עבור לתוכן

אגד לא מאפשרת להגיש תלונה לפניות הציבור בעילום שם על פי התקנות שלהם. האם זה חוקי?

Featured Replies

פורסם

שלום.

בכל הפעמים האחרונות שבהם הייתי צריך להגיש תלונות לפניות הציבור של אגד, ורציתי להגיש אותה בעילום שם, הם לא הסכימו להעביר את התלונה בלי השם הפרטי שלי ושם המשפחה שלי.

כתוצאה מכך, היום כאשר רציתי להגיש תלונה, נאלצתי להגיד את שמי המלא לנציג פניות הציבור.

אני רציתי להשאר בעילום שם, כדי לשמור על פרטיותי, ולמנוע את הגעת שמי לידי התקשורת, במקרה ויפרסמו כתבה לגבי אגד בתקשורת.

האם פעילות זו נחשבת חוקית מבחינת החוק, לאסור הגשת תלונה בעילום שם?

תודה מראש.

פורסם

אני אגש עכשיו למשטרה ואתלונן עליך שאתה רוצח ואנס סדרתי, מעלים מס ובכלל חתיכת חרא.

אבל כמובן בעילום שם. כדי שאחרי שיפתחו לך את הת*ת בחקירות, לא תוכל למצוא אותי, וגם הם לא יוכלו.

נראה לך הגיוני?

פורסם

אל תגזים - סה"כ מדובר בגוף פנימי שאמור לתקן ליקויים. לא מדובר על הליך פלילי.

פורסם

אבל ההגיון זהה. אני מבין את אגד.

אני לא עו"ד ולא בקיא בחוקים שקשורים לזה, אבל לא מוכר לי חוק שאוסר על אגד להנהיג את התקנה הזו (וגם לא הגיוני לחוקק אחד כזה).

פורסם
אני אגש עכשיו למשטרה ואתלונן עליך שאתה רוצח ואנס סדרתי, מעלים מס ובכלל חתיכת חרא.

דווקא במקרה כזה חייבת להיות אפשרות להגיש תלונה בעילום שם.

כי אם אני אשיג את השם שלך(ופושע כבד כמוני יודע איך להשיג זאת) אתה מסיים את שלב החיים ועובר לשלב המתים.

פורסם

ת'כלס, במקום אגד, אני לא הייתי מתעקש. הייתי מסכים לקבל תלונות גם בעילום שם, ומתייק אותן ישר בפח הזבל. :)

פורסם
  • מחבר

התלונה שרציתי לגיש לאגד הייתה על נהג אוטובוס בקו 136 בחיפה, שעליתי עליו ב-10:39 ובו נסעתי מתחנת צומת חורב/מאפו לצומת קריית אתא, ואשר לאחר שהוא יצא ממרכזית המפרץ לכיוון צומת קריית אתא, החל לנסוע בפראות במהירות של 90 קמ"ש, תוך כדי שהוא עוקף כלי רכב בצורה מסוכנת, ופעמיים היו מקרים שהוא גם כמעט נכנס בכלי רכב. וכאשר הערתי לו לקראת ההגעה לצומת קריית אתא, על הנהיגה הפראית, הוא בחוצפתו הרבה אמר לי שהוא נוהג איך שלימדו אותו לנהוג, ואיך שמתחשק לו ובא לו לנהוג וכאילו שאני אלך ממנו לעזאזל. יש לציין שחוץ ממני לא היו נוסעים אחרים באוטובוס.

אבל אני שאלתי מישהו שאני מכיר, והוא אמר לי שזה שהתקנון של אגד לא לאפשר להגיש תלונות בעילום שם, איננו עובר על החוק.

תודה בכל אופן.

פורסם

אם אתה כזה פרנואיד, תן שם בדוי.

פורסם
התלונה שרציתי לגיש לאגד הייתה על נהג אוטובוס בקו 136 בחיפה, שעליתי עליו ב-10:39 ובו נסעתי מתחנת צומת חורב/מאפו לצומת קריית אתא, ואשר לאחר שהוא יצא ממרכזית המפרץ לכיוון צומת קריית אתא, החל לנסוע בפראות במהירות של 90 קמ"ש, תוך כדי שהוא עוקף כלי רכב בצורה מסוכנת, ופעמיים היו מקרים שהוא גם כמעט נכנס בכלי רכב. וכאשר הערתי לו לקראת ההגעה לצומת קריית אתא, על הנהיגה הפראית, הוא בחוצפתו הרבה אמר לי שהוא נוהג איך שלימדו אותו לנהוג, ואיך שמתחשק לו ובא לו לנהוג וכאילו שאני אלך ממנו לעזאזל. יש לציין שחוץ ממני לא היו נוסעים אחרים באוטובוס.

אבל אני שאלתי מישהו שאני מכיר, והוא אמר לי שזה שהתקנון של אגד לא לאפשר להגיש תלונות בעילום שם, איננו עובר על החוק.

תודה בכל אופן.

זו כמובן הגרסה שלך לאירועים. כדי לנקוט בהליך כלשהו נגד הנהג, אגד יהיו חייבים לאמת את הגרסה שלך. איך אתה מצפה שיעשו זאת, אם הם לא יודעים מי התלונן?

חוץ מזה ממה אתה מפחד בדיוק? שהנהג יתנקם בך אישית?

פורסם

אבל כמובן בעילום שם. כדי שאחרי שיפתחו לך את הת*ת בחקירות, לא תוכל למצוא אותי, וגם הם לא יוכלו.

נראה לך הגיוני?

דוגמה גרועה. אין שום בעיה לדווח למשטרה על פשעים בעילום שם.

פורסם
  • מחבר
זו כמובן הגרסה שלך לאירועים. כדי לנקוט בהליך כלשהו נגד הנהג, אגד יהיו חייבים לאמת את הגרסה שלך. איך אתה מצפה שיעשו זאת, אם הם לא יודעים מי התלונן?

חוץ מזה ממה אתה מפחד בדיוק? שהנהג יתנקם בך אישית?

אני מפחד מזה שהשם שלי יגיע לתקשורת במקרה ויפרסמו את האירוע המדובר בתקשורת.

פורסם
דוגמה גרועה. אין שום בעיה לדווח למשטרה על פשעים בעילום שם.

לדווח אפשר. להגיש תלונה אפשר? אני לא יודע. עם דיווח אנונימי המשטרה יכולה לעשות דברים מוגבלים יותר מאשר עם תלונה רשמית, במיוחד כשמדובר בדברים ספציפיים.

הדוגמה לא הכי מוצלחת, נכון. אבל את הכוונה היא מבהירה, אני חושב.

אני מפחד מזה שהשם שלי יגיע לתקשורת במקרה ויפרסמו את האירוע המדובר בתקשורת.

אמור להיות סעיף נפרד בתקנון שקובע שלא ניתן לפרסם את פרטיך בלי אישור ממך. זה הרבה יותר הגיוני מאשר לאפשר תלונות אנונימיות שאין שום דרך לבדוק את נכונותן.

כשאתה מזמין פיצה או מתחבר לספק אינטרנט, אתה לא חושש למסור את השם שלך? אתה לא חושש שיגיע לתקשורת?

פורסם
  • מחבר

הבנתי את העניין לגבי פרסום פרטים אישיים בהגשת תלונות.

פורסם

גם במטרופולין דורשים שם אבל מהנציג לקוחות שלהם הוסבר לי שזה לצרכים פנימיים בלבד והם לא מפרסמים את זה לתקשורת ואפילו לא לנהג שעליו הגשתי תלונה. בכל מקרה, אפשר לתת סתם שם זה לא שלנציג אכפת.במקרה שלי הנהג (שהיתי נוסע איתו כל בוקר) דיבר בטלפון האישי שלו בלי דיבורית ונהג כמו מטורף וכשהערתי לו הוא קילל אותי ומאז אני לא רואה אותו יותר

פורסם
  • מחבר

אגד גם אמרו לי משהו דומה. אך לא האמנתי לדבריהם בפעם הקודמת שהגשתי להם תלונה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים