עבור לתוכן

המלצות על כונן קשיח פנימי, SSD פנימי וקשיח חיצוני, דגש על אמינות

Featured Replies

פורסם

אהלן,

יש לי תלושי שי באמאזון שאני צריך לנצל, ובתחילת דצמבר חבר שלי נמצא בארה"ב ויכול להביא לי משלוח משם.

אני מעוניין לקנות אחסון קשיח פנימי וחיצוני, ואולי גם SSD לשיפור ביצועי הקשיח הפנימי.

אודה על המלצותיכם בעניינים הבאים ; הכי חשוב לי אמינות -- לא מעוניין בקריסות ובהחלפות יבואן, ככל שניתן להימנע מזה.

• על איזה קשיח פנימי תמליצו מהמבחר ב-amazon? יספיק לי 1TB, אבל אם 2TB הרבה יותר משתלם, גם טוב.
  • אני לא מבין ב-SSD פנימי. האם זה יכול לשפר משמעותית את ביצועי הקשיח הפנימי אם ישמש לו כקאש? במקרה זה, על מה תמליצו מאמאזון? נפח 128MB או 256MB, או הגודל המקובל בימינו, מה שעדיף.
  • הבנתי כי קשיח חיצוני ידרוש חיבור לשקע חשמלי אם הוא 3.5". האם יש הבדל ניכר במהירות כתיבה/קריאה לעומת 2.5"? אם לא, אודה על המלצה על 2.5" חיצוני בנפח 2TB.

יש לי לוח אם ישן MSI MS-7366 עם מהירות SATA עד 3GB/s, אני מניח שעד שאחליף אותו, הוא יעבוד עם כל הדיסקים האלה בלי בעיה, נכון?

תודה.

נערך על-ידי spitzi

פורסם

לגבי דיסק קשיח, בגדול אי אפשר לדעת לגבי אמינות. כולם אותו זבל שיכולים למות לאחר שבוע או לאחר שנה או לאחר 10 שנים. seagate, hitachi ו toshiba כולם באותם מחירים ובאותה רמה פלוס מינוס. WD BLACK באותה רמה אך עולה הרבה יותר יקר.

לגבי SSD - אתה לא רוצה להשתמש בו כ cache. אתה רוצה להתקין עליו את מערכת ההפעלה, ואת האפליקציות והמשחקים שבהם אתה משתמש הרבה. אולי לשים בו גם פרוייקטים גדולים שעליהם אתה עובד לעיתים קרובות.

ה Samsung 840 EVO הוא בחירה טובה, בין ביצועים למחיר. נמכר כרגע בקבוצתית כאן בפורום במחיר טוב.

דיסק קשיח חיצוני. 3.5 צריך חיבור חשמל נפרד, 2.5 לא. עקרונית תחת USB3 , אם מחובר בפנים דיסק קשיח מהיר, אז ה 3.5 מהיר יותר. אז בדר"כ היצרנים שמים בפנים דיסק 5400RPM שמבטל את השיקול הזה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים