עבור לתוכן

ניתוקים ברשת הביתית, IP משתנה תוך כדי עבודה

Featured Replies

פורסם

שלום

יש לי ראוטר של בזק D-LINK 6740U שעליו מחוברים דרך 2 switch המחשב והמזרים מדיה.

בזמן האחרון יש לי תקיעות בזמן שאני מזרים וידיאו מהמחשב למזרים מדיה.

שמתי לב שהמזרים פשוט מאבד קשר עם המחשב, וה IP של המחשב והמזרים מדיה משתנים תוך כדי עבודה.

לדוגמה ה IP של המחשב משתנה מ 10.0.0.3 ל 10.0.0.2

מה שמוזר יותר שה IP של המזרים מדיה מתחיל גם באותו טווח, למשל 10.0.0.7 ומשתנה ל IP מוזר כמו : 169.254.93...

מדוע ה IP משתנה תוך כדי עבודה ?

ומדוע ה IP של המזרים מדיה יוצא מהטווח של הראוטר (10.0.0...)

כיצד ניתן לסדר את הבעיה הזו ?

תודה

פורסם

זאת בעיית DHCP. כתובת http://en.wikipedia.org/wiki/Link-local_address) APIPA) מוקצאת כאשר אי אפשר להגיע לשרת DHCP כדי לקבל lease.

למה זה באמת קורה? אם יש לך רצון להבין וסבלנות, אתה יכול לבדוק את זה עם Wireshark.

במקביל לזה - אפשר לבדוק DHCP reservation או עבודה עם כתובות סטאטיות בNICים שלך.

פורסם
  • מחבר

להקצות IP קבוע דרך הראוטר זה הפתרון ?

לא יכול לגרום להתנגשויות ?

פורסם

תעשה את זה בחוכמה.

אם שרת הDHCP שלך יושב על הנתב, אתה לא תיתקל בשום בעיה של התנגשות כתובות.

אם אתה מגדיר כתובות ססטיות בNICים, אז תדאג שהם לא יהיו התחילת ה scope שלך או בכלל מחוץ לscope, אבל באותו subnet (אפשר פשוט להגביל את ה scope בשרת DHCP).

פורסם

אתחלת הנתב ?

בדקת מה רשום בלוג של הנתב ?

פורסם
  • מחבר

זה לא עוזר

הגדרתי IP קבוע דרך הראוטר, אבל ה IP של המזרים מדיה עיין משתנה תוך כדי עבודה ל 169.254...

מה עוד יכולה להיות הבעיה ?

פורסם

בהנחה שהכל מחובר קווית ולא אלחוטית, אם כל המחשבים מתנתקים באותו זמן אז כנראה שהבעיה היא בנתב.

פורסם

איך זה קשור לסוג החיבור בשכבה הראשונה? לDHCP יש lease time שהוא כמה ימי בברירת מחדל.

מדהים איזה תשובות חסרות בסיס לפעמים אנשים זורקים פה... :)

לפותח הדיון: אם הגדרת כתובת סטאטית, אז אין סיכוי שהיא תשנה למשהו אחר אי פעם בכלל. אתה ניגש לבעיה בצורה לא נכונה.

פורסם

הכוונה שלי שהוא לא מדבר על ניתוקים שהם רק באלחוטי כי הוא לא התייחס לזה בשום הודעה.

לדילינק של בזק ידוע שיש פאק עם ה-DHCP,

פורסם

יש לי בדיוק את אותו D-Link של בזק. אני משתמש בו כבר שנה וחצי, ואין איתו שום פאק עם ה-DHCP.

אגב, ה-lease time הדיפולטי שלו הוא שעה. Lease time של כמה ימים זה... אמיץ. :)

tzahi20, כמו ש-multicore כתב לך, כשקליינט נותן לעצמו IP בטווח של 169.254, זה בגלל שהוא לא מצליח להגיע אל שרת ה-DHCP ולקבל ממנו כתובת. לכן גם אם תגדיר על הנתב​ לתת כתובת סטטית, זה לא יעזור כי הבעיה היא שהסטרימר שלך לא מצליח לדבר עם הנתב ולקבל ממנו כתובת כלשהי, סטטית או דינאמית.

שתי אפשרויות שאני רואה בשבילך כרגע:

1. להקצות כתובת סטטית על הסטרימר, כדי לטפל בסימפטום של איבוד כתובת IP.
  2. להבין למה הסטרימר לא מצליח לחדש את כתובת ה-IP שלו. מכיוון שאני משתמש בנתב הזה כבר לא מעט זמן ומעולם לא נתקלתי בבעיות איתו (לא עם DHCP ולא בכלל), אני מאוד בספק שהבעיה היא בנתב. הייתי מנחש שזו בעיית תקשורת איפשהו בין הסטרימר לנתב, אולי באחד או בשני הסוויטצ'ים שבדרך.

פורסם
אתחלת הנתב ?

בדקת מה רשום בלוג של הנתב ?

פורסם
  • מחבר

אז ככה :

כדי לבטל בעיה של סוויטץ או חיבורים לא תקינים ניתקתי את הסוויץ וחיברתי את הסטרימר ישירות לראוטר עם כבל רשת חדש ועדיין הבעיה נמשכת (אומנם נראה שפחות אבל הניתוקים אקראיים כך שאי אפשר לדעת).

בנוסף יש לי בעיות של ניתוקים גם עם ה PS3 גם עם הממיר של YES וגם עם הטלפון של בזק בינלאומי שכולם מחוברים לאותו ראוטר, ככה שזו לא בעיה של הסטרימר אלא כנראה של הראוטר עצמו.

טכנאי של בזק בינלאומי הצליח לפתוור את הבעיה עם הטלפון אבל אני לא יודע בדיוק מה הוא עשה, לדעתי הוא הגדיר כתובת קבועה

דרך ה

DHCP reservation , אני ניסיתי ולי זה לא עוזר.

IVAN, לא הבנתי מה הכוונה בלבדוק את ה log של הראוטר.

האם זו תקלה שמצריכה החלפת ראוטר ?

פורסם

ירייה באפילה: האם יש לך רכיבי HPNA של יס (רשת על גבי הכבלים של יס) מחוברים בבית?

פורסם
יש לי בדיוק את אותו D-Link של בזק. אני משתמש בו כבר שנה וחצי, ואין איתו שום פאק עם ה-DHCP.

יש כמה דגמים של 6740, בזמנו כשדיברתי עם בזק נפלט לאותו בכיר שזה בעיה מוכרת.

יכול להיות שמדובר רק בעדכון קושחה.

פורסם

נסה לעשות reservation כתובת מול מאק בנתב עצמו ובנוסף תגדיר באופן ידני את הכתובות על הרכיבים שלך.

(או פשוט תגדיר ידנית כתובות שלא בטווח שהשרת DHCP מחלק) ותראה אם הבעיה עדיין מתרחשת.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים