עבור לתוכן

בעיה עם ראוטר 1043ND והוטבוקס למבינים בלבד

Featured Replies

פורסם

הבעיה שיש לי היא שרק כאשר מחשב אחד מחובר לאחת מ-4 היציאות LAN יש לי אינטרנט וברגע שאני מחבר עוד מחשב באופן קווי לראוטר הראוטר נופל ולא ניתן לגשת אליו יותר. אם להיות יותר מדוייק אז המחשבים במחוברים לראוטר מקבלים כל מיני כתובת רשת פנימיות מוזרות כמו 13.194.14.33 ולא נניח 192.168.1.100 , אין להם אינטרנט (יש את הסימן הצהוב קריאה הצהוב למטה בווינדוס) ואי אפשר לגשת יותר לממשק ווב של הראוטר. מה שכן אם מנסים להתחבר בצורה אלחוטית נניח עם מחשב נייד, כן ניתן לגשת לממשק ווב של הראוטר המחשב מקבל כתובת פנימית הגיונית אבל עדיין אין אינטרנט. ז"א אין פה בעיה עם החלוקה הפנימית של הכתובות אייפי שכן כל פלאפון, מחשב נייד, אייפד שמתחבר לראוטר כאשר רק מחשב אחד מחובר באופן קווי מקבל אינטרנט והכל טוב ויפה, כאשר מחברים עוד מחשב הכל נופל. ראוי לציין שזו לא פעם ראשונה שהבעיה הזו בדיוק קוראת לי עם ההוטבוקס והראוטר הזה.

לא יודע אם זה קשור אבל כיוון שמדובר בהוטבוקס אזי יש לו 4 יציאות, כאשר מחשב אחד מחובר באופן ישיר, יש לו אינטרנט, כאשר אני מנסה לחבר עוד מחשבים, לאף אחד מהמחשבים, שוב אין אינטרנט.

מישהו משהו? אני כבר ממש מיואש מכל הבעיות שצצו לי מאז שעברתי להוט ואני שוקל בכובד ראש לחזור לבזק.

תודה לעוזרים.

נערך על-ידי מירו

פורסם

יכול להיות שאני יכול לעזור לך. אבל אני לא בטוח שאני מהמבינים, אז אולי כדאי שלא אנסה. :)

פורסם
  • מחבר

נו בחייאת אני עוד מעט שורף את 2 המכשירים האלה :bash:

פורסם
נו בחייאת אני עוד מעט שורף את 2 המכשירים האלה :bash:

בהצלחה !

תתחיל מההוטבוקס כי הוא לא עלה לך כסף.. רק ספר לנו מה הייתה התגובה של הוט כשהם גילו את זה

פורסם

כתבת פה הרבה מידע, אבל שום דבר על הדברים הבאמת חשובים.

תצרף בבקשה תרשים של הרשת שלך ואיזה בדיקות ביצעת (אני מקווה שאתה עולה בהדגה בין בשכבות בבדיקות מהכי למטה).

פורסם

הבעיה שלך נובעת מכך שה-HOTBOX שלך מוגדר בתור נתב (ראוטר) ולא בתור מודם פשוט (BRIDGE). כנס לתפריטי ה-HOTBOX בכתובת 192.168.100.1. שם המשתמש והסיסמא זהים - admin. באפשרות התחתונה (BRIDGE MODE) תסמן V ותאשר. כעבור כ-2 דקות ה-HOTBOX יהפוך לנתב בלבד. ב-1043 תגדיר חייגן DHCP ותחבר את כל המחשבים אליו.

והצעה ידיותית - בפעם הבא אל תרשום "למבינים בלבד" זה מיצר אנטגוניזם וגורם לאנשים לא לענות לך.

פורסם
  • מחבר
הבעיה שלך נובעת מכך שה-HOTBOX שלך מוגדר בתור נתב (ראוטר) ולא בתור מודם פשוט (BRIDGE). כנס לתפריטי ה-HOTBOX בכתובת 192.168.100.1. שם המשתמש והסיסמא זהים - admin. באפשרות התחתונה (BRIDGE MODE) תסמן V ותאשר. כעבור כ-2 דקות ה-HOTBOX יהפוך לנתב בלבד. ב-1043 תגדיר חייגן DHCP ותחבר את כל המחשבים אליו.

והצעה ידיותית - בפעם הבא אל תרשום "למבינים בלבד" זה מיצר אנטגוניזם וגורם לאנשים לא לענות לך.

Cheif איזה כיף לראות את התגובה שלך, אתה לא מבין כמה אני משתמש באתר המצויין שלך להבין כל מיני דברים.

אממ.. בקשר למה שאמרת BRIDGE MODE היה כבר מסומן ב-V. מה שכן אני חושב שעליתי על מקור הבעיה רק תגיד לי אם זה הגיוני

ששיחקתי יותר לעומק עם ארבעת החיבורי WAN שמתי לב שיש כבל אחד ספציפי שגורם לבעיה ואותו כבל מתחבר לראוטר נוסף של TP-LINK נדמה לי דגם 841 או משהו דומה (עם 2 אנטנות). הראוטר הזה משמש כ-AP בשביל להרחיב את הטווח של 1043ND שנמצא בקומה התחתונה. ביצעתי את ההגדרות שלו לפי המדריך שרשום באתר שלך אבל יכול להיות שביצעתי משהו לא נכון ויוצר איזה התנגשות כלשהי. זה הגיוני?

פורסם

מירו, תצייר לנו תרשים של הרשת שלך.

פתאום מראוטר והוטבוקס נהיה עוד AP, ומה אחר כך?

שים לב כשההוטבוקס מוגדר כ-Bridge הוא מנצל רק יציאת LAN אחת כך שאם תחבר אליו יותר ממכשיר אחד סביר להניח שהעסק לא יעבוד..

פורסם
  • מחבר

אני עכשיו בעבודה אז אני לא יכול לצלם לכם את זה אבל אני יכול לתת תיאור מדויק (אם אתם צריכים צילום או כל משהו אחר תגידו ואני אביא אין בעיה)

הוטבוקס עם 4 יציאות רק ליציאה הראשונה מתחבר כבל שהולך ישירות ל-1043ND ומתחבר ליציאת WAN שלו מה-1043ND יוצאים עוד 4 כבלים, אחד הולך ל-HUB שמפצל את האינטרנט לכבל שפעם היה בשימוש של יס ועוד כבל שהולך למחשב נייח (ככה שיוצא שכרגע ה-HUB מיותר..) עוד 2 כבלים מתחברים לעוד 2 מחשבים נייחים באופן ישיר ויש עוד כבל רשת דיי ארוך (15 מטר פלוס) שעולה לקומה העליונה ומתחבר לראוטר חדש של TP-LINK שמשמש כ-AP (נדמה לי דגם 841) כמו שקראתי במדריך של Chief הכבל הזה לא מתחבר ליציאת WAN אלא ליציאה הראשונה מתוך ה-4 שיש ולשאר מתחברים טלוויזיה חכמה של סמסונג, סוני 3 ולפעמים מחשב נייד.

כמובן שלשתי הראוטרים מחוברים כל הזמן מחשבים ניידים טלפונים אייפדים מדפסות אלחוטיות וכו'..

שוב אם אתם צריכים שאני אביא לכם תרשים של הרשת אז תגידו לי למרות שעכשיו אני בספק אם אני אצליח כי כמו שאמרתי כל פעם שאני מחבר את הראוטר השני של TP-LINK הרשת נופלת לי, או שזה במקרה או שזה פתאום החליט להסתדר מעצמו כמו פעם קודמת, אני כבר לא יודע..

טוב צירפתי תזרים לפשטות יותר של העניין:

5265a8be01430.jpg

נערך על-ידי מירו

פורסם

תנתק את כל הכבלים מהWR1043 ותחבר אחד אחד, כשאתה מחבר תבצע פינג ממחשב אחד בשרת למחשב אחר ברשת.

על הדרך תבדוק שהוא מעודכן (הגרסה האחרונה שחוררה באפריל השנה).

תעבוד עם הפאנל שלו ותראה בDHCP אם הוא מחלק כתובות כמו שצריך.

כמו כן תראה מה הסטטוס התחברות שלו לאינטרנט (תגדיר אותו כ-Dynamic IP).

פורסם
  • מחבר
תנתק את כל הכבלים מהWR1043 ותחבר אחד אחד, כשאתה מחבר תבצע פינג ממחשב אחד בשרת למחשב אחר ברשת.

על הדרך תבדוק שהוא מעודכן (הגרסה האחרונה שחוררה באפריל השנה).

תעבוד עם הפאנל שלו ותראה בDHCP אם הוא מחלק כתובות כמו שצריך.

כמו כן תראה מה הסטטוס התחברות שלו לאינטרנט (תגדיר אותו כ-Dynamic IP).

החלוקת כתובות שלו תקינה עד שאני מחבר את הראוטר, הוא מוגדר כ-

Dynamic IP וברגע שאני מחבר את הראוטר 841

לא ניתן לגשת לממשק WEB של 1043 דרך המחשבים שמחוברים בצורה חוטית אלא רק בעזרת מחשב נייד שמתחבר לראוטר בצורה אלחוטית. כדי להתחבר לראוטר בצורה אלחוטית עם הנייד ברגע שאני עושה התחברות לרשת אני צריך להקיש איזה סיסמא שמופיעה בגב של ה-1043 (מה שלא נדרש במצב הרגיל).

נערך על-ידי מירו

פורסם

כשאתה מחבר את הWR941 יש התנגשות בניהם?

האם הגדרת אותו כ-AP?

נסה להגדיר לו D Class שונה.

נניח אם הראוטר הוא 192.168.1.1 נסה להגדיר אותו ל192.168.2.1.

אגב הייתי רץ עם NMAP על הרשת בשביל להבין יותר מה הולך שם.

פורסם
  • מחבר

הגדרתי אותו מזמן כ-AP לפי המדריך שיש ל-Chief באתר שלו, אני זוכר שרשמתי SSID אותו דבר, אותו סיסמת רשת, עשיתי

שהוא לא יחלק DHCP, הגדרתי לו D Class שונה למרות שאני כבר זמן רב מנסה לגשת לאותו D Class ספציפי של הראוטר ולא מצליח.. בנוסף כמו שכתבתי חיברתי את הכבל שמגיע מה-1043 לא לחיבור הכחול כמו שמחובר ה-1043 עם ההוט בוקס אלא לחיבור הראשון מתוך ה-4 האפשריים שיש ב841.

מה זה לרוץ עם NMAP על הרשת? זו תוכנה מיוחדת או שזה מובנה בווינדוס?

נערך על-ידי מירו

פורסם

תוכנה מיוחדת.

השרשור אמור להיראות ככה:

מיציאת LAN בהוטבוקס ליציאת WAN ב-WR1043

מיציאת LAN ב-WR1043 ליציאת WAN ב-WR941

תנטרל את האלחוט בWR941 רק בנתיים לצורך הבדיקות (למרות שזה לא אמור להפריע).

מוזר שאתה לא מצליח לגשת אליו, תבדוק שמוגדר לשניהם subnet Mask זהה (255.255.255.0 אמור לעבוד).

פורסם
  • מחבר

טוב אני יודע מה הבעיה, זה הראוטר 841 שמשמש כ-AP. עשיתי לו ריסיט והתחלתי להגדיר אותו לפי המדריך הבא:

http://www.netcheif.com/Articles/RouterAsAP/RouterAsAP.htm

הראוטר שלי מחובר בצורה קווית ולכן עשיתי את החלק השני של המדריך שם.

כיביתי את DHCP של 841, לא חיברתי את הראוטר באמצעות החיבור WAN אלא רק עם ה-LAN הגדרתי לו כתובת אייפי שהיא לא בטווח הערכים של 1043ND

(ל-1043 שמתי 192.168.1.1 ול-841 שמתי 192.168.1.2 טווח הערכים ב-1043 הוא 192.168.1.100-192.168.1.199)

זהו בגדול אבל כל פעם שאני מחבר את ה-1043 ל-841 ה-1043 נופל או שלפחות לא ניתן לגשת לממשק WEB שלו וגם האינטרנט לא עובד יותר. שאני מנתק את החיבור הכל חוזר לעבוד כרגיל מבחינת ה-1043.

מה אני עושה לא נכון או מה אני מפספס?

תודה לעוזרים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים