עבור לתוכן

שדרוג מעבד

Featured Replies

פורסם

אוקי, מצטער על החפירה, אבל אני פשוט לא סגור על דרך הפעולה הכי טובה שלי כאן, אשמח אם תוכלו לעזור.

טוב, אז מכרתי את הXBOX 360 שלי, וגם את הPS3, כל זה בשביל שאוכל סוף סוף לשדרג את הQ6600 בן הארבע וחצי שלי.

עם תוספת של עוד קצת כסף, יש לי 1700-1800 ש"ח לשדרג את המחשב שלי בצורה הכי טובה שאוכל. אולי טיפה יותר. אני פשוט לא יודע אם משתלם לבזבז הכל.

אני מתכוון לשמור את ספק הכוח (550W), את ההארד דיסק, ואת כרטיס המסך שלי (GTX 660).

מה שאני צריך זה מעבד, לוח אם, ומן הסתם גם זיכרון DDR3.

יש לי כמה דברים שחשבתי עליהם:

לקחת 4GB זיכרון כדי לחסוך בכסף שיוכל ללכת לטובת המעבד, כי עכשיו הזיכרונות עולים כמעט פי שתיים משהם היו לפני שנה, מקסימום אוסיף עוד 4GB כשהמחירים ירדו ואראה שאין ברירה.

לגבי OC אני לא יודע, מעולם לא עשיתי ואני לא יודע אם אני רוצה. מה גם שאצטרך להשקיע לא מעט כסף רק בקירור למעבד ובלוח אם טוב, וממה ששמעתי על HASWELL, אני באמת לא יודע אם זה שווה את ההשקעה.

אני מתלבט בין כמה אופציות (תזכרו שאני כולל פה גם את המחיר של הזיכרון):

לקחת I5 חדש שעולה בערך 900 שקל, יחד עם איזה לוח אם B85 ב300-400 ש"ח וככה לגמור עניין בלא יותר מ1500 ש"ח.

לקחת I5 4670K, עם לוח אם Z87, וקירור באיזה 200 ש"ח, ולגמור עניין במינימום 1800 ש"ח, סביר להניח שעם לוח אם סביר לOC, זה יעלה לפחות 2000.

לקחת I7 3770 שעולה 1290 ש"ח חדש, לשים אותו על לוח אם ב300-400 ש"ח, וזה גם יהיה משהו כמו 1800 ש"ח במינימום.

לקחת 4770 שעולה 1400 ומשהו, לשים אותו גם כן על לוח אם באיזה 400 ש"ח, וזה יצא מינימום 2000 ש"ח.

אני חושב שI7 כדאי בשביל העתיד, שבו מעבדי 8 ליבות הולכים להיות נפוצים (וכך כנראה שסוף סוף יתחילו להשתמש בHYPER THREADING שיש לI7 בניגוד לרוב המשחקים עד עכשיו).

אז מה אתם חושבים? HELP?!

• תגובות 34
  • צפיות 3.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אתה צריך לציין צרכים , למשחקים אתה לא צריך יותר מI5

פורסם
  • מחבר

אה אוקי אוקי, כן המטרה היא לשדרג אותו כמה שיותר למשחקים.

אני מאמין שבעתיד למעבדי I7 כן יהיה יתרון גם במשחקים. אני בונה על זה, כמו שבניתי על הQ6600 בזמנו שיהיה יותר טוב בעתיד מהE8400 וממש לא טעיתי.

פורסם

עוד אלטרנטיבות בנוסף לאלה שציינת (שכולן טובות)

FX-8350 ב 1100 ש"ח

לוח ב500 ש"ח

אפשרות ב'

FX-6300 ב700 ש"ח (שקול פחות או יותר ל 3470)

לוח ב400-500 ש"ח

אם השימוש הוא רק משחקים אז האפשרות הזולה (שש ליבות ולא שמונה) תספיק

פורסם
  • מחבר

אם המחירים של מעבדי ולוחות אם AMD היו בארץ כמו שהם בחו"ל, אולי הייתי שוקל זאת. FX 6300 מול I3, נשמע טוב.

אבל במחירים שכאן, ה FX6300 עם לוח אם נורמלי יעלה כמעט כמו I5 4440 (שראיתי בפחות מ900 ש"ח לגרסאת BOX בSKYPC), ולא ראיתי בחיים מבחן ביצועים שבו לFX 6300 יש יתרון על הI5 במשחקים. כנ"ל לגבי הFX8350 מול I7.

פורסם

קודם כל זה לא נכון, יש משחקים שה-FX נותנים תחרות, הנה למשל:

ראה דיאגרמה בסוף העמוד:

http://www.pcgameshardware.de/Crysis-3-PC-235317/Tests/Crysis-3-Test-CPU-Benchmark-1056578/

או בוידאו הזה:

שנית, הרכיב המשמעותי למשחקים הוא הכרטיס הגרפי ולא המעבד ועבור הכרטיס שאתה ציינת, ההבדלים לכאן או לכאן יהיו זניחים ובודאי שאתה לא תרגיש בהם.

פורסם
  • מחבר

מסכים איתך לגבי העובדה שכרטיס המסך משנה יותר מכל שאר החלקים במשחקים, אבל לא מסכים איתך לגבי התוצאות האלה.

הנה התוצאות לאחר כמה עדכונים שCRYSIS 3 עבר:

http://www.pcgameshardware.de/Crysis-3-PC-235317/Tests/Crysis-3-CPU-Test-1068140/

אני לא מעוניין במעבדי AMD, לא בגלל איזו דעה קדומה עליהם, ממש לא, אינטל איכזבו אותי מאוד עם האסוול, אבל אני משוכנע שAMD עדיין לא ברמה של מעבדי אינטל. אם רק מעבדי STEAMROLLER היו יוצאים השנה כמו שהם היו אמורים, החשיבה שלי היתה כנראה שונה. אני חושב שאנשים נמשכים לAMD פשוט כי זו האלטרנטיבה, כי לפי כל הביקורות שראיתי, אין לי שום סיבה להעדיף אותם, ולהגיד שההבדלים זניחים זה לא הוגן, כי במשחקים מסויימים גם ההבדלים בין I3 לI5 הינם זניחים. כאשר המשחק יודע להשתמש בפוטנציאל המלא של המעבדים (וכשהוא באמת צריך, כלומר כשהוא מוגבל מבחינת המעבד, ולא בגלל הכרטיס מסך), אז ההבדלים נהיים לא זניחים בכלל.

נערך על-ידי ChaosPower

פורסם

אפשר להזמין FX-6300 ב 140 דולר (כ 520 שקלים) מ ALI EXPRESS. הסיכוי שיהיה צורך לשלם מסים הוא די נמוך.

פורסם
  • מחבר

טוב האמת דיי שכנעתם אותי. במיוחד אחרי שראיתי את זה:

http://gearnuke.com/battlefield-4-pc-beta-benchmarks-hint-at-brighter-prospects-amd-cpus-5682/

לא שאני מעריץ באטלפילד אדיר, אבל אם ככה הולכים להיות כל המשחקים מעכשיו, אני חושב שהמעבדים של AMD הולכים להיות מאוד משתלמים בקרוב.

מצאתי FX 8320 בEBAY ב170$ כולל משלוח, עם קצת OC הוא יגיע לרמה של FX8350, עם לוח אם ב500 ש"ח, קירור ב200, ו4 ג'יגה זיכרון, זה יצא לי פחות כסף מהאופציה של קנית I5.

תודה רבה D:

פורסם

קנה 8gb ram

פורסם
  • מחבר

אין מצב שאני משלם 300 ומשהו ש"ח עבור 8GB של ראם. המחירים היום יקרים בצורה שזה כבר לא מוגזם, זה עבר את זה, זה מגוחך. רק במצב של חוסר ברירה, אם באמת ארגיש שחסר, אז אקנה עוד סטיק של 4.

פורסם

הכוונה היא שתקנה 8 בכולל, היום 4 קונים למחשב לשיצוש ביתי, למשחקים 8 זה המינימום.

פורסם
טוב האמת דיי שכנעתם אותי. במיוחד אחרי שראיתי את זה:

http://gearnuke.com/battlefield-4-pc-beta-benchmarks-hint-at-brighter-prospects-amd-cpus-5682/

לא שאני מעריץ באטלפילד אדיר, אבל אם ככה הולכים להיות כל המשחקים מעכשיו, אני חושב שהמעבדים של AMD הולכים להיות מאוד משתלמים בקרוב.

מצאתי FX 8320 בEBAY ב170$ כולל משלוח, עם קצת OC הוא יגיע לרמה של FX8350, עם לוח אם ב500 ש"ח, קירור ב200, ו4 ג'יגה זיכרון, זה יצא לי פחות כסף מהאופציה של קנית I5.

תודה רבה D:

תסתכל על זה קודם - http://www.hardwarepal.com/battlefield-4-cpu-gpu-benchmarks/#_

עדיף ללכת על I5 (יש ב - Startpc את ה - I5 2400 בזול) ולוח זול (וקירור בסיסי) במקום לקחת FX חלש ולנסות לסחוט אותו ב - OC בשביל להתקרב לביצועים של I5.

אני מסכים עם מה שנאמר כאן בנוגע לזיכרון, אין מה לדבר על פחות מ - 8GB (במיוחד ב - BF4).

פה יש זיכרון זול - http://www.skypc.co.il/pl_product~23758~15~0.htm

נערך על-ידי dennis14

פורסם
  • מחבר

טוב א' כל, הבדיקות האלה נראות לי כמו חרטא אחת גדולה, כל אחד בודק את המולטיפלייר בצורה אחרת וככה המבחנים שונים מאוד זה מזה, בגלל זה בסוף עצרתי את עצמי מלקנות את המעבד ואני מחכה שהמשחק יצא קודם כל.

לfx6300 יש טריק שגורם לו לעבוד כמו שצריך אחרת יוצא שהוא עובד כמו בדף שהבאת, יותר גרוע מfx4300... (חוץ מבקטע אחד שהוא יצא יותר טוב מfx8350- מבין מה אני אומר כשאני קורא לזה חרטא?)

בבדיקות אחרות הראו שהמשחק לא לוקח יותר מ3 ג'יגה ראם. אני מאמין להם כשהם אומרים שהמשחק מגיע אפילו ל10, אבל זה נשמע לי כמו משהו שdice יהיו חייבים לתקן. אין מצב שזה ישאר ככה.

בקיצור נחיה ונראה... אני חייב להיות בטוח שהמשחקים של העתיד ינצלו 8 ליבות ושזה יגרום לfx8350 להיות ברמה של i5 לפחות לפני שאני מתחייב לקנות את זה.

פורסם

ליבה אחת של amd לא שווה לליבה של intel.

אני בבאטלפילד 4 במולטיפלייר מאמץ את המעבד שלי עד הסוף , יותר מ5 גיגה זיכרון ראם לכל המערכת (2.5 גיגה לפחות לבאטלפילד לבד...).

הראם יגביל אותך מאד אם לא תקנה לפחות 6 גיגה ועדיף 8.

אתה גם יכול למצוא מוצרים ביד 2 שיהיו טובים מאד - יש המון מעבדי אינטל , לוחות וזיכרונות בשוק היד 2 שהם עדיין עם אחריות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים