עבור לתוכן

האם אתם מפעילים את המחשב 24/7?

האם אתם מפעילים את המחשב 24/7? 162 הצבעות

1. 1. האם אתם מפעילים את המחשב 24/7?

• לא.
    • לא. זה יהיה ביזבוז חשמל.
    • כן.
    • לעיתים קרובות כן, לא תמיד.
    • לעיתים רחוקות, רק כשיש צורך להורדות/המרות וידאו.

אנא התחבר או הירשם על מנת להצביע לסקר זה.

Featured Replies

פורסם

ביום המחשב עובד בכל מקרה כי הוא בשימוש, ההבדל הוא רק אם הוא עובד או לא עובד בלילה - נניח הבדל של 10 שעות ביממה

מחשב פשוט ב IDLE, לא כולל מסך (המסך ב stand by) לוקח כמה עשרות W. בדקתי על פנטיום 4 אם כרטיס מסך לא מובנה אבל פשוט, היה כ 70W (כשהמחשב לא עושה כלום, מראה את הדסקטופ ולא מכבה את הדיסק הקשיח/דברים דומים), מחשב חדש יותר (ששונה ממנו בעיקר במעבד, כל יתר החומרה בסיסית ואם צריכה דומה) יהיה יותר חסכוני, נניח 50W

50w * 10h * 365.25 = 183kwh/year
183kwh/year * 0.6nis/kwh = 109.8nis/year

ההבדל מושפע בצורה הכי חדה משעות העבודה - החישוב כאן הוא להפסקות של 10 שעות ביממה - כשהמחשב עובד מהבוקר עד הלילה. במחשב משרדי ששעות העבודה שלו קצרות יותר (ושעות הכיבוי ארוכות יותר) / מחשב ביתי שמדליקים רק אחריי 16-17.00 הזמן של הכיבוי ארוך יותר וההבדל בצריכה יכול להיות גבוה בהרבה ממה שחישבנו

חוצמזה יהיה הבדל כתלות בחומרה. אני חושב שבכיבוי ל 10 שעות ביממה ברוב המחשבים הביתיים יהיה הבדל של 100-150 שקל בשנה - אוליי 200 למחשב אם כרטיס מסך כבד או מערך דיסקים

ארט, יש כמה פקטורים כאן :

1. אני מחשב את מחיר החשמל שחוסכים בכיבוי ל 10 שעות ביממה (הלילה, כי ביום הוא עובד בכל מקרה) ולא את הצריכה בחלק של היממה שבה המחשב עובד. חברת החשמל מחשבים את צריכה של מחשב שעבד 24 שעות

2. למחשב יש צריכה משתנה. כשהוא בשימוש הוא יכול לטחון כמה מאות W (בעליות וירידות לפי המאמץ) - וזה הנתון שלפיו יש לחשב דרישות לספק כוח, UPS, עובי חוטי חשמל כשמתכננים מערכת חשמל ל lan partyוכן הלאה. כשהוא ב IDLE, וזה בדיוק המצב שעליו אנחנו עושים דיון (כיבוי המחשב בזמן שהוא לא עושה כלום), אותו מחשב יכול לקחת 50W...

אם נהנדס לאחור לרגע את נתון ה 2 שקל/יום של חברת חשמל, נקבל צריכה ממוצעת של 140W

2 nis/day / 0.6 nis/kwh / 24h = 138.9w

האם זה הגיוני ? אפשרי תחת תנאים מסוימים (וכנראה שילוב של יותר מ 1 מהם) - מסך שנשאר דלוק ולא נכנס ל stand by, מחשב כבד יותר/ישן יותר (ולכן פחות חסכוני), משתמש שמשחק על המחשב בצורה כבדה וטוחן מעבד וכרטיס מסך במצתבר בצורה כבדה כמה שעות ביום, ספק גנרי שמתחמם, מעבד שלא נמצא ב idle חלק גדול מהזמן (השאירו אתר פתוח אם פרסומת פלאש כל הלילה / המחשב מודבק בוירוסים ומנצל מעבד על ייצור של כסף וירטואלי בשביל מישהוא), אוברקלוק......... נראה לי שסתם מחשב ביתי לוקח פחות

נערך על-ידי 11010010110

• תגובות 87
  • צפיות 13.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

תודה שהראת במספרים בדיוק את מה שאני טוען מתחילת הדיון - לכבות את המחשב בכחצי מהיממה חוסך סכום זניח של 10-20 ש"ח בחודש לכל היותר. זניח לחלוטין בהשוואה לחשבון חשמל ממוצע שמגיע למאות שקלים בחודש בחודש במינימום אפילו בדירת רווקים עם אדם בודד. שלא נדבר על משפחה שלמה שם זה כבר יכול בקלות לעבור את ה-1,000 ש"ח בחודש. אז 20 שקלים לכאן או לכאן זה פשוט חסר משמעות, ופשוט לא שווה את הטירחה. וכמו שאתה רואה בפועל, לרוב האנשים זה אכן לא שוה את הטירחה המיותרת.

פורסם

בלילה אני שם את המחשבים על מצב המתנה כדי לא לשחוק את המאווררים ולהקטין את הצטברות האבק.

נערך על-ידי Nyromith

פורסם

אתם יודעים, זה משעשע

ההתייחסות פה היא כאילו גם מי שמכבה את המחשב בלילה צמוד אליו שעות רבות במשך שעות היום. אני תוהה עד כמה הדבר רלוונטי לכולם. כלומר, ברור שמי שמחובר להורדות כאלה ואחרות או שמדובר על שרת שתפקידו להזרים מדיה למחשבים ואנשים שונים בבית הדבר רלוונטי (ואז סביר אף שמדובר יהיה על 24/7) אבל במקרים רבים אחרים איני בטוחה עד כמה זה נכון.

רוב האנשים עובדים או לומדים מחוץ לבית, במקרים רבים גם שעות ארוכות. מעריכה שלחלק לא מבוטל מהם ישנם עיסוקים נוספים בין אם בבית או מחוצה לו (בילויים למשל, אולי טלויזיה שאינה מחוברת למחשב שלא לדבר על חברים, בני זוג או ילדים) כלומר השעות עם המחשב, בוודאי עם המחשב הנייח המחייב לרוב ישיבה ליד שולחן העבודה מצטמצם עוד יותר.

במקרה שמדובר על עובד שכל היום מול מחשב במיוחד אם מדובר על שעות ארוכות, יש סיכוי שכאשר יחזור הביתה גם לא בהכרח ימהר שוב להתחבר לעמדת העבודה. אם כבר אולי יעדיף את הסמארטפון / טבלט או את הנייד (היה ויש לו) איתם ניתן לעבוד גם ממקומות נוספים בבית ומחוצה לו.

כל אלא שוב מצמצמים את השעות עם המחשב הנייח בבית.

בהנתן כל אלא, האם אדם שאינו מוריד משהו במהלך היום / לילה ובמקרה הטוב יעבוד על המחשב בפעם הבאה למחרת אחה"צ / בערב לכמה שעות ובהחלט יכול להיות שלא לשעות ארוכות או לא בכלל יעדיף בהכרח להשאיר את המחשב דולק בצפיה שיחזור אליו מתישהו במהלך השבוע, איני בטוחה בכך.

הדבר מתחדד כאשר מביאים בחשבון לא רק את חשבון החשמל אלא גם בלאי של חלקים שונים כדיסקים, מאווררים וספק. שוב, הרבה מזה ממש בקטנה אבל בהנתן בהכח שהשימוש הוא כמו שתארתי למעלה, העלות מול התועלת משתנים. זאת ועוד, אם במחשב גם מותקן SSD ובטח אם מדובר על מחשב יחסית מהיר גם זמן ההדלקה יורד כך שהמוטיבציה להשאיר מחשב פועל אבל שלמעשה אינו משמש לדבר עוד יורדת.

כלומר להשאיר את המחשב דלוק 24/7 רלוונטי אולי רק למי שעובד / לומד (במיוחד אם על המחשב) מהבית, המחשב משמש כל או רוב הזמן להורדות או כשרת לאנשים ומכונות שונות בבית, לכאלה המריצים על המחשב בדיקות שונות (שוב, עבודה / לימודים גם אם כתחביב) לכאלה שגם כאשר הם מרחוק עובדים על המחשב בהשתלטות ולכן זקוקים לו תמיד בזמינות מלאה, או כנראה לכאלה שכל רגע פנוי הם מבלים עליו. לשאר כנראה קצת פחות. ממש איני בטוחה שהשאר כל כך מועטים.

נערך על-ידי ssib

פורסם

אני לא רואה סיבה לתת לחשמל הזה להתבזבז. במיוחד כשלוקח בדיוק הקשה אחת בתחילת ובסוף היום על המפסק כדיי לחסוך אותו. וחוצמזה, אוליי בשבילך 100 שקל בשנה זה זניח, יש מי שבשבילו לא כל כך

פורסם

מאיפה נתוני ההספק של המחשב - יש לך kill a watt ? והאם זה כולל מסך ?

נערך על-ידי 11010010110

פורסם

אני קניתי את זה,

http://dx.com/p/1-7-lcd-saving-energy-monitoring-outlet-220v-6a-eu-plug-42568

לא יכול להמליץ עליו כי הוא בלי הארקה (מבחינת תפקוד מבסוט יש לי אותו כשנתיים)

מהארץ http://www.gmall.co.il/store/home.aspx?store=887

לפני כמה חודשים היתה קבוצתית (לדעתי על מכשיר אחר מאותה חברה)

בלי מסך

פורסם
  • מחבר
אתה סותר את עצמך ואת כל הבסיס שמאחורי הסקר הזה.

אם הלפטופ הזה הוא המחשב היחיד שלו - אז הוא בכלל לא צריך כונן רשת משותף... כי אין לו רשת.

להזכיר לך מאיפה הסקר/ת'רד הזה נולד?

ומה עם טאבלטים וסמארטפונים וסטרימרים/נגנים מסוגים שונים?

פורסם

לא רואה טעם להשאיר מחשב דולק.

בזבוז חשמל מיותר וסתם אבק מצטבר.

מחשב הגימינג שלי פעיל רק בסופ"ש בכל מקרה.

פורסם
... אז 20 שקלים לכאן או לכאן זה פשוט חסר משמעות, ופשוט לא שווה את הטירחה...

1. אולי גם למשפחה שלמה זה יכול לצאת יותר לכיוון המאה שקלים בחודש, נניח. לדוגמה, בביתי יש שלושה נייחים ומחשב נייד. סה"כ לכל הבית, זה לא מעט (אם כי לאדם זה עדיין ישאר 20 שקלים, לדוגמה).

2. הנקודה היותר חשוב היא זה שגם אם זה יחסית זניח מבחינה כלכלית - למה לבזבז אם אפשר לא?

לא ממש לא מפריע להדליק את המחשב כשאני חוזר הביתה מהעבודה (בטח ובטח מאז שיש לי SSD ו WIN8). אם יש לי מטרה כלשהי שלשמה אני צריך אותו דלוק כשאני לא בבית, מן הסתם אשאיר. אבל לא תמיד יש (יש גבול גם לשטויות שאפשר להוריד...). פשוט חבל שיהיה דלוק כל היום, אין בזה שום טעם.

- - - תגובה אוחדה: - - -

... אז 20 שקלים לכאן או לכאן זה פשוט חסר משמעות, ופשוט לא שווה את הטירחה...

1. אולי גם למשפחה שלמה זה יכול לצאת יותר לכיוון המאה שקלים בחודש, נניח. לדוגמה, בביתי יש שלושה נייחים ומחשב נייד. סה"כ לכל הבית, זה לא מעט (אם כי לאדם זה עדיין ישאר 20 שקלים, לדוגמה).

2. הנקודה היותר חשוב היא זה שגם אם זה יחסית זניח מבחינה כלכלית - למה לבזבז אם אפשר לא?

לא ממש לא מפריע להדליק את המחשב כשאני חוזר הביתה מהעבודה (בטח ובטח מאז שיש לי SSD ו WIN8). אם יש לי מטרה כלשהי שלשמה אני צריך אותו דלוק כשאני לא בבית, מן הסתם אשאיר. אבל לא תמיד יש (יש גבול גם לשטויות שאפשר להוריד...). פשוט חבל שיהיה דלוק כל היום, אין בזה שום טעם.

פורסם

אם המחשב לא בשימוש במהלך היום/לילה אני שם על מצב שינה, גם שאני בעבודה או בלימודים

מכבה באופן מוחלט כאשר אני נוסע לחברה שלי בסופ"ש (בד"כ כל סופ"ש שני)

פורסם
אני לא רואה סיבה לתת לחשמל הזה להתבזבז. במיוחד כשלוקח בדיוק הקשה אחת בתחילת ובסוף היום על המפסק כדיי לחסוך אותו. וחוצמזה, אוליי בשבילך 100 שקל בשנה זה זניח, יש מי שבשבילו לא כל כך

לאנשים שלא יכולים להתמודד עם 100 שקל בשנה - כנראה שאין בכלל מחשב בבית, ובטח ובטח שאין להם מספר מחשבים + רשת + כונן משותף.

אני מזכיר שוב שהסקר הזה הוא בסך הכל המשך לדיון קודם שהתחיל מת'רד אחר - שבו דובר על הצורך בחיבור של כונן חיצוני לראוטר לצורך שיתוף ברשת הביתית.

כמה אנשים עם רשת ביתית אתה מכיר שלא מסוגלים להתמודד עם הוצאה של 100 שקל בשנה?

האירוניה ואולי החלק הכי מצחיק פה זה ש-ART בדיון הקודם למעשה דיבר בעד ראוטרים שכוללים את התמיכה בחיבור לכונן חיצוני, אבל בפועל התשלום עליהם יהיה לפחות כ-500 שקל מעל ראוטר שלא תומך בזה (כלומר, הראוטר החינמי שמקבלים מבזק) - כך שהתשלום אקסטרה עבור חשבון החשבון יתקזז עם עלות הראוטר רק אחרי 5 שנים!

פורסם
  • מחבר

האירוניה ואולי החלק הכי מצחיק פה זה ש-ART בדיון הקודם למעשה דיבר בעד ראוטרים שכוללים את התמיכה בחיבור לכונן חיצוני, אבל בפועל התשלום עליהם יהיה לפחות כ-500 שקל מעל ראוטר שלא תומך בזה (כלומר, הראוטר החינמי שמקבלים מבזק) - כך שהתשלום אקסטרה עבור חשבון החשבון יתקזז עם עלות הראוטר רק אחרי 5 שנים!

הנה ראוטר שעולה 229 שקל, ויש לו כניסת USB.

http://ksp.co.il/?uin=16904

http://www.tp-link.com/en/products/details/?model=TL-WR1042ND

זאת היתה אחת מהנקודות שהעלתי, שפעם רק ביקרים מאוד היתה כניסת USB, אבל סטנדריזציה וייצור המוני של צ'יפים זולים התומכים בכך, איפשרו גם לראוטרים זולים להכניס את הפונקציה כמעט מבלי להשפיע על המחיר.

ואם הפונקציה קיימת בלא מעט ראוטרים משתלמים, אז היא רלוונטית ללא מעט אנשים שאין להם שרת מרכזי 24/7, ואינם מעוניינים להפעיל את המחשב הראשי 24/7 כדי שיוכל לשמש כNAS עם מעבד 8 ליבות בOC ומערך כרטיסי TITAN SLI בOC.

ואני חושב שהצלחתי בעזרת שני הסקרים להוכיח גם שיש התעניינות ודרישה לפונקציה(כמו גם לשיפור ביצועיה, שיהיה דבר מבורך מאוד), וגם לא מעט אנשים שאינם מפעילים את המחשב 24/7 ולכן בשבילם יכול להיות תועלת בכונן רשת שאינו תלוי במחשב אחר דולק.

החסרת הפונקציה(העולה ליצרן אולי חצי דולר) מראוטרים יקרים, משולה(מבחינת שיקולי תקציב) להחסרת יציאת ESATA קדמית ממארזים יקרים בזמן שהיא קיימת בהרבה מארזים יקרים אחרים, כמו גם במארזים זולים.

בשביל לחסוך גרושים אתם מונעים גישה נוחה לחיבור כונן?

מעבר לכך הסקר על 24/7 מעניין בפני עצמו.

אולי אפילו יותר מהסיבה שבגללה עלה לי הרעיון ליצור אותו.

נערך על-ידי Art Tatum

פורסם
ואני חושב שהצלחתי בעזרת שני הסקרים להוכיח

מה? אתה לא שם לב שהדעה שלך נמצאת בפיגור משמעותי בסקר?

הסקר הזה מוכיח בדיוק מה שאמרתי - רוב האנשים שעליהם דיברנו בדיון הקודם (כלומר, לאחר שהורדנו אנשים שבכלל אין להם רשת בבית ולכן הדיון לא רלוונטי עבורם) לא טורחים לכבות את המחשב שלהם במילא, ולכן אין להם שום סיבה ממשית להשתמש בפונקציה המובנית הזאת בראוטרים (מה גם שהיא מאוד איטית) לעומת האפשרות הפשוטה של שיתוף כוננים/סיפריות דרך המחשב הראשי שדולק תמיד במילא.

אגב - עכשיו כשאני חושב על זה... אין שום בעיה לכבות אותו בלילה ומי שעושה את זה לא בהכרח סותר את העמדה שלי - הרי כשאתה ישן אתה לא צריך שהכונן יהיה זמין..... מה שעוד יותר מחזק את העמדה שלי. לא רק שהסקר מוכיח שהרוב לא מכבים - אלא שאתה גם צריך להוסיף לזה את האנשים שכן מכבים את המחשב בלילה אבל לא טורחים לעשות את זה במשך היום.

כמה אנשים אתה מכיר שמכבים את המחשב כשהם יוצאים מהבית לשעה-שעתיים במשך היום (נניח לסיבוב בקניון, לקניות או למסעדה או משהו בסגנון הזה) ? אני מכיר אפס. ואתה?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים