עבור לתוכן

שאלה נפוצה אך לא בימינו: E8400 VS Q6600 VS Q8300

Featured Replies

פורסם

היי,

<== המפרט ה'עתיק' שלי פה מימין מתחת לשם משתמש 8|

אני לא מתכוון לשדרג\להחליף בקרוב את המחשב כולו [לוח + זכרון + מעבד]

וגם לא מבצע המהרה [OC] כי גם ככה למחשב שלי תמיד חם מידי, ואני חושש לחייו :(

אוקיי, אז לשם שדרוג הביצועים והמהירות הכללית אני שוקל לשדרג את המעבד.

יש הרבה מאוד פוסטים והשוואות בנושא, ובדיוק בין המעבדים הנ"ל בהרבה פורומים, ובהרבה התנצחויות שלא תמיד נגמרות בתשובה חד משמעית.

יש אומרים ללכת על "כח עיבוד" נטו במקרים אלו- ולכן ללכת על E8400.

ויש שאמרו שמרובעי הליבה הנ"ל עדיפים.

נכון לתקופה שפוסטים אלו היו נפוצים, 2009-2010, אולי מרובעי ליבה היו פחות רלוונטיים.

אבל עכשיו 2013, האם עכשיו יש יתרון משמעותי ושימושי למרובעי הליבה הנ"ל?!?

כלומר לQ6600 ולQ8300 על פני E8400 כפול הליבה?

השימושים העיקריים שלי הם:

גלישה בכרום עם כ20 עד 40 טאבים פתוחים,

צפייה בסרטים מידי פעם והאזנה למוזיקה,

משחק בBF2 BC , ורכשתי גם את BF3 [אוכל להפעילו לאחר שאשדרג לוינדווס 7 64 ביט, עבור הDX10 ועבור ניצול של 4GB ראם בתקווה לעומת ה3.25 המזוהים אצלי כיום]

תודה רבה

נ.ב. תקציב השדרוג הוא כ200 +\- 50 ש"ח , אם יש משהו שעדיף יותר בעיניכם אשמח להמלצה...

אגב בלינקים הבאים הטבלה של 'טום' ממש ממליצה על השדרוג ללא הבדל גדול בין כל המעבדים המדוברים

ואילו אננדטק מראים הבדלים עיבודיים לטובת הE8400 לעומת מרובעי הליבה, בעוד שבחינה של הE8400 לעומת הE5200 מראה יתרון של הE5200 שלי בלא מעט מקרים WTF

[אווווופס- התעלמתי מהטקסט הקטן שאמר "Lower is Better" אז לא, 5200 לא טוב יותר מ8400 :D , נמשיך... ]

, אבל יש לזכור שאני חושש לדמיין אפילו OC איתו אז... נראה מה אתם אומרים לגבי מה לבחור...

היררכיית מעבדים משתלמים למשחקים וכו 2013 ע"פ טום

http://www.tomshardware.com/reviews/gaming-cpu-review-overclock,3106-5.html

השוואות אחד לאחד של אננדטק

http://www.anandtech.com/bench/product/56?vs=89

http://www.anandtech.com/bench/product/56?vs=66

והשוואה יבשה כללית בין המעבדים ע"פ אינטל

http://ark.intel.com/compare/33911,39107,33910,29765,33924,37212

הכתבה הטובה שגרמה לי שוב לחשוב על שדרוג :D

http://hwzone.co.il/hardware/reviews/mb/Huge_CPU_Roundup_OCtober_2013

נערך על-ידי yoel14

• תגובות 34
  • צפיות 3.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

למעבדים עם ארבע ליבות יש יתרון משמעותי לעומת דואל קור במשחקים מודרניים. תסתכל על איך הQ9550 מביס את הE8400 אפילו כשהE8400 עם OC ל4GHZ.

http://www.tomshardware.com/reviews/ivy-bridge-wolfdale-yorkfield-comparison,3487.html

תשיג Q9550 אם כבר, אם אתה מעוניין בשדרוג אמיתי.

בגלל שאתה לא הולך לעשות OC אני אישית הייתי מעדיף לשדרג אפילו לI3 וזהו. ראיתי כבר כמה נמכרים בעבר ב250-300 ש"ח ביד 2, תצמיד לזה איזה לוח אם H61 זול ו4 ג'יגה ראם, וארגנת לעצמך מחשב כמעט מודרני ב600-700 ש"ח.

נערך על-ידי ChaosPower

פורסם

גם אני חשבתי לשדרג רק את המעבד שלי (יש לי E4300) לאיזה מרובע ליבות, אבל הבעיה היא המחיר - לא מצאתי מעבד מרובע ליבות זול. אני לא חושב ששווה להשקיע יותר מ-100 ש"ח במעבד למחשב כזה ישן.

כמובן שאם כבר קונים מעבד לסוקט 775 מומלץ שהוא יהיה מסדרת Q9000 ובכל מקרה לא מסדרת Q6000, שכן סידרת ה Q6000 היא בליטוגרפיה של 65nm ולכן המעבדים האלו מתחממים יותר. בנוסף צריך לזכור שסביר להניח שתקבל מעבד בלבד בלי גוף קירור, וזו גם הוצאה (לא בטוח שאתה לא יכול להשתמש בגוף הקירור מהמעבד הנוכחי, שכן הוא מיועד לפזר חום בהספק נמוך יותר).

נערך על-ידי smalul

פורסם
  • מחבר

נכון, בכ700 ש"ח אפשר לארגן מחשב כמעט מודרני, אבל כרגע לא רציתי

להוציא 700 אלא יותר בכיוון ה200.

אגב הלינק שהבאת היה מעניין ביותר!!

אני חשבתי על האופציות שהבאתי כי נתקלתי בהם פה בלוח המכירות... לא יודע כמה אמצא ביד2, ושם אוהבים 'לשחוט' עוד יותר, בהגזמה...

האם אוכל למצוא מסדרת הQ9000 בתקציב 200-250 - לא יודע...

האם שוה ללכת אז על E8400 בנניח 180-170?

אני מסכים איתך SMALUL לגבי העובדה שלהוציא 200-300 ש"ח על מעבד מדור כ"כ ישן בארכיטקטורה מיושנת זה ממש מבאס.. השאלה אם יש אפשרויות אחרות בתקציב? או פשוט לא לעשות כלום- ולחכות לרגע שבו אהיה מוכן לשדרג לפחות לוח+מעבד+זיכרון, אפילו במינימום, ובכל זאת להוציא יותר...

אשמח לכל עיצה ומחשבה...

נערך על-ידי yoel14

פורסם

מה שבטוח - לא שווה לשדרג כפול ליבה אחד ישן לכפול ליבה אחר קצת פחות ישן.

המלצה שלי - או Q9 כלשהו (עם העדפה ל9550/9650) או שכח מזה. בשביל זה אתה צריך לעקוב זמן מה אחרי לוחות יד שנייה. מידי פעם מציעים אותם למכירה גם בטווח המחירים שלך.

למשחקים יש לך בעיה נוספת והיא כרטיס המסך כמובן.

פורסם
  • מחבר

היי,

מבין למה אתה אומר את זה.

סרקתי בשעה האחרונה קצת ביד2 וכו [לקח פחות משעה אבל מיד אחרי זה בטעות לחצתי על הX של הכרום, ועכשיו חזרתי משחזור ידני של כמעט 30 טאבים לאחר חפירה בהיסטוריה :s07: ]

בקיצור מה שהעליתי הכי הכי זול [בתקווה שזה אמין :nixweiss: ]

E8400 ב100 ש"ח

Q8200 ב190 ש"ח

לא מצאתי מרובעי ליבה.. ואם כן במחירים לא נחמדים, וגם מאלה לא היו מהסדרה של הQ9000 כאמור . . .

דוקא התחלתי לנטות לכיוון הE8400, אם הוא אכן במצב טוב ו"רק" ב100 ש"ח...

לגבי הכ.מסך- אני יודע =]

זה מה יש כרגע, ועם זה אני עובד ... [דוקא BF2 BC רץ יפה! לא שאין לי לאגים בשפע, אבל אני די בטוח שזה גם בגלל האינטרנט ובהכרח בגלל המעבד שרץ על 100% וגם מגיע לטמפרטורות של 100 מעלות על פי אוורסט.. מדאיג, אבל זה כבר דיון אחר...]

תודה ואשמח ל'המלצות המשך' :xyxthumbs:

נערך על-ידי yoel14

פורסם

try aliexpress

הנה 9400

הנה 8200

אם תתמקח, יורידו עוד.

פורסם
try aliexpress

הנה 9400

הנה 8200

אם תתמקח, יורידו עוד.

שני הלינקים מובילים לאותו מקום - מעבד Q9300 בעלות של 75 דולר, שזה מעל 260 ש"ח (בהנחה שלא יהיו מיסים בדרך), ולדעתי לא משתלם, כי זה גם מעל 200 ש"ח, גם מעבד משומש ולא בטוח שלא עבר המהרה כלשהי שקיצרה את חייו, גם צריך לקנות קירור, ובנוסף לך תדע אולי ימצאו דרך לקחת ממך איזה מס בדרך.

פורסם

אין יותר מדי חוכמות. לא תצליח לבצע שדרוג "נורמלי" בפחות מ 300 שקלים. נורמלי - הכוונה למרובע ליבות בתדר סביר (ה Q8200, לדוגמה, איטי מדי).

על כפולי ליבה מדור ה Core 2 אבד כבר הכלח. אין לך מה לבזבז על זה 100 שקל, תחסוך אותם לשדרוג נורמלי.

פורסם

לא הייתי טורח לחשוב על Q8200 בלי לתכנן מראש על OC שיביא אותו לפחות ל3GHZ. פחות מזה הוא יהיה איטי מידי.

פורסם

עם הלוח שלו OC זה לא דבר ממש אפשרי.

פורסם

אם לוקחים Q9550\Q9650 וטוחנים אותם בהמהרה דק-דק, ניתן להנות מחלק מכובד של משחקים היום עתירי-גרפיקה. אחרת כל נסיון יביא לתסכול. אפילו מעבד Core i3 החדשים גורמים למעבדים הללו להיראות רע מאוד

נערך על-ידי djelectric

פורסם

מנסיון,C2Q על 3.6GHz יספיק לכל שימוש היום. די קל להביא את המעבדים האלה לשם (במיוחד את ה9650). אבל כפי שציין Ido.G, לא עם הלוח הזה...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים