עבור לתוכן

הסרת grub2 ו-ubuntu מהbios

Featured Replies

פורסם

שלום חברים,

אני מחר מקבל את הSSD מהקנייה הקבוצתית ואני מעוניין לעשות clone למערכת.

בזמנו ניסיתי להתקין ubuntu על המחשב נייד(asus vivobook) ופשוט לא הצלחתי (בגלל הwin8 וכו').

המחיצה של הubuntu מפורמטת , אני זקוק להסיר את הgrub2 שכנראה נשאר לי על המחשב(לפחות שנראה לי שזה מה שנשאר).

לאחר כמה וכמה חיפושים בגוגל לא הצלחתי להסיר(גם דרך live usb של ubuntu ).

בגדול אני לא רוצה שהאופצייה תופיע בביוס כשאני מעלה את המחשב או פשוט למחוק כל שאריות לubuntu יהיה נחמד.

בכל מקרה אשמח לעזרה איך בדיוק אפשר להסיר.

נ.ב- כשאני מנסה להיכנס לubuntu הוא נכנס לgrub rescue

תודה!

פורסם

אולי תסביר לנו בקצרה למה נראה לך שמשהו נשאר. חוץ מזה, לאן אתה רוצה להיכנס, עם המחיצה של אובונטו מפורמטת?

פורסם
  • מחבר

אני רוצה שיישאר לי רק Windows 8.

ויש entry בBIOS של ubuntu, כשאני מנסה להיכנס דרך ה boot menu הוא זורק אותי לgrub rescue

פורסם

לא יודע איך זה ב-Windows 8, אבל אני זוכר שב-XP אפשר היה לעלות מהדיסק של וינדוס לתוך ה-CMD ולהריץ FIXMBR.

תסתכל איזה אופציות יש לך בדיסק של הוינדוס.

פורסם
  • מחבר

האופציה הזאת לא קיימת ב-windows 8 לצערי.

הבעייה לפי מה שקראתי היא בביוס החדש הזה..

פורסם

תשכפל את הוינדוס לדיסק החדש ותסדר את ה bcd

http://superuser.com/questions/562298/how-do-i-replace-grub-with-the-windows-8-bootloader-without-losing-access-to-lin

אבל במקרה שלך לא צריך bcdedit כי אתה לא צריך להוסיף מערכת לינוקס, ותנסה את האפשרויות /fix /fixboot /rebuildbcd ב bcdedit

פורסם
  • מחבר

את זה עשיתי כבר, אבל זה לא עוזר לי.

זה פשוט שם את ה bootloader לפי ubuntu בסדר עדיפות.

מה גם שהבחור שם לא רוצה לשבור את הקישור ללינוקס..

בכל מקרה, אני צריך לפי מה שנראה לי להסיר את התקייה ubuntu מהמחיצה של המערכת (המחיצה של ה300 מגה).

איך אני יכול לעשות את זה (אם זה מה שצריך לעשות)?

פורסם
  • מחבר

אוקיי,

קודם כל תודה לכל מי שמנסה לעזור!

יכול להיות שלא הסברתי את עצמי מספיק טוב :-)

לגבי הבעיה,

בעבר ניסיתי להתקין אובונטו ובגלל הEFI וה Windows 8 לא באמת הצלחתי להגדיר שהוא יפעל.

החלטתי להסיר אותו אז פשוט פירמטתי את המחיצה שלו.

כשאני מדליק את המחשב נייד נכון לעכשיו עולה ישר Windows 8 ולא הgrub כמו שהיה בעבר.

אבל כשאני בוחר אפשרויות boot הubuntu עדיין שם וכשאני ניגש אליו הוא שולח אותי לgrub rescue (לא מפתיע).

אני פשוט רוצה להסיר לחלוטין את הubuntu מהמחשב, שלא יופיע לי בביוס או בשום מקום אחר.

תודה!

פורסם
  • מחבר

אפשר הסבר קל לאיך לעשות את זה?

תודה!

פורסם
  • מחבר

לא נורא,

החלטתי לא להתעסק עם זה יותר..

תודה למי שניסה לעזור!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים