגמא, אם אני רץ לבניין למשל, ועוד חצי צעד אני בתוך הבניין, ומישהו מהצד מתחיל לירות עליי, אני יכול לפעמים לעצור כמו טמבל ולירות עליו במקום להמשיך לרוץ פנימה וזהו.

תרגול זה תרגול, יש לי כמעט 600 שעות בבאטלפילד 3 ש70% להערכתי בTDM.

אז...... שתפו את נסיונכם בהתגברות על חוסר התמצאות והפסקת הרגלים רעים. :)

פורסם

קורה לי מפעם לפעם, אני פשוט יוצא והולך לעשות משהו אחר.

פורסם

אני תמיד מנסה לשמור על גב זקוף (זה גם בריא יותר).

פורסם
  • מחבר

גב זקוף כאילו במציאות ? :D

זה עוזר לך למשחק עצמו ?

האמת שבדיוק שמתי לב שבגלל שהגבהתי את הכיסא שלי אני בקושי מגיע עם הרגליים כמו שצריך לרצפה... ומה שקורה בגלל זה שאני גולש יותר מדי בכיסא כל הזמן. ומגיע לאחיזות ממש מוזרות עם העכבר. השולחן שלי גבוה מדי אז אין לי פתרון לצערי :(

פורסם

יש לי תיאוריות מפה ועד להודעה חדשה על זה וואיי איזה דיון טוב

קודם כל אתה צודק זה קורה לפעמים, לכן אנחנו לא כל יום מפוקסים כמו ביום שהיינו לפני, זה קורה לכולם כל הזמן בעבודה, במשחק, עם חברים.

אנחנו לא תמיד 100% ולא תמיד 50%, וזה הכול קשור למערכת, כמה ישנו כמה אכלנו מתי אכלנו?... נהוג בד"כ לשבת בסביבה נוחה ולא מעייפת מול המחשב.

אני נוטה הרבה פעמים מאוד להתעצבן כשאני נכנס לשרת וכמו שאתה אומר לא יודע כל כך מה מפריע לי אבל משהו מפריע לי אם זה הזווית של הריצה שיש שם מישהו מהקבוצה שלי שאני חושב אולי להסתכל עליו לרגע אבל אז יורים בי מקדימה, או כשצולפים בי ואני רואה מטרה ברורה ומיידית עכשיו מולי עם הגב אלי ואני יכול לחסל אותה אז אני יורה בצלף והבחור ברך והצלף הרג אותי, קורה לי הרבה שאני לא מפוקס בשל סיבות רבות של היום יום, לחץ בעבודה, חוסר שעות שינה ואכילה לא נכונה.

תנסה להקפיד לשחק כשכן רגלייך מונחות על הקרקע במצב של 90 מעלות בין הירכיים לרצפה.

תנסה להקפיד על משענת צמודה לגב וישבה לא מורכנת אלא רגועה בגב תחתון, כך שאת מרבית הלחץ אתה שולח לתוך המשענת ולא סתם לאוויר שבסופו של דבר נגמר בגב התחתון שלך.

תנסה גם להקפיד שידייך יהיו מונחות בצורה נוחה על השולחן או ידיות הכסא, בכדי שלא יווצרו כאבים במפרקים ופרקי זמן שבו הדם לא זורם כמו שצריך לידיים.

הדבר הכי חשוב שתעשה זה במידה ואתה מרגיש ככה, תשתה מים קרים, לך תשטוף פנים, ותתחיל להניע את המערכות קצת, תוריד את הווליום של המשחק ותשחק על ווליום נמוך יותר מהרגיל, לפעמים כשאנחנו מאוד מרוכזים יתר על המידה או מאוד עייפים קשה לנו להתרכז ביותר מכמה דברים במקביל, ופה עניין הסאונד נכנס לקטע, תן לעצמך להסתדר בלי הסאונד

בהצלחה

פורסם
גב זקוף כאילו במציאות ? :D

זה עוזר לך למשחק עצמו ?

האמת שבדיוק שמתי לב שבגלל שהגבהתי את הכיסא שלי אני בקושי מגיע עם הרגליים כמו שצריך לרצפה... ומה שקורה בגלל זה שאני גולש יותר מדי בכיסא כל הזמן. ומגיע לאחיזות ממש מוזרות עם העכבר. השולחן שלי גבוה מדי אז אין לי פתרון לצערי :(

גרוע מאוד, יהיו לך בעיות גב. חשוב מאוד שהרגליים יהיו מונחות בצורה יציבה על הקרקע.

פורסם
  • מחבר

אין לי פתרון... יש לי שולחן גדול פינתי שאני לא יכול לזרוק בשביל שולחן ב100 שקל, והוא גבוה מדי... אז דחפתי חלילית שבורה מתחת לצילינדר של הכיסא ועכשיו היד שלי בגובה מתאים לעכבר ואני לא צריך להסתכל לשמים בשביל להסתכל על המסך... זה גם הוריד לי כאבי עיניים, לא רק צוואר

אבל זה לא סידור טוב ממש , אני תמיד זז בלי סוף בנסיון להרגיש בנוח. :(

אני עוד מעט אצלם אם למישהו יהיה רעיון אז בכיף.

פורסם

צלם אני אשמח לתת לך פתרונות אם אוכל לעזור

פורסם

תמיד רציתי לפתוח דיון כזה כי יש לי גם עשרות תאוריות, הבעיה שאם אני ארשום את כולם זה יהיה קיר טקסט לא קריא במיוחד

וזה יגלוש לנושאים שכמעט ולא קשורים לגיימינג אני ארשום טיפ אחד כי אני בעבודה ומתחמק מהבוס.:hat:

מחשבה לא צלולה היא סינדרום שנקרא "brain fog" באנגלית, והדבר משפיע על ביצועי גיימינג בצורה מובהקת, אבל

לא לכולם יש את הבעיה הזאת! לכן זה דבר סופר סובייקטיבי ומשתנה מאדם לאדם בצורה מהותית ויש אנשים שזה לא קורה להם בכלל

או קורה בתדיריות כל כך מעטות שהם מזניחים זאת. בגלל הסיבות הללו אני לא אנסה לעשות מזה "מדריך" אבל אשתף אותכם בדבר אחד שאני עושה כדי למקסם ריכוז במשחקי FPS בכלל ובBF בפרט.(זה קצת לא צפויי אבל יאללה).

שמן אתרי לימון מגידול אורגני- זה שמן שנסחט בכבישה קרה מקליפות לימון (תמצית הריח של הלימון), אני משתמש בשמן הזה כל פעם שיש לי חוסר צלילות במחשבה.

אופן השימוש: אני מורח אותו במצח בעיקר ברכות ובין הגבות שמן אתרי זה נספג ישירות דרך העור ומשפיע כמעט מיידית. ההשפעה של השמן הזה היא חזקה מאוד זה מרענן בצורה חזקה יותר מקפה שחור! ומגביר את העירנות והריכוז וגם מונע אצלי כאבי ראש ומיגרנות לגמרי ככה שנגמלתי מקפה ומכדורים לכאבי ראש על הדרך. זה עולה 21 שקל ל10 מ''ל מספיק למספר חודשים.

אני ממליץ רק על שמן מהחברה הזאת: http://www.omer-hagalil.co.il/default.aspx?pid=0560f5c7_4278_4d14_b722_04b9c67b712b&tp=2_1

למרות שיש לי בעיות קשב וריכוז חזקות מאוד סגנון המשחק שלי אגרסיבי ומתבסס הרבה על זמן התגובה שלי לעומת היריב בשטח בנויי צפוף (עם UMP45), ואפשר להגיד ששמן הלימון הזה שיפר לי את המשחק בצורה ניכרת והרבה פעמים אני מגיע לMVP עם הreacon ועוקף בניקוד ובהריגות את כל העדר של הM16A3 למרות שהם מקבלים הרבה נקודות כי הם יכולים להחיות אנשים ואני לא.

פורסם
תמיד רציתי לפתוח דיון כזה כי יש לי גם עשרות תאוריות, הבעיה שאם אני ארשום את כולם זה יהיה קיר טקסט לא קריא במיוחד

וזה יגלוש לנושאים שכמעט ולא קשורים לגיימינג אני ארשום טיפ אחד כי אני בעבודה ומתחמק מהבוס.:hat:

מחשבה לא צלולה היא סינדרום שנקרא "brain fog" באנגלית, והדבר משפיע על ביצועי גיימינג בצורה מובהקת, אבל

לא לכולם יש את הבעיה הזאת! לכן זה דבר סופר סובייקטיבי ומשתנה מאדם לאדם בצורה מהותית ויש אנשים שזה לא קורה להם בכלל

או קורה בתדיריות כל כך מעטות שהם מזניחים זאת. בגלל הסיבות הללו אני לא אנסה לעשות מזה "מדריך" אבל אשתף אותכם בדבר אחד שאני עושה כדי למקסם ריכוז במשחקי FPS בכלל ובBF בפרט.(זה קצת לא צפויי אבל יאללה).

שמן אתרי לימון מגידול אורגני- זה שמן שנסחט בכבישה קרה מקליפות לימון (תמצית הריח של הלימון), אני משתמש בשמן הזה כל פעם שיש לי חוסר צלילות במחשבה.

אופן השימוש: אני מורח אותו במצח בעיקר ברכות ובין הגבות שמן אתרי זה נספג ישירות דרך העור ומשפיע כמעט מיידית. ההשפעה של השמן הזה היא חזקה מאוד זה מרענן בצורה חזקה יותר מקפה שחור! ומגביר את העירנות והריכוז וגם מונע אצלי כאבי ראש ומיגרנות לגמרי ככה שנגמלתי מקפה ומכדורים לכאבי ראש על הדרך. זה עולה 21 שקל ל10 מ''ל מספיק למספר חודשים.

אני ממליץ רק על שמן מהחברה הזאת: http://www.omer-hagalil.co.il/default.aspx?pid=0560f5c7_4278_4d14_b722_04b9c67b712b&tp=2_1

למרות שיש לי בעיות קשב וריכוז חזקות מאוד סגנון המשחק שלי אגרסיבי ומתבסס הרבה על זמן התגובה שלי לעומת היריב בשטח בנויי צפוף (עם UMP45), ואפשר להגיד ששמן הלימון הזה שיפר לי את המשחק בצורה ניכרת והרבה פעמים אני מגיע לMVP עם הreacon ועוקף בניקוד ובהריגות את כל העדר של הM16A3 למרות שהם מקבלים הרבה נקודות כי הם יכולים להחיות אנשים ואני לא.

1346839458-auto-dafuq-dafuq-did-i-just-read-200165.jpeg

פורסם
  • מחבר

חח באמת נשמע קצת מוזר אבל אני ממש לא פוסל

ניסית פעם ריטלין \ קונצרטה ובסגנון ? אם כן אתה יכול להגיד איך האפקטים של זה מול השמן ההוא? אני גם סובל מחוסר קשב\ריכוז אבל זה לא עוזר לי כל כך, 10 מ"ג לא כזה משנה לי משהו, ו20 מ"ג עושה אותי עייף ולא מרוכז בטירוף אחרי 3 שעות ... אולי הLONG ACTING היו יכולים לעזור לי אבל מדובר על 200 שקל בחודש בערך...

בכל מקרה תרשום כל דבר שבא לך לראש, אני ממש מתעניין בנושא.

אישית אצלי אם אני יושן 6-8 שעות אני משחק מבחינת KD פי 2-3 יותר טוב מאשר אם אני יושן 10 שעות ומעלה, אני יכול להגיד את זה בוודאות! ניסיתי לוודא עם כמה שחקנים טובים מאוד שאני מכיר אבל אף אחד מהם לא יושן אף פעם מעל 8. אולי עליתי פה על משהו מוזר ? :D

תכף מצלם ומעלה את השולחן , מקווה שהפעם אני לא אשכח :D

פורסם
1346839458-auto-dafuq-dafuq-did-i-just-read-200165.jpeg

רשמתי שזה קצת לא צפוי:Recovered_Gif_905: מזל שלא רשמתי את הטיפים שלי למתקדמים זה בכלל יהיה כל כך מוזר אין לך אפילו מושג בכלל :cognee:

פורסם

אצלי זה גם היה קורה בכל מיני משחקים.. אחרי שנים ארוכות של משחקי מחשב אתה לפעמים הופך למעין זומבי שמבצע פעולות באופן אוטומטי אבל ברגע שאני אומר לעצמי "מה לעזאזל עשית עכשיו?!" אני מתעשת ומתחיל לנסות לשחק יותר חכם ובמודע.

אגב, הגעתם לנושא הזה.. אבל השולחן של המחשב שלי ממש גבוה ביחס ליד ואני מניח אותה בכ-45 מעלות מהשולחן.. רק בימים האחרונים החלו לי כאבי יד (שאני משתמש בה בעכבר) בעוד שאני במצב הזה כבר כמה שנים טובות...

פורסם
  • מחבר

חבוב בכיף אתה יכול לספר. אני באמת אשמח לשמוע ומחפש דרכים לסדר את זה.

היה לי במיוחד קטע בחודשיים האחרונים של BF3, הייתי רגיל להיות בTDM הM16N00B המצוי שמקפץ כמו ארנב מהד גליץ להד גליץ, מוריד שחקנים ב2 צרורות, בוכה על ההיט רג ורץ לבדוק את הדיוק בסוף הסיבוב, ומשום מה הפכתי להיות מהמסטולים שישר דופקים SPAWN, לא מחכים רגע להסתכל מסביב לנצל את הSPAWN PROTECTION, וישר רצים לאמצע בCANALS, הורגים פעם אחת ונהרגים... וזה עוד היה עם שוטגן. :S

עשיתי את זה במשך תקופה די ארוכה שאחרי זה איבדתי את השליטה שלי בRECOIL ופרשתי מTDM, העלאתי רגישות עכבר לרגישות מטורפת והתחלתי לשחק רק עם רכבים מרוב תסכול על החוסר יכולת שלי להיות סבלני ולחשוב טוב.

ו45 מעלות יד מבחינת אנכית?!?!?!

אצלי הגבהתי את הכיסא עם חלילית שבורה ואני שם כרית על הידית כדי להגביה את הידית עוד טיפה, עכשיו היד שלי כמעט באותו גובה של העכבר, לפני זה כשהיא הייתה באיזה 10 מעלות כדי להגיע גבוה יותר לעכבר, לא יכלתי בכלל לשחק עם רגישות נמוכה...

טוב הנה ה"זולה" שלי (אני לא ערס - הכיסא נקרע ויש לי ריפוד מיותר שלא מתאים לי לאוטו - אז למה לא ? :D)

http://srv2.jpg.co.il/4/527a319225b3e.jpg

http://srv1.jpg.co.il/8/527a31921f225.jpg

פורסם
חח באמת נשמע קצת מוזר אבל אני ממש לא פוסל

ניסית פעם ריטלין \ קונצרטה ובסגנון ? אם כן אתה יכול להגיד איך האפקטים של זה מול השמן ההוא? אני גם סובל מחוסר קשב\ריכוז אבל זה לא עוזר לי כל כך, 10 מ"ג לא כזה משנה לי משהו, ו20 מ"ג עושה אותי עייף ולא מרוכז בטירוף אחרי 3 שעות ... אולי הLONG ACTING היו יכולים לעזור לי אבל מדובר על 200 שקל בחודש בערך...

בכל מקרה תרשום כל דבר שבא לך לראש, אני ממש מתעניין בנושא.

אישית אצלי אם אני יושן 6-8 שעות אני משחק מבחינת KD פי 2-3 יותר טוב מאשר אם אני יושן 10 שעות ומעלה, אני יכול להגיד את זה בוודאות! ניסיתי לוודא עם כמה שחקנים טובים מאוד שאני מכיר אבל אף אחד מהם לא יושן אף פעם מעל 8. אולי עליתי פה על משהו מוזר? :D

תכף מצלם ומעלה את השולחן , מקווה שהפעם אני לא אשכח :D

אתה נותן לי את האפשרות להיות לרשום כל מה שבא לי בראש, אתה פותח את תיבת פנדורה.:biggrimjackbox:

מהפוסט שלך ישר ניחשתי שאתה בעל בעיות קשב וריכוז (you need to be one to know one) :beerchug:

לא לשכוח דרך הפעולה של המולקולה של החומר הפעיל בריטלין דומה מאוד לדרך הפעולה למולקולה של החומר הפעיל בקוקאין ככה שריטלין הוא סם פסיכואקטיבי חזק מאוד וצריך להשתמש בו רק על פי הנחיית הרופא משפחה/ניורולוג למטרות שהוגדרו על ידו. (אני בכלל נגד כל תעשיית התרופות למתרות לימודים אבל זה כבר נושא אחר).

יש לי ניסיון בעבר עם ריטלין ורטלין לשימוש בטווח ארוך 12 שעות (קונצרטה) כשאבחנו לי בבעיות קשב וריכוז שלי , חוץ מכאבי ראש והרגשה מסוממת והרגשת עייפות זה לא עשה הרבה למען הלימודים שלי. (ריטלין לא אפקטיבי לבעיית קשב וריכוז ללא היפר אקטיביות ADD רק לADDH).

השמן לימון בשונה מהכדורים הללו מאוד טוב לבריאות (זה לא סם!) אין לו תופעות לוואי לטווח הקצר והארוך וזול בצורה מצחיקה יחסית לתועלת שלו.

האפקט של השמן לימון ללימודים הוא שונה כי הוא לא מגדיל את כמות הדופמין כמו המתילפנידאט במוח, אבל בשונה מהלימודים במשחקי מחשב אתה כבר מקבל מספיק דופמין באופו טבעי ככה שאין טעם בכלל להשתמש בשום סוג של סם מעורר במשחקי מחשב (המשחק מחשב הוא הסם!).

[h=1][/h]

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים