עבור לתוכן

רעידות מתגברות בדיסק קשיח

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

הוספתי היום לדיסק קשיח ישן של סמסונג (160GB) עוד כונן גיבוי 1TB של סיגייט.

אני לא יודע האם זה קשור לכונן החדש אבל לפתע מורגשת בשולחן העבודה ויברציות מחזוריות..

בערך כל מס' שניות מתחזקת תחושת הרעידה, דועכת וחוזר חלילה..

האם יש היגיון כלשהו לבעיה/דרך פתרון?

תודה רבה

פורסם

זה קורה במקרה רק כש 2 הדיסקים מחוברים למתח ? (תדליק את המחשב אם 1 בכל ניסיון ותבדוק) או קשור לעבודה של מאוורר מסויים ? (תתקע אזיקון מפלסטיק במאווררים כדיי לעצור אותם)

פורסם

יש לי את אותה בעיה,

וגם אצלי זה התחיל רק כשהוספתי הארד דיסק שני.

זה ככה כבר אצלי לפחות שנתיים, וחוץ מזה שזה מציק, לא היו לי בעיות.

בדקתי עכשו, וזה לא מתרחש כאשר רק הארד דיסק אחד מחובר, לא משנה איזה.

אמשח לדעת גם למה זה קורה..

פורסם

זה הרעידות של דיסק קשיח 1 :

res3.png

וזה הרעידות של דיסק קשיח 2 :

res4.png

הדיסקים מסתובבים במהירות _דומה_ אבל לא בדיוק זהה (כי הם אף פעם לא בדיוק 7200rpm). הרעידות של כל דיסק לבד הן קבועות ואחידות ולכן גם לא ממש מורגשות

אבל כשהמארז מעביר את הרעידות בין 2 הדיסקים והרעידות שלהם בתדירות _קצת_ שונה אחד מהשני מתחברות, קוראת תופעה מעניינת......

res5.png

פורסם

אפשר לאלתר מתקן לספיגת הוויברציות לאחר מהם(או שניהם אם יש צורך).

original.png

yHD_2.jpg

פורסם

מה שקורה כשהתדר של מה שמרעיד ומה שמחובר אליו זהים או קרובים זה הגדלת התזוזה, בתאוריה עד אינסוף\כשל בפועל יש ריסון מה שקורה אצלך זה הגברת התזוזה וריסון וחוזר חלילה, כמו שחיילים שהולכים על גשר עוברים להליכה חופשית כדי שאם התדר של ההליכה והגשר דומה הגשר יכול להכנס לויברציות וליפול, את התדר של הדיסקים לא תשנה אתה יכול לשנות את התדר של המארז ע"י הוספת מסה או משככים וכו' כמו שהציעו לך

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%AA%D7%94%D7%95%D7%93%D7%94

פורסם

תופעה מעניינת, חשדתי בענייין הזה..

מעניין אותי לגבי מה שאמרתה, שהרעידות מפסיקות כי ההארד דיסק מרסן את עצמו, למה הכוונה? שהוא מרגיש את הרעידות ומכבה את עצמו?

אם ככה, זה כנראה פגיעה משמעותית בביצועים..

הרעיון של לקשור את ההארד דיסק לא נראלי משהו, (ראיתי סרטון דומה) כי דווקא ממכה חזקה, ההארד דיסק לא נראה מאובטח...

במקום, ראיתי שממליצים על ברגים עם גומי, משהו בסגנון הזה

http://www.ebay.com/itm/Lamptron-Hard-Drive-Screws-w-Rubber-Washers-4PCS-Green-/390545531403

בכל מקרה, עכשו הוצאתי וחיברתי חזרה את אחד ההארד דיסקים, והרעידות נחלשו, לא בטוח אם זה כי חיברתי אותו חזק יותר או חלש יותר..

אולי כידאי שאני יבדוק את הביצועים של כל אחד מההארד דיסקים לחוד וביחד, יש לכם המלצה לדרך טובה לעשות את זה?

וכנראה שאני יחפש ברגים כאלו..

פורסם

קודם כל ככל הידוע לי ההרדיסק לא מוריד ביצועים בהתאם לוויברציות.

כנראה שכשהוא אמר "מרסן" הוא התכוון לתהליך הגל בו הוויברציות מתגברות ונחלשות בתגובה לגל השני.

לקשור את ההרדיסק זה רעיון סופר מעולה כל עוד אתה עושה זאת כמו שצריך ועם החומרים המתאימים(אריג גומי מהסוג שמשתמשים בבגדים מתרחבים, או חומר אחר חזק ועמיד לאורך זמן).

מכה חזקה שאריג גומי(שהוא חזק ועמיד מאוד!!!!) לא יתמודד איתה תהרוס גם את שאר חלקי המחשב, כך שהטענה הזאת לא ממש רלוונטית.

מחשב לא צריך לקבל מכות חזקות שכאלו.

בכל מקרה אם אתה חושש אתה תמיד יכול לשריין עוד כמה פיסות גומי עד שתרגיש לגמרי בטוח.

אל תחשוש להיות יצירתי, יש מיליון דרכים ליצור מתקן לספיגת וויברציות להרדיסק במרחב כלוב ה5.25".

ברגים עם גומי יכולים לעזור, אבל לדעתי הם לא יתקרבו לאפקטיביות של הרעיון הנ"ל בגלל שהבורג עדיין משמש כגוף קשיח שמעביר וויברציות ישירות מההרדיסק לשילדת המארז, בעוד שהמתקן הנ"ל מעביר את הוויברציות דרך חומר גמיש נטו.

פורסם

אין כאן ריסון מצד הדיסקים, הם ממשיכים לעבוד כרגיל. ריסון הוא כשיש חומר כלשהו שסופג את האנרגיה ו "מעלים" אותה (לחום, להרס של החומר עצמו באיטיות וכו') וזה מה שהומלץ בשיטה אם הגומיות

התופעה של ההיחלשות וההתחזקות לא קשורה לריסון אלא פשוט לחיבור של 2 הגלים. נניח כמו בדוגמה שיש לך 2 דיסקים של 7200rpm, אבל במציאות יש ביניהם הבדל של נניח 10rpm כמו בדוגמה שהבאתי = "מחזור" כל 6 שניות. במהלך "מחזור" כזה, ההבדל הקטן גורם לזה שהדיסקים עוברים באיטיות כל הזמן בין מצב שהם רועדים בו זמנית לאותו כיוון ומצב שבו הם רועדים לכיוונים הפוכים וכך מבטלים את הרעידות במארז שכל 1 יוצר

פורסם

אם כך, טוב לדעת שהביצועים לא יורדים, וגם המצב הזה אצלי כבר שנתיים, אז כנראה שגם חיי ההארד דיסק לא נפגעים..

אני כבר יחשוב על איזה דרך לבודד את אחד מהם,

גם אני חושש שבורג עם גומי לא כזה מבודד, אבל נראה.

חבל שלמארז שבנוי לאיזה 4 הארד דיסקים אין פיתרון מובנה לזה..

תודה לכם על התשובות

פורסם

תנסה לשנות את המיקום של הכוננים, הריסון לא קשור לדיסקים אלה למארז לא חייב חומר מיוחד תשים ספרים כבדים על המארז ותספר אם עזר

פורסם

מארזים גדולים עשויים מתמכת עבה יותר שפחות רועדת וזה הדבר שהכי משפיע

תלייה של הדיסק על גומיות - אין בעיה אם המחשב עומד במקום ולא מזיזים אותו...

פורסם

חבל שלמארז שבנוי לאיזה 4 הארד דיסקים אין פיתרון מובנה לזה..

במארזים איכותיים יש כמה וכמה פתרונות ברמות שונות של איכות ויעילות בהתאם למחיר וליעוד של המארז(מארזים המיועדים בעיקר לשקט משקיעים בזה יותר).

אצלי במארז למשל יש קודם כל בניה טובה של השלדה כך שהיא מאוד עמידה לוויברציות רק מהחוזק של החלקים וחיבור איכותי בין חלקי המארז, כמו גם המשקל הגדול שלו.

מעבר לכך יש שימוש בגומי או סיליקון בנקודות אסטרטגיות לספוג וויברציות של הספק כוח, מאווררים, דלתות, כלוב הרדיסקים וכו..

מעבר לרצועות הסיליקון בין כלוב ההרדיסקים למארז, גם למתקני התליה/חיבור למסילה של ההרדיסקים יש שני חתיכות סיליקון שמבודדות את המגע של כל בורג בין המארז לפאנל ובין הפאנל להרדיסק.

אולי יעניין אותך לדעת שלפני שהשקעתי במארז הזה(שמשמש אותי כבר שני דורות של לוחות במשך שנים על גבי שנים), היה לי מארז מרעיש במיוחד ששיגע אותי.

כשהשקעתי במארז טוב חטפתי ביקורת על כך מכמה אנשים. אבל כשאני חושב על כמה זמן המארז הזה שימש אותי, ההשקעה היתה שווה.

וכמו שזה נראה הוא ימשיך לשמש אותי עוד שנים רבות.

פורסם

אני חושב שפיתרון כזה יהיה ביזבוז כסף.

גם בגלל שאפשר להשיג תוצאה טובה יותר באילתור זול.

גם בגלל ששני מוצרים כאלו כבר מגיעים למחירים של מארז חדש.

וגם בגלל שבסופו של דבר אתה תקנה מארז חדש בו המוצר הזה יהיה מיותר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים