עבור לתוכן

שאלה לגבי זיכרון

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם

בירשותי לוח אם של asus P5KPL-CM 64BIT עם מעבד של אינטל.

השאלה שלי האם אני יכול להגדיל לזיכרון של מעל 4gb? והאם הלוח תומך בDDR3 כי כרגע יש לי DDR2

ואני רוצה להגדיל ל3 ,תודה מראש

נערך על-ידי xxgalxx

פורסם

זה הלוח באתר היצרן Asus:

http://www.asus.com/Motherboards/P5KPLCM

שם כתוב:

2x DIMM, Max. 4 GB, DDR2 1066*/800/667 Non-ECC,Un-buffered Memory

כלומר, הלוח תומך בעד 4GB זיכרון. הזיכרון שהוא מקבל הוא מסוג DDR2 בלבד, ויש לו שני סלוטים לזיכרון.

לא ברור לי למה דווקא החלטת על 3GB, כי בד"כ גודל הזיכרון הוא בחזקות של 2 (1GB, 2GB, 4GB, 8GB וכד').

אני מניח שיש לך פחות מ-4GB כרגע, אחרת לא היית שואל פה. אתה צריך לבדוק כמה מודולי זיכרון יש לך מותקנים כרגע (אפשר לבדוק במספר תוכנות, כמו CPU-Z או PC-Wizard), כלומר אם שני הסלוטים שלך תפוסים. אם כן, אתה תצטרך להחליף את שני המודולים הקיימים בזוג חדש של 2X2GB או במודול אחד של 4GB (עדיף 2X2GB כי אז תרוויח רוחב פס בערוץ הכפול, וזה משפיע במעבדים לסוקט 775).

אם אתה מתעקש על 3GB דווקא, אני לא בטוח ב-100% שזה יעבוד כי זה בהכרח אומר מודול אחד של 1GB ומודול שני של 2GB, ובד"כ מומלץ להשתמש במודולי זיכרון זהים מבחינת התכונות (נפח, תזמונים, רצוי מאד מאותו דגם).

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התגובה המפורטת , עזרת לי מאוד.

אכן יש לי שתי סלוטים תפוסים כרטיס אחד של 1gb של חברה אחרת וכרטיס שני של 2gb של חברת קינגסטון.

באמת שאני לא יודע עד עכשיו למה יש לי 3gb כנראה שמלפני 3 שנים לערך לא כל כך הבנתי מפרטים לגבי מחשב.

בכל אופן 2 הכרטיסים שבירשותי הם 400mhz , עד כמה מגהרץ הכי גבוהה אני יוכל לקחת בזיכרון ? ועל איזה זיכרון וחברה אתם ממליצים ?

תודה מראש

פורסם

יש לך זיכרון DDR2, שמהירותו הסטנדרטית המקסימלית היא 800MHz, כלומר הוא עובד בתדר של 400MHz. סביר להניח שאין לך זיכרון שמיועד לעבוד בתדר מהיר יותר, שכן זיכרון כזה מיועד להמהרה (overclock). אם אתה רוצה להעלות את התדר של הזיכרון אתה תצטרך להתעסק עם הגדרות בביוס כמו העלאת התיזמונים, שינוי התדר לזיכרון, ואולי תצטרך להוסיף מתח לזיכרון, דבר שעלול לגרום לנזק בלתי הפיך. בקיצור, אני ממליץ לך לא להתעסק עם זה.

אם אתה רוצה לשדרג ל 4GB, פשוט תוציא את מודול הזיכרון של ה 1GB שלך ותקנה מודול זיכרון הזהה בתכונותיו (תדר, תזמונים, רצוי מאד גם חברה ודגם) למודול של ה 2GB שמותקן אצלך.

פורסם
  • מחבר

אני לא מעוניין בoc אני כן מעוניין לשדרג ל4gb, הבנתי שהיום מוכרים כרטיסי זיכרון בזוגות אני טועה? כי אני רוצה לקנות 2 הזיכרונות אותו חברה ותדר והכל אותו דבר.

השאלה שלי אם אפשר לקחת את 2 הכרטיסים שבכל כרטיס יהיה 800mhz

פורסם

סביר להניח שאם פשוט תקנה מודול אחד של 2GB ותתקין אותו במקום המודול של ה 1GB הכל יעבוד, אז לדעתי חבל לקנות זוג זיכרונות. כתב שיש לך מודול זיכרון של 2GB של קינגסטון. פשוט תקנה עוד אחד כזה וזהו. סביר להניח שזה יהיה בעצם הזיכרון ש っ◕‿◕)っℜ◯ⓃУ (אין לי מושג איך הוא יצר שם משתמש כזה ואיך המערכת הסכימה לקבל אותו, אבל זה לא קשור לדיון פה) המליץ לך עליו, שכן אין יותר מדיי מבחר בזכרונות DDR2 בתדר 800MHz של קינגסטון למחשב PC רגיל. למעשה, באתר שלהם יש רק את ה KVR800D2N6/2G שהוא בעל CL6 (לי אישית יש שני מודולים מדגם KVR800D2N5_2G, שהוא בעל CL5, אבל כנראה הוא כבר לא מיוצר יותר).

הסיבה שמומלץ לקנות זיכרונות זהים (כולל חברה ודגם ספציפי) הוא שלפעמים יש אי-תאימות בין הזכרונות, דבר שיכול לגרום לבעיות.

אגב, אני לא בטוח שתראה הבדל גדול בין 3GB ל 4GB. יכול להיות שיהיה עדיף לחסוך את הכסף למחשב חדש (כזה שתומך ב DDR3 ולפחות 16GB).

פורסם

מעריכה שאתה מדבר על מחשב העובד עם windows כלשהו סביר מאוד להניח ש- 32 ביט.

בשביל לנצל את כל 4 הגיגה תצטרך חלונות של 64 ביט. אחרת תוכל לנצל עד 3.5 במקרה הטוב (לרוב זה מעט פחות).

כלומר אם תקנה סלוט של 2 גיגה תנצל במערכת הנכחית פחות מ- 0.5 גיגה. סביר להניח שבשביל ההבדל הקטן הזה לא שווה לך כל המאמץ.

לכן כנראה עדיף לך לעשות כמו שהמליץ לך smalul ולחסוך את הכסף למערכת חדשה התומכת ב DDR3 ולפחות 16GB.

פורסם
  • מחבר

תודה לכם, כרגע אין לי תקציב למחשב חדש.

אז כמעט 300 שקל לא יהרגו אותי ואני חושב שכן יעשה הבדל מי 3 ל4 קודם כל יש לי מערכת 64 ביט ווינדוס 7 64 ביט.

דבר שני 2 הכרטיסי זיכרון שיש לי כרגע הם 400mhzשזה יותר איטי מי 800mhz , לכן אני מעדיף לקנות 2 כרטיסים זהים של אותו דגם עם 800mhz.

פורסם

אין דבר כזה זיכרון DDR2 בתדר של 400MHz (טוב, אולי יש טכנית אבל לא שמעתי שמכרו אי פעם מודולים כאלו). התדרים הרשמיים הם 533/667/800MHz (יש גם 1066MHz, אבל זה פחות רלוונטי), אבל מכיוון שמדובר בזיכרון מסוג DDR שעובד עם עליית וירידת השעון התדר מוכפל, מה שאומר שבפועל התדרים הם 266/333/400MHz. לך יש זיכרון DDR2 בתדר של 400MHz, מה שאומר שמעשית הוא עובד ב 800MHz.

אם אתה לא בטוח, פשוט תעלה תמונה מ CPU-Z (מתגית ה memory) ונגיד לך בדיוק מה יש לך. באותה תעלה גם תמונות של תגית ה SPD עבור כל Slot (יש לך 2 כאלו - Slot #1 ו Slot #2).

יצירת תמונה מסך באופן הכי פשוט (למקרה שאתה לא יודע) - תוודא ש CPU-Z הוא היישום הפעיל ושאתה עומד על התגית הנכונה, תלחץ על המקשים Alt ו Print Screen ביחד, תפתח צייר, תבצע הדבקה של התמונה (Ctrl-V), ותשמור את התמונה בפורמט jpg או png. לאחר מכן תעלה את התמונות לאתר וזהו.

נערך על-ידי smalul

פורסם

האמת היא שהDDR2 הראשונים שהיו היו DDR2-400 (כלומר באמת פעלו ב200MHZ).

אני לא חושב שיש טעם לבדוק. די ברור ממה שהוא אמר שיש לו DDR2-800.

פורסם
  • מחבר

dn1mwktrz5qg.jpg

wez4m2mdnnty.jpg

אכן 400 mhz נכון אני לט טועה?

אם אני יקנה 2 כרטיסים של 800 כמה זה יתן לי בפועל?

פורסם

הזיכרון שלך עובד ב 800MHz. אין לך מה לדאוג.

רק לשם השוואה, אני מעלה תמונה של CPU-Z מהמחשב שלי. אצלי יש 4 מודולי זיכרון, כאשר הזוג הראשון עובד ב 667MHz, מה שקובע את תדר הזיכרון כולו (הזיכרון עובד בתדר של רכיב הזיכרון הכי איטי). שים לב שאצלי הזיכרון עובד בתדר של 335MHz, מה שאומר תדר של 670MHz בפועל. תדר ה BUS אצלי הוא 201MHz ולא 200MHz (לא אני קבעתי את זה), אבל זה לא ממש משנה.

פורסם
  • מחבר

תודה.

אבל לא הבנתי את הקטע למה בתוכנה זה מראה 400mhz שהזיכרון בעצמו 800 או משו אחר למשל . למה זה לא מראה תמספרים המדוייקים?

פורסם

התדר האמיתי של הזכרון הוא 400, והשם שלו זה DDR-800. פשוט תחשוב שהשם של הזכרון הוא תמיד פי 2 מהתדר האמיתי, והתוכנה מראה את התדר האמיתי. למה? ככה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים