עבור לתוכן

כמה שאלות כלליות

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם, אני רוצה בימים הקרובים להתחיל עם OC למערכת שבצד...

המעבד האחרון שעשיתי לו OC היה Phenom II 940BE, וזה היה עניין פשוט מאוד (הוא היה ממש גרוע וכל מה שהיה צריך זה להעלות את המכפלה)

עם המעבד הזה אני רואה שיש קצת יותר מרחב פעולה (אם כי כולם אומרים שהוא גם גרוע ל OC)

קראתי וראיתי כל מני סרטונים על העניין ויש כמה דברים שאני לא מבין (אשמח להסבר מעמיק שכן אני אוהב להבין בדיוק מה אני עושה)

- מה זה Ring ? אני נתקל במושג הרבה כשעד היום לא ראיתי אותו בחיים

- בעקרון אני יודע מה זה cache, אבל אשמח להבין יותר לעומק מה התפקיד שלו ב OC, ולמה אני צריך לשאוף ליחס של 1:1 בינו לבין המכפלה

- OC לזיכרון... למה אני קורא שאני צריך להוריד את מהירות הזיכרון שלי ל 1333 ? אני לא אמור לשאוף למהירות גבוהה יותר ?

- ב OC בינוני של עד 4.4-4.5, יש לי בכלל מה להתעסק עם OC לזיכרון ?

- אני אני מגדיר OC גבוהה, אבל מגדיר למעבד\לוח להעלות את המכפלה אך ורק כאשר זה באמת נדרש (נניח משחק או משהו דומה) ולא בפעילות יומיומית של דפדפן וכו'

תודה רבה

פורסם

אני מבטיח שבקרוב מאוד יעלה מדריך מפורט שיסביר את כל הדברים הללו במסגרת חודש אוקטובר.

אתייחס לכמה דברים

המהרה לזיכרון היא סיפור אחר - אין שום סיבה להוריד תדרים בהמהרה יומיומית. מיותר לחלוטין ולא משפיע. זה כן יכול להשתנות בזיכרונות צפונית ל-2400 מגה-הרץ עקב העמסה על הבקר הפנימי.

כן, ניתן לשמור על צריכת חשמל ותדר נמוך במנוחה. גם בהמהרה מקסימאלית על אוויר עד מים. לא בעיה.

פורסם
  • מחבר

בזמן שאני ממתין למדריך Haswell - רציתי לשאול האם קיים מאגר של משתמשים ביתיים עם ממוצע OC, כלומר שיראה לי עבור המעבד שלי את הממוצע OP, ממוצע מכפלה, ממוצע תדר וכו' על מנת שאדע איפה להתחיל, לאן לשאוף וכו'

פורסם

פשוט תעיין בביקורות ברחבי הרשת.

פורסם

אולי קראתה מדריכי המהרה ישנים ששם OC למעבד היה מתבצע ע"י שינוי תדר הבסיס של הלוח אם שהיה משפיע על הכל: תדר מעבד, תדר זכרונות, תדר PCIE, תדר FSB.

אבל היום נהוג לעשות OC במעבדי K של אינטל או BE של AMD שם המכפלה של המעבד ניתנת לשינוי ואין שום טעם לגעת בתדר הבסיס של הלוח אם.

טיפ קטן לגבי ה- OC - בשביל תדרים מסויימים תצתרך לשנות מתח מעבד אבל צריך לעשות זאת בזהירות רבה.

אגב לגבי OC לזכרונות אז בכלל לא ממליץ: התרומה לביצועים מאוד קטנה וגם אין להם חיישני טמפ' כך שאין לך בקרה באיזה טמפ' הם עובדים.

פורסם
  • מחבר

עוד שאלה,

כשאני עושה בדיקת יציבות, האם אני יכול להסתפק בבדיקה קצרה של 20 דק', להמשיך בעיסוקי היום יומיים, ובמידה והמעבד לא יציב - הוא פשוט יזרוק לי BSOD מתישהו, ואז אדע -

במקום לבזבז שעות בבדיקות יציבות שאני יודע שהמעבד שלי לעולם לא יגיע לרמת שימוש שכזו...

השאלה האם אני יכול להסתפק ב 3DMark11 ו 20 דק' של OCCT ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים