עבור לתוכן

בעיה\פירמוט לא נכון של SSD ?

Featured Replies

פורסם

שלום רב,

יש לי את המחשב הנוכחי כבר יותר מחצי שנה ורק היום שמתי לב למשהו מוזר (בעיקבות התקנת HDD נוסף שכרגע מחובר חיצונית ע"י USB). מערכת ההפעלה היא win8 pro.

יש לי כונן SSD של סמסונג 840 series שמן הסתם הוא הכונן הראשי והוא מחולק ל5 מחיצות (כפי שיש בתמונה המצורפת): חלק ששמור ע"י המערכת -סבבה, כונן C עצמו היכן שwin יושב - סבבה, ועוד 3 מחיצות של 10GB כל אחת שאחת מהן לא הוקצתה בכלל ו2 מהן הן RAW.

בזמנו כשהתקנתי את המחשב הדבר הראשון שעשיתי היה להתקין את המעדכן קושחה של סמסונג ולעדכן והכל היה בסדר. לא היו תקריות חומרה אחרות חוץ מספק שנשרף (שבטוח לא קשור לבעיה הזאת לדעתי) ועידכוני דרייברים כושלים של הכרטיס מסך (כנ"ל).

אז האם זה אמור להיות ככה? כלומר בשביל התקן הזה של האיחסון המהיר של אינטל (שכחתי איך קוראים לזה)? ואם כן אז למה יש 3 מחיצות? אני מנחש (אבל רק מנחש) שמחיצה אחת אמורה להמהיר את הHDD הרגיל והשניה את הכונן DVD (שזה מפגר). בכל מקרה מה אני עושה עם זה? משאיר ככה ומפסיד 30GB? מאחד אותם אחד עם השני? מאחד אותם עם כונן C?

תודה מראש וחג שמח,

שי.

פורסם

!

פורסם
  • מחבר

זה בטוח לשחק ככה עם המחיצות על כונן SSD? ואם כן אז עם אילו כלים לעשות את זה?

בכל מקרה אני די בטוח שלפני כמה חודשים זה לא היה ככה (אבל אני אומר את זה רק מתוך תחושה) ואני פוחד שאולי זה תסמין למשהו אחר. עידכנתי עכשיו את התוכנה של הSSD וגם את הקושחה שלה ואני רואה את זה (תמונה מצורפת).

אז אני לא מבין אם יש לי OP או אין לי OP. החלוקה של הSSD מראה שיש וההודעה למטה מראה שאין (או לפחות שיש שטח מוקצה אבל לא קורה עם זה כלום). עד עכשיו לא ידעתי שיש דבר כזה (לא זכור לי ההגדרות הללו כשהתקנתי את המחשב, יתכן וזה באמת משהו שהתוכנה המליצה לעשות בזמנו ועשיתי).

ובנוסף לזה תחת OS Optimization יש 3 עמודות: בראשונה System Service כתוב "Write Cache buffer"

מימינה בעמודה Details מתואר "Must be enabled for better SSD peformance"

ומימינה בSet המצב הוא deactivate

כשאני לוחץ על זה כדי להפעיל אני מקבל את השגיאה : turning of the selected service was unsuccesful.

אני לא מבין למה ושוב אני חושש שזה סימפטום למשהו אחר.

מישהו נתקל בזה בעבר? משהו?

פורסם

מה זה ה- OP הזה ?

פורסם
אתה, בתור מומחה, ברצינות שואל את זה?

רשום לך במפורש בפירוש בתוכנה, במידה ואתה לא יודע, אתה נכנס ל GOOGLE ובודק בתוך כמה שניות.

הזוי באמת שאתה שואל, מבלי לפגוע, אבל יש גבול להציג את החכמה כן...

אל תפגע, פעל ע"מ למנוע מצבים כאלו, גם בחיים.

זה שאני מוגדר מומחה לא אומר שאני יודע הכל ! אני פה גם בשביל ללמוד ולא רק בשביל לעזור.

דרך אגב אני לא באמת מומחה לאיחסון אלא לתמיכה טכנית מישהו משום מה הגדיר אותי מומחה לאיחסון.

אני חייב להגיד שהערה שלך הייתה מאוד פוגענית ואם היה לי אפשרות הייתי מרחיק אותך מהפורום לצמיתות.

פורסם

טעות בנמען..........

פורסם

^ זה לא פותח הדיון.

פורסם

אופס........

פורסם

מה לא מובן?

יש מחיצה מאוד קטנה ששמורה למערכת הפעלה, וממנה אתה אמור להתעלם.

יש מחיצה ראשית גדולה עליה אתה התקנת וינדוס.

יש 3 מחיצות של 10GB שאלוהים יודע בשביל מה אתה חושב שאתה צריך אותם.

אחת מהן נראה שמוגדרת לOVER PROVISIONING.

יש הודעה לגבי פגיעה בנתונים בשימוש במחיצה RAW(אלוהים יודע למה, וכנראה שגם גוגל).

הגודל המומלץ לOP הוא 10%, והתוכנה מודיעה לך שאין מספיק מקום פנוי כרגע להגדיר זאת.

WRITE CACHE מאיץ כתיבה, אבל בדרך כלל מבוטל כברירת מחדל(באופן כללי, ולא ספציפית לתוכנה של סמסונג שאותה אני לא מכיר אישית) כי זה עלול לגרום לאיבוד נתונים במקרה של קריסה/הפסקת חשמל.

למה אתה לא יכול להפעיל אותו בתוכנה של סמסונג אין לי מושג.

אולי נסה להפעיל קודם דרך הDEVICE MANAGER של הוינדוס.

פורסם
  • מחבר

טוב אני מניח שאלך לשאול במקום אחר. תודה בכל מקרה לכל מי שניסה לתרום לדיון.

פורסם

מה בעיה לבטל OP לאחד כל המחיצות ל C ואז להגדיר

מחדש OP ?

בהצלחה לאן שתלך.

פורסם
  • מחבר

לא נראה לי שיש בעיה אבל אני לא נוהג לשחק עם מחיצות של כוננים קשיחים (במיוחד לSSD שלא שיחקתי עם זה קודם ועוד יותר כשחלונות מותקן שם) והייתי רוצה לדעת קודם אם מישהו נתקל בזה בעבר ומה זה אומר. אני בטוח שאין שום בעיה לאחד מחיצות בSSD כמו בכונני HDD ריקים אבל אני לא רוצה לקחת סיכונים מיותרים כי זה מחשב העבודה שלי.

פורסם

לאחר ביטול OP אלו מחיצות מיותרות.

כל הפעולה נעשית ישירות מתוך החלונות

מה שייך שזה SSD ?.

אבל.................

פורסם
  • מחבר

לא התעסקתי קודם עם SSD-ים בעבר וכל הקטע של "ניתן לכתוב על כל ביט 10000 פעם לפני שהוא נשרף" (בהגזמה) אז אני פוחד לעשות ניסויים. אני יודע שזה מוזר כי אם זה היה HDD רגיל הייתי עושה את זה בלי לכתוב על זה בכלל ולקבל אישור. פשוט לא ברור לי איך זה הגיע למצב הזה מלכתחילה ולכן אני מודאג. אם זאת אני חושב שאני יודע למה זה קרה. ההתקנה של חלונות נדפקה מספר פעמים כשקיבלתי את המחשב בגלל שהזיכרון היה מקולקל. יתכן ואלו שאריות מהניסיונות הקודמים של וינדוס להקצות לעצמו שטח שמור. או שכן או שלא. לא יודע.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים