עבור לתוכן

i7 4820k מגיע ל-5ghz בממוצע על קירור אוויר,מגרד לי לשדרג!

Featured Replies

פורסם

http://hwbot.org/hardware/processor/core_i7_4820k

אני משתמש במחשב למשחקים ושואף להגיע לFPS המינימלי הגבוה ביותר, אני אוהב אוברקלוקינג, ואין מצב שאני קונה מעבד

ולוח שלא מאפשר לי לעשות OC ,כל המרבה כי יבורך.(אני עושה גם בנצ'מרקינג בעיקר כשאני מרגיש בודד ועצוב).

כמובן שביצועים ביחס למחיר זה שיקול שתמיד עומד בראש ולכן אני מעלה דיון זה.

ה-AMD 720BE X3 שלי עשה עבודתו נאמנה,פתחתי לו ליבה נוספת (ביוס פרוץ) והוא יושב על OC של 3.6Ghz קבוע (מ-2.8ghz).

אבל המעבד הזה כמה שהוא היה טוב מקרטע בFPS המינימלי במשחקי אונליין כבדים (BF3,CRYSIS 3 ,PS2 )

אני אוכל את הלב שלא שידרגתי את המחשב כשסנדי' 2500K יצא בזמנו, חיכיתי לאייבי בתקווה שיהיה שיפור אך התאכזבתי מכמות החום בOC שגרם הHIS "הגאוני" של אינטל.

אמרתי לעצמי זהו אני מחכה ל-Haswell בטוח שאינטל תשתמש בהלחמה במקום הHIS והמעבד יהיה קר מאוד !!!

כשיצא Haswell התאכזבתי קשות מאינטל, כל הזמן הזה חיכיתי ולבסוף אינטל מוציאה טוסטר אובן משוכלל.

ופתאום בשקט בשקט צץ לו מלך OC חדש ה- 4820K i7 שקורץ לי בצורה בוטה למדי אך יש לו גם עוקץ.

יתרונות למעבד:

1.המעבד הזה מזכיר את סנדיבריג' 2500K בהרבה מובנים (חיוביים), המעבד מולחם לכן אין צורך בפעולות כירורגיות כדי לתקן את מערכת בידוד החום (:P) של אינטל HIS.

2.בנוסף גם אין מאיץ גרפי מובנה! שיוצר חום שמפריע לOC ,גוזל טרנזיסטורים (שיכלו לתת עוד כוח עיבוד),מבזבז שטח ליבה יקרׁ (שניתן לשימוש בהוספת עוד זיכרון cache או בקר זיכרון משוכלל) וכל זה בשביל 20FPS בBF3 על הגדרות נמוכות.

3.מכפלה פתוחה (K).

4.תמיכה בזיכרון ארבע ערוצי.

5.PCI 3.0 X40. (לכל sli cfx )

6.מחיר : 1300 ש"ח בחו"ל (קנייה מעבד מחו"ל דבר הגיוני ביותר ).

7.מגיע עם פלטפורמת הX79 שהיא טובה מאוד לOC (כמובן צריך לבחור לוח אם טוב ).

חסרונות למעבד:

1.זיכרון ארבע ערוצי עולה הרבה כסף.

2.פלטפורמת הX79 ,למעשה פלטפורמה מתה ואין עוד דור מעבדים שישתמש בה, בנוסף היא גם זקנה ודלה בUSB3 SATA6

(יש בקרים של חברות חיצוניות אבל זה בה על חשבון המחיר של לוח האם).

3.הX79 היא פלטפורמת אקסטרים לכן המחיר שלה יקר (גם בגרסאות הלא מפנקות).

4.הX99 יוצא בעוד שנה, שיביא איתו שלל חידושים כמו DDR4 ומעבד 8 ליבות של Hasswell E.

5.חוץ מלוח X79 אחד מעודכן ,לא ניתן לעדכן את הביוס של הX79 לאייבי אקסטרים ללא מעבד סנדי אקסטרים,בעיה טכנית לוגיסטית בעיקר.

אני מקווה שהדיון הזה יתמקד על ה-4820K ופלטפורמת X79 כי זה מעבד שמסקרן אותי אותי מאוד, האינטל הממזרים האלה יודעים איך לפתות אוברקלוקרים.

נערך על-ידי vidoe

פורסם

5 גיגה-הרץ בממוצע? צר לי לשבור לך את החלומות, vidoe אבל אתה מסתכל בליגת האוברקלוקרים העולמית. המקום בו אנשים מקבלים חסויות עם מגשים של מעבדים ובחנים את האיכותיים ביותר מבין עשרות מעבדים.

כן, אני כן מסכים ש-4820K הוא פיסת חומרה פנטסטית ואקח אותו בכל יום על 4770K או 3770K למשל. ואני מקווה להראות לכולכם ממש בקרוב. אבל לגבי תדר המהרה ממוצע בשוק אפשר להנמיך יפה ציפיות.

פורסם
5 גיגה-הרץ בממוצע? צר לי לשבור לך את החלומות, vidoe אבל אתה מסתכל בליגת האוברקלוקרים העולמית. המקום בו אנשים מקבלים חסויות עם מגשים של מעבדים ובחנים את האיכותיים ביותר מבין עשרות מעבדים.

כן, אני כן מסכים ש-4820K הוא פיסת חומרה פנטסטית ואקח אותו בכל יום על 4770K או 3770K למשל. ואני מקווה להראות לכולכם ממש בקרוב. אבל לגבי תדר המהרה ממוצע בשוק אפשר להנמיך יפה ציפיות.

אני כבר מת שתעשה ביקורת על המעבד הזה ;),ראיתי שבמספר ביקורות בחו''ל שהם מגיעים ל4.8 וצפונה (מעבד אקראי), יש אומרים שבעזרת עידכוני ביוס עתידיים יכולים להיות גם עוד שיפורים כי הביוס של אייבי E עדיין צעיר.

אני מסכים שעדיין מדובר על רולטת סיליקון בשביל המשתמש הממוצע (ככה זה תמיד היה) אבל המגמה הנראית לעין היא שהשבב הזה יכול לשבת על 4.8 גיגה הרץ בסיכויי סביר. אני עדיין צריך לראות עוד נתונים ממשתמשים , אבל הרשת שותקת לגבי המעבד הזה, כמעט ואין ביקורות ספציפיות על המעבד הזה רק על האחים המשושים שלו. גם אין כל כך הרבה ביקורות של משתמשים עליו , כנראה שהמעבד הזה לא פופולרי בגלל התושבת שלו , במידה והמעבד הזה היה בנויי לשבת על ה-Z77 ולא על פלטפורמת אקסטרים המחירות שלו היו שוברות שיאים. אבל אינטל בכוח רוצה למכור את המלאי של הX79 שלה , ובגלל זה היא מתעתעת בנו.

נערך על-ידי vidoe

פורסם

המעבד כבר אצלי , אני מחכה ללוח שיגיע ואז אני העלה קצת תוצאות לראות למה הוא מסוגל.

לפי מספר בנצ'ים שראיתי ה-4770K בתדר 4.6 נותן תוצאת פיזיקה גבוהה יותר מ-4820K בתדר 4.9.

פורסם
המעבד כבר אצלי , אני מחכה ללוח שיגיע ואז אני העלה קצת תוצאות לראות למה הוא מסוגל.

לפי מספר בנצ'ים שראיתי ה-4770K בתדר 4.6 נותן תוצאת פיזיקה גבוהה יותר מ-4820K בתדר 4.9.

אני מחפש כמה שיותר מידע על המעבד 4820K בבקשה תפרסם לינק לבנצ'מרק המדובר, רק שאלה האם קנית את 4820K למערך גיימינג sli Cfx ?

לגבי ביצועים אני יודע שהביוס עדיין לא מספיק אופטימלי כדי להוציא את המקסימום מ-4820K , ולגבי בנצ'ים של משחקים

לפי דעתי היתרון של המעבד הזה יבוא לביטוי כאשר יהיה מערך sli או CFX כולל אוברקלוק מקסימלי למעבד.

הבעיה בשבילי היא כמעט אף בנצ'מרק רישמי לא מתייחס לFPS מינימלי, אני משער ששם יהיה ההפרש הגדול מה-4770K ,במידה ולא יהיה הפרש גדול אז מבחינתי המעבד הזה יפסיק לקרוץ לי ואני אחכה לX99.

נערך על-ידי vidoe

פורסם

מאוד רציתי את המעבד הזה, אבל בחנות של אינטל היה רק 4770 ו 4770K :(

* בנוסף חישבתי את עלות הלוח אם למעבד הזה וזה הקפיץ לי את כל המחיר, מה שגרם לי לפזול בחזרה ל 4770K.

• 4 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

יש תוצאות פיסיקה 4770K לעומת 4820K :

screenshot.86.jpg

screenshot.1.jpg

כפי שאתם רואים הבדל של 1200 נקודות +/- . אולי כפי שנאמר פה - עדכון ביוס אולי יעשה את העבודה.

מה שכן אחלה טמפרטורות לעומת 4770K :

screenshot.2.jpg

זה אחרי בדיקה של CINEBENCH 11.5 מקסימום 68 מעלות לליבות עם מתח גבוה יחסית בכוונה

לעומת טמפרטורה של 88 מעלות ל- 4770K עם מתח נמוך יותר של 1.34V .

בהזדמנות הראשונה שאוכל אני אעדכן את הביוס(ראיתי שיצא ביוס חדש ללוח) ואבדוק אם יש שינויים.

נערך על-ידי shar00750

פורסם

4820K לא נולד להיות חזק מ-4770K אלא הרבה יותר ידידותי לאוברקלוקר

פורסם
4820K לא נולד להיות חזק מ-4770K אלא הרבה יותר ידידותי לאוברקלוקר

אותי מעניין מה הקירור אוויר shar00750 השתמש בו? כי אני חושב ש4820K, ב4.8GHZ יהיה חזק יותר מ-4770K ב4.5GHZ, ובטוח יותר קר ממנו , אני מרוצה מה3770k שרכשתי אבל ה4820K עדיין מעניין אותי מאוד במיוחד בגלל פוטנציאל האוברקלוקינג שלו.

אני במעקב ומקווה שתנסה להגיע ל4.8GHZ בהדרגה , כי אני רואה שהטמפרטורה שלו מאוד נמוכה יחסית למתח הגבוה :t2819:

פורסם

אתה שוכח משהו מאוד חשוב : מתחים מסוכנים. הליבה היא ליבת ivy bridge שממולץ לא לעבור איתה את ה1.3V .

במעבדי אייבי 1155 אין בעיה כי ב1.3V המעבד מאוד חם אבל ב2011 אתה צריך להשיג מעבד שמוציא תדר מקסימאלי ב1.3V וזה יהיה בדרך כלל 4.5 במתח הזה.

אני הייתי מעדיף 4820K בכל יום על פני ה4770K מכיוון שרוב מעבדי ה4770K לא מסוגלים להגיע 4.5 במתח נורמלי

פורסם
אתה שוכח משהו מאוד חשוב : מתחים מסוכנים. הליבה היא ליבת ivy bridge שממולץ לא לעבור איתה את ה1.3V.

במעבדי אייבי 1155 אין בעיה כי ב1.3V המעבד מאוד חם אבל ב2011 אתה צריך להשיג מעבד שמוציא תדר מקסימאלי ב1.3V וזה יהיה בדרך כלל 4.5 במתח הזה.

אני הייתי מעדיף 4820K בכל יום על פני ה4770K מכיוון שרוב מעבדי ה4770K לא מסוגלים להגיע 4.5 במתח נורמלי

נראה לי שלא הבנת את הבחור:

זה אחרי בדיקה של CINEBENCH 11.5 מקסימום 68 מעלות לליבות עם מתח גבוה יחסית בכוונה

לעומת טמפרטורה של 88 מעלות ל- 4770K עם מתח נמוך יותר של 1.34V .

בהזדמנות הראשונה שאוכל אני אעדכן את הביוס(ראיתי שיצא ביוס חדש ללוח) ואבדוק אם יש שינויים.

נערך על-ידי vidoe

פורסם

אני לא דיברתי על שום דבר מלבד הכותרת.

4820K יכול להגיע לתדרים ממש גבוהים אבל ידרוש מתחים גבוהים.

ככה שאולי זה מגניב שהמעבד שלך יכול לעשות 5GHZ בטמ"פ נורמליות (אם תיפול על פנינה) אבל אלו לא הגדרות ל24\7.

בקשר להעלאת מתח לבדיקת מעלות - מתח לבדו לא משפיע בצורה דרסית על הטמ"פ.

מתח בשילוב עם תדר מעלים את הצריכה של המעבד שגורמת לפליטת יותר חום. שים לב שמעבד אייבי בסטוק ומעבד אייבי עם מתח יותר גבוה אך עדיין בתדר סטוק שומרים על אותה צריכה וטמפרטורה יחסית דומה.

פורסם
אני לא דיברתי על שום דבר מלבד הכותרת.

עכשיו זה מובן.

4820K יכול להגיע לתדרים ממש גבוהים אבל ידרוש מתחים גבוהים.

ככה שאולי זה מגניב שהמעבד שלך יכול לעשות 5GHZ בטמ"פ נורמליות (אם תיפול על פנינה) אבל אלו לא הגדרות ל24\7.

בקשר להעלאת מתח לבדיקת מעלות - מתח לבדו לא משפיע בצורה דרסית על הטמ"פ.

מתח בשילוב עם תדר מעלים את הצריכה של המעבד שגורמת לפליטת יותר חום. שים לב שמעבד אייבי בסטוק ומעבד אייבי עם מתח יותר גבוה אך

עדיין בתדר סטוק שומרים על אותה צריכה וטמפרטורה יחסית דומה.

אני מסכים איתך לגמרי, בגלל זה רציתי שהבחור ינסה לעשות OC קצת יותר גבוה (על אותו מתח) כדי לראות איך הטמפרטורות נראות בתדר פעולה גבוה יותר, בנוסף גם מעניין איך הביצועים יגיבו לאוברקלוק במידה ויצלח.

אני משער שאפשר להגיע לתדר 4.8/4.7GHZ גם ללא מעבד פנינה על מתח 1.30v שנחשב לבטוח ל24\7, אין מספיק ביקורות

על המעבד הזה ברשת, לכן אני עדיין במעקב :hi:

פורסם

מעבד שעושה 4.8 ב1.3 זה מגה פנינה

פורסם

כמה דברים: 1) האוברקלוק נעשה אך ורק למטרת בדיקה ולא ל-24/7.

2) המעבד לא כזה פנינה -עושה 4.84ghz על 1.5v

אולי זה קשור ללוח (x79 extreme 6) .

3) במתח הזה הליבות מגיעות במאמץ ל-80 מעלות.

4) כדי לטפס מעל צריך לבטל נימים.

5) כמו שנאמר פה , לעבודה יומיומית ה-4820k יהיה עדיף ב-4.6 על 1.32v

עם טמפרטורות של 60-65 מעלות לעומת 4770K באותו תדר ומתח עם 80-85 מעלות.

screenshot.12.jpg

הכל כמובן תחת קירור מים עם 2 רדיאטורים כפולים 240

IMG_2408.JPG

IMG_2410.JPG

IMG_2411.JPG

נערך על-ידי shar00750

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים